-
Montbra on uusi Blanc de Noirs -samppanja, jonka nimi on kunnianosoitus Champagnen alueen tummien rypälelajikkeiden sydänmaille, Montage de Reimsille. Tyyliltään Montbra jäljittelee 1900-luvun alkupuoliskon runsaita ja hedelmäisiä samppanjoita ja sen kehityksessä on hyödynnetty Chanoine Frerèsin arkistoista löytyneitä viinintekijöiden muistiinpanoja. Blanc de Noirs -tyylin mukaisesti Pinot Noir tuo viiniin rakennetta ja Meunier hedelmäisyyttä. Nämä kaksi lajiketta täydentävät toisiaan ja tekevät Montbrasta kaikinpuolin upean samppanjan.
-
Champagne Nicolas Feuillatte on vain 40-vuotias samppanjatalo, näin ollen nuorin kaikista suurista samppanjataloista. Tämä nuorekkuus tarjoaa mahdollisuuden uudelle näkemykselle. Nicolas Feuillatte uskoo, että ylellisyydessä on kyse tyylikkyydestä ja asenteesta, tunteesta ja ilosta, sekä kaiken hyvän ja kauniin arvostuksesta. Nicolas Feuillatte on Ranskan markkinoiden ykkönen, kolmanneksi suurin koko maailmassa ja neljänneksi suurin Yhdysvalloissa. Kellarimestari Guillaume Roffiaenin paletti on valtava ja hän käyttää sitä taitavasti hyväkseen nostaessaan määrätietoisesti tuotteiden laatua. Nicolas Feuillatte on sinulle, joka tunnustat arvoa ja kauneutta tässä ja nyt. Sinulle joka tiedät miten nauttia elämän lumotuista hetkistä. Uskomme että, samppanja ei ole vain poikkeuksellisia tapahtumia varten. Vaan samppanja auttaa piristämään kaikkia kauniita hetkiä, jotka tuovat esiin jotain lumottua. Tarttukaamme siis jokaiseen lumottuun hetkeen!
-
Nicolas Feuillatte Palmes d'Or through the ages
[Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 16.30 Hinta: 80€ Luennoitsijat: Camille Delard, Viestivä viinintekijä, Champagne Nicolas Feuillatte Huom! Luento pidetään englanniksi. Tässä Master Classissa päästään maistelemaan Nicolas Feuillatten ikonista Palmes d'Or samppanjaa, jota on valmistettu vuodesta 1983 alkaen. Tätä eksklusiivista samppanjaa valmistetaan vain parhaimpina vuosikertoina Chardonnay ja Pinot Noir rypäleistä, jotka tulevat pääosin Grand Cru -palstoilta (95%). Palmes d'Or samppanjalla on upea kypsytyspotentiaali, ja jo ennen uuden vuosikerran markkinoille tuloa Nicolas Feuillatte kypsyttää pulloja kellareissaan 10 vuoden ajan. Tähän master classiin Nicolas Feuillatten viestivä viinintekijä Camille Delard on valinnut maistettavaksi neljä eri vuosikertaa. Pääsemme maistamaan kaikki vuosikerrat ylellisesti suurikokoisista pulloista; vuosikerrat 2000 ja 2002 1,5-litran magnum -pulloista ja 2005 ja 2006 kolmen litran Jeroboameista. Camille Delard on Champagne Nicolas Feuillatten viestivä enologi. Hän on suorittanut maisterin tutkinnon maataloustekniikasta ja enologiasta Montpellier SupAgrossa. Etelä-Ranskan Perpignanista kotoisin oleva Camille aloitti uransa Champagne Bollingerilla, jossa hän työskenteli tutkimus- ja kehitystyön projektipäällikkönä keskittyen viininvalmistusinnovaatioihin. Sen jälkeen hän siirtyi Champagne Ruinartille, vastaten tuotantolaadun enologina vuosikerta- ja luksussamppanjoiden aistinvaraisesta valvonnasta. Maisteltavat samppanjat:- Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2000 Magnum
- Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2002 Magnum
- Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2005 Jeroboam
- Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2006 Jeroboam
-
Jo yhdeksäs sukupolvi on ohjaksissa Champagne Maillartilla, jonne Nicolas palasi vuonna 2003 suoritettuaan tekniikan ja enologian opintonsa. Näin hän jatkaa lähes kolmesataa vuotta vanhaa perinnettä tuoda samppanjaterroiriensa koko potentiaali esiin viineissään. Nicolas Maillartilla on viiniköynnöksiä vain Montagne de Reimsin Premier- ja Grand Cru -kylissä, ja tila tuottaa hienoja, huolella valmistettuja viinejä, joissa maistuu kasvupaikka.
-
Villers-Allerand fingerprints by Nicolas Maillart
[Description in English below] Master Class -luennotLauantai 26.4.2025 klo 16.30LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 90€ Luennoitsijat: Nicolas Maillart, Viininviljelijä, Champagne Nicolas Maillart Huom! Luento pidetään englanniksi. Artesaanisamppanjoiden kärkikastiin kuuluvan Nicolas Maillart’n kaikki viinitarhat sijaitsevat Montagne de Reimsin Premier tai Grand Cru -kylissä. Erityisen merkittävä kylistä hänelle on äidin kotikylä Villers-Allerand Montagne de Reimsin viileällä pohjoispuolella. Tämä 132 hehtaaria kattava Premier Cru -kylä ei kuulu Champagnen kuuluisimpiin. Nicolas onkin yksi harvoista, joka valmistaa palstasamppanjoita kylästä. Mutta hän tuottaakin niitä kokonaista viisi kappaletta, ja kertoo master classissaan miksi hän uskoo juuri tämän kylän terroiriin palstasamppanjoiden tuottamiseksi! Meunier on pohjoiseen suuntaavan kylän istutetuin lajike, ja Nicolas pullottaa Mont Martin -palstaltaan sekä valkoisen että vaaleanpunaisen Meunier -samppanjan. Kylän syvän hedelmäisestä Pinot Noirista pääsemme maistamaan kolme upeaa tulkintaa. Champagnen historiallinen Petit Meslier -lajike on harvinaisuus, ja Maillart tuottaa Les Courzy -palstaltaan uniikin sataprosenttisen lajikesamppanjan. Nicolasin johdolla pääsemme maistamaan upean valikoiman samppanjoita, joissa on sekä Villers-Allerandin että Maillartin sormenjälki! Enologi- ja insinööripintojensa jälkeen Nicolas Maillart palasi kotitilalleen vuonna 2003. Sen jälkeen tämä yhdeksännen sukupolven viininviljelijä on pannut tuulemaan tehden tilan nopealla kehityksellä esi-isänsä varmasti ylpeiksi. Tänä päivänä hänen hoitamansa suvun viljelmät kattavat kokonaista 16 hehtaaria Montagne de Reimsin Premier tai Grand Cru -kylissä. Nicolasin taiten tehdyt ja sielukkaat samppanjat ovat kovassa huudossa maailmalla. Maisteltavat samppanjat:- Nicolas Maillart Villers-Allerand Mont Martin 2020 (100% Meunier)
- Nicolas Maillart Villers-Allerand Mont Martin Rosé 2020 (100% Meunier)
- Nicolas Maillart Villers-Allerand Montchenot 2019 (100% Pinot Noir)
- Nicolas Maillart Villers-Allerand Auges 2020 (100% Pinot Noir, organic certification)
- Nicolas Maillart Villers-Allerand Les Loges 2022 (100% Pinot Noir, no added sulfites)
- Nicolas Maillart Villers-Allerand Les Courzy 2020 (100% Petit Meslier)
-
La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959. Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan kellarimestarin ja neljän enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa. Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Suurin osa Palmerin 415 hehtaarista viinitarhoja on tätä kirjoitettaessa jo sertifioitu Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatilla. Myös myynnin ja markkinoinnin puolella tehdään töitä kestävän kehityksen puolesta. Tästä erinomaisena esimerkkinä ovat lähellä valmistetut, biohajoavat lahjalaatikot. Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.
-
Palmer & Co Collection in Magnums - 40 year’s perspective
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 19.30Perjantai 25.4.2025 klo 19.30LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 150€ Luennoitsijat: Raymond Ringeval, Kaupallinen Johtaja, Champagne Palmer & Co Huom! Luento pidetään englanniksi. Parhaiden kasvupaikkojen ideologialla vuonna 1947 syntynyt Palmer & Co on samppanjaosuuskuntien tähti. Palmerin viinit nauttivat poikkeuksellisen pitkistä kypsytysajoista ja kestävät aikaa loistokkaasti. Palmerilla suuremmat pullokoot ovat arvossaan, ja tila tuottaa tavanomaista suuremman osan viineistään magnumeissa ja sitä suuremmissa pulloissa. Tilan kaupallinen johtaja Raymond Ringeval haluaa tuoda esiin suurempien pullokokojen etuja tarjoten vertailtavaksemme talon upeat kypsät Collection -vuosikertasamppanjat magnumeissa. Näin ollen tämä eksklusiivinen tasting on oodi Palmerin vahvuuksille, sillä Raymond on poiminut hienoimpia vuosikertoja maisteltavaksemme. Pääsemme maistamaan dekandentin runsaan vuosikerran 1999, aikaa uhmaavan raikkaan vuosikerran 1996 ja loistokkaan intensiivisen vuosikerran 1985 sekä blanc de blancsina että sekoitesamppanjana. Tätä unohtumatonta tastingia ei kannata jättää väliin! Raymond Ringeval on ollut Champagne Palmerin leivissä vuodesta 2013 ja nykyään hän toimii talon kaupallisena johtajana. Hänen käsissään Champagne Palmerin brandi on nostettu kansainväliseen tietoisuuteen. Ennen Palmeria Raymond työskenteli kahdeksan vuotta Champagne Ayalan vientipäällikkönä. Huippuviinit ja kypsät samppanjat ovat hänen intohimonsa, mikä sopii aitoon Palmerin henkeen. Maisteltavat samppanjat:- Palmer & Co Blanc de Blancs Collection 1999 Magnum
- Palmer & Co Collection Vintage 1999 Magnum
- Palmer & Co Blanc de Blancs Collection 1996 Magnum
- Palmer & Co Collection Vintage 1996 Magnum
- Palmer & Co Blanc de Blancs Collection 1985 Magnum
- Palmer & Co Collection Vintage 1985 Magnum
-
Perrier-Jouët on perinteikäs samppanjatalo, perustettu vuonna 1811 Empernayssa, Ranskassa. Samppanjat tunnetaan hienostuneesta tyylistä ja tasokkaista raaka-aineista. Perrier-Jouët valmistaa useita samppanjoita, mutta kenties tunnetuin niistä on edelleen “Belle Époque.” Tämä on heidän lippulaivansa cuvée, joka symboloi talon perinnettä ja korkeaa laatua. Belle Époque on valmistettu pääasiassa Chardonnay-rypäleistä, mikä antaa sille hienostuneen ja kukkaisen luonteen. Lisäksi Perrier-Jouët valmistaa muita samppanjoita, kuten perinteisiä brut-samppanjoita ja muita erikoiscuvéeita. Jokainen niistä heijastaa samppanjatalon omaleimaista tyyliä ja tinkimätöntä laatua. Perrier-Jouët on myös tunnettu taidokkaista pulloistaan, erityisesti Belle Époque’n kukkakuvioisesta pullokoristelusta. Samppanjatalo panostaa huolelliseen käsityöhön ja yksityiskohtiin tuotteidensa suunnittelussa, mikä tekee niistä visuaalisesti näyttäviä.
-
Champagne Philippe Lancelot on täysin biodynaaminen kolmannen sukupolven pientuottaja Cramantista, joka jatkaa Y. Lancelot-Wannerin perinteitä. Philippe on syvällä biodynaamisen viljelyn saloissa ja saanut innoituksensa Leclerc Briantin Hervé Jestiniltä. Philippen tavoitteena on luoda vuosikertoja ja palstaviinejä, joilla oma selkeä identiteettinsä. Lancelotin yksilölliset samppanjat ovat löytäneet paikkansa Michelin-ravintoloiden listoilta ympäri maailman.
-
Philipponnat’n suvun historia kietoutuu yhteen Champagnen maakunnan menneisyyden kanssa. Perhe on viljellyt rypäleitä 1500-luvulta lähtien. Nykyään tila tuottaa kuusisataatuhatta pulloa vuodessa jääden kauas maakunnan jättiläisten miljoonaluvuista. Philipponnat tuottaa kuitenkin onneksemme tarpeeksi viiniä, jotta sitä riittää myytäväksi yli viiteenkymmeneen maahan, Suomi mukaan lukien. Philipponnat omistaa 18 hehtaaria viinipalstoja, joita kansoittavat taajimmin pinot noir -köynnökset. Tilan tarhat jakaantuvat seuraavien neljän kylän alueille: Mareuil-sur-Aÿ, Aÿ, Avenay Val d’Or ja Mutigny. Palstoista maineikkain on 5,5 hehtaarin kokoinen Clos des Goisses, jonka köynnösrivit nuolevat Marne -joen jyrkimpiä reunoja. Rypäleet nauttivat etelärinteellä siinä määrin auringosta, että tuottavat 1-1,5% alueen keskiarvoa korkeamman alkoholipitoisuuden. Tarhoja ei työstetä koneellisesti, mikä ei sinänsä yllätä: liki pystysuorilla rinteillä kierivät traktorit kävisivät kohtuullisen kalliiksi. Puhumattakaan siitä, miltä ne näyttäisivät täydellisten köynnösrivien keskellä katolleen kääntyneinä. Onneksi huolellinen käsityö on oleellinen osa Philipponnat’n työkalupakettia, samoin kuin tarhojen hyvinvoinnin varmistaminen orgaanisin viljelymenetelmin. Talon jäljittelemätöntä tyyliä voi kuvata intensiteetin, voiman ja raikkauden väliseksi liitoksi. Intensiivisyyttä ja voimaa viineihin tuo pinot noir -vetoisuus sekä taktisesti ajoitettu myöhäinen sadonkorjuuaika. Talon samppanjoiden raikkauden takaa chardonnayn osuus sekoitteissa, mikä on aina vähintään 30% kokonaisuudesta. Merkittävää roolia näyttelee myös maltillinen dosage, mikä osaltaan vahvistaa viinien raikkautta ja jättää tilaa luonnolliselle mineraalisuudelle. Talon non-vintaget erottuvat edukseen vuosikerrattomien samppanjoiden saralla keskimääräistä pidemmällä kypsytysajalla, joka kestää 4-5 vuotta. Asiakas saa lasiinsa tovin pidempään kypsynyttä viiniä, jonka makumaailma on leveä, mutta samalla freesi ja kompleksinen. Asiakaslähtöisesti työhönsä suhtautuva Philipponnat kertoo pullojensa takaetiketeissä ystävällisesti muun muassa viinin degorgement –päivän, vuosikerran, jonka viineistä samppanja pääosin koostuu sekä réserve -viinien osuuden. Hienoa toimintaa maakunnassa, jossa eräät avoimuutta pelkäävät tuottajat salaavat jopa sekoituksensa sisällön. www.philipponnat.com
-
Philipponnat - Masters of perpetual reserves since 1946
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 18.00 Hinta: 80€ Luennoitsijat: François Philipponnat, Vientipäällikkö, Champagne Philipponnat Huom! Luento pidetään englanniksi. Philipponnatien juuret Champagnessa juontavat juurensa vuoteen 1522. Tällä luennolla François Philipponnat perehdyttää meidät talon vuosikerrattoman vakiosamppanjan ylellisen viinilliseen tyylin, joka on syntynyt jatkuvan reservin (perpetual reserve) kautta aina vuodesta 1946 asti. François jakaa meille kahden reserviviinisekoituksensa, Réserve Perpétuellen ja Réserve Essentiellen, saloja. Tuloksena on ajan patinaa, sekä profiili, jossa vanhimpien viinien vaikutus laimenee vähitellen vivahteikkuuden sen sijaan lisääntyessä. Saamme maistaa Réserve Essentielleä kuohumattomana reserviviininä (vin clair). Sitten François esittelee menetelmän tuomaa tyylillistä jatkuvuutta maistattamalla meille Royale Réserven neljää eri iteraatiota aina vuosikertaan 1983 perustuvaan sekoitukseen saakka. Samalla pääsemme ihailemaan Philipponnatin aikaa uhmaavaa viinityyliä. Tule tutustumaan Philipponnatin viinisuvun pitkiin perinteisiin François Philipponnat’n kanssa! Champagnessa syntynyt ja kasvanut François Philipponnat on Philipponnatin viiniperheen ylpeä edustaja 16. sukupolvessa. Opiskeltuaan CELSAssa – Sorbonnen yliopiston Marketing & Communication Graduate Schoolissa – François Philipponnat vietti viisi vuotta Pariisissa hankkien kokemusta viinikaupasta. Hän seuraa nyt isänsä Charles Philipponnatin kanssaesi-isiensä jalanjälkiä liityttyään Philipponnatin vientitiimiin vuonna 2020. Maisteltavat samppanjat:- Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (2020 base)
- Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (2005 base)
- Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (1990 base)
- Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (1983 base)
- Philipponnat Réserve Essentielle (old perpetual reserve) vin clair