Champagne Palmer & Co

Etusivu/samppanjat/Champagne Palmer & Co

Champagne Palmer & Co

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan kellarimestarin ja neljän enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Suurin osa Palmerin 415 hehtaarista viinitarhoja on tätä kirjoitettaessa jo sertifioitu Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatilla. Myös myynnin ja markkinoinnin puolella tehdään töitä kestävän kehityksen puolesta. Tästä erinomaisena esimerkkinä ovat lähellä valmistetut, biohajoavat lahjalaatikot.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Osasto: Maahantuoja:

Lisätiedot

[In English]

Palmer & Co was established over seventy years ago, in 1947, by seven grower-families with prized Premier Cru and Grand Cru vineyards in the Montagne de Reims region of Champagne. The seven shared a desire for perfection and a vision to create a Champagne house known for its passion for harmony, balance, and the pursuit of excellence. Today, those qualities still define the Champagne Palmer style.

Palmer & Co distinguishes itself through the grands terroirs of the Montagne de Reims, where all its vineyards are classified as Premier or Grand Cru. The Côte de Sézanne area, the Côte des Bar and the Marne Valley, complete this mosaic. During the blending process, they account for the elegance and balance of the iconic Palmer & Co style.

Producing wines while respecting the environment and preserving the integrity of the grapes is a responsibility and a duty that Champagne Palmer & Co does not take lightly. The house is heavily committed to sustainable winegrowing, following an exhaustive and demanding action plan, from soil and vine nutrition, soil maintenance, treatment of the vines, sustainable protection of the vineyards and waste management.

The Cellar Master and his 4 oenologists are guardians of the Palmer & Co style, passionately watching over the wines of yesterday, today and tomorrow with unrelenting vigilance. The quality of Palmer & Co is based, first of all, on time, an essential ingredient of the style of the house. The champagnes remain in contact with their yeast sediment for many years. The slow ageing on their lees give the Palmer & Co wines their characteristic refinement and aromatic complexity.

Go to Top