Palmer & Co

//Palmer & Co

Palmer & Co

Osuuskuntien kärkikastiin rankattu Champagne Palmer perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Osuuskunnan kaupallinen nimi, Champagne Palmer & Co, sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjaosuuskunnan välille, mutta saatuaan maistiaiset Champagne Palmerin laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen osuuskunta muutti Reimsin sydämeen vuonna 1959 ja vuosien saatossa se on saavuttanut merkittävän kellarivaltakunnan Reimsin keskustan alta. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu yli 200 yksityistä viljelijää, jotka omistavat yli 365 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskuntaan voi päästä mukaan ainostaan grand cru- ja premier cru -palstojen viljelijöitä, joiden pitää saada suositus nykyisiltä osuuskunnan jäseniltä.

Osuuskunnan kruununjalokiveä eli omaa tuotemerkkiä, Champagne Palmer & Co, valmistetaan vuosittain yli 700 000 pulloa neljän enologin yhteistyönä. Tuotantomäärät kasvavat hitaasti mutta varmasti joka vuosi eikä Palmerilla ole huolen häivää laadun suhteen, sillä osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Palmerilaisittain magnum on optimi -pullokoko ja 0.75 litran pulloa kutsutaan half magnumiksi…

Vuonna 2012 Palmer lähti ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin, ja menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, IWSC ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Osasto: Maahantuoja: