Kauppa

Etusivu/Kauppa
  • Philipponnat Clos des Goisses - Magnificent wine from an exceptional terroir

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 15.00  LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 150€ Luennoitsijat: François Philipponnat, Vientipäällikkö, Champagne Philipponnat Huom! Luento pidetään englanniksi. Clos des Goisses on uraauurtava yhden viinipalstan samppanja (single-vineyard), joka tämän päivän filosofian mukaan tuotetaan joka vuosi satovuoden olosuhteista riippumatta. Itse asiassa vain 12 vuosikertaa on jäänyt väliin sen jälkeen kun Philipponnat loi ensimmäisen Clos des Goisses cuvéen vuonna 1935. Muurein rajattu 5,83 hehtaarin viinitarha on yksi alueen harvoista "cloista" ja yksi Champagnen jyrkimmistä viinitarhoista. Täydellisesti etelään avautuen se seisoo Mareuil-sur-Aÿn parhaalla rinteellä. Kyseessä on todella poikkeuksellinen terroir, jossa kalkkikivinen maaperä on hyvin lähellä pintaa. Nyt François Philipponnat, viiniperheen 16. sukupolven vesa, vie meidät upealle makumatkalle Clos des Goisses’n maailmaan esittelemällä viisi eri vuosikertaa tuoreimmasta 2015 vuosikerrasta aina pitkään sakkakypsytettyihin LV (Long Vieillissement) -versioihin vuosilta 2000 ja 1998. Clos des Goisses tunnetaan yhtenä samppanjan ikääntymiskykyisimmistä viineistä. Tässä on tilaisuutesi nauttia tämän majesteettisen cuvéen vivahteista eri ikäisinä! Champagnessa syntynyt ja kasvanut François Philipponnat on Philipponnatin viiniperheen ylpeä edustaja 16. sukupolvessa. Opiskeltuaan CELSAssa – Sorbonnen yliopiston Marketing & Communication Graduate Schoolissa – François Philipponnat vietti viisi vuotta Pariisissa hankkien kokemusta viinikaupasta. Hän seuraa nyt isänsä Charles Philipponnatin kanssaesi-isiensä jalanjälkiä liityttyään Philipponnatin vientitiimiin vuonna 2020. Maisteltavat samppanjat:
    • Philipponnat Clos des Goisses 2015
    • Philipponnat Clos des Goisses 2014
    • Philipponnat Clos des Goisses 2007
    • Philipponnat Clos des Goisses LV 2000
    • Philipponnat Clos des Goisses LV 1998
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Piper-Heidsieckin historia alkoi, kun Florence-Louis Heidsieck rakastui Champagnesta kotoisin olevaan tyttöön ja alueen viineihin. Hänestä tuli itseoppinut viinintekijä, joka halusi luoda kuningattaren arvolle sopivan cuveen. Vuonna 1785 hän perusti Heidsieck & Co kangas- ja viiniyrityksen. Heidsieck valmisti poikkeuksellista samppanjaa, jonka maine levisi nopeasti laajalle ja voitti hovin suosion. Heidsieckin kuoltua veljenpoika Christian Heidsieck ja lahjakkaan intohimoinen liikemies Henri-Guillaume Piper yhdistivät voimansa. Samppanja saavutti mainetta Habsburgien hallitsijasuvusta aina Kiinan keisarien keskuuteen, ja oli 14 kuninkaallisen hovin valtuutettu toimittaja. Piper-Heidsieck oli syntynyt. Samppanjatalo on säilynyt perheomistuksissa vuosisatojen yli. Huolellinen, kärsivällinen ja rakastava samppanjanvalmistustaito kukoistaa nykyäänkin. Perinteitä ja Champagnen alueen erityispiirteitä kunnioittaen Piper-Heidsieck valmistaa edelleen samppanjaa huipputasoisella ammattitaidolla. Tuotanto on tarkasti valvottua, ja uusien laitteiden ja tekniikoiden kehityttyä talo on ottanut niitä innovatiivisesti käyttöönsä osaksi samppanjan luomisprosessia. Talon aarteita, reserviviinejä, säilytetään tarkasti kontrolloiduissa tasalämpöisissä kellareissa. Piper-Heidsieckin kellarimestari Régis Camus on kruunattu lukuisia kertoa Wine Challengen vuoden viinintekijäksi. www.piper-heidsieck.com
  • The very Essential and Hors-Série of Piper-Heidsieck

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 18.00 Hinta: 80€ Luennoitsijat: Emilien Boutillat, Kellarimestari, Champagne Piper-Heidsieck Huom! Luento pidetään englanniksi. Piper-Heidsieckin yli 200-vuotias samppanjatalo on kovassa nousussa ja siitä osoituksena se onkin ollut vuosisatamme palkituin samppanjatalo*. Nyt talon kellarimestari Emilien Boutillat tutustuttaa meidät Piper-Heidsieckin herkullisen runsaan tyylin ytimeen ja uusiin innovaatioihin. Cuvée Essentiel on pidempään kypsytetty vakiosamppanja, ja sen kautta käy upeasti ilmi Piper-Heidsieckin laatu sekä talon viinien syvyys ja ikääntymispotentiaali. Maistelussa perehdymme Essentiel -sarjan eri versioihin, Extra Brutiin, Blanc de Blancsiin sekä uuteen tulokkaaseen Blanc de Noirsiin. Lisäksi Emilien tutustuttaa meidät ainutlaatuiseen Essentiel by –konseptiin, jossa räätälöimällä makeutuksen määrää ja makeutusviiniä saadaan aikaan persoonallisia tulkintoja samaisesta samppanjasta. Samppanja-asiantuntija Essi Avellan sai kunnian tehdä uniikin kehitystyön yhdessä Emilien Boutillat’n kanssa. Essentiel by Essi Avellan -samppanjaa on tuotettu magnumissa yksi ainoa erä, ja sitä on myynnissä vain Viking Linen laivoilla. Emilien Boutillat’n myötä uudet tuulet puhaltavat Piperillä ja hän tekikin talolle hiljattain kaksi uutta, kuohumatonta tulkintaa Champagnen terroirista ja Piper-Heidsieckin viininvalmistustyylistä. Tässä tastingissä sinulle avautuu mahdollisuus maistaa nämä harvinaiset ’Hors-Série’ Coteaux Champenois -herkut Aÿn ja Ambonnayn kylistä. * Piper-Heidsieckin kellarimestari on nimetty 9 kertaa sitten vuoden 2002 Maailman Parhaaksi Kuohuviinintekijäksi IWC:n toimesta. Emilien Boutillat syntyi champagnelaiseen viininviljelijäperheeseen, ja siten hän on viettänyt koko ikänsä viiniköynnösten keskellä. Viininviljelyn ja-valmistuksen opiskelu oli hänelle mitä ilmiselvin ja luonnollisin valinta. Opintojensa jälkeen Emilien matkusteli maailman eri viinialueilla tutustuen niiden viininvalmistukseen ja terroireihin. Hän palasi Champagneen vuonna 2013 Cattierin ja Armand de Brignacin kellarimestariksi. Sieltä hän siirtyi Piper-Heidsieckin kellarimestariksi vuonna 2018 ja vuonna 2022 hänet nimitettiin myös Rare Champagnen kellarimestariksi. Maisteltavat samppanjat:
    • Piper-Heidsieck Hors-Série Coteaux Champenois Aÿ 2022
    • Piper-Heidsieck Hors-Série Coteaux Champenois Ambonnay 2022
    • Piper-Heidsieck Essentiel Extra Brut NV
    • Piper-Heidsieck Essentiel by Essi NV Magnum
    • Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Blancs NV
    • Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Noirs NV
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Edelleen perheomisteisen Pol Rogerin juuret ulottuvat vuoteen 1849, jolloin vasta 18-vuotias Pol Roger teki ensimmäisen viinikauppansa. Champagne Pol Rogerin tuotteet ovat maailmankuuluja korkeasta laadustaan. Osoituksena tästä voidaan pitää mm. Britannian kuningashuoneen myöntämä ”Royal Warrant of Appointment”, joka antaa oikeuden toimia heidän virallisena tavarantoimittajanaan. Myös Sir Winston Churchillillä oli erityisen lämmin suhde Pol Rogerin perheeseen ja hänellä olikin lukuisia sutkautuksia samppanjaan liittyen, kuten esim: ”Makuni on yksinkertainen – tyydyn helposti parhaaseen”
  • Pol Roger Vinothèques - Refined by spirit of excellence and time

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 18.00  LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 150€ Luennoitsijat: Laurent d’Harcourt, Hallituksen Puheenjohtaja, Champagne Pol Roger Huom! Luento pidetään englanniksi. Pol Rogerin Vinothèque on arvostettu kokoelma talon menneiden vuosikertojen samppanjoita. Pol Rogerin rakenteikkaat ja ikääntymiskykyiset samppanjat ansaitsevat aikaa ilmeikkyytensä ja kerroksellisuutensa paljastamiseksi. Tässä eksklusiivisessa tastingisssa Pol Rogerin pääjohtaja Laurent d’Harcourt avaa ovet talon tarkoin varjeltuun vanhojen vuosikertojen Vinothèqueen esitellen meille upeita esimerkkejä talon Blanc de Blancsista, Vintagesta ja lopuksi sen legendaarisesta Cuvée Sir Winston Churchill luksusamppanjasta. Laurent d’Harcourt syntyi Burgundissa ja opiskeli taloustiedettä ja lakia Pariisissa. Varhaisen, Yhdysvalloissa ja Burgundissa vietetyn uransa jälkeen Laurent d'Harcourt lähti samppanjan maailmaan vuonna 1996 työskennellen Bruno Paillardin talossa ennen kuin hän siirtyi Pol Rogerin palvelukseen vientipäälliköksi vuonna 2008. Useiden tehtävien jälkeen hänet nimitettiin tämän arvostetun perheomisteisen samppanjatalon hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2013. Maisteltavat samppanjat:
    • Pol Roger Vinothèque Blanc de Blancs Vintage 2002
    • Pol Roger Vinothèque Blanc de Blancs Vintage 2000
    • Pol Roger Vinothèque Brut Vintage 2004
    • Pol Roger Vinothèque Brut Vintage 2002
    • Pol Roger Vinothèque Cuvée Sir Winston Churchill 2002
    • Pol Roger Vinothèque Cuvée Sir Winston Churchill 1998
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Vuonna 1836 perustettu Champagne Pommery on yksi maailman arvostetuimmista samppanjataloista. Talo nousi maailmanmaineeseen Madame Jeanne-Alexandrine Pommeryn ansiosta, joka oli keskeisessä roolissa luomassa talon perintöä. Reimsin sydämessä sijaitseva Champagne Pommery tunnetaan erityisesti laajoista, maanalaisista viinikellareistaan (nk. "caves") sekä upeasta arkkitehtonisesta kokonaisuudestaan. Madame Pommeryn johdolla talo vakiinnutti asemansa samppanjanvalmistuksen edelläkävijänä 1800-luvun puolivälissä. Hän siirsi yrityksen painopisteen villantuotannosta yksinomaan samppanjaan ja kehitti samalla brut-samppanjan, joka oli aikanaan uraauurtava uutuus. Lisäksi Madame Pommery johti 18 kilometrin mittaisten viinikellariluolastojen kaivamista tilan alle. Luolastot ovat käytössä tänäkin päivänä, ja ne ovat melkoinen nähtävyys – kellareissa on mm. esillä suuri määrä taideteoksia, ja käytävät on nimetty maailman suurkaupunkien mukaan siinä järjestyksessä missä Pommeryn samppanjaa vietiin aina uusiin maihin ja kaupunkeihin. Tila itsessään on arkkitehtoninen mestariteos. Päärakennus Château Pommery ja sitä ympäröivät rakenteet ovat useiden eri arkkitehtien suunnittelemia ja kokonaisuus on harmoninen ja ainutlaatuinen. Sinisävyinen arkkitehtuuri on talon tunnusmerkki ja korostaa sen omaleimaisuutta. Champagne Pommeryllä on myös merkittävä rooli gastronomian maailmassa ja se on tehnyt pitkään yhteistyötä arvostettujen kulinaaristen tapahtumien, kuten Bocuse d’Orin kanssa. Pommeryn tyyli on kaiken kaikkiaan hyvin raikas ja feminiininen. Useimmat talon samppanjat ovat tyyliltään hedelmäisiä, ja erinomaisia nimen omaan sellaisenaan, mutta se sopivat loistavasti myös aperitiiveiksi ja alkuruokien seuraan.
  • The Pommery legacy of vintages - Crafting excellence in large bottles

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 15.00 Hinta: 100€ Luennoitsijat: Clément Pierlot, Kellarimestari, Champagne Pommery Huom! Luento pidetään englanniksi. Kellarimestari Clément Pierlot pyrkii maksimoimaan Pommeryn samppanjoiden puhdaspiirteisyyden, sillä hienostuneisuus ja raikkaus ovat talon tyylin ydin. Tässä upeassa master classissa pääsemme toteamaan itse miten huippulaatu kestää aikaa. Clément avaa meille ovet talon historiallisiin kellareihin, joissa lepää kypsiä samppanjoita parhailta vuosikerroilta. Hän tuo vertailtavaksemme kahta eri samppanjaa yhteensä neljältä kiehtovalta ja persoonalliselta vuosikerralta. Cuvée Grand Cru on ajaton Pommery-klassikko, kun taas Cuvée Louise talon arvostettuna luksussamppanjana on eleganssin oppitunti. Samppanjat nautimme ihanteellisesti joko magnum tai jeroboam -pulloista. Tässä on makumatka, jota ei kannata jättää väliin! Maanviljelijän pojanpoikana Clément Pierlot on aina suhtautunut intohimoisesti maaperään ja maanviljelyyn. Bio- ja geotieteiden opintojensa jälkeen Clément opiskeli viininviljelyä ja -valmistusta Montpellierissa. Hän aloitti Vranken-Pommeryllä viinitarhojen johtajana vuonna 2004. Vuonna 2014 hän otti vastuulleen viininvalmistuksen kehittämisen sekä Champagnessa että Englannissa. Paul-François Vrankenille Clément Pierlot oli luonnollinen valinta talon kymmenenneksi kellarimestariksi vuonna 2017. Maisteltavat samppanjat:
    • Pommery Grand Cru 2012 Magnum
    • Pommery Grand Cru 1996 Jeroboam
    • Pommery Louise 2005 Magnum
    • Pommery Louise 2004 Jeroboam
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Multi-awarded, Rare Champagne transforms the obstacles of nature into an unrivalled vintage, always created from a really exceptional year in a very limited production. Over the last forty years, Rare Champagne has only declared eleven vintages, the most demanding in Champagne, all in limited production. Régis Camus, the Cellar Master of Rare Champagne, exclusively selects a truly singular year, when nature has been tamed, when time and expertise unveil exceptional champagnes, gifted with a distinctive character and endless longevity.
  • Cédric Bouchardin pikkuruinen Roses de Jeanne samppanjatalo sijaitsee Celles-sur-Ourcen kylässä Champagnen viinialueen eteläisimmässä osassa, Auben departementissa. Cédric Bouchard aloitti viljelijän ja viinintekijän uransa vuonna 2000, kun hän sai isältään hoidettavaksi Les Ursules-nimisen palstan. Ensimmäinen viini nimeltään Roses de Jeanne Les Ursules Blanc de Noirs 2000 saapui markkinoille vuonna 2002. Vähitellen toiminta on kasvanut ja nykyään talon tuotannossa on kuusi erilaista yhden palstan samppanjaa. Viljely on luonnonmukaista ja tarhojen satoisuus pidetään hyvin matalana, jotta viinit olisivat hyvin konsentroituneita. Cédric Bouchardin periaatteena on "yksi lajike, yksi palsta ja yksi vuosikerta". Kaikki talon samppanjat ovat nimetyiltä palstoilta, yhdestä rypälelajikkeesta ja yhden vuoden sadosta. Cédric Bouchardin tavoitteena on tuottaa huippuluokan valkoviiniä hieman Burgundin tyyliin ja kuplat ovat hänelle ikään kuin "sivuseikka". Bouchardin samppanjoissa on noin 4,5 ilmakehän paine (yleensä 6) ja tästä syystä hänen samppanjoissaan on hyvin viettelevä ja kevyesti kuohuva rakenne.
  • Champagne Sophie Cossy on kahden naisen, äidin ja tyttären, johtama samppanjatalo Premier Cru luokitellulla alueella Jouy-Les-Reimsin pienessä kylässä. Viinitarhoja on kaikkiaan seitsemän hehtaaria. Cossyn suku on toiminut viininviljelijänä Champagnen alueella jo vuodesta 1764. Sophie Cossy nousi jo nuorena samppanjatalonjohtajaksi hänen isänsä menehdyttyä äkillisesti. Sophien valinta vuoden viininviljelijäksi arvostetussa Les Trophées Champenois–kilpailussa vuonna 2016 kertoo suuresta arvostuksesta tätä pientä viinintuottajaa kohtaan. Cossyn samppanjatilalla suositaan luonnonmukaista viljelyä: Traktorien sijaan tarhalla näkyy hevosia ja torjunta-aineita korvataan luonnonmukaisilla vaihtoehdoilla.
  • Into the limelight - Pargny-les-Reims by Sophie Cossy

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 18.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 40€ Luennoitsijat: Sophie Cossy, Viininviljelijä, Champagne Sophie Cossy Huom! Luento pidetään englanniksi. Ensimmäiset viinitarhat saatiin Cossyn sukuun vuonna 1764. Nykyään perhetila kattaa noin seitsemän hehtaarin alan Ardren ja Veslen laaksossa Reimsin eteläpuolella. Otettuaan viinitilan johdon käsiinsä isältään ja äidiltään, Sophie halusi miettiä talon viinirepertuaarin uudelleen. Kokeiluja tehtiin uusista sekoituksista, makeutuksesta, kypsytyksestä, korkeista… Syntyi Champagne Sophie Cossy. Tilan viinisarjan viimeisin innovaatio ovat Cossyn kotikylän Pargny-les-Reimsin cuvéet. ”Itse asiassa olen ensimmäinen viininviljelijä, joka on tuottanut yhden kylän samppanjaa Pargny-les-Reimsistä. Haluan jakaa kanssasi tietoni kyläni terroirista, ja ehdotan, että tulet tutustumaan siihen kolmen erikoisviinin kautta”. Tässä on kutsu, josta ei kannata kieltäytyä! Sophie Cossy oli onnekas saadessaan syntyä samppanjaperheeseen ja viettää lapsuutensa viiniköynnösten keskellä. Jo nuorena hän päätti osallistua paikallisten ja alueellisten ammattijärjestöjen toimintaan edistääkseen ammattiaan ja alueen kehitystä. Isänsä kuoltua Sophie liittyi äitinsä seuraksi vetämään tilaa, ja otti sen lopulta johdettavakseen vuonna 2017. Sophie teki heti päätöksen ottaa käyttöön progressiivinen malli, jonka avulla siirrytään koko ajan kohti ympäristöystävällisempiä käytäntöjä. Maisteltavat samppanjat:
    • Sophie Cossy Les Raisins de Pargny-les-Reims 2020
    • Pinot Noir de Pargny-les-Reims Vintage
    • Coteaux Champenois Blanc Pargny-les-Reims 2022
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Stéphane Regnault on työskennellyt vuodesta 2007 lähtien perhetilallaan, jolla on upeat neljän hehtaarin tarhat Côte des Blancsin parhaissa terroireissa Le Mesnil-sur-Ogerissa ja Ogerissa. Stéphane käyttää luomu- ja biodynaamisen tuotannon tapoja tuottaakseen sielukkaita, terroiria heijastavia samppanjoita. Hän vinifioi kolmen palstansa rypäleet yhden tarhan samppanjoiksi.
Go to Top