Kauppa

Etusivu/Kauppa
  • Bollinger - Exploring the Pinot Noir virtuosity

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 19.30 Hinta: 220€ Luennoitsijat: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Bollingerin kellarimestari Denis Bunner tarjoaa meille huikean Master Classin, joka ei jätä harvinaisuuksia metsästävää samppanjan ystävää kylmäksi. Denis tuo nyt parrasvaloihin Bollingerin Pinot Noir -asiantuntemuksen ja terroir -lähtöisyyden. Tämä pitkän historian omaava talo ei lepää laakereillaan, kuten voimme nähdä kahden uuden cuvéen lanseerauksesta, molemmat 100 % Pinot Noireja. PN-sarja on uusi premium-luokan blanc de noirs, jossa maistuu terroir. Joka vuosi viinin ydinkylä vaihtelee vuosikerran olosuhteiden mukaan. Denisin ohjauksessa vertaamme kolmea eri PN-iteraatiota. Sitten saamme maistaaksemme todella harvinaisen herkun, uuden luomuksen, jolla on suora yhteys Bollingerin viinilliseen menneisyyteen. Punaviiniä on valmistettu talon legendaarisesta La Côte aux Enfants "monopoli"-tarhalta Aÿssa vuodesta 1934, mutta äskettäin siitä on alettu valmistaa myös samppanjaa. Laajan tarhan viileämmältä pohjoiselta puolelta tulevan viinin tyyli on jotain odottamatonta. Sen kolmen ensimmäisen vuosikerran vertikaalitasting on ainutlaatuinen tilaisuus Bollinger-faneille! Muun muassa maataloustekniikkaa, enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:
    • Bollinger PN VZ19 NV
    • Bollinger PN AYC18 NV
    • Bollinger PN TX17 NV
    • Bollinger La Côte aux Enfants Champagne 2012
    • Bollinger La Côte aux Enfants Champagne 2013
    • Bollinger La Côte aux Enfants Champagne 2014
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Bollinger - The creation of PN VZ19

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 15.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 70€ Luennoitsijat: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Tässä teknisesti suuntautuneessa master classissa Bollingerin kellarimestari Denis Bunner tutustuttaa meidät PN-sarjan samppanjoiden luomisen saloihin. PN-sarja on uusi premium-luokan blanc de noirs, jossa maistuu kasvupaikka. Joka vuosi ydinkylä vaihtelee vuosikerran olosuhteiden mukaan. PN VZ19:ssä perusvuosi on 2019. Pääasiallinen kylä on Verzenay. Tuloksena on Blanc de Noirs, joka on valmistettu 100 % Pinot Noirista ja joka tekee terroirista esityksen tähden. Yksi sen ydinainesosista ovat pitkään kypsytetyt reserviviinien magnum-pullot. Alueella oli aikoinaan tapa säilyttää reserviviinejä pulloissa tankkien sijaan, mutta nykyään tapa on kuollut liki sukupuuttoon. Bollinger on ainoa perinnettä jatkava suuri samppanjatalo, ja tapa juontaa juurensa talossa vuoteen 1892. Nämä harvinaislaatuiset magnumit ovat käyneet läpi kevyen käymisprosessin pullossa ja sisältävät 1,5 -2 baarin paineen, mikä auttaa säilyttämään viinit raikkaina myötävaikuttaen samalla niiden tyyliin. Ainutlaatuisen Reserve Magnum -teemaisen master classin tarkoituksena on selittää, miten Bollingerin kellarimestari valitsee tämän tärkeän ainesosan joka vuosi. Opimme omakohtaisesti PN VZ19:n sekoittamisesta ja saamme nauttia tätä kertaluonteisesti tuotettua samppanjaa myös magnumista. Muun muassa maataloustekniikkaa, enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:
    • Reserve wine Magnum 2020
    • Reserve wine Magnum 2012
    • Reserve wine Magnum 2009
    • Reserve wine Magnum 1999
    • Bollinger PN VZ19 NV
    • Bollinger PN VZ19 NV Magnum
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Bonnet-Ponson on Chameryssa sijaitseva perheomisteinen talo, joka valmistaa samppanjaa jo kuudennessa polvessa. Grégoire Bonnet aloitti viininviljelyn vuonna 1862. Nykyiset kellarit on rakennettu toisen maailmansodan jälkeen, sillä alkuperäiset tuhoutuivat pommituksissa. Vuonna 1956 Grégoiren lapsenlapsenlapsi Andre Bonnet tapasi vaimonsa Monique Ponsonin ja he aloittivat tuotannon Bonnet Ponson – nimellä. Nykyään talolla on tarhoja 10,5 ha ja tuotannosta vastaa Thierry Bonnet sekä hänen poikansa Cyril. Viinitarhat sijaitsevat neljän kylän alueella; Chamery, Vrigny, Coulommes la Montagne ja Verzenay. Köynnösten keski-ikä on 30 vuotta, jotkin Pinot Noir palstat ovat jopa 70 vuotiaita. Vuonna 2013 talo siirtyi luonnonmukaiseen viljelyyn. www.champagne-bonnet-ponson.com
  • Champagne Bonvalet sai alkunsa villistä unelmasta: luoda samppanjatalo tyhjästä. Vuonna 2012 Guillaume Bonvalet valmisti ensimmäisen cuvéensa, ja kahden vuoden kärsivällisen odotuksen jälkeen ensimmäiset pullot Champagne Bonvalet Brut Suprêmea tulivat markkinoille. Vuosien saatossa Champagne Bonvalet on kasvanut, tuotantomäärät ovat lisääntyneet ja uusia tuotteita on syntynyt. Vuonna 2017 Guillaumen vaimo Pauline jätti kotimaansa Belgian ja liittyi mukaan seikkailuun. Nykyään pariskunta työskentelee Pierryssä tiiminsä kanssa kehittäen talon valikoimaa ja imagoa yhdistäen parhaan laadun viinien tunnusomaisen tyylin kanssa.
  • Bonvalet - The adventure of creating a new Champagne House

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 16.30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 50€ Luennoitsijat: Guillaume Bonvalet, Toimitusjohtaja, Champagne Bonvalet Huom! Luento pidetään englanniksi. Guillaume ja Pauline Bonvalet loivat nuoren samppanjatalonsa tyhjästä, ilman viinitarhaa ja ilman pääomaa. Tässä master classissa Guillaume kertoo meille tästä huikeasta seikkailusta, joka määritti heidän talonsa ja viiniensä DNA:n. "Määritämme talomme viiniemme kautta. Jokaisella samppanjalla on nimi, joka resonoi seikkailumme kanssa ja jolla on meille tärkeä arvo ja symboliikka. Ne muodostavat talomme vaakunan", Guillaume kertoo. Hän esittelee meille nämä viisi viiniä lähettäen meidät makumatkalle Bonvalet-tarinan kiehtovaan maailmaan. Pian sen jälkeen, kun Guillaume Bonvalet saapui Reimsiin, hän alkoi unelmoida oman samppanjamerkin luomisesta. Vuosien varrella hän työskenteli suurissa samppanjataloissa myyntitehtävissä opiskellen viininvalmistuksen ja maistamisen saloja. Vuonna 2012 Guillaume lanseerasi vihdoin oman brändinsä yhteistyössä vaimonsa Paulinen kanssa. Nykyään Guillaume Bonvalet on Champagne Bonvaletin ja Distillerie Bonvaletin omistajan, DéméTerre Wines & Spirits -konsernin johtaja. Hän toteuttaa joka päivä unelmaansa työskennellen viininvalmistajana ja tislaajana. Maisteltavat samppanjat:
    • Bonvalet Epopée Brut NV
    • Bonvalet Kosmos Blanc de Blancs NV
    • Bonvalet Marpésia Rosé
    • Bonvalet Horae 2014
    • Bonvalet Amas Stellaire Blanc de Blancs 2011
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Vuonna 1868 perustettu samppanjatalo Canard-Duchêne sai alkunsa tynnyrintekijän pojan, Victor Canardin ja viininviljelijän tyttären, Léonie Duchênen rakkaustarinasta. Pariskunta perusti tilansa pieneen Ludesin kylään, Montagne de Reimsin alueelle, noin 15 km Reimsin kaupungista etelään. Ludesin ainutlaatuinen sijainti vehreiden metsäisten rinteiden ympäröimänä ja 70 miljoonaa vuotta kerrostuneen liitu- ja kalkkikiven, hiekan sekä saven muodostamassa maaperässä, on mahdollistanut kylän Premier Cru- statuksen. Montagne de Reimsin alue on tunnettu erityisesti soveltuvuudestaan Pinot Noir- lajikkeen viljelyyn. Palkitun kellarimestarin, Laurent Fédoun mukaan, kaikkia Canard-Duchêne- samppanjoita yhdistää myös niiden raikkaus, luonteikkuus ja tasapaino. Laurent Fédoun määrätietoinen ja laatuorientoitunut työ on nostanut Canard-Duchêne- samppanjat uuteen kukoistukseen niin Ranskassa kuin muuallakin maailmassa. Vuodesta 2003 asti Canard-Duchêne on ollut Thiénot´n perheen omistuksessa, kuuluen osana Alain Thiénot Groupiin. Canard-Duchêne kuuluu myös Grandes Marques de Champagne- järjestöön. https://www.canard-duchene.fr/en/
  • Canard-Duchêne’s interpretation of Great Pinot Noir terroirs

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 18.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Lauantai 26.4.2025 klo 13.30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60€ Luennoitsijat: Cynthia Fossier, Kellarimestari, Champagne Canard-Duchêne Huom! Luento pidetään englanniksi. Vuonna 1868 Victor Canard ja Léonie Duchêne perustivat Canard-Duchênen samppanjatalon näyttääkseen toteen kotikylänsä rypäleiden koko potentiaalin. Edelleen tänä päivänä Montagne de Reimsin Pinot Noir on talon tyylin ytimessä. 150-vuotisjuhliensa kunniaksi Canard-Duchêne loi V -samppanjan, joka kunnioittaa nimellään tilan perustaja Victor Canardia. Nyt sinulla on hieno mahdollisuus tavata talon upouusi kellarimestari, Cynthia Fossier, joka otti ohjat edeltäjältään Laurent Fédoulta tämän vuoden tammikuussa. Cynthia antaa meille maistiaisen talon jännittävistä blanc de noireista sekä kolmesta upeasta Cuvée V:n vuosikerrasta. Jo nuorena Cynthia Fossier kertoi vanhemmilleen, että jonakin päivänä hän työskentelee kauniissa samppanjatalossa, jonka näki autosta heidän sunnuntaiajeluillaan: Maison Canard-Duchênessa Ludesissa. Cynthia on alunperin kotoisin Ardenneilta, ja hän on aina ollut kiinnostunut luonnosta, tieteestä, viiniköynnöksistä ja viinistä, ja tämä varhainen päättäväisyys sai hänet opiskelemaan Reimsin yliopistossa. Hän suoritti myös kansallisen enologin tutkinnon Reimsissä. Cynthia aloitti Canard-Duchênen apulaiskellarimestarina vuonna 2019 ja hänet nimitettiin talon kellarimestariksi vuonna 2025. Maisteltavat samppanjat:
    • Canard-Duchêne Réserve Perpétuelle Pinot Noir NV
    • Canard-Duchêne Iconic Blanc de Noirs NV
    • Canard-Duchêne Cuvée V 2018
    • Canard-Duchêne Cuvée V 2012
    • Canard-Duchêne Cuvée V 2010
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Vuonna 1811 Charles Gabriel De Cazanove . 24-vuotias nuori mies lasinvalmistajan perheestä, perusti oman samppanjatalon Avizeen, Côte des Blancsin sydämeen mutta se oli hänen poikansa Chalres Nicolas joka vaikutti eniten brändin kasvuun.Hän oli liikemies ja Epernayn piirin puutarhaseuran puheenjohtaja ja sovelsi kasvitieteellistä tietämystään filokseran torjuntaan ja teki Charles De Cazanovesta kunnioitettavan yrityksen. Nykyään Champagne Charles de Cazanove käyttää tehokkaita viininvalmistus- ja teknologisia laitteita ja valmistaa yli 3 miljoonaa pulloa vuodessa. Viiniytys tapahtuu enimmäkseen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tynnyreissä, mutta tarvittaessa jotkut viinit viettävät aikaa tammessa saavuttaakseen tammitynnyreiden tarjoaman ihanan täyteyden. Viinit kypsyvät perinteisessä liitukivikellarissa. Charles de Cazanove talo sijaitsee Reimsin keskustassa jossa on kauppa ja museo joka auki vierailijoille.
  • Charles Heidsieck -samppanjatalon synty ajoittuu vuodelle 1851, jolloin nuori, vain 29-vuotias Charles Heidsieck irtaantui perheestään perustaakseen omaa nimeään kantavan samppanjatalon. Hänen haaveissaan oli tehdä samppanjaa, joka olisi aidosti ja hienostuneesti omintakeista. Charles Heidsieck oli suuri visionääri ja koska Euroopassa oli jo monta vahvaa samppanjataloa, päätti hän lähteä hankkimaan nimeä Amerikkaan. Amerikan valloitus onnistui yli odotusten ja pian Charles tunnettiinkin jo lempinimellään ”Champagne Charlie”. Nuori edelläkävijä oli markkinointitaitojensa lisäksi myös intohimoinen samppanjan ammattilainen ja hänen sekoitustaitonsa kasvattivat talon mainetta entisestään. Charles saavutti lopulta haaveensa ja nykyään talo tunnetaan yhtenä Champagnen palkituimpana. Talon ominaispiirteenä on pitkä kellarointi kalkkikellareissa (crayères) ja runsas reserve-viinien käyttö. Esimerkiksi vuosikerrattoman Charles Heidsieck Brut Réserven sekoitteesta jopa 40 prosenttia on keskimäärin kymmenen vuotta vanhoja, parhaimpien edellisten satovuosien reserve-viinejä. Käytäntö luo viiniin rauhalliset ja harmoniset kuplat, uskomattoman syvyyden ja hienostuneen täyteläisyyden. Charles Heidsieckin samppanjat ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja se onkin yksi palkituimmista samppanjataloista. Sen kellarimestarit ovat edellisen 18 vuoden aikana voittaneet arvostetun ”Sparkling Winemaker of the Year” -palkinnon jopa 12 kertaa. Nykyisin talon kellarimestarina toimii vuonna 2023 pestissään aloittanut Elise Losfelt.
  • Charles Heidsieck Vintages – ageless classics in white and rosé

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2024 klo 16.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Lauantai 26.4.2024 klo 13.30  LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 100€ Luennoitsijat: Elise Losfelt, Cellar Master, Champagne Charles Heidsieck Huom! Luento pidetään englanniksi. Vain parhaimpina satovuosina valmistettavat Charles Heidsieckin vuosikertasamppanjat ovat arvostettuja klassikoita, jotka hurmaavat moniulotteisuudellaan. Grand Champagne Helsingin kymmenvuotisjuhlien kunniaksi talon kellarimestari Elise Losfelt luotsaa meidät syvälle Charles Heidsieckin maailmaan maistattamalla samppanjoita erityisiltä vuosilta, jolloin talo on tehnyt vuosikertasamppanjansa sekä valkoisena että roseena. Elisen syvällisen ammattitaidon ja erinomaisten pedagogisten kykyjen avulla vuosikerrat 2006, 2012 sekä 2018 avautuvat meille ainutlaatuisella tavalla. Elise Losfelt on Languedocissa sijaitsevan Château de L’Engarranin viiniperheen vesa kuudennessa sukupolvessa. Opintojensa jälkeen Losfelt on antanut työpanoksensa samppanjan eteen työskennellen eri rooleissa useissa merkittävissä samppanjataloissa. Charles Heidsieckin kellarimestariksi Elise nimitettiin maaliskuussa 2023. Vapaa-ajallaan hän nautti perheensä seurasta sekä tenniksestä, laskettelusta ja purjelautailusta. Maisteltavat samppanjat:
    • Charles Heidsieck Brut Vintage 2018
    • Charles Heidsieck Rosé Vintage 2018
    • Charles Heidsieck Brut Vintage 2012
    • Charles Heidsieck Rosé Vintage 2012
    • Charles Heidsieck Brut Vintage 2006
    • Charles Heidsieck Rosé Vintage 2006
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
Go to Top