Vuonna 1868 perustettu samppanjatalo Canard-Duchêne sai alkunsa tynnyrintekijän pojan, Victor Canardin ja viininviljelijän tyttären, Léonie Duchênen rakkaustarinasta. Pariskunta perusti tilansa pieneen Ludesin kylään, Montagne de Reimsin alueelle, noin 15 km Reimsin kaupungista etelään. Ludesin ainutlaatuinen sijainti vehreiden metsäisten rinteiden ympäröimänä ja 70 miljoonaa vuotta kerrostuneen liitu- ja kalkkikiven, hiekan sekä saven muodostamassa maaperässä, on mahdollistanut kylän Premier Cru- statuksen.

Montagne de Reimsin alue on tunnettu erityisesti soveltuvuudestaan Pinot Noir- lajikkeen viljelyyn. Runsas Pinot Noirin käyttö on leimaa antava myös Canard-Duchênen samppanjoille. Palkitun kellarimestarin, Laurent Fédoun mukaan, kaikkia Canard-Duchêne- samppanjoita yhdistää myös niiden raikkaus, luonteikkuus ja tasapaino. Laurent Fédoun määrätietoinen ja laatuorientoitunut työ on nostanut Canard-Duchêne- samppanjat uuteen kukoistukseen niin Ranskassa kuin muuallakin maailmassa.

Vuodesta 2003 asti Canard-Duchêne on ollut Thiénot´n perheen omistuksessa, kuuluen osana Alain Thiénot Groupiin. Canard-Duchêne kuuluu myös Grandes Marques de Champagne- järjestöön.

https://www.canard-duchene.fr/en/