-
Neljännen sukupolven edustaja Thomas Lombard on johtanut vuonna 1925 perustettua Champagne Lombardin perheomisteista tilaa vuodesta 2017 lähtien. Tällä uudella aikakaudella Lombard on nopeasti positioitunut samppanjataloksi, jolla on viljelijä-tuottajan filosofia. Oman 5,5 tarhahehtaarinsa lisäksi Lombard hankkii rypäleitä sopimusviljelijöiltä Premier- ja Grand Cru kylistä. Lombardin omilla tarhoilla on hiljattain siirrytty luomuviljelyyn. ”Maaperä, ilmasto, topografia ja viininviljely ovat tärkeät 4 tekijää, jotka määrittelevät "terroirin". Me tarkkailemme niiden vaikutuksia jopa yksittäisillä palstoilla saadaksemme esiin jokaisen terroirin parhaimmat puolet.” Lombardin samppanjoista suuri osa on sokeripitoisuudeltaan ”Brut Nature”.
-
Lombard - Taste of terroirs
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 18.00 Hinta: 60€ Luennoitsijat: Thomas Lombard, Toimitusjohtaja, Champagne Lombard Huom! Luento pidetään englanniksi. ‘On kiehtovaa maistaa rinnakkain eri kasvupaikkojen samppanjoita, erityisesti silloin kun viinit tulevat samalta tuottajalta. Viininvalmistuksen tyyli pysyy identtisenä ja lajikkeena on Chardonnay. Ainoa parametri mikä muuttuu on rypäleiden kasvupaikka, eli terroir’, sanoo Thomas Lombard. Hän tarjoaa meille fantastisen mahdollisuuden tehdä juuri näin, maistaen samppanjoita tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Lombardin perhetalosta. Teemme katsauksen Lombardin kehityskaareen hyvin modernien palstasampanjoiden tuottajaksi. Pääsemme tutkiskelemaan blanc de blancs -samppanjoita kolmesta ikonisesta Côte des Blancsin grand cru -kylästä ja kahdesta Premier Cru -kylästä. Maistamme yksittäisten palstojen viinejä (mono-parcelle) eräistä Côtes des Blancsin mielenkiintoisimmista kasvupaikoista, ja nämä erikoiserät ovat saatavilla vain Lombardin nettikaupasta. Anna Thomasin olla oppaasi Champagnen parhaiden Chardonnay -terroirien maailmaan! Neljännen sukupolven edustaja Thomas Lombard on johtanut vuonna 1925 perustettua Champagne Lombardin perhetilaansa vuodesta 2017 asti. Tällä uudella aikakaudella Lombard on nopeasti positioinut itsensä samppanjataloksi, jolla on viljelijätuottajan filosofia. Oman 5,5 tarhahehtaarinsa lisäksi rypäleiden hankinta on suunnattu Premier ja Grand Cru -kyliin. Lombardin omilla tarhoilla on hiljattain siirrytty luomutuotantoon. Maisteltavat samppanjat:- Lombard Chouilly La Vigne Bouillet Grand Cru
- Lombard Avize Le Chemin de Flavigny Grand Cru
- Lombard Le Mesnil-sur-Oger Les Corroies de Bas Grand Cru
- Lombard Vertus Le Bas des Gaumes Premier Cru
- Lombard Villeneuve-Renneville La Croix Soleil Premier Cru
-
Jules Léopold Loriot aloitti viininviljelyn vuonna 1852 Festignyn kylässä Marne-joen laaksossa. Tänä päivänä talo on yhä saman perheen omistuksessa ja viiniä viljellään jo kuudennessa sukupolvessa. Talosta vastaa sisarukset Jean-Philippe ja Alice Loriot isänsä Josephin jalanjäljissä. Omia tarhoja on 9ha. Talolle on myönnetty HVE-sertifikaatti osoituksena ympäristöystävällisestä viininviljelystä. www.champagneloriotpagel.com
-
Arvostettu samppanjatalo Louis Roederer on perustettu vuonna 1776 ja kuuluu nykyään Champagnen harvalukuiseen yhä perheomistuksessa olevien samppanjatalojen joukkoon. Nykyinen johtaja Frédéric Rouzaud edustaa jo 7. sukupolvea Roedererin johdossa. Louis Roedererin viinintekofilosofia on yksinkertainen: tavoitteena on valmistaa parasta mahdollista samppanjaa ja kehittää viinitalon toimintaa seuraavia sukupolvia ajatellen. Viinitalon käyttämistä rypäleistä peräti 70 prosenttia tulee omilta tarhoilta ja ne ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Louis Roederer valittiin maailman arvostetuimmaksi samppanjabrändiksi vuonna 2024 jo historiallisen viidennen kerran peräkkäin. Se on saavuttanut voiton yhteensä kuusi kertaa viimeisten vuosien aikana, mikä kertoo Louis Roedererin johdonmukaisesta työstä ensiluokkaisen laadun ja sen jatkuvan kehittämisen eteen. Viinintekoa johtaa kellarimestari Jean-Baptiste Lecaillon, joka on ollut talon palveluksessa jo vuodesta 1989 alkaen. Alan kenties merkittävimmällä ja arvostetuimmalla kellarimestarilla sanotaan olevan lähes 'Midaan kosketus' talon huippulaadun takaajana ja nykyisen menestyksen luojana. www.louis-roederer.com
-
Marc Hebrart perusti nimeään kantavan samppanjatilan Mareuil-sur-Aÿhin vuonna 1963. Nykyään hänen poikansa Jean-Paul Hébrartin johtama perheomisteinen talo on aina pyrkinyt valmistamaan omia samppanjojaan alusta loppuun.Hebrartin tilan sydän on Mareuil-Sur-Aÿssa ja viljely keskittyy yksinomaan jalojen Pinot Noir ja Chardonnay -rypäleiden ympärille. Hebrart tekee hienoja, tasapainoisia ja runsaita viinejä kunnioittaen arvokasta terroiriaan.
-
Marion-Bosserin samppanjatalo sijaitsee kuuluisassa Hautvillersin kylässä . Tämä perhetila on tehnyt viiniä huolella, suurella tunteella ja maata rakastaen usean sukupolven ajan .Tänä päivänä tilaa johtaa Bernadette Marion-Bosserin tytär, Elodie Hulin .Elodie jatkaa äiti-tytär tietotaitoa viljelemällä alueen kolmea jaloa samppanjarypälettä; Chardonnayta, Pinot Noiria ja Meunieriä. www.champagnemarionbosser.fr
-
Michel Gonet’n samppanjatalo on kuuluisa puhdaspiirteisistä Blanc de Blancs -viineistään. 38 hehtaaria kattavat viinitarhat sijaitsevat Côte des Blancsin Grand Cru -kylissä, Côte de Sezannessa, Montgueux’ssa ja Bar-sur-Auboisissa. Kaikki tilan viinit valmistetaan vuonna 1971 rakennetussa Avizen 12 metrin syvyyteen ulottuvassa savikellarissa, jossa viinit saavat kypsyä rauhassa.
-
Deconstructing Michel Gonet Les 3 Terroirs
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 15.00 Hinta: 50€ Luennoitsijat: Nicolas Signolle, Viininviljelijä, Champagne Michel Gonet Huom! Luento pidetään englanniksi. Domaine Michel Gonet tunnetaan puhdaspiirteisistä blanc de blancs -samppanjoistaan. Talon vahvuus ovat sen mittavat 38 hehtaarin tarhaomistukset, joka sijaitsevat huippupaikoilla Côte des Blancsissa, Côte de Sezannessa, Montgueux'ssa ja Bar-sur-Aubois'ssa. Tässä kiintoisassa master classissa Nicolas Signolle, joka hoitaa tilaa äitinsä Sophien ja sisarensa Dianen rinnalla, opastaa meidät talon Les 3 Terroirs -cuvéen sekoittamisen saloihin. Nicolas tuo maistettavaksemme harvinaisia myöhään uudelleen korkitettuja Chardonnay -pullotteita vuosikerralta 2009. Ensin pääsemme maistelemaan jokaista alkuperää, Vindeytä, Montgueuex’a ja Le Mesnil-sur-Ogeria erikseen. Sitten Nicolas näyttää, kuinka ne liittyvät yhteen. Lopuksi voimme nauttia tuoreesta 2019 vuosikerrasta tätä talon talolle tunnusomaista samppanjaa. Nicolas Signolle on Michel Gonetin pojanpoika, joten hän on kasvanut viiniköynnösten ja sammioiden keskellä. Opintojensa jälkeen Nicolas liittyi perheen viinitilan toimintaan. Hän on kahdeksannen sukupolven viininviljelijä. Maisteltavat samppanjat:- Michel Gonet Archive Vindey Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
- Michel Gonet Archive Montgueuex Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
- Michel Gonet Archive Grand Cru Mesnil-sur-Oger Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
- Michel Gonet Archive Les 3 Terroirs Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
- Michel Gonet Les 3 Terroirs Blanc de Blancs Extra Brut 2019
-
Moët & Chandon perustettiin vuonna 1743. Se on siitä lähtien ollut yksi maailman rakastetuimmista samppanjataloista. Moët & Chandonissa kiteytyy samppanjan mahtava historia ja portfoliosta löytyy sopiva samppanja jokaiseen hetkeen. Lähes joka sekunti jossain päin maailmaa aukeaa pullo Moët & Chandon – samppanjaa.
-
Moët & Chandon’s glorious Grand Vintages rise from freedom of expression
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 19.30 Perjantai 25.4.2025 klo 18.00 Hinta: 100€ Luennoitsijat: Benoît Gouez, Kellarimestari, Champagne Moët & Chandon Huom! Luento pidetään englanniksi. Vuonna 1842, 99 vuotta talon perustamisen jälkeen, Moët & Chandon valmisti ensimmäisen vuosikertasamppanjansa. Sen jälkeen on seurannut 75 ainutlaatuista ja aikaa kestävää vuosikertaa lisää. Rajoitetut määrät takaavat kellarimestari Benoît Gouezille, että hän voi keskittyä yksinomaan laatuun, täydellisellä ilmaisun vapaudella ja vähäisellä paineella julistaa vuosikerta. Moëtin vertaansa vailla olevasta valikoimasta hän voi poimia perusviinejä, jotka heijastavat vuoden sadon parhaita ominaisuuksia. Moët & Chandon varaa myös pienen määrän pulloja lisäkypsytystä varten. Nämä eksklusiiviset viinit, jotka ovat hyötyneet pidennetystä hiivakontaktista täydellisissä olosuhteissa, kantavat nimeä Grand Vintage Collection. Maistettuamme maailman suosituinta samppanjaa, Moët Impérialia magnumista, Benoit vie meidät makumatkalle Grand Vintagen kiinnostavimpiin vuosikertoihin viimeisen 25 vuoden ajalta. Loistava Grand Vintage Collection 2000, joka on viettänyt lähes neljännesvuosisadan hiivasakan päällä on oiva osoitus Moët & Chandon Grand Vintagen poikkeuksellisesta laadusta. Tässä on viini, joka jokaisen keräilijän ja samppanjan ystävän tulisi tuntea! Benoît Gouez on täyttänyt Moët & Chandonin kellarimestarin suuret saappaat vuodesta 2005 asti. Hän itse uskoo päätyneensä tähän tavoiteltuun ja vaikutusvaltaiseen toimeen paitsi onnekkaiden sattumien mutta myös intohimon vuoksi. Benoît on esimerkki uuden ajan kommunikatiivisesta, avoimesta ja luovasta kellarimestarista. Maisteltavat samppanjat:- Moët & Chandon Impériale NV Magnum
- Moët & Chandon Grand Vintage 2016
- Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2016
- Moët & Chandon Grand Vintage 2009
- Moët & Chandon Grand Vintage Collection Rosé 2006
- Moët & Chandon Grand Vintage Collection 2000