[in English below]

Nyt juhlistetaan jo kahdeksatta Grand Champagne Helsinki -tapahtumaa. Se on vakiinnuttanut paikkansa kevään kohokohtana, viikonloppuna, jolloin maailman samppanjakeskus siirtyy Helsinkiin.

Yleisötapahtumassa samppanjan saloihin meitä johdattavat kotimaisten kärkinimien lisäksi tämän kevään tähtivieraamme, huippuarvostetut kellarimestarit ja viinintekijät Jean-Baptiste Lécaillon (Louis Roederer), Hervé Dantan (Lanson), Caroline Latrive (Deutz), Alice Tétienne (Henriot) ja Pierre Casenave (Veuve Clicquot) sekä Philipponnatin viinisuvun 16. polven vesa François Philipponnat (vientipäällikkö, Philipponnat).

Grand Champagnessa tapaat monia, monia muita champagnelaisia tähtiä! Mukana ovat master classein Hubert de Billy (omistaja, Pol Roger), Denis Bunner (kellarimestari, Bollinger), Irvin Charpentier (kellarimestari, Domaine Alexandre Bonnet), Jean-Christophe Delavenne (omistaja, Delavenne), Charline Drappier (omistaja, Drappier), Sam Georges (vientipäällikkö, Bernard Robert), Olivier Kanengieser (vientipäällikkö, Laurent-Perrier), Clément Pierlot (kellarimestari, Pommery), Maxime Pierlot (vientipäällikkö, A. Bergere), Raymond Ringeval (kaupallinen johtaja, Palmer & Co), Guillaume Roffiaen (kellarimestari, Nicolas Feuillatte), Alexandre Salmon (omistaja, Salmon), Kevin Sibille (vientipäällikkö, Laurent Lequart), Diane Signolle (viininviljelijä, Michel Gonet), Clovis Taittinger (toimitusjohtaja, Taittinger), Odilon de Varine (varatoimitusjohtaja, Gosset) and Maxime Watelet (aluejohtaja Charles Heidsieck).

Kotimaisista asiantuntijoistamme mukana ovat Master of Wine Essi Avellan, viiniasiantuntijat Samuil Angelov ja Jukka Sinivirta. 

SAMPPANJAT JA MASTER CLASS -MAISTELULUENNOT
Vanhalla Ylioppilastalolla yli 70 samppanjataloa näyttäytyy noin 300 samppanjan voimin. Yläkerran parvella esittäytyy taas joukko Suomeen vielä rantautumattomia mielenkiintoisia tuottajia Business Francen avustuksella. Kellarimestarien ja asiantuntijoiden vetämiä Master Class -maisteluluentoja on tänäkin vuonna yli 45. Kaikilla Master Class -maisteluluennoilla käytetään Lehmann Reimsin kauniita suupuhallettuja Grand Champagne -laseja, josta tapahtuma on saanut nimensä.

Samppanjoiden ohella tapahtumassa on tarjolla samppanjaan sopivia ruokaherkkuja ja maistelupaloja ravintola Egosta, Pastiksesta ja Murusta.

GRAND CHAMPAGNE DINNER
Grand Champagne Dinnerin suunnittelusta vastaa tänä keväänä Pekka Terävä, Creative Leader & partner, Olo Collectionista, joka on Michelin tähtiravintola Olon ympärille kasvanut persoonallisten ravintoloiden ryhmä. Pekka Terävä ja tiiminsä loihtii illalliselle annokset, jotka ovat suunniteltu erityisesti tähtivieraiden samppanjoille.

LEHMANN GRAND CHAMPAGNE CHALLENGE
Tapahtumassa kisataan myös kahdeksatta kertaa samppanjan tieto- ja tarjoilutaidosta Lehmann Grand Champagne Challengessa, joka järjestetään yhdessä Suomen Sommelierit ry:n kanssa. Samppanjamestari 2024 julkistetaan perjantaina 26.4. heti finaalin jälkeen.

TAPAHTUMA
Sisäänpääsylipun hinta ovelta on 25 €, johon sisältyy Lehmann Glassin Opale -samppanjalasi sekä käsiohjelma.

Tutustu Grand Champagne Helsinki -tapahtumaan sivustolla: www.grandchampagnehelsinki.fi, ja osta liput tapahtumaan Ceestan tapahtumalippukaupasta: www.ceestashop.fi

Tapahtumasta tiedotetaan lisää koko kevään ajan sosiaalisessa mediassa
Instagram: @grandchampagnehelsinki
Facebook: Grand Champagne Helsinki
LinkedIn: Grand Champagne Helsinki

TERVETULOA
Torstaina 25. Huhtikuuta 2024 kello 16-21
Perjantaina 26. Huhtikuuta 2024 kello 15-21
Lauantaina 27. Huhtikuuta 2024 kello 12-20

Paikka: Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki

LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUPYYNNÖT
Taru From, Ceesta Oy, 040 – 511 6132 (taru.from@ceesta.com)
Essi Avellan, MW, AvelVino Oy, 040 – 719 7197 (essi@essiavellan.com)
Christian From, Ceesta Oy, 040 – 557 3084 (christian.from@ceesta.com)

 

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Grand Champagne Helsinki 2024 – Bubblier than ever

Bubbles fill the Old Student House of Helsinki 25th 27th of April bringing together champagne lovers, gourmands and top names in the industry. The three-day event features experts sharing their know-how, passion and champagnes.

”We are thrilled to welcome star guests of the greatest calibre joining us in our celebration of champagne. Our mission is to make Helsinki the centre of the Champagne world during this April weekend”, comments Master of Wine and Champagne specialist Essi Avellan, co-organizer of the event.

This year our star guests include a quartet of highly esteemed cellar masters and winemakers: Jean-Baptiste Lécaillon (Louis Roederer), Caroline Latrive (Deutz), Alice Tétienne (Henriot), Hervé Dantan (Lanson) and Pierre Casenave (Veuve Clicquot) as well as the 16th generation member of Philipponnat wine family, François Philipponnat (Philipponnat export manager).

Furthermore our Master Class experts from Champagne include: Hubert de Billy (Pol Roger proprietor), Denis Bunner (Bollinger cellar master), Irvin Charpentier (Domaine Alexandre Bonnet cellar master), Jean-Christophe Delavenne (Delavenne proprietor), Charline Drappier (Drappier proprietor), Sam Georges (Bernard Robert marketing and export manager), Olivier Kanengieser (Laurent-Perrier export manager), Clément Pierlot (Pommery cellar master), Maxime Pierlot (A. Bergère export manager), Raymond Ringeval (Palmer & Co), Guillaume Roffiaen (Nicolas Feuillatte cellar master), Alexandre Salmon (Salmon proprietor), Kevin Sibille (Laurent Lequart export manager), Diane Signolle (Michel Gonet proprietor), Clovis Taittinger (Taittinger managing director), Odilon de Varine (Gosset deputy managing director) and Maxime Watelet (Charles Heidsieck area manager).

MASTER CLASSES
There are over 45 Master Classes available by our experts especially tailored for Grand Champagne Helsinki. Lehmann’s beautiful mouth-blown Grand Champagne glasses are used for all the Master Classes. The Old Student House provides a classy yet relaxed atmosphere for tasting the some 300 champagnes on offer from over 70 brands. Delicacies and snacks from great Helsinki restaurants are available for enhancing the experience.

“We warmly welcome champagne enthusiasts from all over the world to enjoy this exquisite three day event with fantastic champagnes and the rare opportunity to meet many champagne professionals from Champagne in Helsinki.” says event lead and co-organizer Taru From.

GRAND CHAMPAGNE DINNER
Grand Champagne Dinner is designed by Pekka Terävä, Creative Leader & Partner of Olo Collection. He and his team are creating a beautiful menu around the prestige cuvée champagnes of our Star Guests.

LEHMANN GRAND CHAMPAGNE CHALLENGE
The finals for the Lehmann Grand Champagne Challenge, competition for the trophy of Finland’s best Champagne sommelier, are held at the event. The competition is organized together with the Finnish Sommeliers’ association (Suomen Sommelierit ry) under the sponsorship of Lehmann Reims and Ceesta.

”As importers of Lehmann Reims, we at Ceesta Oy do our best to advance champagne culture and craftsmanship, which is common for both champagne and glass manufacture. Lehmann Reims Jamesse Prestige Grand Champagne glass has lent its name to our event, which targets 4,000 champagne loving visitors over the three days”, says Christian From, co-organizer of Grand Champagne Helsinki.

WELCOME
On Thursday, April 25th from 4 to 9 pm
On Friday, April 26th from 3 to 9 pm
On Saturday, April 27th from 12 to 8 pm

WHERE
Old Student House – ”Vanha Ylioppilastalo” Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki, Finland

ENTRY FEE
A one-day’s festival entry ticket costs 25 €. The entire program of the event is available at www.grandchampagnehelsinki.fi

INFORMATION AND INTERVIEWS
Essi Avellan MW, AvelVino Oy, +358 40 719 7197 (essi@essiavellan.com)
Christian From, CEO Ceesta Oy, +358 40 557 3084 (christian.from@ceesta.com)
Taru From, Chairman, Ceesta Oy, +358 40 511 6132 (taru.from@ceesta.com)

Instagram @grandchampagnehelsinki
Facebook @grandchampagnehelsinki
LinkedIn: Grand Champagne Helsinki