-
Champagne Fallet Dartilla on 18 hehtaarin viinitarhat upeassa Marnen laaksossa, Charly-sur-Marnea ympäröivän viiden kylän alueella. Tänä päivänä tila on uuden sukupolven käsissä kun serkukset Adrien ja Paul jatkavat suvun perintöä. He haluavat pitää yllä esi-isiensä arvoja: omaperäisyyttä, laatua, innovatiivisuutta ja kunnioitusta samppanjan valmistukseen. Jokainen palsta vinifioidaan erikseen tankissa tai tammitynnyreissä ja viinit kypsyvät kellareissa vähintään kolme vuotta.
-
G.H. Martel on Vuonna 1869 Avenay Val d’Or kylässä Epernayn lähellä perustettu Samppanjatalo. G.H. Martel & Co groupilla on yli 200 hehtaaria omia viljelyjä ja se ostaa rypäleitä viljelijöiltä yli 800 hehtaarin alueelta. Yrityksellä on kolme perinteistä rypäleiden puristamoa ja 20 000 m2 kellareita. G.H. Martel & Co samppanjan persoonallinen maku ja hienostuneisuus perustuu Rapeneau-perheen taitoon, joka on siirtynyt isältä pojalle neljän sukupolven ajan.
-
Reimsissä Champagnen viininviljelyalueen sydämessä vuodesta 1827 lähtien sijaitseva Mumm Champagne House on kehittänyt huippuosaamista, intohimoa alueelleen ja innovaatioita perustamisestaan lähtien. Mumm on omistautunut tuottamaan poikkeuksellisia viinejä hienoimmasta samppanjaterroirista. Viinitarhatoiminnasta viininvalmistukseen, sekoittamiseen ja pullotukseen, talo jatkaa tiukan ja rohkean kunnioitetun käsityötaitonsa kehittämistä. Mumm -samppanjat ilmentävät Champagnen viininviljelyalueen koko rikkautta ja kahden vuosisadan asiantuntemusta poikkeuksellisten viinien luomisessa. Niille on ominaista niiden rakenne, monimutkaisuus ja tuoreus sekä Pinot Noirin hedelmäinen rikkaus, joka tekee Mumm-tyylistä ainutlaatuisen. Nämä cuvéet muuttavat maistelukokemuksen aidoksi elämäntavaksi.
-
Nicolas Chiquet aloitti viininviljelyn 1746 Dizyssa. Vuonna 1919 veljekset Fernand ja Gaston perustivat samppanjatalon Chiquet Brothers. Vuonna 1935 Gaston halusi luoda oman brändin ja näin syntyi Champagne Gaston Chiquet. 1950-luvulla Gaston ja hänen poikansa Claude laajensivat Aÿn ja Hautvillersin alueelle. Vuodesta 2003 lähtien Clauden pojat Antoine ja Nicolas ovat olleet vastuussa perheen tilasta. Tänä päivänä myös Antoinen tytär Marion on mukana talon toiminnassa. Tarhoja on yhteensä 23 ha Dizyn, Aÿn, Mareuil-sur-Aÿn ja Hautvillersin alueella. Köynnösten keski-ikä on 27 vuotta. Vuonna 2015 talolle myönnettiin HVE - (Haute Valeur Environnementale) ja VDC – (Viticulture Durable en Champagne) sertifikaatit osoituksena ympäristöystävällisestä otteesta viininviljelyyn. http://www.gastonchiquet.com
-
Paul Girardin ei tarvinnut aloittaa tyhjästä, kun hän perusti vaikuttavan viinitilansa Le Mesnil-sur-Ogeriin. Hänen molemmilla vanhemmillaan, Philippe Girardilla ja Dominique Bonnet'lla, oli merkittäviä viinitarhoja Côte des Blancsissa.12 hehtaarin tila, suurelta osin Grand Cru -kylissä, on lähtökohta, josta moni voi vain haaveilla. Viinitarhat muutettiin luonnonmukaiseen ja biodynaamiseen tuotantoon ja uusi huippumoderni viinitila rakennettiin. Nuoresta iästään huolimatta Paul Girardilla on selkeä visio viineistään. Hän leikkii erilaisten käymisastioiden kanssa inox-astioista amforoihin ja erityisesti tammitynnyreihin. Suuret, suhteellisen uudet 600 litran tynnyrit ovat saamassa entistä enemmän jalansijaa Girardin viininvalmistuksessa. Huolellisesti valmistetuilla, teknisesti täydellisillä, saumattomilla ja ilmeikkäillä samppanjoilla on helppo ennustaa Girard-Bonnetille huikea tulevaisuus.
-
1900-luvun alussa Charles Gonet meni naimisiin ja muutti Mesnil-sur-Oger kylään keskelle Champagnen aluetta, mistä hänen vaimonsa oli kotoisin. Charles perusti Cote de Blanc viinitarhat poikansa Jacquesin kanssa. Vuonna 1958, Jacques hankki yhdessä vaimonsa kanssa viinitarhoja myös Montgueux kylästä ja sen myötä viinitilan tuotanto kasvoi ja viinien laatu parani huomattavasti. Vuonna 1985 Charlesin lapsenlapsi, Vincent joka oli kasvanut viinitarhojen keskellä, siirsi yhdessä vaimonsa Davy Sulcovan kanssa shampanja talon toiminnot Champagnen pääkaupunkiin, Epernayhin. Siitä lähtien shampanja talo on tunnettu nimellä GONET SULCOVA. Vincent jatkoi viinien tekemistä ja markkinointia ja Davy puolestaan huolehti viinitarhoista. Tänä päivänä Gonet Sulcovan shampanja taloa vie eteenpäin jo 4. sukupolvi, Karla ja Yan-Alexandre. Gonet Sulcovalla on viinitarhoja 20 hehtaaria Cote de Blanc alueella (Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru ja Oger Grand Cru), Montgueux ja Loches-sur-Ource. Viinitarhoista 80 % kasvaa Chardonney rypälettä ja loput 20 % Pinot Noir rypälettä. Gonet Sulcova shampanjat ovat hienostuneita, elegantteja viinejä joiden kanssa voi juhlistaa juhlapäiviä.
-
Gosset perustettiin vuonna 1584 Aÿ:n kaupunkiin ja on Champagnen alueen vanhin viinitalo. 16 sukupolvea on jatkanut Pierre Gosset’n työtä taidokkaan viininvalmistuksen ja perheen tietotaidon parissa. Nykyisin Champagne Gosset:n omistaa Renaud-Cointreau-perheyhtiö, joka on Jean-Pierre Cointreaun vision mukaisesti kehittänyt siitä kansainvälisesti arvostetun brändin. Gosset’n sanotaan olevan ”pienin suurista viinitaloista”. Hyvän menestyksen myötä samppanjatalo hankki vuonna 2009 Epernayn kaupungista historiallisen, kahden hehtaarin tilan, joka avattiin yleisölle heinäkuussa 2021. 1,7 kilometriä kellarikäytäviä on kaivettu kalkkikiviseen maaperään, minne mahtuu kypsymään noin 2,5 miljoonaa samppanjapulloa. Kaupassa Gosset:lle siirtynyt tila rakennuksineen on 1800-luvulta, minne pääsee vierailemaan ja nauttimaan kellarikierroksesta sekä samppanjamaistelusta ennakkovarauksella. Gosset:n samppanjan valmistukseen ei kuulu malolaktista käymistä, vaan samppanjoiden tyyli on raikas, vivahteikas ja mineraalinen. Tilan filosofia perustuu hyvin tehtyyn viiniin, johon syntyvät kuplat samppanjamenetelmän sivutuotteena. Gosset:n tyylin mukaisesti samppanja kypsyy hiivasakan päällä pullossa keskimääräistä pidempään. Gosset:n tyyli hurmaa viininystävät runsailla, tasapainoisilla ja moniulotteisilla samppanjoillaan, jotka sopivat niin aperitiiviksi kuin ruoan kanssa nautittavaksi.
-
Gosset 'Compte d’Âge' - The philosophy of age count
[Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 19.30 Lauantai 26.4.2025 klo 13.30 Hinta: 60€ Luennoitsijat: Thibaut Le Mailloux, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Champagne Gosset Huom! Luento pidetään englanniksi. “On maltettava odottaa, samppanjan Suuret Viinit paljastuvat vasta pitkän kypsytyksen jälkeen”, sanoo Champagne Gosset’n pääviinintekijä Odilon de Varine. Pitkä aikaperspektiivi ei ole mitään uutta Gosset’lle, Champagnen vanhimmalle viinitalolle, joka perustettiin Aÿssa vuonna 1584. Gosset’n tyyli on kypsänäkin mineraalisen raikas säilyttäen upean viinillisen syvyyden. Siksi Gosset lanseerasi pitkään sakan päällä kypsytetyn 'Compte d’Âge' -sarjan. Huikean pitkä kypsytysaika kellarissa käy ilmi viinien nimestä: tässä maistelussa pääsemme nauttimaan niin 12, 15 kuin minimissään 21 vuotta kellarissa levänneistä samppanjoista. Liity talon markkinointi- ja viestintäjohtaja Thibaut Le Mailloux’n seuraan oppimaan samppanjan ikääntymisestä ja nauttimaan kypsien juomien hurmaavuudesta. Thibaut Le Mailloux on työskennellyt kansainvälisissä tehtävissä luksusviinien ja väkevien alkoholijuomien parissa yli 20 vuotta. Thibaut toimi Comité Champagnen viestintäjohtajana 10 vuotta, ennen kuin hän aloitti Champagnen vanhimman viinitalon Gosset’n markkinointi- ja viestintäjohtajana vuoden 2020 lopussa. Maisteltavat samppanjat:- Gosset 12 Ans de Cave à Minima Rosé NV
- Gosset 12 Ans de Cave à Minima NV
- Gosset 15 Ans de Cave à Minima NV
- Gosset 21 Ans de Cave à Minima NV
-
Gratiot-Pilliére on perheyritys, joka on tuottanut viiniä 11:ssa sukupolvessa vuodesta 1657 lähtien. Talon historia sai alkunsa, kun suvin patriarkka, Louis Gratiot, aloitti viininviljelyn Marne-laakson rinteillä ja siitä lähtien tarhat ovat siirtyneet isältä pojalle. He ovat tuottaneet samppanjaa omalla nimellään vuodesta 1969 lähtien, kun Jean-Claude Gratiot meni naimisiin Françoise Pillièren kanssa, ja he yhdessä perustivat Champagne Gratiot-Pillièren. Viinitalo sijaitsee Champagnen alueen itäosassa, Charly sur Marnessa, noin tunnin matkan päässä Pariisista. Tänään taloa johtaa veljekset Olivier ja Sébastien Gratiot. He vastaavat itse kaikesta viinitarhoilla tehdystä työstä ja viinitarhoja viljellään mahdollisimman vähäisin toimenpitein ja ympäristöä sekä maaperää kunnioittaen, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Tarhoilla viljellyistä rypäleistä 80% on Pinot Meunieriä, 15% Chardonnayta ja 5% Pinot Noiria. Vuosituotanto on n. 150 000 - 180 000 pulloa.
-
Gratiot-Pillière’s fine Heritage
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 12.00 Hinta: 50€ Luennoitsijat: Christelle Gratiot, Vientipäällikkö, Champagne Gratiot-Pillière Huom! Luento pidetään englanniksi. Viininviljelijöitä vuodesta 1657 lähtien, nykyään Gratiot-Pillière on 11. sukupolven veljien Olivier ja Sébastien Gratiotin johdossa. Perheen viinitarhat kattavat 18 hehtaaria Marnen laaksossa Charly-sur-Marnen, Saulcheryn, Bonneilin ja Azy-sur-Marnen kylissä. Master classissaan Christelle Gratiot esittelee meille Heritage Vieilles Vignes’n, joka valmistetaan yli 40-vuotiaista viiniköynnöksistä. Viini edustaa vain kahta prosenttia talon tuotannosta ja sitä valmistetaan yksinomaan parhaina vuosikertavuosina. Samalla kun Christelle kertoo Marnen laakson terroirien erityispiirteistä ja parhaista satovuosista, hän esittelee meille neljä hienoa Heritage -vuosikertaa. Christelle Gratiot on Champagne Gratiot-Pillièren vientipäällikkö ja Olivier Gratiotin vaimo. Christelle suoritti kandidaatin tutkinnon kansainvälisissä suhteissa Minnesota State University/Mankatosta, palasi Ranskaan vuonna 1992 ja työskenteli sitten 18 vuotta pankkialalla MasterCard Internationalilla sekä JPMorganilla. Vuodesta 2011 lähtien Christelle on toiminut Gratiot-Pillièren liiketoiminta- ja kehityspäällikkönä sekä vientimarkkinoijana. Tänään Gratiot-Pillière kertoo ylpeänä, että Suomi on yksi sen suurimmista markkinoista. Maisteltavat samppanjat:- Gratiot-Pillière Heritage 2012
- Gratiot-Pillière Heritage 2013
- Gratiot-Pillière Heritage 2015
- Gratiot-Pillière Heritage 2018
-
Richard ja Karine Fouquet viljelevät kahdeksaa hehtaaria viinitarhoja Cramantissa, Chouillyssa, Oiryssa ja Mardeuilissa.Osa rypäleistä myydään edelleen samppanjataloille. Luonteeltaan perfektionisti Richard tekee moitteetonta työtä sekä viinitarhoilla että kellarissa. Tyylikäs, kirkkaan hedelmäinen ja viimeistelty tyyli, jossa on kosolti raikkautta.
-
Artesaani viinintekijä neljännessä sukupolvessa Montagne de Reimsissä vuodesta 1890 lähtien. Palstoja on 36 neljässä eri kylässä joista 2 on Grand Cru luokiteltua, Verzany ja Verzy Tänä päivänä 7.75 ha tilaa johtaa Nicolas ja Marie -Noelle, joiden ainutlaatuinen filosofia viininviljelijöinä kunnioittaa luontoa, viljelyä ja maaperää sopusoinnussa kuun kierron mukaan jossa terroir antaa luonteen samppanjoille. Tarkka rypäleiden korjuuaika, pitkäkestoinen painovoimaa hyödynnetty juoksutus, ilman suodatusta, 9k kypsytys sakan päällä. Reserveviinit otetaan v 1968 perustetusta solera -tynnyreistä. www.champagne-henrietbazin.com