Alkujaan Saksasta kotoisin olevan viinikauppiasperheen veljekset Jacobus, Gottlieb ja Philippe Mumm löysivät mahdollisuuden toimintaan Champagnen maakunnassa Ranskassa vuonna 1827. Veljekset perustivat yrityksen P.A. Mumm et Cie, jossa nimikirjaimet P.A. tulivat poikien isän, Peter Arnold Mummin nimen mukaan. Veljekset ostivat tarhoja mm. nykyisiltä Grand Cru- alueilta kuten Verzenay, Boyzy, Ay, Avize ja Cramant. Laatuluokitus ei tuolloin ollut vielä voimassa, mutta vankka kokemus viininvalmistuksesta auttoi laadullisesti erinomaisten tarhojen valinnassa.

Seuraavan polven edustaja, Georges Hermann Mumm otti yrityksen hoitoonsa vuonna 1853, jonka jälkeen se on toiminut nimellä G.H.MUMM et Cie. Mies itse oli visionääri ja seikkailija, ja hän aloitti vientitoiminnan matkustelemalla maailmalla sopivia markkinoita etsimässä. Vuoteen 1900 mennessä oli avattu yli 20 tytäryhtiötä mm. USA:ssa, Kanadassa, Venäjällä ja Brasiliassa. Mumm- samppanjapulloja vuodesta 1875 koristanut punainen poikkiraita ”cordon rouge”, on lainattu Ranskan Kunnialegioonalta ja se on merkkinä talon intohimosta ja halusta panostaa laatuun ja asiantuntemukseen.

Talon kellarimestarina vuodesta 2006 asti toiminut Didier Mariotti vastaa nykyisin Mumm- samppanjoiden tuotantoprosessista. Hän maistaa tiiminsä kanssa vuosittain yli 2 000 viiniä löytääkseen parhaat, ja talon tyylille sopivimmat sekoitukset. Samppanjatalon 25km pitkissä maanalaisissa kellareissa on varastoituna 25 miljoonaa pulloa jatkuvasti. Tuotannosta menee vientiin noin 60%.