Charles Heidsieck -samppanjatalon synty ajoittuu vuodelle 1851, jolloin nuori, vain 29-vuotias Charles Heidsieck irtaantui perheestään perustaakseen omaa nimeään kantavan samppanjatalon. Hänen haaveissaan oli tehdä samppanjaa, joka olisi aidosti ja hienostuneesti omintakeista.
Charles Heidsieck oli suuri visionääri ja koska Euroopassa oli jo monta vahvaa samppanjataloa, päätti hän lähteä hankkimaan nimeä Amerikkaan. Amerikan valloitus onnistui yli odotusten ja pian Charles tunnettiinkin jo lempinimellään ”Champagne Charlie”. Nuori edelläkävijä oli markkinointitaitojensa lisäksi myös intohimoinen samppanjan ammattilainen ja hänen sekoitustaitonsa kasvattivat talon mainetta entisestään. Charles saavutti lopulta haaveensa ja nykyään talo tunnetaan yhtenä Champagnen palkituimpana.
Talon ominaispiirteenä on pitkä kellarointi kalkkikellareissa (crayères) ja runsas reserve-viinien käyttö. Esimerkiksi vuosikerrattoman Charles Heidsieck Brut Réserven sekoitteesta jopa 40 prosenttia on keskimäärin kymmenen vuotta vanhoja, parhaimpien edellisten satovuosien reserve-viinejä. Käytäntö luo viiniin rauhalliset ja harmoniset kuplat, uskomattoman syvyyden ja hienostuneen täyteläisyyden.
Charles Heidsieckin samppanjat ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja se onkin yksi palkituimmista samppanjataloista. Sen kellarimestarit ovat edellisen 18 vuoden aikana voittaneet arvostetun ”Sparkling Winemaker of the Year” -palkinnon jopa 12 kertaa. Nykyisin talon kellarimestarina toimii vuonna 2023 pestissään aloittanut Elise Losfelt.