Abelé on perustettu jo vuonna 1757, joka tekee siitä yhden vanhimmista samppanjataloista. Taloon kertyi ajan kuluessa merkittävää osaamista ja koko samppanjamenetelmää kehitettiin osaltaan myös Abelén kellareissa. Abelé on pieni samppanjatalo noin 300 000 pullon vuosimyynnillään, mutta se on varsin tunnettu Ranskassa. Sillä on kauniit, vanhat kellarit ja pitkäaikaisia sopimuksia viljelijöiden kanssa pääasiassa Montagne de Reimsin ja Côtes des Blancs’in alueilla. Iäkkäällä talolla on myös joukko merkittäviä asiakkaita kuten eurooppalaisia hoveja, monet lähetystöt, Élysée-palatsi, Ranskan senaatti ja UNESCO. Talon kellarimestari on Etienne Eteneau. Abelén samppanjat tuotetaan terästankeissa ja ne kaikki läpikäyvät malolaktisen käymisen. Talon tyyli on täyteläisen hedelmäinen, runsasmakuinen ja pitkä.
Champagne Abelé 1757
Lisätiedot
[in English]
Abelé was originally founded already in 1757 which makes it one of the oldest champagne houses. Abelé is a small champagne house and cuvées are produced in strictly limited quantities. To guarantee a constant supply of very high quality, Abelé 1757 has forged close links with a small circle of passionate vine-growers. From the Côte des Blancs to the Montagne de Reims or the highly prized Coteaux des Riceys, the House has a multitude of plots and crus to draw inspiration from.