Champagne Lanson

Etusivu/samppanjat/Champagne Lanson

Champagne Lanson

Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista ja yhä edelleen perheyritys. Sen historia alkaa vuodesta 1760 ja viinintekemisen perintö on kulkenut vuosisatojenajan sukupolvelta toiselle. Erityisen leiman talon samppanjoille antoi Victor Lanson 1970-luvulla, elvyttäessään perinteisen samppanjan valmistustyylin, johon ei kuulu malolaktinen käyminen.

Malolaktisen käymisen osittainen välttämisen, runsaan reserve- viinien käytön sekä vähintään kolmen vuoden pullokypsytyksen ansiosta Lansonin samppanjat ovat poikkeuksellisen raikkaita ja vivahteikkaita. Toisaalta, Lansonin kellarimestarina vuodesta 2013 alkaen toiminut Hervé Dantan sanoo, ettei hyvä samppanja synny vain kellarissa: ”Viininteossa kaikki lähtee terveistä rypäleistä ja läsnäolosta tarhoilla. Haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa köynnösten parissa niin kasvukauden kuin sadonkorjuunkin aikana”. Vaikka Dantan on tuonut kellariin myös tammitynnyrit, haluaa hän pitää kiinni Lansonin teräksisen raikkaasta tyylistä: ”Käytän tammea vain reserviviineihin. Se tuosamppanjoihimme moniulotteisuutta ja kermaista suutuntumaa, mutta ei muuta niiden raikkaan mineraalista, pirteän rapsakkaa olemusta. Perusviiniemme alkoholikäyminen tapahtuu yhä terästankeissa.”

Pitkän historian omaava talo ei ole jäänyt paikalleen, vaan jatkaa edelleen kehittymistään. Tällä hetkellä Lanson panostaa erityisesti kestävään kehitykseen ja kannustaa myös kumppaneitaan ympäristöystävällisempään viininviljelyyn.

www.lanson.com

Osasto: Maahantuoja:

Lisätiedot

[in English]

Founded in 1760, Maison Lanson is one of the oldest Champagne Houses. We are proud to have maintained our family traditions and independent organisation, and to have remained faithful to the values that have guided us for more than 260 years. We have strong historical partnerships with our growers who share our pursuit of excellence. These historic relationships grant us access to more than one hundred different crus, 50% of which are Grand Crus and Premier Crus. We cultivate 57 hectares of our own land, 16 of which are run according to the principles of organic and biodynamic viticulture.

Since 2013, Hervé Dantan, our talented Cellar Master, has been humbly striving towards this commitment through the constant and endless search for perfection. Our blends benefit from a wide range of crus, a rare collection of reserve wines, developed with prolonged ageing. We vinify our vintages according to the original principles of Champagne, with minimal malolactic fermentation. Lanson wines are characterised by their elegance, freshness, vitality and ability to stand the test of time.

Inspired by nature, Maison Lanson has committed to ecological viticultural practices, favoring natural balance in the soil and plants. We proactively support our partners in an official and certified viticulture approach.

We are proud to be the first Champagne Maison to have settled a collective structure to accompany them towards Sustainable Viticulture in Champagne. The Malmaison Estate is our AB and Demeter certified, 16-hectare pilot vineyard, situated at the heart of the Vallée de la Marne. It constitutes one of the largest biodynamically-farmed estates in Champagne.

Go to Top