Champagne Ulysse Collin

Etusivu/samppanjat/Champagne Ulysse Collin

Champagne Ulysse Collin

Samppanjatalo Ulysse Collinin samppanjantekijä Olivier Collin on yksi Champagnen seudun kirkkaimmista nousevista tähdistä. Talo sijaitsee Congyn kylässä Côte des Blancsin eteläpuolella Coteaux du Petit Morin nimisellä ala-alueella. Olivier oli jo opiskellut lakia ennen kuin hakeutui enologian ja viininviljelyn opintoihin Bordeaux’hon. Harjoittelun hän suoritti legendaarisen viinitekijän Anselme Selossen alaisuudessa, ja tuo kokemus antoi uskoa omien samppanjoiden valmistamiseen. Vuonna 2003 hän sai haltuunsa perheensä omistamat viinitarhat, jotka olivat pitkään olleet vuokralla isolla samppanjatalolla.

Ensimmäisen oman viininsä Collin tuotti vuonna 2004 Les Pierrières nimiseltä tarhalta, joka sijaitsee La Gravellen kylässä, Congyn itäpuolella. Tarhan pinta-ala on vain 1,20 hehtaaria ja karun liitumaan päällä on Champagnen alueelle hyvin harvinaista mustaa kvartsikiveä. Olivier Collin tuottaa nykyisin myös neljää muuta tarhasamppanjaa. Viininteko on mahdollisimman luonnonmukaista.

Osasto: Maahantuoja:

Lisätiedot

[in English]

Champagne house Ulysse Collin’s winemaker, Olivier Collin, is one of the brightest rising stars in the Champagne region. The house is located in the village of Congy, south of Côte des Blancs, in the subregion called Coteaux du Petit Morin. Olivier had already studied law before pursuing studies in oenology and viticulture in Bordeaux. He completed his internship under the guidance of the legendary winemaker Anselme Selosse, an experience that instilled confidence in producing his own champagnes. In 2003, he took over the family-owned vineyards, which had long been leased to a major champagne house.

Collin produced his first wine in 2004 from the Les Pierrières vineyard, located in the village of La Gravelle, east of Congy. The vineyard covers only 1,20 hectares, and on its barren chalky soil, there is a very rare black quartz stone for the Champagne region. Olivier Collin now produces four other single-vineyard champagnes. Winemaking is conducted as naturally as possible.

Go to Top