(In English below)
Samppanjanystävien kupliva kohtaamispaikka 24.4.-26.4.2025
Nyt juhlistetaan Grand Champagne Helsinki -tapahtuman 10-vuotissyntymäpäiviä. Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa kevään kohokohtana, viikonloppuna, jolloin maailman samppanjakeskus siirtyy Helsinkiin.
Yleisötapahtumassa samppanjan saloihin meitä johdattavat kotimaisten kärkinimien lisäksi tämän kevään tähtivieraamme, huippuarvostetut kellarimestarit Emilien Boutillat (Rare Champagne ja Piper-Heidsieck), Denis Bunner (Bollinger), Benoît Gouez (Moët & Chandon), Caroline Latrive (Deutz) ja Elise Losfelt (Charles Heidsieck) sekä Laurent-Perrierin omistajasuvun Lucie Pereyre de Nonancourt.
Grand Champagnessa tapaat monia, monia muita champagnelaisia tähtiä! Mukana ovat master classein Guillaume Bonvalet (toimitusjohtaja, Bonvalet), Irvin Charpentier (kellarimestari, Domaine Alexandre Bonnet), Sophie Cossy (viininviljelijä, Cossy), Camille Delard (Viestivä viinintekijä, Nicolas Feuillatte), Etienne Eteneau (kellarimestari, Abelé 1757), Cynthia Fossier (kellarimestari, Canard-Duchêne), Benjamin Fourmon (toimitusjohtaja, Joseph Perrier), Christelle Gratiot (viininviljelijä, Gratiot-Pillière), Laurent d’Harcourt (hallituksen puheenjohtaja, Pol Roger), Pierre Huré (viininviljelijä, Huré Frères), Thomas Lombard (toimitusjohtaja, Lombard), Nicolas Maillart (viininviljelijä, Nicolas Maillart), Michel Parisot (kellarimestari, Devaux), François Philipponnat (vientipäällikkö, Philipponnat), Clément Pierlot (kellarimestari, Pommery), Alexandre Ponnavoy (kellarimestari, Taittinger), Nicolas Rainon (viininviljelijä, Henriet-Bazin), Stéphane Regnault (viininviljelijä, Stéphane Regnault), Raymond Ringeval (kaupallinen johtaja, Palmer & Co), Kevin Sibille (vientipäällikkö, Laurent Lequart), Nicolas Signolle (viininviljelijä, Michel Gonet), Alice Tétienne (kellarimestari, Henriot), Odilon de Varine (varatoimitusjohtaja, Gosset).
Kotimaisista asiantuntijoistamme mukana ovat Master of Wine Essi Avellan, viiniasiantuntijat Samuil Angelov ja Jukka Sinivirta.
SAMPPANJAT JA MASTER CLASS -MAISTELULUENNOT
Vanhalla Ylioppilastalolla jopa 75 samppanjataloa näyttäytyy yli 300 samppanjan voimin. Yläkerran parvella esittäytyy taas joukko Suomeen vielä rantautumattomia mielenkiintoisia tuottajia Business Francen avustuksella. Kellarimestarien ja asiantuntijoiden vetämiä Master Class -maisteluluentoja on tänä vuonna 48. Kaikilla Master Class -maisteluluennoilla käytetään Lehmann Reimsin kauniita Grand Champagne Ultra Light 40cl -laseja, joista tapahtuma on saanut nimensä. Juhlavuoden kunniaksi tapahtumassa maistellaan samppanjoita Lehmann Grand Champagne 25cl -lasista, joka sisältyy Grand Champagne Helsinki -tapahtuman pääsylipun hintaan.
Samppanjoiden ohella tapahtumassa on tarjolla samppanjaan sopivia ruokaherkkuja ja maistelupaloja ravintola Pastiksesta, Murusta ja Lapland Hotelsin Kultà Kitchenistä.
GRAND CHAMPAGNE DINNER
Grand Champagne Dinnerin suunnittelusta vastaa tänä keväänä Pekka Terävä, Creative Leader & partner, Olo Collectionista, joka on Michelin tähtiravintola Olon ympärille kasvanut persoonallisten ravintoloiden ryhmä. Pekka Terävä tiimeineen loihtii illalliselle tähtivieraidemme samppanjoille suunnitellut annokset.
LEHMANN GRAND CHAMPAGNE CHALLENGE
Tapahtumassa kisataan myös kahdeksatta kertaa samppanjan tieto- ja tarjoilutaidosta Lehmann Grand Champagne Challengessa, joka järjestetään yhdessä Suomen Sommelierit ry:n kanssa. Samppanjamestari 2025 julkistetaan perjantaina 25.4. heti finaalin jälkeen.
TAPAHTUMA
Sisäänpääsylipun hinta ovelta on 27 €, johon sisältyy Lehmann Glassin Grand Champagne 25cl -samppanjalasi. Ryhmälippuja (4-,6 ja 8-henkeä) on tarjolla tuttuun tapaan.
Tutustu Grand Champagne Helsinki -tapahtumaan sivustolla: www.grandchampagnehelsinki.fi, ja osta liput tapahtumaan Ceestan tapahtumalippukaupasta: www.ceestashop.fi
Tapahtumasta tiedotetaan lisää koko kevään ajan sosiaalisessa mediassa
Instagram: @grandchampagnehelsinki
Facebook: Grand Champagne Helsinki
LinkedIn: Grand Champagne Helsinki
TERVETULOA
Torstaina 24. huhtikuuta 2025 kello 16-21
Perjantaina 25. huhtikuuta 2025 kello 15-21
Lauantaina 26. huhtikuuta 2025 kello 12-20
Paikka: Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki
The meeting place for champagne lovers 24.4.-26.4.2025
We are celebrating the 10th anniversary of the Grand Champagne Helsinki event! The event has established itself as the highlight of spring, the weekend when the world’s champagne center moves to Helsinki.
In addition to domestic top names, the secrets of champagne will be revealed to us by our star guests, the highly regarded cellar masters Emilien Boutillat (Rare Champagne and Piper-Heidsieck), Denis Bunner (Bollinger), Benoît Gouez (Moët & Chandon), Caroline Latrive (Deutz) and Elise Losfelt (Charles Heidsieck), and Lucie Pereyre de Nonancourt from the owner family of Laurent-Perrier.
At Grand Champagne you will meet many, many other champagne stars! The master class will feature Guillaume Bonvalet (CEO, Bonvalet), Irvin Charpentier (Cellar Master, Domaine Alexandre Bonnet), Sophie Cossy (Winegrower, Cossy), Camille Delard (Communicative Winemaker, Nicolas Feuillatte), Etienne Eteneau (Cellar Master, Abelé 1757), Cynthia Fossier (Cellar Master, Canard-Duchêne), Benjamin Fourmon (CEO, Joseph Perrier), Christelle Gratiot (Winegrower, Gratiot-Pillière), Laurent d’Harcourt (Chairman of the Board, Pol Roger), Pierre Huré (Winegrower, Huré Frères), Thomas Lombard (CEO, Lombard), Nicolas Maillart (Winegrower, Nicolas Maillart), Michel Parisot (Winemaker, Devaux), François Philipponnat (Export Manager, Philipponnat), Clément Pierlot (Cellar Master, Pommery), Alexandre Ponnavoy (Cellar Master, Taittinger), Nicolas Rainon (Winegrower, Henriet-Bazin), Stéphane Regnault (Winegrower, Stéphane Regnault), Raymond Ringeval (Commercial Director, Palmer & Co), Kevin Sibille (Export Manager, Laurent Lequart), Nicolas Signolle (Winegrower, Michel Gonet), Alice Tétienne (Cellar Master, Henriot), Odilon de Varine (Vice President, Gosset).
Our domestic experts include Master of Wine Essi Avellan as well as wine experts Samuil Angelov and Jukka Sinivirta.
CHAMPAGNES AND MASTER CLASSES
There are 48 Master Classes available by our experts especially tailored for Grand Champagne Helsinki. Lehmann’s beautiful Grand Champagne Ultra Light 40cl glasses are used for all the Master Classes. The Old Student House provides a classy yet relaxed atmosphere for tasting the over 300 champagnes on offer from some 75 brands. In the upstairs Champagne Balcony, a group of interesting producers who have not yet landed in Finland will be presenting themselves with the help of Business France. To celebrate the anniversary, downstairs we will be using the Lehmann Grand Champagne 25cl glass, which is included in the price of the event ticket.
In addition to champagnes, the event will offer delicacies suitable for champagne from restaurants Pastis, Muru and Lapland Hotels’ Kultà Kitchen.
GRAND CHAMPAGNE DINNER
This spring, the Grand Champagne Dinner is executed by chef Pekka Terävä, Creative Leader & partner, from Olo Collection, a group of unique restaurants that has grown around the Michelin-starred restaurant Olo. Pekka Terävä and his team will design dishes specifically for the champagnes of our star guests.
LEHMANN GRAND CHAMPAGNE CHALLENGE
The event will also feature the eighth Lehmann Grand Champagne Challenge, a competition for champagne knowledge and serving skills, organized together with the sommelier association of Finland (Suomen Sommelierit ry). The 2025 Champion will be announced on Friday, April 25th, immediately after the final.
EVENT
The entrance ticket price at the door is €27, which includes a Lehmann Glass Grand Champagne 25cl champagne glass. Group tickets (4, 6 and 8 people) are available.
Learn more about the Grand Champagne Helsinki event at: www.grandchampagnehelsinki.fi, and buy tickets for the event at Ceesta’s event ticket shop: www.ceestashop.fi
More information about the event will be provided throughout the spring on social media:
Instagram @grandchampagnehelsinki
Facebook @grandchampagnehelsinki
LinkedIn: Grand Champagne Helsinki
WELCOME
Thursday, April 24, 2025, 4-9 p.m.
Friday, April 25, 2025, 3-9 p.m.
Saturday, April 26, 2025, 12-8 p.m.
WHERE
Old Student House – ”Vanha Ylioppilastalo” Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki, Finland
ENTRY FEE
A one-day’s festival entry ticket costs 27 €. The entire program of the event is available at www.grandchampagnehelsinki.fi