Kespro – tukku ammattilaisille
Kespro on Suomen johtava foodservice-alan tukku. Asiakkaitamme ovat mm. ravintolat, hotellit, kahvilat, liikenneasemat, julkishallinnon laitokset, K-ryhmän kaupat sekä jälleenmyyntiasiakkuudet.
Suhtaudumme intohimoisesti alaan ja Suomen ruokakulttuurin kehittämiseen. Tavoitteenamme on tehdä ulkona syömisestä elämyksellisempää, vastuullisempaa ja entistä suositumpaa, kaikki tämä yhdessä asiakkaidemme kanssa.
Kespron Erikoistukku
Kespron juomien erikoistukku tarjoaa koko juomakattauksen liiketoimintasi tarpeisiin! Juomavalikoimamme rakentuu asiakastoiveiden ja -tiedon pohjalta yhteistyössä maailman ja Suomen parhaiden toimittajien kanssa. Asiantuntijoidemme avulla löydät monipuolisesta valikoimastamme juuri oikeat juomaratkaisut liikeideallesi.
Valikoimassamme Kespron oman maahantuonnin ja yli 120 muun kotimaisen toimittajan tuotteita; viinejä, väkeviä alkoholijuomia sekä oluita, erikoisoluita, siidereitä ja muita mietoja alkoholituotteita. Ilmiöksi nousseen raitistelun myötä kattava valikoimamme tyydyttää vaativatkin tarpeet vesiä, alkoholittomia viinejä, kuohuviinejä ja kuohuvia teejuomia sekä virvoitusjuomia, mehuja ja kuumia juomia. Klikkaa tästä sivuillemme: https://www.kespro.com/tuotteet/juomatukku
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
[In English]
Services and products from Kespro
Kespro is a food wholesaler owned by Kesko. Kespro provides Finland’s largest wholesale range for the foodservice sector. Our customers include restaurants, hotels, cafés, service stations, public sector institutions, K-group stores and retail dealers. Kespro’s Cash-and-Carries serve Kespro’s business customers (registered business entities) all over Finland, and Kesko’s logistics and distribution network, which covers the entire country, will deliver the products to the door. At Kespro, we help all our customers – whether large or small – to succeed and develop their business ideas. Kespro’s food wholesale offers a wide range of high-quality products with reliable delivery and competitive pricing, as well as an unmatched service attitude. We provide service in person and in digital channels.
-
Vuonna 1955 joukko viininkasvattajia Mardeuilin kylässä, Champagnen sydämessä, yhdisti voimansa. Syntyi samppanja-osuuskunta, joka sai nimekseen Beaumont de Crayerès kylän kauneimman kukkkulan mukaan. Beaumont des Crayèresiin kuuluvat viiniköynnökset ovat juurtuneet tiukasti Epernayn rinteille, aivan Marnen laakson reunalle. Todellinen tilkkutäkki, joka muodostuu lukemattomista yksittäisistä viinitarhoista, joissa viljellään kolmea Champagnen rypäle-lajiketta 80 hehtaarin alueella. Mardeuilin kylä tunnetaan yhtenä parhaista alueista Meunier-rypäleen kasvattamiseen, ja tumma rypäle onkin Beaumont des Crayèresin tarhoja hallitseva lajike. Ympäristön kunnioittaminen ja halu välittää ainutlaatuista perintöä ovat Beaumont des Crayèresin viininviljelijöiden ohjaavia periaatteita ja syy siihen, miksi talo on sitoutunut vastuullisiin viljelytapoihin jo vuosia. Beaumont des Crayères työstää parhaillaan uusia standardeja kestävälle viininviljelylle Champagnessa. Beaumont des Crayeres on kerännyt monissa maissa arvostusta ja palkintoja laadukkaista samppanjoistaan ja saanut näin kansainvälistä näkyvyyttä.
-
Champagne Sophie Cossy on kahden naisen, äidin ja tyttären, johtama samppanjatalo Premier Cru luokitellulla alueella Jouy-Les-Reimsin pienessä kylässä. Viinitarhoja on kaikkiaan seitsemän hehtaaria. Cossyn suku on toiminut viininviljelijänä Champagnen alueella jo vuodesta 1764. Sophie Cossy nousi jo nuorena samppanjatalonjohtajaksi hänen isänsä menehdyttyä äkillisesti. Sophien valinta vuoden viininviljelijäksi arvostetussa Les Trophées Champenois–kilpailussa vuonna 2016 kertoo suuresta arvostuksesta tätä pientä viinintuottajaa kohtaan. Cossyn samppanjatilalla suositaan luonnonmukaista viljelyä: Traktorien sijaan tarhalla näkyy hevosia ja torjunta-aineita korvataan luonnonmukaisilla vaihtoehdoilla.
-
Into the limelight - Pargny-les-Reims by Sophie Cossy
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 18.00 Hinta: 40€ Luennoitsijat: Sophie Cossy, Viininviljelijä, Champagne Sophie Cossy Huom! Luento pidetään englanniksi. Ensimmäiset viinitarhat saatiin Cossyn sukuun vuonna 1764. Nykyään perhetila kattaa noin seitsemän hehtaarin alan Ardren ja Veslen laaksossa Reimsin eteläpuolella. Otettuaan viinitilan johdon käsiinsä isältään ja äidiltään, Sophie halusi miettiä talon viinirepertuaarin uudelleen. Kokeiluja tehtiin uusista sekoituksista, makeutuksesta, kypsytyksestä, korkeista… Syntyi Champagne Sophie Cossy. Tilan viinisarjan viimeisin innovaatio ovat Cossyn kotikylän Pargny-les-Reimsin cuvéet. ”Itse asiassa olen ensimmäinen viininviljelijä, joka on tuottanut yhden kylän samppanjaa Pargny-les-Reimsistä. Haluan jakaa kanssasi tietoni kyläni terroirista, ja ehdotan, että tulet tutustumaan siihen kolmen erikoisviinin kautta”. Tässä on kutsu, josta ei kannata kieltäytyä! Sophie Cossy oli onnekas saadessaan syntyä samppanjaperheeseen ja viettää lapsuutensa viiniköynnösten keskellä. Jo nuorena hän päätti osallistua paikallisten ja alueellisten ammattijärjestöjen toimintaan edistääkseen ammattiaan ja alueen kehitystä. Isänsä kuoltua Sophie liittyi äitinsä seuraksi vetämään tilaa, ja otti sen lopulta johdettavakseen vuonna 2017. Sophie teki heti päätöksen ottaa käyttöön progressiivinen malli, jonka avulla siirrytään koko ajan kohti ympäristöystävällisempiä käytäntöjä. Maisteltavat samppanjat:- Sophie Cossy Les Raisins de Pargny-les-Reims 2020
- Pinot Noir de Pargny-les-Reims Vintage
- Coteaux Champenois Blanc Pargny-les-Reims 2022
-
Samppanja talo Testulat on perustettu Nicolas Testulatin toimesta vuonna 1862 alun perin nimellä La Maison V.Testulat. Napoleon kolmannen ajoista, nykyään viidennessä sukupolvessa toimiva talo, on edelleen perheomisteinen ja toimii Samppanjan sydämessä Epernayn kaupungissa. Rypäleet kasvat pääosin Epernays, Chouilly ja Pierryn kylien alueilla, jotka ovat tunnettuja korkea laatuisista viinestä. Kaiken kaikkiaan köynnöksiä kasvaa 17 hehtaarin alueella ja koostuu Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay rypälelajikkeista. Tuottajan arvot ovat syvästi juurtuneet alueen kulttuurin ja luonnon varjelemiseen ja tästä tunnustuksena vuonna 2016 myönnetty Haute Valeur Envinnementale (HVE) sertifikaatti.