Minne Champagne & Wine

Etusivu/Näytteilleasettajat/Minne Champagne & Wine

Minne-ravintolat kutsuvat hyvän ruoan ja juoman ystävät nauttimaan huippuviineistä ja herkullisista makuelämyksistä Helsingin Eteläesplanadille. Jatkuvasti päivittyvä ja samppanjavalikoimastaan tunnettu viinilistamme vie Sinut ympäri maailman, kun taas à la carte -menullamme korostuu erityisesti pohjoismainen makumaailma ranskalaisin vivahtein. Minne Champagne & Winen viinilistan on kuratoinut samppanja-asiantuntija ja Master of Wine Essi Avellan ja sommelierina toimii samppanja- ja viinitaitaja Toni Aikasalo. Minne Champagne & Winen oman maahantuonnin luonteikkaat pienviljelijäsamppanjat esittäytyvät Grand Champagne Helsinki -tapahtumassa.

The Minne restaurants invite lovers of fine food and drink to indulge in top-quality wines and delicious culinary experiences at Helsinki’s Eteläesplanadi. Our constantly evolving wine list – praised for its fantastic selection of champagnes – takes you on a journey around the world, while our à la carte menu highlights Nordic flavours with French influences. Minne Champagne & Wine’s wine list has been curated by champagne expert and Master of Wine Essi Avellan. Serving as sommelier is champagne and wine connoisseur Toni Aikasalo. At Grand Champagne Helsinki, Minne Champagne & Wine is presenting its portfolio of grower champagne exclusivities from its own imports.

  • Paul Girardin ei tarvinnut aloittaa tyhjästä, kun hän perusti vaikuttavan viinitilansa Le Mesnil-sur-Ogeriin. Hänen molemmilla vanhemmillaan, Philippe Girardilla ja Dominique Bonnet'lla, oli merkittäviä viinitarhoja Côte des Blancsissa.12 hehtaarin tila, suurelta osin Grand Cru -kylissä, on lähtökohta, josta moni voi vain haaveilla. Viinitarhat muutettiin luonnonmukaiseen ja biodynaamiseen tuotantoon ja uusi huippumoderni viinitila rakennettiin. Nuoresta iästään huolimatta Paul Girardilla on selkeä visio viineistään. Hän leikkii erilaisten käymisastioiden kanssa inox-astioista amforoihin ja erityisesti tammitynnyreihin. Suuret, suhteellisen uudet 600 litran tynnyrit ovat saamassa entistä enemmän jalansijaa Girardin viininvalmistuksessa. Huolellisesti valmistetuilla, teknisesti täydellisillä, saumattomilla ja ilmeikkäillä samppanjoilla on helppo ennustaa Girard-Bonnetille huikea tulevaisuus.
  • Richard ja Karine Fouquet viljelevät kahdeksaa hehtaaria viinitarhoja Cramantissa, Chouillyssa, Oiryssa ja Mardeuilissa.Osa rypäleistä myydään edelleen samppanjataloille. Luonteeltaan perfektionisti Richard tekee moitteetonta työtä sekä viinitarhoilla että kellarissa. Tyylikäs, kirkkaan hedelmäinen ja viimeistelty tyyli, jossa on kosolti raikkautta.
  • Tällä Reynald Leclairen ja Virginie Thiefainen kolmen hehtaarin tilalla on pitkä viininvalmistushistoria. Reynald Leclaire on viidennen sukupolven viininviljelyperinteen ylläpitäjä, joka hoitaa vuonna 1878 perustettua Avizen perhetilaa. Äskettäin heidän poikansa Constantin Leclaire on ottanut ohjat, ja hänen ensimmäiset viininsä näyttävät nyt viinitilan tulevaisuuden suuntaa. Hienovarainen sekoitus perinteitä ja innovaatioita, Champagne Leclaire-Thiefaine kutsuu tutustumaan sen terroiriin, joka vastaa täydellisesti tilan ja sen viinien persoonallisuutta ollen hienostuneita ja elegantteja.
  • Marc Hebrart perusti nimeään kantavan samppanjatilan Mareuil-sur-Aÿhin vuonna 1963. Nykyään hänen poikansa Jean-Paul Hébrartin johtama perheomisteinen talo on aina pyrkinyt valmistamaan omia samppanjojaan alusta loppuun.Hebrartin tilan sydän on Mareuil-Sur-Aÿssa ja viljely keskittyy yksinomaan jalojen Pinot Noir ja Chardonnay -rypäleiden ympärille. Hebrart tekee hienoja, tasapainoisia ja runsaita viinejä kunnioittaen arvokasta terroiriaan.
  • Jo yhdeksäs sukupolvi on ohjaksissa Champagne Maillartilla, jonne Nicolas palasi vuonna 2003 suoritettuaan tekniikan ja enologian opintonsa. Näin hän jatkaa lähes kolmesataa vuotta vanhaa perinnettä tuoda samppanjaterroiriensa koko potentiaali esiin viineissään. Nicolas Maillartilla on viiniköynnöksiä vain Montagne de Reimsin Premier- ja Grand Cru -kylissä, ja tila tuottaa hienoja, huolella valmistettuja viinejä, joissa maistuu kasvupaikka.
  • Villers-Allerand fingerprints by Nicolas Maillart

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 16.30 Hinta: 90€ Luennoitsijat: Nicolas Maillart, Viininviljelijä, Champagne Nicolas Maillart Huom! Luento pidetään englanniksi. Artesaanisamppanjoiden kärkikastiin kuuluvan Nicolas Maillart’n kaikki viinitarhat sijaitsevat Montagne de Reimsin Premier tai Grand Cru -kylissä. Erityisen merkittävä kylistä hänelle on äidin kotikylä Villers-Allerand Montagne de Reimsin viileällä pohjoispuolella. Tämä 132 hehtaaria kattava Premier Cru -kylä ei kuulu Champagnen kuuluisimpiin. Nicolas onkin yksi harvoista, joka valmistaa palstasamppanjoita kylästä. Mutta hän tuottaakin niitä kokonaista viisi kappaletta, ja kertoo master classissaan miksi hän uskoo juuri tämän kylän terroiriin palstasamppanjoiden tuottamiseksi! Meunier on pohjoiseen suuntaavan kylän istutetuin lajike, ja Nicolas pullottaa Mont Martin -palstaltaan sekä valkoisen että vaaleanpunaisen Meunier -samppanjan. Kylän syvän hedelmäisestä Pinot Noirista pääsemme maistamaan kolme upeaa tulkintaa. Champagnen historiallinen Petit Meslier -lajike on harvinaisuus, ja Maillart tuottaa Les Courzy -palstaltaan uniikin sataprosenttisen lajikesamppanjan. Nicolasin johdolla pääsemme maistamaan upean valikoiman samppanjoita, joissa on sekä Villers-Allerandin että Maillartin sormenjälki! Enologi- ja insinööripintojensa jälkeen Nicolas Maillart palasi kotitilalleen vuonna 2003. Sen jälkeen tämä yhdeksännen sukupolven viininviljelijä on pannut tuulemaan tehden tilan nopealla kehityksellä esi-isänsä varmasti ylpeiksi. Tänä päivänä hänen hoitamansa suvun viljelmät kattavat kokonaista 16 hehtaaria Montagne de Reimsin Premier tai Grand Cru -kylissä. Nicolasin taiten tehdyt ja sielukkaat samppanjat ovat kovassa huudossa maailmalla. Maisteltavat samppanjat:
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Mont Martin 2020 (100% Meunier)
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Mont Martin Rosé 2020 (100% Meunier)
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Montchenot 2019 (100% Pinot Noir)
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Auges 2020 (100% Pinot Noir, organic certification)
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Les Loges 2022 (100% Pinot Noir, no added sulfites)
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Les Courzy 2020 (100% Petit Meslier)
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Stéphane Regnault on työskennellyt vuodesta 2007 lähtien perhetilallaan, jolla on upeat neljän hehtaarin tarhat Côte des Blancsin parhaissa terroireissa Le Mesnil-sur-Ogerissa ja Ogerissa. Stéphane käyttää luomu- ja biodynaamisen tuotannon tapoja tuottaakseen sielukkaita, terroiria heijastavia samppanjoita. Hän vinifioi kolmen palstansa rypäleet yhden tarhan samppanjoiksi.
  • Stéphane Regnault plays Le Mesnil-sur-Oger in Dorian

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 18.00 Hinta: 90€ Luennoitsijat: Stéphane Regnault, Viininviljelijä, Champagne Stéphane Regnault Huom! Luento pidetään englanniksi. Hyvin erilaisen varhaisen uransa jälkeen Stéphane Regnault palasi perhetilalleen Le Mesnil-sur-Ogerin Grand Cru -kylään vuonna 2007. Hän käytti useita vuosia ymmärtääkseen terroiriaan ja pohtiakseen viininvalmistustyyliään. Stéphane käyttää luomu- ja biodynaamisen tuotannon tapoja tuottaakseen sielukkaita, terroiria heijastavia samppanjoita. Nyt Stéphane kutsuu meidät tutustumaan hänen upeimpaan samppanjaansa. Kuten kaikki muutkin viininsä, tämä jazz saksofonisti nimesi samppanjan musiikkimoodin mukaan, Dorian. Ilmeikäs mutta herkkä viini on peräisin Les Hautes Mottes - tarhan vanhoista viiniköynnöksistä Le Mesnil-sur-Ogerin alarinteellä, jossa pintamaa on ohut, joten viiniköynnöksen juuret yltävät suoraan kalkkikiviseen maaperään. Jatkuvan reservin menetelmän avulla viini saa vielä lisäulottuvuuksia. Myös cuvéiden numerointi on uniikki. Esimerkiksi Dorian n° 80 perustuu vuoden 2018 satoon, jota on rikastettu vuosien 2017 ja 2014 reserviviineillä, siksi siis numero 80 (18+17+16+15+14). Tule tapaamaan tätä Côte des Blancs nousevaa tähteä maistaaksesi kaikki koskaan julkaistut Dorienin iteraatiot! Viininviljelijän poika Stéphane Regnault aloitti uransa ilmailualan insinöörinä. Hän uppoutui huippuviinien maailmaan sommelierina Lontoossa. Vuodesta 2007 lähtien hän on työskennellyt perhetilallaan, jolla on upeat neljän hehtaarin tarhat Côte des Blancsin parhaissa terroireissa Le Mesnil-sur-Ogerissa ja Ogerissa. Hän vinifioi kolmen palstansa rypäleet yhden tarhan samppanjoiksi. Samppanjan rinnalla jazzin soittaminen on Stéphanen intohimo. Maisteltavat samppanjat:
    • Stéphane Regnault Dorien n° 14 NV Magnum
    • Stéphane Regnault Dorien n° 29 NV
    • Stéphane Regnault Dorien n° 45 NV
    • Stéphane Regnault Dorien n° 62 NV
    • Stéphane Regnault Dorien n° 80 NV
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
Go to Top