Santevin

Santevin

Santevin on pientuottajien samppanjoihin erikoistunut maahantuonnin tukkuliike. Liike sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Champagne bar Santén yhteydessä. Santevin tuo maahan 8 upeaa samppanjataloa. Runsas valikoima samppanjoitamme on Alkon Tilausvalikoimassa ja tuotteita löytyy myös useista kaupungeista Alkon myymälöistä ympäri Suomea.

www.santevin.fi

  • Bonnet-Ponson on Chameryssa sijaitseva perheomisteinen talo, joka valmistaa samppanjaa jo kuudennessa polvessa. Grégoire Bonnet aloitti viininviljelyn vuonna 1862. Nykyiset kellarit on rakennettu toisen maailmansodan jälkeen, sillä alkuperäiset tuhoutuivat pommituksissa. Vuonna 1956 Grégoiren lapsenlapsenlapsi Andre Bonnet tapasi vaimonsa Monique Ponsonin ja he aloittivat tuotannon Bonnet Ponson – nimellä. Nykyään talolla on tarhoja 10,5 ha ja tuotannosta vastaa Thierry Bonnet sekä hänen poikansa Cyril. Viinitarhat sijaitsevat neljän kylän alueella; Chamery, Vrigny, Coulommes la Montagne ja Verzenay. Köynnösten keski-ikä on 30 vuotta, jotkin Pinot Noir palstat ovat jopa 70 vuotiaita. Vuonna 2013 talo siirtyi luonnonmukaiseen viljelyyn. www.champagne-bonnet-ponson.com
  • Champagne Fallet Dartilla on 18 hehtaarin viinitarhat upeassa Marnen laaksossa, Charly-sur-Marnea ympäröivän viiden kylän alueella. Tänä päivänä tila on uuden sukupolven käsissä kun serkukset Adrien ja Paul jatkavat suvun perintöä. He haluavat pitää yllä esi-isiensä arvoja: omaperäisyyttä, laatua, innovatiivisuutta ja kunnioitusta samppanjan valmistukseen. Jokainen palsta vinifioidaan erikseen tankissa tai tammitynnyreissä ja viinit kypsyvät kellareissa vähintään kolme vuotta.

  • Nicolas Chiquet aloitti viininviljelyn 1746 Dizyssa. Vuonna 1919 veljekset Fernand ja Gaston perustivat samppanjatalon Chiquet Brothers. Vuonna 1935 Gaston halusi luoda oman brändin ja näin syntyi Champagne Gaston Chiquet. 1950-luvulla Gaston ja hänen poikansa Claude laajensivat Aÿn ja Hautvillersin alueelle. Vuodesta 2003 lähtien Clauden pojat Antoine ja Nicolas ovat olleet vastuussa perheen tilasta. Tänä päivänä myös Antoinen tytär Marion on mukana talon toiminnassa. Tarhoja on yhteensä 23 ha Dizyn, Aÿn, Mareuil-sur-Aÿn ja Hautvillersin alueella. Köynnösten keski-ikä on 27 vuotta. Vuonna 2015 talolle myönnettiin HVE - (Haute Valeur Environnementale) ja VDC – (Viticulture Durable en Champagne) sertifikaatit osoituksena ympäristöystävällisestä otteesta viininviljelyyn. http://www.gastonchiquet.com
  • Artesaani viinintekijä neljännessä sukupolvessa Montagne de Reimsissä vuodesta 1890 lähtien. Palstoja on 36  neljässä eri kylässä joista 2 on Grand Cru luokiteltua, Verzany ja Verzy Tänä päivänä 7.75 ha tilaa johtaa Nicolas ja Marie -Noelle, joiden ainutlaatuinen filosofia viininviljelijöinä kunnioittaa luontoa, viljelyä ja  maaperää sopusoinnussa kuun kierron mukaan jossa terroir antaa luonteen samppanjoille. Tarkka rypäleiden korjuuaika, pitkäkestoinen painovoimaa hyödynnetty juoksutus, ilman suodatusta, 9k kypsytys sakan päällä. Reserveviinit otetaan v 1968 perustetusta solera -tynnyreistä. www.champagne-henrietbazin.com
  • Henriet-Bazin - The magnificent Chardonnay of Villers-Marmery

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 15.00 Hinta: 45€ Luennoitsijat: Nicolas Rainon, Viininviljelijä, Champagne Henriet-Bazin Huom! Luento pidetään englanniksi. Montagne de Reimsin kuuluisien Pinot Noir -viljelmien keskellä Villers-Marmeryn Premier Cru -kylä kasvattaa ylpeänä upeaa Chardonnaytaan. Tämän itään päin suuntaavan kylän 248 hehtaarista jopa 244 kasvaa Chardonnayta. Muutama senttimetri maanpinnan alla pintamaa antaa nopeasti tilaa kalkkikivelle. Pienikokoisen, puhtaan kalkkisoran muodossa se antaa kylän Chardonnaylle kukkaisen ja kermaisen luonteen yhdistettynä liitukalkkityyppiseen mineraalisuuteen. Henriet-Bazin antaa viinin kertoa oman tarinansa, terroirin ilmaista itseään, jotta jokainen pieni muutos maaperässä, ilmansuunnassa tai korkeudessa näyttäytyy viinien eroina. Talo valmistaa kyläviinejä Villers-Marmeryn Chardonaysta. Tässä master classissa Henriet-Bazin viininviljelijä Nicolas Rainon on oppaamme Villers-Marmeryn arvostettuun terroiriin ja talon ilmeikkäisiin blanc de blancseihin sen eri kasvupaikoista. Henriet-Bazinin viinitilaa vetää Marie-Noëlle Henriet-Rainon (5. sukupolvi) ja hänen miehensä Nicolas Rainon. Sukupolvi toisensa jälkeen Henriet-Bazinin perhe on noudattanut menetelmiä, jotka syntyvät yksinkertaisesta filosofiasta, tavasta tehdä asioita, joka voidaan tiivistää yhteen sanaan: Kunnioitus. Kunnioitus luontoa, maaperää, viiniköynnöksiä, viinejä ja asiakkaita kohtaan. Tila viljelee yhteensä 8,5 hehtaarin viinitarhoja. He omistavat 20 palstaa Villers-Marmeryssa, joilla kasvaa yksinomaan Chardonnayta. Maisteltavat samppanjat:
    • Henriet-Bazin Blanc de Blancs Extra Brut NV
    • Henriet-Bazin Marie-Amélie Blanc de Blancs 2014
    • Henriet-Bazin Hypolite Blanc de Blancs 2014
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Champagne Laurent Lequart, Lequartin perheen viinitila sijaitsee Passy-Grignyssä Vallée de la Marnen laakson sydänmailla. Viinitilan johdossa on neljännen polven ahkera ja jatkuvaan kehitykseen uskova samppanjantekijä Laurent. Tämä samppanjatila tuottaa monimuotoisia, laadukkaita, raikkaita ja autenttisia samppanjoita kaikista samppanjarypäleistä, joista kaikki tulevat Lequartin omilta viinitarhoilta yhteensä reilun 10 hehtaarin alueilta. Eniten samppanjoita Laurent Lequart tekee laakson tunnusomaisesta rypäleestä Pinot Meunierista. Laurent Lequartin samppanjat ovat saanet useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia.
  • Laurent Lequart - The Age-worthy Laurent Lequart Meunier

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 16.30 Hinta: 50€ Luennoitsijat: Kevin Sibille, Vientipäällikkö, Champagne Laurent Lequart Huom! Luento pidetään englanniksi. Champagne Laurent Lequart on perhetila, joka sijaitsee Passy-Grignyssä Marnen laakson sydämessä. Tila on viljellyt viinitarhojaan intohimolla ja kunnioituksella sekä terroiria että ympäristöä kohtaan jo viiden sukupolven ajan. Tällä hetkellä perhe työstää noin 11 tarhahehtaaria, ja viljely pohjautuu pääasiassa Marnen laakson symboliseen rypälelajikkeeseen Meunieriin. Laurent Lequart tuottaa sataprosenttisia Meunier -samppanjoita ilmentäen terroirin ja rypälelajikkeen tyypillisiä ominaisuuksia. Master Classissaan vientipäällikkö Kevin Sibille jakaa tietojaan ja innostustaan tästä trendikkäästä samppanjalajikkeesta ja sen ikääntymispotentiaalista. Kun tarhoja työstetään hartaudella ja viini tehdään taiten, Meunier säilyttää raikkautensa ja hedelmäisyytensä jopa 15 vuoden ajan. Kevin näyttää väitteen toteen maistattaen meille talon Prestige Extra Brut Meunier -samppanjasta eri ikäisiä pullotteita. Kevin Sibille on Passy-Grignyssä sijaitsevan Champagne Laurent Lequartin vientipäällikkö. Hänestä on tullut Meunier-lajikkeen lähettiläs. Laurent Lequartin valmistaa tähtilajikkeestaan jopa rutikuivaa Brut Naturea ja makeaa Doux-versiota. Maisteltavat samppanjat:
    • Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2019)
    • Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2016)
    • Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2014)
    • Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2011)
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Jules Léopold Loriot aloitti viininviljelyn vuonna 1852 Festignyn kylässä Marne-joen laaksossa. Tänä päivänä talo on yhä saman perheen omistuksessa ja viiniä viljellään jo kuudennessa sukupolvessa. Talosta vastaa sisarukset Jean-Philippe ja Alice Loriot isänsä Josephin jalanjäljissä. Omia tarhoja on 9ha. Talolle on myönnetty HVE-sertifikaatti osoituksena ympäristöystävällisestä viininviljelystä. www.champagneloriotpagel.com
  • Marion-Bosserin samppanjatalo sijaitsee kuuluisassa Hautvillersin kylässä . Tämä perhetila on tehnyt viiniä huolella, suurella tunteella ja maata rakastaen usean sukupolven ajan .Tänä päivänä tilaa johtaa  Bernadette Marion-Bosserin tytär, Elodie Hulin .Elodie jatkaa äiti-tytär tietotaitoa viljelemällä alueen kolmea jaloa samppanjarypälettä; Chardonnayta, Pinot Noiria ja Meunieriä. www.champagnemarionbosser.fr  
  • Samppanjatalo on perustettu vuonna 1989 Avizen Grand Cru-kylään Coté des Blancsissa Marie-Helene ja Vincent Wariksen toimesta. Tilaa pyörittää tällä hetkellä kuudennessa sukupolvessa Marie-Helene (sukunimi nykyään Larmandier) ja hänen kolme lastaan; Jean Philippe, Pierre Louis ja Ines. Waris-Larmandierilla on nykyaikainen ote viiniviljelyyn ja biodynaamiset viljelymetodit. Tarhoja on n 5ha ja osa noin 50-vuotiaita köynnöksiä. Tarhat sijaitsevat arvostetuimmalla Grand Cru-alueella. Waris-Larmandierin upeat samppanjapullot ja heidän vankkumaton tietotaito viininviljelyssä lunastaa nautinnon vaativammillekin nauttijoille.

    http://www.waris-larmandier.com

Go to Top