Viinitie Oy

Viinitie Oy

Vuodesta 2003 lähtien Viinitie on halunnut tarjota suomalaisille parempaa viiniä ja luoda parempaa viini- ja kaupunkikulttuuria. Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viinikulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

[In English]

Since 2003, Viinitie has been offering better wines and creating better wine and urban culture in Finland. At Viinitie, we believe Finland is ready for a better wine culture. People are interested in and looking for quality, sustainability and stories to tell, one glass at a time. We want to be in the forefront of this cultural change and bring better wines available for everyone.

www.viinitie.fi

  • Kolmannessa sukupolvessa toimiva Bernard Robertin samppanjatila sijaitsee Côte des Barin ala-alueella. Perhetilalla on hallussaan jopa 30 hehtaaria tarhoja, joista valmistetaan noin 100 000 pulloa vuodessa. Brut Réserve on tuottajan pääviini. Tuottajan kellarissa kypsyy tilan kokoon nähden komea pullorivistö, ja tila tunnetaankin erityisen pitkän pullokypsytysajan myötä upean runsaista samppanjoistaan. Tilan viineillä on ekologinen HVE-sertifikaatti.
  • Bernard Robert – The Hidden Secret of Côte des Bar

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 12:00 Hinta: 40 € Luennoitsija: Sam Georges, Marketing & Export Manager, Champagne Bernard Robert Huom! Luento pidetään englanniksi. Kolmannessa sukupolvessa toimiva Bernard Robertin samppanjatila sijaitsee Côte des Barin alueella. Perhetilalla on hallussaan jopa 30 hehtaaria tarhoja, joista valmistetaan noin 100 000 pulloa vuodessa. Tuottajan kellarissa kypsyy tilan kokoon nähden komea pullorivistö, ja tila tunnetaankin erityisen pitkän pullokypsytysajan myötä upean runsaista samppanjoistaan. Tämä masterclass avaa ovet tilan samppanjantuotantoon ja  Côte des Barin moninaisiin kasvupaikkoihin. Sam Georges on kansainvälinen viinialan ammattilainen ja sommelier, joka on tehnyt elämäntyönsä viinin viennin parissa, auttaen viinitiloja saamaan viininsä kansainvälisille markkinoille. Ympäri Eurooppaa työskentelevä Sam on jo vuosien ajan työskennellyt tiiviisti Bernard Robertin samppanjatilan kanssa. Yhdessä tilan kolmatta sukupolvea edustavan Sébastienin kanssa hänen on onnistunut nostaa tila maailmanmaineeseen Côte des Barin runsaiden samppanjoiden tuottajana. Maisteltavat samppanjat:
    • Bernard Robert Réserve Brut NV
    • Bernard Robert Blanc de Blancs Brut NV
    • Bernard Robert Le Treizot Grande Réserve Brut 2016
    • Bernard Robert Rosé Brut NV
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • La Chouette de Champillon on tarina autenttisesta käsityöstä ja rajat ylittävästä ystävyydestä. Vuodesta 2016 alkaen pöllösamppanjana tunnettu viini on perhetilaansa luotsaavan Laurent Autréaun ja Viinitien perustajan Toni Immasen yhteistyön tulos, joka on valloittanut paitsi suomalaisten, myös muiden pohjoismaalaisten samppanjanystävien sydämet. Suomen suosituimpana samppanjana tunnettu Blanc de Noirs on vuosien varrella saanut rinnalleen myös roseen ja pitkään kypsyneen Grand Cru -samppanjan.
  • Keväällä 2020 uusi haarapääsky levitti siipensä ensimmäistä kertaa Suomen taivaalla, kun Viinitien ja Gaston Burtinin yhteistyön tuloksena valmistunut samppanja Le Bullet saapui markkinoille. Vapauden ja toivon symbolina tunnettu haarapääsky yhdistyy samppanjan ilahduttaviin kupliin ja on tribuutti 1900-luvun alun ilon ajalle ja demokratian voitolle. Pian julkaisunsa jälkeen haarapääskysamppanja sai pikkuveljen, pikkulinnun, kun puolikkaassa pullossa saatavilla oleva Piaf julkaistiin. Tänä päivänä pääskyt liitelevät paitsi Suomen, myös Norjan ja Saksan taivaalla.
  • Michel Gonet’n samppanjatalo on kuuluisa puhdaspiirteisistä Blanc de Blancs -viineistään. 38 hehtaaria kattavat viinitarhat sijaitsevat Côte des Blancsin Grand Cru -kylissä, Côte de Sezannessa, Montgueux’ssa ja Bar-sur-Auboisissa. Kaikki tilan viinit valmistetaan vuonna 1971 rakennetussa Avizen 12 metrin syvyyteen ulottuvassa savikellarissa, jossa viinit saavat kypsyä rauhassa.
  • Michel Gonet - Expressions of Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru over time

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 16:30 LOPPUUNMYYTY Hinta: 55 € Luennoitsija: Diane Signolle, Vigneronne, Champagne Michel Gonet Huom! Luento pidetään englanniksi. Michel Gonet’n samppanjatalo on kuuluisa puhdaspiirteisistä Blanc de Blancseistaan. Tilan 38 hehtaaria kattavat viinitarhat sijaitsevat Côte des Blancsin Grand Cru -kylissä, Côte de Sezannessa, Montgueux’ssa ja Bar-sur-Auboisissa. Kaikki tilan viinit valmistetaan Avizessa, vuonna 1971 rakennetussa 12 metrin syvyyteen ulottuvassa savikellarissa, jossa viinit saavat kypsyä rauhassa. Tässä master classissa pääset tutustumaan neljän eri vuosikerran Blanc de Blancsiin Le Mesnil-sur-Ogerin ikonisesta Grand Cru -kylästä. Diane Signolle edustaa Michel Gonet'n perhetilan 8. sukupolvea ja yhdessä äitinsä Sophie Signollen kanssa hän pyörittää Avizessa sijaitsevaa samppanjatilaa. Sadonkorjuun aikaan Dianen vastuulla on rypäleiden vastaanotto ja puristus, ja vuoden ympäri hän osallistuu paitsi viinintuotantoon, myös matkustaa ympäri maailman kertomassa perhetilansa samppanjoiden tarinaa. Maisteltavat samppanjat:
    • Michel Gonet Mesnil-sur-Oger Grand Cru Blanc de Blancs 2012
    • Michel Gonet Mesnil-sur-Oger Grand Cru Blanc de Blancs 2014
    • Michel Gonet Mesnil-sur-Oger Grand Cru Blanc de Blancs 2015
    • Michel Gonet Mesnil-sur-Oger Grand Cru Blanc de Blancs 2016
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Montbra on uusi Blanc de Noirs -samppanja, jonka nimi on kunnianosoitus Champagnen alueen tummien rypälelajikkeiden sydänmaille, Montage de Reimsille. Tyyliltään Montbra jäljittelee 1900-luvun alkupuoliskon runsaita ja hedelmäisiä samppanjoita ja sen kehityksessä on hyödynnetty Chanoine Frerèsin arkistoista löytyneitä viinintekijöiden muistiinpanoja. Blanc de Noirs -tyylin mukaisesti Pinot Noir tuo viiniin rakennetta ja Meunier hedelmäisyyttä. Nämä kaksi lajiketta täydentävät toisiaan ja tekevät Montbrasta kaikinpuolin upean samppanjan.
Go to Top