Winestate on vuonna 2006 perustettu, Suomen johtava yksityisomisteinen laatuviinien maahantuontiyritys. Se on erikoistunut laadukkaiden ja kansainvälisesti tunnettujen viinien maahantuontiin ja markkinointiin. Winestate toimii tiiviissä yhteistyössä kansainvälisten huippubrändien kanssa edistäen niiden menekkiä ja tunnettuutta Suomen markkinoilla sekä Itämeren Travel Retail -valikoimissa. Winestaten kattavasti kouluttautunut henkilöstö omaa lähes 200 vuoden kokemuksen kotimaiselta alkoholialalta, minkä vuoksi henkilökunnan arvostus alan ammattilaisten joukossa on korkealla.
Mikäli haluat seurata Suomen viihdyttävintä viinisisältöä, ota Winestaten Instagram (@winestate.fi) seurantaan ja nauti Master of Wine Tuomas Meriluodon ja Viinitollo Maija Männistön ajankohtaisista viinivinkeistä.
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
[In English]
Founded in 2006, Winestate is Finland’s premier private importer of quality wines. Specializing in the import and marketing of high-quality, globally recognized wines, Winestate collaborates closely with leading international brands. Its focus is on enhancing the presence and sales of these brands in the Finnish market and the Baltic Sea Travel Retail sector. Boasting nearly two centuries of combined experience in the domestic alcohol industry, Winestate’s well-trained staff is highly respected among industry professionals.
For a delightful dive into Finland’s most engaging wine content, be sure to follow Winestate on Instagram (@winestate.fi). Here, you can savor expert wine tips from Master of Wine Tuomas Meriluoto and wine enthusiast, Viinitollo Maija Männistö.
-
Charles Heidsieck -samppanjatalon synty ajoittuu vuodelle 1851, jolloin nuori, vain 29-vuotias Charles Heidsieck irtaantui perheestään perustaakseen omaa nimeään kantavan samppanjatalon. Hänen haaveissaan oli tehdä samppanjaa, joka olisi aidosti ja hienostuneesti omintakeista. Charles Heidsieck oli suuri visionääri ja koska Euroopassa oli jo monta vahvaa samppanjataloa, päätti hän lähteä hankkimaan nimeä Amerikkaan. Amerikan valloitus onnistui yli odotusten ja pian Charles tunnettiinkin jo lempinimellään ”Champagne Charlie”. Nuori edelläkävijä oli markkinointitaitojensa lisäksi myös intohimoinen samppanjan ammattilainen ja hänen sekoitustaitonsa kasvattivat talon mainetta entisestään. Charles saavutti lopulta haaveensa ja nykyään talo tunnetaan yhtenä Champagnen palkituimpana. Talon ominaispiirteenä on pitkä kellarointi kalkkikellareissa (crayères) ja runsas reserve-viinien käyttö. Esimerkiksi vuosikerrattoman Charles Heidsieck Brut Réserven sekoitteesta jopa 40 prosenttia on keskimäärin kymmenen vuotta vanhoja, parhaimpien edellisten satovuosien reserve-viinejä. Käytäntö luo viiniin rauhalliset ja harmoniset kuplat, uskomattoman syvyyden ja hienostuneen täyteläisyyden. Charles Heidsieckin samppanjat ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja se onkin yksi palkituimmista samppanjataloista. Sen kellarimestarit ovat edellisen 18 vuoden aikana voittaneet arvostetun ”Sparkling Winemaker of the Year” -palkinnon jopa 12 kertaa. Nykyisin talon kellarimestarina toimii vuonna 2023 pestissään aloittanut Elise Losfelt.
-
Charles Heidsieck Blanc des Millénaires – Extraordinary discoveries
[Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 19:30Lauantai 27.4.2024 klo 15:00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 120 € Luennoitsija:Maxime Watelet, Aluejohtaja, Champagne Charles HeidsieckStephen Leroux, CEO, Champagne Charles Heidsieck Huom! Luento pidetään englanniksi. Vain parhaimpina satovuosina valmistettava, vuonna 1983 ensi kertaa päivänvalon nähnyt Blanc des Millénaires on harvinaisuus, josta on 40 vuoden aikana julkaistu vain yhdeksän vuosikertaa. Tämä sataprosenttinen Chardonnay on tinkimättömän käsityön taidonnäyte, johon pitkä pullokypsytys luo uskomattomia aromeja. Tule kanssamme nauttimaan poikkeuksellisesta tastingista, jonka aikana teemme unohtumattoman makumatkan vuosiin 1995, 1996 (uusi julkaisu), 2004, 2007 ja 2014 (uusi julkaisu). Vuonna 1966 Glasgow’ssa ranskalaiselle isälle ja skotlantilaiselle äidille syntynyt Stephen Leroux kasvoi Champagnen köynnösrivistöjen keskellä, missä hänen isoisoisänsä oli toiminut jo aina vuosisadan vaihteesta 30-luvun alkuun viininmyyjänä. Leroux itse opiskeli kauppatieteitä ja rahoitusta Pariisissa, teki lyhyen uran yrityspankkitoiminnan ja rahoituksen parissa, kunnes vuonna 1997 hänelle tarjoutui mahdollisuus työskennellä isoisoisänsä tavoin samppanjan parissa. Toimittuaan lukuisissa eri myynti- ja markkinointitehtävissä maineikkaimmissa samppanjataloissa (Vranken, Bollinger, Louis Roederer), pyysi vastikään Charles Heidsieckin ostanut EPI Group vuonna 2012 Stepheniä ryhtymään juuri ostetun yrityksen Executive Directoriksi. Toimitusjohtajan paikkaa hän on pitänyt menestyksekkäästi vuodesta 2022 saakka. Maisteltavat samppanjat:- Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2014
- Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2007
- Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2004
- Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1996
- Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995