Arvid Nordquist on pohjoismainen maahantuonti- ja myyntiyritys, jonka valikoimissa on kansainvälisesti tunnettuja viini-, olut- ja elintarvikemerkkejä. Lisäksi valmistamme omaa 100 % sertifioitua Classic – kahvia Ruotsissa.
Olemme kasvaneet vuonna 1884 perustetusta tukholmalaisesta herkkupuodista viinien, oluiden, elintarvikkeiden ja kahvin merkittäväksi toimittajaksi pohjoismaissa. Edustamme ja kehitämme vahvoja kansainvälisiä tavaramerkkejä, jotka toimivat vastuullisesti, vaalivat korkeaa laatua ja kunnioittavat ihmisiä ja ympäristöä.
Viinien maahantuojana olemme toimineet Suomessa kymmenen vuoden ajan. Viinivalikoimastamme löytyy tuotteita ympäri maailmaa; sekä tuttuja tuotteita sekä uusia tuttavuuksia. Maahantuomamme viinit löytyvät sekä Alkon valikoimasta että hyvin varustetuista tukkuliikkeistä.
-
Vuodesta 1848 viiniköynnöksiä viljelleen A. Bergèren perheen juuret ovat Fèrebriangesissa. A. Bergère-nimen ja brändin perusti Albert Bergère vuonna 1949. Hänen poikansa André jatkoi tilan kehittämistä uusien viljelmien perustamista jättäen tuleville sukupolville upean perustan laatuviinien tuottamiseen.nAndrén lapset Annaëllen ja Adrien jatkavat isänsä ja isoisänsä aloittamaa tarinaa, jota on vienyt eteenpäin intohimo terroiriin ja köynnösten viljelemiseen. Viininviljelijöiden viidennen sukupolven edustajana Adrien tuntee Petit Morin Valleyn maaperän, joka on hämmästyttävän rikas ja monimuotoinen. "Uskon, ettei mitään suurta tehdä ilman intohimoa, mitään suurta ei tehdä heittäytymättä täysin mukaan tarinaan. Me kaikki perimme eri tarinan, mutta meidän tehtävämme on jatkaa sitä ja kirjoittaa uusi sivu joka päivä. Palattuani kotiin perheeni tilalle vuonna 2014, olen saanut ottaa käyttöön kaiken oppimani viininvalmistuksen suhteen. Intohimoni on tuottaa laadukkaita rypäleitä ja valmistaa niistä parasta mahdollista samppanjaa.” – Adrien Bergère
-
Single-plot Champagne and Coteaux Champenois from Vallée du Petit Morin: The A. Bergère Philosophy
[Description in English below] Master Class -luennotLauantai 27.4.2024 klo 15:00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60 € Luennoitsija: Maxime Pierlot, Vientipäällikkö, Champagne A. Bergère Huom! Luento pidetään englanniksi. Vuodesta 1848 lähtien viiniä viljelleen A. Bergèren perheen juuret ovat Fèrebriangesissa Vallée du Petit Morinissa, aivan Côte des Blancsin eteläpuolella. Viidennen sukupolven edustaja Adrien Bergère tuntee lukuisat ja monimuotoiset terroirinsa: "Uskon, että mitään suurta ei tehdä ilman intohimoa, mitään suurta ei tehdä ilman että heittäydytään täysillä tarinaan. Palattuani kotiin perheeni tilalle vuonna 2014, olen soveltanut kaikkea oppimaani viininvalmistuksessa." Adrienin aika tilalla on johtanut uuden viinikokoelman syntymiseen. Se pitää sisällään mielenkiintoisia palstasamppanjoja sekä kuohumattomia viinejä, coteaux champenois. Tässä Master Classissa vientipäällikkö Maxime Pierlot antaa meille syvällisen katsauksen A. Bergèren filosofiaan, Vallée du Petit Morinin terroireihin ja talon tyyliin. Maxime Pierlotin intohimo viinejä kohtaan sai alkunsa hänen perheestään ja ystävistään. Keskustelut lapsuudenystävä ja viininviljelijä Adrien Bergèren kanssa innostivat hänet viinin opiskeluun. Maxime hankki BTS Viticulture Enology -tutkinnon, johon kuului harjoittelu Champagne Marc Hebrartin tilalta. Myöhemmin hän suoritti oikeustieteen tutkinnon, kauppatieteiden maisterin tutkinnon ja toisen maisterin tutkinnon viini- ja alkoholilakien saralla. Nyt kuuden vuoden ajan Maxime hän on työskennellyt Adrien Bergèren kanssa Champagne A. Bergèressä. Maisteltavat samppanjat:- A. Bergère Étoges “Les Vignes de Nuits” 2019
- A. Bergère Oger "Les Peignottes” 2018
- A. Bergère Fèrebrianges “Les Clos” 2020
- A. Bergère Coteaux Champenois Blanc 2021
- A. Bergère Coteaux Champenois Rouge 2021
-
Eric de Sousa: “Ei riitä, että omistat suuren viinitarhan, sinun on kunnioitettava sitä ja annettava viiniköynnösten tuoda esiin maan parhaat puolet. Tähän pyrimme: tarjota samppanjoita, jotka luovat muistoja.” Champagne De Sousa on perheyritys neljännessä sukupolvessa. Nykyään tilan johdossa ovat vuosi sitten menehtyneen Eric De Sousan kolme lasta Charlotte, Julie ja Valentin. De Sousa omistaa 12 hehtaaria Avizessa, Côte de Blancissa, Champagnen sydämessä. Kaikki De Sousan palstat sijaitsevat Grand Cru-tarhoilla. Tuotanto on luomua, ja perhe juhlisti vuonna 2022 kymmenettä vuottaan myös biodynaamisen samppanjan valmistajana. Alkon vakiovalikoimissa on jo usean vuoden ollut saatavilla De Sousan Blanc de Blanc Grand Cru Reserve Brut-samppanja, ja myös joitakin upeita pieniä erikoiseriä on saapunut samppanjan ystävien riemuksi aina silloin tällöin.
-
Neljännen sukupolven edustaja Thomas Lombard on johtanut vuonna 1925 perustettua Champagne Lombardin perheomisteista tilaa vuodesta 2017 lähtien. Tällä uudella aikakaudella Lombard on nopeasti positioitunut samppanjataloksi, jolla on viljelijä-tuottajan filosofia. Oman 5,5 tarhahehtaarinsa lisäksi Lombard hankkii rypäleitä sopimusviljelijöiltä Premier- ja Grand Cru kylistä. Lombardin omilla tarhoilla on hiljattain siirrytty luomuviljelyyn. ”Maaperä, ilmasto, topografia ja viininviljely ovat tärkeät 4 tekijää, jotka määrittelevät "terroirin". Me tarkkailemme niiden vaikutuksia jopa yksittäisillä palstoilla saadaksemme esiin jokaisen terroirin parhaimmat puolet.” Lombardin samppanjoista suuri osa on sokeripitoisuudeltaan ”Brut Nature”.