Norvin

Norvin on yksityisomisteinen, laadukkaiden viinien ja väkevien alkoholijuomien maahantuontiin ja myyntiin erikoistunut yritys pohjoismaisilla markkinoilla. Olemme osa perheomisteista Vinetum Group:ia. Edustamme oman alueensa tunnetuimpia tuottajia, jotka jakavat samat perhearvot kanssamme. Portfoliomme tuotteet löytyvät Suomen huippuravintoloista, Itämerellä operoivien laivayhtiöiden valikoimista, hyvin varustelluista tukkuliikkeistä ja Alkosta.

norvinbeverage.com

  • Vuonna 1868 perustettu samppanjatalo Canard-Duchêne sai alkunsa tynnyrintekijän pojan, Victor Canardin ja viininviljelijän tyttären, Léonie Duchênen rakkaustarinasta. Pariskunta perusti tilansa pieneen Ludesin kylään, Montagne de Reimsin alueelle, noin 15 km Reimsin kaupungista etelään. Ludesin ainutlaatuinen sijainti vehreiden metsäisten rinteiden ympäröimänä ja 70 miljoonaa vuotta kerrostuneen liitu- ja kalkkikiven, hiekan sekä saven muodostamassa maaperässä, on mahdollistanut kylän Premier Cru- statuksen. Montagne de Reimsin alue on tunnettu erityisesti soveltuvuudestaan Pinot Noir- lajikkeen viljelyyn. Palkitun kellarimestarin, Laurent Fédoun mukaan, kaikkia Canard-Duchêne- samppanjoita yhdistää myös niiden raikkaus, luonteikkuus ja tasapaino. Laurent Fédoun määrätietoinen ja laatuorientoitunut työ on nostanut Canard-Duchêne- samppanjat uuteen kukoistukseen niin Ranskassa kuin muuallakin maailmassa. Vuodesta 2003 asti Canard-Duchêne on ollut Thiénot´n perheen omistuksessa, kuuluen osana Alain Thiénot Groupiin. Canard-Duchêne kuuluu myös Grandes Marques de Champagne- järjestöön. https://www.canard-duchene.fr/en/
  • Canard-Duchêne’s interpretation of Great Pinot Noir terroirs

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 18.00 Lauantai 26.4.2025 klo 13.30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60€ Luennoitsijat: Cynthia Fossier, Kellarimestari, Champagne Canard-Duchêne Huom! Luento pidetään englanniksi. Vuonna 1868 Victor Canard ja Léonie Duchêne perustivat Canard-Duchênen samppanjatalon näyttääkseen toteen kotikylänsä rypäleiden koko potentiaalin. Edelleen tänä päivänä Montagne de Reimsin Pinot Noir on talon tyylin ytimessä. 150-vuotisjuhliensa kunniaksi Canard-Duchêne loi V -samppanjan, joka kunnioittaa nimellään tilan perustaja Victor Canardia. Nyt sinulla on hieno mahdollisuus tavata talon upouusi kellarimestari, Cynthia Fossier, joka otti ohjat edeltäjältään Laurent Fédoulta tämän vuoden tammikuussa. Cynthia antaa meille maistiaisen talon jännittävistä blanc de noireista sekä kolmesta upeasta Cuvée V:n vuosikerrasta. Jo nuorena Cynthia Fossier kertoi vanhemmilleen, että jonakin päivänä hän työskentelee kauniissa samppanjatalossa, jonka näki autosta heidän sunnuntaiajeluillaan: Maison Canard-Duchênessa Ludesissa. Cynthia on alunperin kotoisin Ardenneilta, ja hän on aina ollut kiinnostunut luonnosta, tieteestä, viiniköynnöksistä ja viinistä, ja tämä varhainen päättäväisyys sai hänet opiskelemaan Reimsin yliopistossa. Hän suoritti myös kansallisen enologin tutkinnon Reimsissä. Cynthia aloitti Canard-Duchênen apulaiskellarimestarina vuonna 2019 ja hänet nimitettiin talon kellarimestariksi vuonna 2025. Maisteltavat samppanjat:
    • Canard-Duchêne Réserve Perpétuelle Pinot Noir NV
    • Canard-Duchêne Iconic Blanc de Noirs NV
    • Canard-Duchêne Cuvée V 2018
    • Canard-Duchêne Cuvée V 2012
    • Canard-Duchêne Cuvée V 2010
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Gosset perustettiin vuonna 1584 Aÿ:n kaupunkiin ja on Champagnen alueen vanhin viinitalo. 16 sukupolvea on jatkanut Pierre Gosset’n työtä taidokkaan viininvalmistuksen ja perheen tietotaidon parissa. Nykyisin Champagne Gosset:n omistaa Renaud-Cointreau-perheyhtiö, joka on Jean-Pierre Cointreaun vision mukaisesti kehittänyt siitä kansainvälisesti arvostetun brändin. Gosset’n sanotaan olevan ”pienin suurista viinitaloista”. Hyvän menestyksen myötä samppanjatalo hankki vuonna 2009 Epernayn kaupungista historiallisen, kahden hehtaarin tilan, joka avattiin yleisölle heinäkuussa 2021. 1,7 kilometriä kellarikäytäviä on kaivettu kalkkikiviseen maaperään, minne mahtuu kypsymään noin 2,5 miljoonaa samppanjapulloa. Kaupassa Gosset:lle siirtynyt tila rakennuksineen on 1800-luvulta, minne pääsee vierailemaan ja nauttimaan kellarikierroksesta sekä samppanjamaistelusta ennakkovarauksella. Gosset:n samppanjan valmistukseen ei kuulu malolaktista käymistä, vaan samppanjoiden tyyli on raikas, vivahteikas ja mineraalinen. Tilan filosofia perustuu hyvin tehtyyn viiniin, johon syntyvät kuplat samppanjamenetelmän sivutuotteena. Gosset:n tyylin mukaisesti samppanja kypsyy hiivasakan päällä pullossa keskimääräistä pidempään. Gosset:n tyyli hurmaa viininystävät runsailla, tasapainoisilla ja moniulotteisilla samppanjoillaan, jotka sopivat niin aperitiiviksi kuin ruoan kanssa nautittavaksi.
  • Gosset 'Compte d’Âge' - The philosophy of age count

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 19.30 Lauantai 26.4.2025 klo 13.30 Hinta: 60€ Luennoitsijat: Thibaut Le Mailloux, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Champagne Gosset Huom! Luento pidetään englanniksi. “On maltettava odottaa, samppanjan Suuret Viinit paljastuvat vasta pitkän kypsytyksen jälkeen”, sanoo Champagne Gosset’n pääviinintekijä Odilon de Varine. Pitkä aikaperspektiivi ei ole mitään uutta Gosset’lle, Champagnen vanhimmalle viinitalolle, joka perustettiin Aÿssa vuonna 1584. Gosset’n tyyli on kypsänäkin mineraalisen raikas säilyttäen upean viinillisen syvyyden. Siksi Gosset lanseerasi pitkään sakan päällä kypsytetyn 'Compte d’Âge' -sarjan. Huikean pitkä kypsytysaika kellarissa käy ilmi viinien nimestä: tässä maistelussa pääsemme nauttimaan niin 12, 15 kuin minimissään 21 vuotta kellarissa levänneistä samppanjoista. Liity talon markkinointi- ja viestintäjohtaja Thibaut Le Mailloux’n seuraan oppimaan samppanjan ikääntymisestä ja nauttimaan kypsien juomien hurmaavuudesta. Thibaut Le Mailloux on työskennellyt kansainvälisissä tehtävissä luksusviinien ja väkevien alkoholijuomien parissa  yli 20 vuotta. Thibaut toimi Comité Champagnen viestintäjohtajana 10 vuotta, ennen kuin hän aloitti Champagnen vanhimman viinitalon Gosset’n  markkinointi- ja viestintäjohtajana vuoden 2020 lopussa. Maisteltavat samppanjat:
    • Gosset 12 Ans de Cave à Minima Rosé NV
    • Gosset 12 Ans de Cave à Minima NV
    • Gosset 15 Ans de Cave à Minima NV
    • Gosset 21 Ans de Cave à Minima NV
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
Go to Top