Viinimaa

Viinimaa

Viinimaa on Anoran yhtiöiden yhteinen kuluttajaviestintä- ja myyntikanava. Anoran yhtiöt tarjoavat laajan ja laadukkaan valikoiman viinejä ja muita alkoholi sekä alkoholittomia juomia, jotka löydät Alkon, ruokakauppojen tai ravintoloiden valikoimista. Sivustolta viinimaa.fi löydät kattavasti tietoa viineistämme ja viinintekijöistä. Sieltä löytyy sesongin viini & juomavinkkejä, uutuuksia, viiniarvioita & ruokaohjeita sekä inspiroivaa viinitietoutta.

Tilaa myös uutiskirjeemme ja saat tiedon uutuuksistamme ensimmäisenä: viinimaa.fi/uutiskirje

viinimaa.fi

  • Vuonna 1829 perustettu Bollinger on samppanjatalojen ehdotonta eliittiä. Saman omistajasuvun hallussa pysynyt viinitalo nousi nykyiseen loistoonsa todellisen samppanjapersoona Madame ”Lilly” Bollingerin siirryttyä sen johtoon vuonna 1941. Talon omassa omistuksessa on 163 hehtaaria viinitarhoja, mikä kattaa yli 60 % sen rypäletarpeista. Grand ja Premier Cru –tarhoilta tulee vähintään 80 % Special Cuvéen ja 100 % La Grande Annéen sekä R.D:n rypäleistä. Laadusta tinkimättömään tyyliin kuuluu, että kaikki viinit valmistetaan itse ja ”Vins sur lattes” –viinin eli toisen käymisen läpikäyneen viinin ostamisesta talo pidättäytyy täysin. Bollingerilla on vannoutuneet kannattajansa ja Bollinger onkin paitsi James Bondin, myös Britannian hovin virallinen samppanja! www.champagne-bollinger.com
  • Bollinger - Heritage of mastering oak

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 14:30 (pidennetty maisteluluento - 80min) LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 80 € Luennoitsija: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Kun useimmat samppanjatalot siirtyivät 1960-luvulta eteenpäin teräksisiin käymistankkeihin, Madame Bollinger teki päätöksen pitäytyä tammessa. Bollinger on pysynyt uskollisena ikonisen rautarouvansa sinetöimälle tyylille, ja kaikki talon vuosikertasamppanjat vinifioidaan edelleen tammessa. Talolla on siis pitkä kokemus tammen käytöstä ja jopa oma tammitynnyreiden tekijä. Silti, kellarimestari Denis Bunner eksperimentoi tammella suurella innolla kehittäen alati talon viininvalmistusta. Nyt Denis järjestää meille tastingin, joka on suunnattu viinin teknisiä saloja janoaville samppanjanystäville. Maistamme ensin samppanjan kuohumattomia perusviinejä, jotka on vinifioitu erityyppisissä käymisastioissa. Tasting huipentuu upouuden vuosikerran 2015 La Grande Année -samppanjoiden maisteluun. Pääsemme myös nauttimaan talon ikonisesta La Côte aux Enfants -punaviinistä samalta satovuodelta. Muun muassa enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:
    • CS fût 3 ans vins clairs
    • CS fût 20 ans vins clairs
    • CS pipe 50 ans vins clairs
    • AY inox vins clairs
    • AY fût vins clairs
    • VZ fût vins clairs
    • Bollinger La Grande Année 2015
    • Bollinger La Grande Année Rosé 2015
    • Bollinger La Côte aux Enfants Coteaux Chempenois Rouge 2015
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Bollinger - The prestigious collection

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 16:30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 80 € Luennoitsija: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Bollingerin runsaalla, pinot noir -painotteisella tyylillä on vannoutuneet ystävänsä, joihin lukeutuvat niin James Bond kuin Englannin kuningashuone, joka on pitänyt Bollingerin hovihankkijanaan vuodesta 1888. Kun useimmat samppanjatalot siirtyivät 1960-luvulta eteenpäin teräksisiin käymistankkeihin, Madame Bollinger teki päätöksen pitäytyä tammessa luoden talolle uniikin, tunnistettavan tyylin. Tässä Master Classissa talon kellarimestari Denis Bunner esittelee meille tämän maineikkaan talon lähes koko tuoterepertuaarin. Vakiosamppanjoiden jälkeen maistamme yhden talon uusimmista lanseerauksista, kiintoisan pinot noir -samppanja PN:n. Tasting huipentuu uunituoreiden vuosikerran 2015 La Grande Année luksussamppanjoiden parivaljakkoon. Ikoninen, pitkään kypsytetty RD on harvinaista herkkua ja saamme maistaa sen mainetta niittäneen huippuvuosikerran 2008. Muun muassa enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:
    • Bollinger Special Cuvée NV
    • Bollinger Brut Rosé NV
    • Bollinger PN AYC18 NV
    • Bollinger La Grande Année 2015
    • Bollinger La Grande Année Rosé 2015
    • Bollinger RD 2008
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • La Grande Année Jeroboams - Stairway to Bollinger heaven

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 13:30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 250 € Luennoitsija: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Bollingerin kellarimestari Denis Bunner hemmottelee meitä ainutlaatuisella Master Classilla, joka ei varmasti jätä huippuviinien ystävää kylmäksi. Bollinger tunnetaan runsaan viinillisestä, Pinot Noir -vetoisesta tyylistään. Talon arvostettu luksusamppanja La Grande Année edustaa tätä rehevää tyyliä, ja saamme toivottaa sen upouuden 2015 vuosikerran markkinoille. Lisäksi luvassa on harvinaisia herkkuja, kun Denis avaa ovet Bollingerin kypsien vuosikerta-aarteiden vinothèqueen, mukaanlukien vuosikerrat 1983 ja 1989. Nautinnon maksimoimiseksi Denis ohittaa kokonaan pullo- ja magnum-formaatit ja sukeltaa suoraan majesteettisiin Jeroboameihin – once-in-a-lifetime tasting, jota ei kannata jättää väliin! Muun muassa enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:
    • Bollinger La Grande Année 1983 Jeroboam
    • Bollinger La Grande Année 1989 Jeroboam
    • Bollinger La Grande Année 1999 Jeroboam
    • Bollinger La Grande Année 2005 Jeroboam
    • Bollinger La Grande Année 2012 Jeroboam
    • Bollinger La Grande Année 2015 Jeroboam
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Champagne Devaux on ollut osa samppanjan historiaa 1800-luvulta lähtien. Veljekset Jules ja Auguste Devaux perustivat talon Epernayssä vuonna 1846. Tämän jälkeen taloa on johtanut vuoron perään kolme leski rouvaa. Tämä ns. samppanja-leskien aikakausi kesti yli 100 vuotta aina vuodesta 1846 vuoteen 1951 saakka. Vuonna 1987 Devaux samppanja talo siirtyi  kooperatiivi "Union Auboisen" haltuun. Vaikka Devuax on perustettu alun perin Eperneyhin sen sijaistee nykyisellään Côte-des-Barin alueella, aivan samppanjan eteläosassa. Tämä nousussa oleva ja kiehtova ala-alue  tunnetaan sen kauniista vehreistä kukkuloista, moninaisesta maaperästä ja erinomaisesta ja omaleimaisesta Pinot Noiristaan. Devauxin Coeur du Bar samppanjat kuvastavat tämän kiehtovan alueen uniikkia maaperää ja tyyliä.
  • Arvostettu samppanjatalo Louis Roederer on perustettu vuonna 1776 ja kuuluu nykyään Champagnen harvalukuiseen yhä perheomistuksessa olevien samppanjatalojen joukkoon. Nykyinen johtaja Frédéric Rouzaud edustaa jo 7. sukupolvea Roedererin johdossa. Louis Roedererin viinintekofilosofia on yksinkertainen: tavoitteena on valmistaa parasta mahdollista samppanjaa ja kehittää viinitalon toimintaa seuraavia sukupolvia ajatellen. Viinitalon käyttämistä rypäleistä peräti 70 prosenttia tulee omilta tarhoilta ja ne ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Louis Roederer valittiin maailman arvostetuimmaksi samppanjabrändiksi vuonna 2023 jo historiallisen neljännen kerran peräkkäin. Se on saavuttanut voiton yhteensä viisi kertaa viimeisten vuosien aikana, mikä kertoo Louis Roedererin johdonmukaisesta työstä ensiluokkaisen laadun ja sen jatkuvan kehittämisen eteen. Viinintekoa johtaa kellarimestari Jean-Baptiste Lecaillon, joka on ollut talon palveluksessa jo vuodesta 1989 alkaen. Alan kenties merkittävimmällä ja arvostetuimmalla kellarimestarilla sanotaan olevan lähes 'Midaan kosketus' talon huippulaadun takaajana ja nykyisen menestyksen luojana. www.louis-roederer.com
  • Louis Roederer Rosés – 50 years of pink deliciousness

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 18:00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 180 € Luennoitsijat: Jean-Baptiste Lécaillon, Kellarimestari & EVP, Champagne Louis Roederer & Essi Avellan MW, Samppanja-asiantuntija Huom! Luento pidetään englanniksi. Louis Roederer valmistaa luonteikkaan hedelmäiset ja verrattoman hienostuneet roseesamppanjansa ainutlaatuisella ja tarkalla infuusiomenetelmällä. Himoitun harvinaisen Cristal Rosé samppanjan 50-vuotisjuhlan kunniaksi kellarimestari Jean-Baptiste Lécaillon vie meidät matkalle Louis Roedererin roseiden maailmaan aina rutikuivasta Brut Nature Rosésta Vintage Roséseen ja lopuksi Cristal Roséseen asti. Talon roseiden ikääntymisen nyansseja pääsemme maistelemaan 1999 Late Release Vintage Rosén ja 2006 Cristal Rosén kautta. Maistamiseen ja keskusteluun Jean-Baptiste Lécaillonin rinnalla antaa panoksensa samppanja-asiantuntija ja Cristal Rosén suuri ystävä Essi Avellan MW. Champagnesta kotoisin oleva Jean-Baptiste Lécaillon kuuli viinin kutsun opintomatkalla Burgundissa. Hänet napattiin suoraan viinikoulunpenkiltä Louis Roedererille, jossa hän vastaa tänään kaikkien konserniin kuuluvien talojen viinintuotannosta aina Champagnesta Bordeaux’hon, Kaliforniaan ja Douroon. Maisteltavat samppanjat:
    • Louis Roederer Brut Nature Rosé 2015 
    • Louis Roederer Vintage Rosé 2016 
    • Louis Roederer Vintage Rosé 2008 
    • Louis Roederer Vintage Rosé Late Release 1999 
    • Louis Roederer Cristal Rosé 2014 
    • Louis Roederer Cristal Rosé 2006
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Lehmann Reims – The Haute Couture revolution of tasting glasses

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 15:00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Lauantai 27.4.2024 klo 18:00 Hinta: 45 € Luennoitsija: Samuil Angelov, Ravintoloitsija, Restaurant Muru Huom! Luento pidetään suomeksi. Viime vuodet ovat olleet nopean ja dramaattisen kehityksen aikaa viini- ja varsinkin samppanjalasien maailmassa. Perinteiset huilulasit ja laakeat maljat ovat vaihtuneet kookkaisiin tulppaanin mallisiin samppanjalaseihin. Moni haluaa nauttia samppanjansa myös klassisista viinilaseista kuten tilavista burgundilaseista. Tässä tastingissa maamme johtaviin sommeliereihin lukeutuva Samuil Angelov maistattaa meille kolmea erityyppistä samppanjaa kolmesta eri mallisesta Lehmann -lasista, Opalesta (21cl), Jamesse Prestige Grand Champagnesta (45cl) ja Signature F. Sommier Arianesta (72cl). Liity Samuilin matkaan ja avaa aistisi lasin dramaattiselle merkitykselle samppanjan nauttimisessa. Samuil Angelov lukeutuu Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin sommeliereihin. Hän on kansainvälisen Association de la Sommellerie Internationalen hallituksen jäsen. Angelov tunnetaan ravintola Murun, Pastiksen, Sue Ellenin, Fiascon? ja Finnjävelin yrittäjänä. Maisteltavat samppanjat:
    • Gonet Sulcova Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut 2012
    • Devaux Cœur des Bar Blanc de Noir Brut NV
    • Château de Bligny 6 Cépages Brut Nature NV
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
Go to Top