Viinimaa

Viinimaa

Viinimaa on Anoran yhtiöiden yhteinen kuluttajaviestintä- ja myyntikanava. Anoran yhtiöt tarjoavat laajan ja laadukkaan valikoiman viinejä ja muita alkoholi sekä alkoholittomia juomia, jotka löydät Alkon, ruokakauppojen tai ravintoloiden valikoimista. Sivustolta viinimaa.fi löydät kattavasti tietoa viineistämme ja viinintekijöistä. Sieltä löytyy sesongin viini & juomavinkkejä, uutuuksia, viiniarvioita & ruokaohjeita sekä inspiroivaa viinitietoutta.

Tilaa myös uutiskirjeemme ja saat tiedon uutuuksistamme ensimmäisenä: viinimaa.fi/uutiskirje

viinimaa.fi

  • Vuonna 1829 perustettu Bollinger on samppanjatalojen ehdotonta eliittiä. Saman omistajasuvun hallussa pysynyt viinitalo nousi nykyiseen loistoonsa todellisen samppanjapersoona Madame ”Lilly” Bollingerin siirryttyä sen johtoon vuonna 1941. Talon omassa omistuksessa on 163 hehtaaria viinitarhoja, mikä kattaa yli 60 % sen rypäletarpeista. Grand ja Premier Cru –tarhoilta tulee vähintään 80 % Special Cuvéen ja 100 % La Grande Annéen sekä R.D:n rypäleistä. Laadusta tinkimättömään tyyliin kuuluu, että kaikki viinit valmistetaan itse ja ”Vins sur lattes” –viinin eli toisen käymisen läpikäyneen viinin ostamisesta talo pidättäytyy täysin. Bollingerilla on vannoutuneet kannattajansa ja Bollinger onkin paitsi James Bondin, myös Britannian hovin virallinen samppanja! www.champagne-bollinger.com
  • Bollinger - Exploring the Pinot Noir virtuosity

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 19.30 Hinta: 220€ Luennoitsijat: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Bollingerin kellarimestari Denis Bunner tarjoaa meille huikean Master Classin, joka ei jätä harvinaisuuksia metsästävää samppanjan ystävää kylmäksi. Denis tuo nyt parrasvaloihin Bollingerin Pinot Noir -asiantuntemuksen ja terroir -lähtöisyyden. Tämä pitkän historian omaava talo ei lepää laakereillaan, kuten voimme nähdä kahden uuden cuvéen lanseerauksesta, molemmat 100 % Pinot Noireja. PN-sarja on uusi premium-luokan blanc de noirs, jossa maistuu terroir. Joka vuosi viinin ydinkylä vaihtelee vuosikerran olosuhteiden mukaan. Denisin ohjauksessa vertaamme kolmea eri PN-iteraatiota. Sitten saamme maistaaksemme todella harvinaisen herkun, uuden luomuksen, jolla on suora yhteys Bollingerin viinilliseen menneisyyteen. Punaviiniä on valmistettu talon legendaarisesta La Côte aux Enfants "monopoli"-tarhalta Aÿssa vuodesta 1934, mutta äskettäin siitä on alettu valmistaa myös samppanjaa. Laajan tarhan viileämmältä pohjoiselta puolelta tulevan viinin tyyli on jotain odottamatonta. Sen kolmen ensimmäisen vuosikerran vertikaalitasting on ainutlaatuinen tilaisuus Bollinger-faneille! Muun muassa maataloustekniikkaa, enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:
    • Bollinger PN VZ19 NV
    • Bollinger PN AYC18 NV
    • Bollinger PN TX17 NV
    • Bollinger La Côte aux Enfants Champagne 2012
    • Bollinger La Côte aux Enfants Champagne 2013
    • Bollinger La Côte aux Enfants Champagne 2014
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Bollinger - The creation of PN VZ19

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 15.00 Hinta: 70€ Luennoitsijat: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Tässä teknisesti suuntautuneessa master classissa Bollingerin kellarimestari Denis Bunner tutustuttaa meidät PN-sarjan samppanjoiden luomisen saloihin. PN-sarja on uusi premium-luokan blanc de noirs, jossa maistuu kasvupaikka. Joka vuosi ydinkylä vaihtelee vuosikerran olosuhteiden mukaan. PN VZ19:ssä perusvuosi on 2019. Pääasiallinen kylä on Verzenay. Tuloksena on Blanc de Noirs, joka on valmistettu 100 % Pinot Noirista ja joka tekee terroirista esityksen tähden. Yksi sen ydinainesosista ovat pitkään kypsytetyt reserviviinien magnum-pullot. Alueella oli aikoinaan tapa säilyttää reserviviinejä pulloissa tankkien sijaan, mutta nykyään tapa on kuollut liki sukupuuttoon. Bollinger on ainoa perinnettä jatkava suuri samppanjatalo, ja tapa juontaa juurensa talossa vuoteen 1892. Nämä harvinaislaatuiset magnumit ovat käyneet läpi kevyen käymisprosessin pullossa ja sisältävät 1,5 -2 baarin paineen, mikä auttaa säilyttämään viinit raikkaina myötävaikuttaen samalla niiden tyyliin. Ainutlaatuisen Reserve Magnum -teemaisen master classin tarkoituksena on selittää, miten Bollingerin kellarimestari valitsee tämän tärkeän ainesosan joka vuosi. Opimme omakohtaisesti PN VZ19:n sekoittamisesta ja saamme nauttia tätä kertaluonteisesti tuotettua samppanjaa myös magnumista. Muun muassa maataloustekniikkaa, enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:
    • Reserve wine Magnum 2020
    • Reserve wine Magnum 2012
    • Reserve wine Magnum 2009
    • Reserve wine Magnum 1999
    • Bollinger PN VZ19 NV
    • Bollinger PN VZ19 NV Magnum
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Champagne Devaux on ollut osa samppanjan historiaa 1800-luvulta lähtien. Veljekset Jules ja Auguste Devaux perustivat talon Epernayssä vuonna 1846. Tämän jälkeen taloa on johtanut vuoron perään kolme leski rouvaa. Tämä ns. samppanja-leskien aikakausi kesti yli 100 vuotta aina vuodesta 1846 vuoteen 1951 saakka. Vuonna 1987 Devaux samppanja talo siirtyi  kooperatiivi "Union Auboisen" haltuun. Vaikka Devuax on perustettu alun perin Eperneyhin sen sijaistee nykyisellään Côte-des-Barin alueella, aivan samppanjan eteläosassa. Tämä nousussa oleva ja kiehtova ala-alue  tunnetaan sen kauniista vehreistä kukkuloista, moninaisesta maaperästä ja erinomaisesta ja omaleimaisesta Pinot Noiristaan. Devauxin Coeur du Bar samppanjat kuvastavat tämän kiehtovan alueen uniikkia maaperää ja tyyliä.
  • Devaux – From stainless steel to oak, the maturation vessel matters

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 16.30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Lauantai 26.4.2025 klo 12.00 Hinta: 60€ Luennoitsijat: Michel Parisot, Kellarimestari, Champagne Devaux Huom! Luento pidetään englanniksi. Eteläisen Champagnen Aube on nousussa parempaan tunnettuuteen kuluttajien keskuudessa. Alueen viinityyliä ilmentää loistavasti Champagne Devaux, joka on laadustaan tunnustetun Groupe Vinicole Champagne Devaux -osuuskunnan oma brändi. Vuonna 2007 Devaux myös yhdisti voimansa kuuluisan Rhône -tuottaja Chapoutierin kanssa. Sen tuloksena syntyivät rajallisen saatavuuden Sténopé -samppanjat. Molempien brändien viinintekoa on pitkään menestyksekkäästi luotsannut Michel Parisot. Hän leikittelee taidokkaasti erilaisten käymis- ja kypsytysastioiden kanssa aina terästankeista Champagnen alueen tammista tehtyihin tynnyreihin asti. Tässä kiinnostavassa master classissa pääset Michelin oppiin tutustumaan kypsytysastioiden merkitykseen samppanjan maun muodostumisessa - puhumattakaan erinomaisten Auben samppanjojen nauttimisesta. Ota Michel oppaaksesi! Michelin ura Devaux:lla on kestänyt jo yli kolmekymmentä vuotta ja kellarimestarin avaimia hän on kantanut vuodesta 1999 asti. Tunnustuksena pitkäjänteisestä pyrkimyksestään kehittää Devaux-samppanjoiden laatua vuosi vuodelta, hänelle myönnettiin International Wine Challengen vuoden kuohuviinintekijä palkinto vuonna 2020. Maisteltavat samppanjat:
    • Devaux Coeur des Bar Blanc de Noirs NV
    • Devaux Cuvée D NV
    • Devaux Millésimé 2014
    • Sténopé 2014
    • Sténopé 2009 Magnum
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Arvostettu samppanjatalo Louis Roederer on perustettu vuonna 1776 ja kuuluu nykyään Champagnen harvalukuiseen yhä perheomistuksessa olevien samppanjatalojen joukkoon. Nykyinen johtaja Frédéric Rouzaud edustaa jo 7. sukupolvea Roedererin johdossa. Louis Roedererin viinintekofilosofia on yksinkertainen: tavoitteena on valmistaa parasta mahdollista samppanjaa ja kehittää viinitalon toimintaa seuraavia sukupolvia ajatellen. Viinitalon käyttämistä rypäleistä peräti 70 prosenttia tulee omilta tarhoilta ja ne ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Louis Roederer valittiin maailman arvostetuimmaksi samppanjabrändiksi vuonna 2024 jo historiallisen viidennen kerran peräkkäin. Se on saavuttanut voiton yhteensä kuusi kertaa viimeisten vuosien aikana, mikä kertoo Louis Roedererin johdonmukaisesta työstä ensiluokkaisen laadun ja sen jatkuvan kehittämisen eteen. Viinintekoa johtaa kellarimestari Jean-Baptiste Lecaillon, joka on ollut talon palveluksessa jo vuodesta 1989 alkaen. Alan kenties merkittävimmällä ja arvostetuimmalla kellarimestarilla sanotaan olevan lähes 'Midaan kosketus' talon huippulaadun takaajana ja nykyisen menestyksen luojana. www.louis-roederer.com
Go to Top