Kauppa

Etusivu/Kauppa
  • Henriot - Wine is written in the vine

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 19.30 Hinta: 75€ Luennoitsijat: Alice Tétienne, Kellarimestari, Champagne Henriot Huom! Luento pidetään englanniksi. Siitä lähtien kun Apolline Henriot perusti talon vuonna 1808, Henriot on pysynyt uskollisena herkulliselle Chardonnay-painotteiselle tyylilleen. Sitä kuvastaa tyypillisesti pitkistä ikääntymisajoista peräisin oleva paahteisen runsas luonne. Vuonna 2020 talossa käännettiin uusi sivu, kun Alice Tétienne nimettiin tilan kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi. Tässä Master Classissa Alice tutustuttaa meidät Henriotin taloon, viinityyliin ja sen viininvalmistuksen ja viljelyn saloihin, joita kuvaa Henriotin motto ‘wine is written in the vine’. Pääsemme nauttimaan Henriotin erinomaisen portfolion kohokohdista, muun muassa sen luksussekoitus Hemeran erinomaisesta 2013 vuosikerrasta. Champagnesta kotoisin olevalla Alice Tétiennella on muun muassa BTS Viticulture and Enology -tutkinto, kandidaatin tutkinto viinitieteessä ja maisterin tutkinto viinissä ja terroirissa. Niiden jälkeen hän hankki vielä kansallisen enologin diplomin. Työskenneltyään Centre Vinicole Nicolas Feuillattella ja Maison Krugilla, Alice Tétienne nimitettiin Maison Henriotin kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi vuonna 2020. Lokakuussa 2023 hänet nimettiin myös yhtiön varatoimitusjohtajaksi. Maisteltavat samppanjat:
    • Henriot Brut Souverain NV
    • Henriot Blanc de Blancs NV
    • Henriot Millésime 2015
    • Henriot Inattendue 2018
    • Henriot Inattendue 2016
    • Henriot Hemera 2013
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Welcome in the House of Henriot for Glorian Ruoka & Viini

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 12.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 70€ Luennoitsijat: Alice Tétienne, Kellarimestari, Champagne Henriot & Essi Avellan MW, Samppanja-asiantuntija Huom! Luento pidetään englanniksi. Siitä lähtien kun Apolline Henriot perusti talon vuonna 1808, Henriot on pysynyt uskollisena herkulliselle Chardonnay-painotteiselle tyylilleen. Vuonna 2020 talossa käännettiin uusi sivu, kun Alice Tétienne nimettiin tilan kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi. Tässä Glorian Ruoka & Viini -lehden lukijatastingissa Alice Tétienne ja samppanja-asiantuntija Essi Avellan MW yhdistävät voimansa vieden meidät samppanjan maailmaan Henriot’n upeiden viinien kautta. Heidän johdollaan käymme läpi niin samppanjan valmistusta kuin tärkeimpiä tyylejä ja ajankohtaisimpia trendejä. Champagnesta kotoisin olevalla Alice Tétiennella on muun muassa BTS Viticulture and Enology -tutkinto, kandidaatin tutkinto viinitieteessä ja maisterin tutkinto viinissä ja terroirissa. Niiden jälkeen hän hankki vielä kansallisen enologin diplomin. Työskenneltyään Centre Vinicole Nicolas Feuillattella ja Maison Krugilla, Alice Tétienne nimitettiin Maison Henriotin kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi vuonna 2020. Lokakuussa 2023 hänet nimettiin myös yhtiön varatoimitusjohtajaksi. Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Monia viinikirjoja kirjoittanut Avellan kuuluu Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun ja International Wine and Spirit Competitionin tuomaristoon. Maisteltavat samppanjat:
    • Henriot Brut Souverain NV
    • Henriot Blanc de Blancs NV
    • Henriot Millésime 2014
    • Henriot Inattendue 2016
    • Henriot Hemera 2013
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Beaufort on valmistanut viiniä 1500-luvulta lähtien ja siirtänyt ainutlaatuista osaamista sukupolvelta toiselle yhdistäen perinteitä ja nykyaikaa. Perhe muutti Champagnen alueelle vuonna 1599, jolloin esi-isämme Pierre Beaufort syntyi, hänestä tuli ensimmäinen pitkässä samppanjaviininvalmistajien joukossamme. Vuonna 1900 Marcellin Beaufort aloitti punaisten ja valkoisten "luonnollisten Bouzy-viiniensä" myynnin ja voitti mitaleja Epernayn ja Pariisin kilpailuissa vuosina 1904 ja 1907. Vuonna 1929 Marcellin aloitti samppanjan tuotannon poikansa Herbertin kanssa. Nykyään Herbertin poika, Henry Beaufort ja hänen poikansa Hugues ja Ludovic, samppanjanviljelijöiden 12. sukupolvi, työskentelevät yhdessä perheyrityksessä ja myyvät noin 130 000 pulloa vuodessa, joista 40 % viedään 16 eri maahan. Viinitarhoillemme on istutettu kaksi historiallista jaloa lajiketta: Pinot Noir ja Chardonnay. Grand Cru Cuvee shampanjat on valmistettu eksklusiivisessa pullossa, joka on saanut inspiraationsa siitä pullosta, jonka Marcellin loi samppanjoilleen. Champagne Herbert Beaufort Grand Cru -viinitarhat sijaitsevat Grande Montagne de Reimsin alueella Bouzyn, Ambonnayn, Tours-sur-Marnen ja Verzenayn kylissä. Premier Cru -viinitarhat ovat Mareuil-sur-Ayn ja Trepailin kylissä Grande Vallee de la Marnen ja Grande Montagne de Reimsin alueilla.
  • Huré Frères 4 Éléments single-vineyard series - Base wines and final cuvées

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 15.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Lauantai 26.4.2025 klo 15.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60€ Luennoitsijat: Pierre Huré, Viininviljelijä, Champagne Huré Frères Huom! Luento pidetään englanniksi. Huré Frères’n maineikasta tilaa Ludesin kylässä Montagne de Reimsissa pyörittävät veljekset François ja Pierre. 10 hehtaarin tiluksilla työskennellään luonnon ehdoilla ja pohjoiseen suuntaavat tarhat tuottavat vuodesta toiseen tasapainoisen raikkaita samppanjoita. Kellareissa viinit valmistetaan aikaa vaalien ja erityisesti yhden palstan samppanjoista koostuva 4 Éléments -viinisarja näyttää, miten pitkä tammitynnyrikypsytys soveltuu myös samppanjanvalmistukseen. Tule kokemaan samppanjan ’taika’, miten kuplien muodostuminen ja pitkä hiivasakkakypsytys muuttavat samppanjaa. Hurén veljesten opissa pääset maistamaan trilogian viineistä sekä kuohumattomat ’base wine’ -versiot että lopulliset samppanjat yli viiden vuoden kypsytyksen jälkeen. Pääset myös oppimaan Les Blanches Voies (Rilly-la-Montagne), La Grosse Pierre (Ludes) ja La Perthe (Ludes) huipputerroirien saloista sekä kolmen eri rypälelajikkeen ominaispiirteistä. Pierre Hurélla on aina ollut intohimoinen suhde luontoon. Hän opiskeli viininviljelyä ja viininvalmistusta Beaunessa ja Dijonissa, minkä jälkeen Pierre valmistui myös viininviljelyinsinööriksi Lyonissa. Hänen työkokemuksensa ulottuu Burgundista Côte-Rôtieen ja Uuteen-Seelantiin. Pierre palasi perheen viinitilalle vuonna 2013 johtaakseen sitä yhdessä veljensä Françoisin kanssa. Nykyään Pierre vastaa viininviljelystä ja François huolehtii viinin valmistuksesta. Huré Frères’n viinitarhat ovat nykyisin täysin luonnonmukaisesti viljeltyjä. Maisteltavat samppanjat:
    • Huré Frères 4 Éléments Chardonnay Les Blanches Voies Extra Brut 2024 base wine
    • Huré Frères 4 Éléments Chardonnay Les Blanches Voies Extra Brut 2018
    • Huré Frères 4 Éléments Meunier La Grosse Pierre 2024 base wine
    • Huré Frères 4 Éléments Meunier La Grosse Pierre 2018
    • Huré Frères 4 Éléments Pinot Noir La Perthe 2024 base wine
    • Huré Frères 4 Éléments Pinot Noir La Perthe 2018
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Ikoninen samppanjatalo Jacques Selosse sijaitsee Avizen Grand Cru-kylässä, Côte de Blancsin alueella. Talon omistaja ja viinintekijä Anselme Selosse sai talon haltuunsa isältään vuonna 1974. Anselme opiskeli ennen viinitarhuriksi ryhtymistään enologiaa Beaunessa ja syventyi erityisesti maaperän tutkimiseen. Selosse omistaa 7,5 hehtaaria viinitarhoja Grand Cru-luokitelluissa kylissä, Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil, Aÿ, Ambonnay ja Premier Cru-kylässä Mareuil-sur-Aÿ. Viininviljelyn fokus on luonnonmukaisessa viljelyssä ja sadon ankarassa rajoittamisessa. Tavoitteena on viinillinen ja konsentroitunut tyyli. Selosse tekee samppanjaa kuten suurta Burgundin valkoviiniä.  
  • Joseph Perrier - Celebrating 200 years of terroir expression

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 16.30 Hinta: 70€ Luennoitsijat: Benjamin Fourmon, Toimitusjohtaja, Champagne Joseph Perrier Huom! Luento pidetään englanniksi. 200-vuotisjuhliaan viettävä Champagne Joseph Perrier on perheyritys jo kuudennessa sukupolvessa. Toimitusjohtaja Benjamin Fourmonin johdolla samppanjatalo on valmistautunut tarkkaan 200-vuotisjuhlavuotta varten. Joseph Perrier lanseeraa vuonna 2025 täysin uuden juhlavuosisamppanjan, ja samppanjatalo on uudistanut talon ja tuotteiden visuaalisuuden juhlavuoden kunniaksi. Tässä master classissa Benjamin johdattaa meidät Joseph Perrierin ikonisiin terroireihin talon palstasamppanjoiden kautta. Cumières’n kylä Marne -joen varrella on talon tyylille tärkeä, ja sen maineikkaalta La Côte à Bras -tarhalta tulevasta samppanjasta pääsemme maistamaan kolme eri vuosikertaa. Lisäksi Benjamin maistattaa meille uuden 100% Meunier -samppanjansa Verneuilin kylästä. Me saamme myös nostaa maljan Joseph Perrierille juhlasamppanjalla, jonka Benjaminin isä Jean-Claude Fourmon valmisti ja pani syrjään tätä tärkeää merkkipäivää silmällä pitäen. Tervetuloa juhlistamaan Joseph Perrierin 200-vuotista samppanjamatkaa yhdessä Benjamin Fourmonin kanssa! Kauppakorkeakoulusta valmistunut viinintekijä Benjamin Fourmon on nykyään Joseph Perrierin toimitusjohtaja. Isänsä jalanjäljissä Benjamin jatkaa talon saagaa johtajien kuudentena sukupolvena. Sukupolvien yhteistyöllä on Joseph Perrierillä pitkät perinteet, sillä isä-poika parivaljakoiden historia alkoi talossa jo vuonna 1825. Maisteltavat samppanjat:
    • Joseph Perrier Le Ciergelot 100% Pinot Meunier 2020 Magnum
    • Joseph Perrier La Côte à Bras 2015
    • Joseph Perrier La Côte à Bras 2011
    • Joseph Perrier La Côte à Bras 2008
    • Joseph Perrier Cuvée 200 2015 Magnum
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • La Chouette de Champillon on tarina autenttisesta käsityöstä ja rajat ylittävästä ystävyydestä. Vuodesta 2016 alkaen pöllösamppanjana tunnettu viini on perhetilaansa luotsaavan Laurent Autréaun ja Viinitien perustajan Toni Immasen yhteistyön tulos, joka on valloittanut paitsi suomalaisten, myös muiden pohjoismaalaisten samppanjanystävien sydämet. Suomen suosituimpana samppanjana tunnettu Blanc de Noirs on vuosien varrella saanut rinnalleen myös roseen ja pitkään kypsyneen Grand Cru -samppanjan.
  • Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista ja yhä edelleen perheyritys. Sen historia alkaa vuodesta 1760 ja viinintekemisen perintö on kulkenut vuosisatojenajan sukupolvelta toiselle. Erityisen leiman talon samppanjoille antoi Victor Lanson 1970-luvulla, elvyttäessään perinteisen samppanjan valmistustyylin, johon ei kuulu malolaktinen käyminen. Malolaktisen käymisen osittainen välttämisen, runsaan reserve- viinien käytön sekä vähintään kolmen vuoden pullokypsytyksen ansiosta Lansonin samppanjat ovat poikkeuksellisen raikkaita ja vivahteikkaita. Toisaalta, Lansonin kellarimestarina vuodesta 2013 alkaen toiminut Hervé Dantan sanoo, ettei hyvä samppanja synny vain kellarissa: ”Viininteossa kaikki lähtee terveistä rypäleistä ja läsnäolosta tarhoilla. Haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa köynnösten parissa niin kasvukauden kuin sadonkorjuunkin aikana”. Vaikka Dantan on tuonut kellariin myös tammitynnyrit, haluaa hän pitää kiinni Lansonin teräksisen raikkaasta tyylistä: ”Käytän tammea vain reserviviineihin. Se tuosamppanjoihimme moniulotteisuutta ja kermaista suutuntumaa, mutta ei muuta niiden raikkaan mineraalista, pirteän rapsakkaa olemusta. Perusviiniemme alkoholikäyminen tapahtuu yhä terästankeissa.” Pitkän historian omaava talo ei ole jäänyt paikalleen, vaan jatkaa edelleen kehittymistään. Tällä hetkellä Lanson panostaa erityisesti kestävään kehitykseen ja kannustaa myös kumppaneitaan ympäristöystävällisempään viininviljelyyn. www.lanson.com
  • Champagne Launois Père et Fils on perustettu vuonna 1872 ja on kahdeksan sukupolven jälkeen edelleen saman perheen sisarusten Séverinen ja Carolinen johdossa. Samppanjat valmistetaan pääosin Côte des Blancsin alueen Grand Cru -luokitellun Le Mesnil-sur-Ogerin huippulaatuisista Chardonnay-rypäleistä. Talon samppanjat korostavat selkeästi alkuperänsä terroir-piirteitä ja kauniit pullot erottuvat edukseen.
  • Champagne Laurent Lequart, Lequartin perheen viinitila sijaitsee Passy-Grignyssä Vallée de la Marnen laakson sydänmailla. Viinitilan johdossa on neljännen polven ahkera ja jatkuvaan kehitykseen uskova samppanjantekijä Laurent. Tämä samppanjatila tuottaa monimuotoisia, laadukkaita, raikkaita ja autenttisia samppanjoita kaikista samppanjarypäleistä, joista kaikki tulevat Lequartin omilta viinitarhoilta yhteensä reilun 10 hehtaarin alueilta. Eniten samppanjoita Laurent Lequart tekee laakson tunnusomaisesta rypäleestä Pinot Meunierista. Laurent Lequartin samppanjat ovat saanet useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia.
  • Laurent Lequart - The Age-worthy Laurent Lequart Meunier

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 16.30 Hinta: 50€ Luennoitsijat: Kevin Sibille, Vientipäällikkö, Champagne Laurent Lequart Huom! Luento pidetään englanniksi. Champagne Laurent Lequart on perhetila, joka sijaitsee Passy-Grignyssä Marnen laakson sydämessä. Tila on viljellyt viinitarhojaan intohimolla ja kunnioituksella sekä terroiria että ympäristöä kohtaan jo viiden sukupolven ajan. Tällä hetkellä perhe työstää noin 11 tarhahehtaaria, ja viljely pohjautuu pääasiassa Marnen laakson symboliseen rypälelajikkeeseen Meunieriin. Laurent Lequart tuottaa sataprosenttisia Meunier -samppanjoita ilmentäen terroirin ja rypälelajikkeen tyypillisiä ominaisuuksia. Master Classissaan vientipäällikkö Kevin Sibille jakaa tietojaan ja innostustaan tästä trendikkäästä samppanjalajikkeesta ja sen ikääntymispotentiaalista. Kun tarhoja työstetään hartaudella ja viini tehdään taiten, Meunier säilyttää raikkautensa ja hedelmäisyytensä jopa 15 vuoden ajan. Kevin näyttää väitteen toteen maistattaen meille talon Prestige Extra Brut Meunier -samppanjasta eri ikäisiä pullotteita. Kevin Sibille on Passy-Grignyssä sijaitsevan Champagne Laurent Lequartin vientipäällikkö. Hänestä on tullut Meunier-lajikkeen lähettiläs. Laurent Lequartin valmistaa tähtilajikkeestaan jopa rutikuivaa Brut Naturea ja makeaa Doux-versiota. Maisteltavat samppanjat:
    • Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2019)
    • Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2016)
    • Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2014)
    • Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2011)
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Laurent-Perrier on yksi ainoista edelleen perheomisteisista suurista taloista ja ollut aina yksi Champagnen alueen pioneereista ja innovaattoreista. Talo on sitoutunut vastuulliseen viininviljelyyn tarjoillaan ja jokainen Cuvéensa perustuu talon neljälle peruspilarille. – Osien summa, ei vain suosikerta. Uniikki ja erottuva tyyli. Chardonnay. Pinot Noirin ilmaisuvoima.
  • Champagne Laurent-Perrier - the Art and Savoir-Faire of blending

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 16.00 Perjantai 25.4.2025 klo 16.30 Hinta: 100€ Luennoitsijat: Lucie Pereyre de Nonancourt, Grand Siècle edustaja, Champagne Laurent-Perrier Huom! Luento pidetään englanniksi. Laurent-Perrierin legendaarinen omistaja-johtaja Bernard de Nonancourt uskoi sekoittamisen voimaan. Siitä osoituksena talon vuosikertasamppanja on taiten sekoitettu klassikko, ja Laurent-Perrier oli ensimmäinen samppanjatalo, joka valmisti luksussamppanjansa kolmen vuosikertavuoden sekoituksena. Ensimmäinen Grand Siècle –samppanja lanseerattiin virallisesti 9. syyskuuta 1960 Ludvig XIV häiden 300-vuotispäivänä. Vuoteen 2019 asti jokaisen Grand Siècle -sekoituksen kolme vuosikertaa pidettiin visusti salassa, mutta nyt jokaisella samppanjan ystävällä on pääsy tähän tietoon ’Iteraatio’ –numeroinnin muodossa. Grand Champagne Helsingissä Bernard de Nonancourtin tyttärentytär Lucie Pereyre de Nonancourt’n vetää harvinaislaatuinen master classin, joka tarjoaa mahdollisuuden Grand Sièclen ymmärtämiseen. Maistamme kahta eri iteraatiota (n°24 ja n°26), joista toisen magnumista. Kunnianosoituksena sekoittamisen taiteelle, Laurent-Perrier lanseerasi hiljattain ihan uuden upean Héritage -samppanjan. Se saa Suomen ensi-iltansa Grand Champagnessa! Bernard de Nonancourtin lapsenlapsi Lucie Pereyre de Nonancourt syntyi mahtavaan samppanjaperheeseen. Opiskeltuaan tieteellistä psykologiaa Genevessä Lucie suoritti Pariisissa maisterin tutkinnon strategisessa markkinoinnissa. Työskennellessään Marqués de Riscalilla Riojassa, hän suoritti WSET Diploma -viinitutkinnon. Inspiroituneena näistä kokemuksista, Lucie liittyi mukaan Laurent-Perrierin perheyritykseen ja oppii nyt sekä tuotannosta että myynnistä ja markkinoinnista edustaen taloa kansainvälisesti erityisesti Grand Sièclen lähettiläänä. Maisteltavat samppanjat:
    • Laurent-Perrier Héritage NV
    • Laurent-Perrier Vintage 2015
    • Laurent-Perrier Grand Siècle Iteration n°26
    • Laurent-Perrier Grand Siècle Iteration n°24 Magnum
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Keväällä 2020 uusi haarapääsky levitti siipensä ensimmäistä kertaa Suomen taivaalla, kun Viinitien ja Gaston Burtinin yhteistyön tuloksena valmistunut samppanja Le Bullet saapui markkinoille. Vapauden ja toivon symbolina tunnettu haarapääsky yhdistyy samppanjan ilahduttaviin kupliin ja on tribuutti 1900-luvun alun ilon ajalle ja demokratian voitolle. Pian julkaisunsa jälkeen haarapääskysamppanja sai pikkuveljen, pikkulinnun, kun puolikkaassa pullossa saatavilla oleva Piaf julkaistiin. Tänä päivänä pääskyt liitelevät paitsi Suomen, myös Norjan ja Saksan taivaalla.
  • Tällä Reynald Leclairen ja Virginie Thiefainen kolmen hehtaarin tilalla on pitkä viininvalmistushistoria. Reynald Leclaire on viidennen sukupolven viininviljelyperinteen ylläpitäjä, joka hoitaa vuonna 1878 perustettua Avizen perhetilaa. Äskettäin heidän poikansa Constantin Leclaire on ottanut ohjat, ja hänen ensimmäiset viininsä näyttävät nyt viinitilan tulevaisuuden suuntaa. Hienovarainen sekoitus perinteitä ja innovaatioita, Champagne Leclaire-Thiefaine kutsuu tutustumaan sen terroiriin, joka vastaa täydellisesti tilan ja sen viinien persoonallisuutta ollen hienostuneita ja elegantteja.
  • Leclerc-Briant on ollut todellinen biodynaamisen tuotannon pioneeri Champagnessa toteuttaessaan luonnonmukaisia periaatteita 1980-luvulta asti ja hankkiessaan biodynaamisen sertifioinnin 2000-luvun alussa. Pascal Leclercin pitkä elämäntyö biodynaamisten samppanjoiden parissa sai ansaitsemansa jatkon, kun viiniin hurahtanut amerikkalaispariskunta osti tilan vuonna 2012. Pascal Leclercin lapsista Ségolène jatkaa tilan ambassadöörinä ja johtoon valikoitui kokenut Frédéric Zeimett. Pascal Leclercin alkuun panema työ Champagnen kokeneimman biodynaamisen konsultin Hervé Jestinin kanssa jatkuu myös uusien omistajien aikakaudella.
  • Neljännen sukupolven edustaja Thomas Lombard on johtanut vuonna 1925 perustettua Champagne Lombardin perheomisteista tilaa vuodesta 2017 lähtien. Tällä uudella aikakaudella Lombard on nopeasti positioitunut samppanjataloksi, jolla on viljelijä-tuottajan filosofia. Oman 5,5 tarhahehtaarinsa lisäksi Lombard hankkii rypäleitä sopimusviljelijöiltä Premier- ja Grand Cru kylistä. Lombardin omilla tarhoilla on hiljattain siirrytty luomuviljelyyn. ”Maaperä, ilmasto, topografia ja viininviljely ovat tärkeät 4 tekijää, jotka määrittelevät "terroirin". Me tarkkailemme niiden vaikutuksia jopa yksittäisillä palstoilla saadaksemme esiin jokaisen terroirin parhaimmat puolet.” Lombardin samppanjoista suuri osa on sokeripitoisuudeltaan ”Brut Nature”.
  • Lombard - Taste of terroirs

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 18.00 Hinta: 60€ Luennoitsijat: Thomas Lombard, Toimitusjohtaja, Champagne Lombard Huom! Luento pidetään englanniksi. ‘On kiehtovaa maistaa rinnakkain eri kasvupaikkojen samppanjoita, erityisesti silloin kun viinit tulevat samalta tuottajalta. Viininvalmistuksen tyyli pysyy identtisenä ja lajikkeena on Chardonnay. Ainoa parametri mikä muuttuu on rypäleiden kasvupaikka, eli terroir’, sanoo Thomas Lombard. Hän tarjoaa meille fantastisen mahdollisuuden tehdä juuri näin, maistaen samppanjoita tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Lombardin perhetalosta. Teemme katsauksen Lombardin kehityskaareen hyvin modernien palstasampanjoiden tuottajaksi. Pääsemme tutkiskelemaan blanc de blancs -samppanjoita kolmesta ikonisesta Côte des Blancsin grand cru -kylästä ja kahdesta Premier Cru -kylästä. Maistamme yksittäisten palstojen viinejä (mono-parcelle) eräistä Côtes des Blancsin mielenkiintoisimmista kasvupaikoista, ja nämä erikoiserät ovat saatavilla vain Lombardin nettikaupasta. Anna Thomasin olla oppaasi Champagnen parhaiden Chardonnay -terroirien maailmaan! Neljännen sukupolven edustaja Thomas Lombard on johtanut vuonna 1925 perustettua Champagne Lombardin perhetilaansa vuodesta 2017 asti. Tällä uudella aikakaudella Lombard on nopeasti positioinut itsensä samppanjataloksi, jolla on viljelijätuottajan filosofia. Oman 5,5 tarhahehtaarinsa lisäksi rypäleiden hankinta on suunnattu Premier ja Grand Cru -kyliin. Lombardin omilla tarhoilla on hiljattain siirrytty luomutuotantoon. Maisteltavat samppanjat:
    • Lombard Chouilly La Vigne Bouillet Grand Cru
    • Lombard Avize Le Chemin de Flavigny Grand Cru
    • Lombard Le Mesnil-sur-Oger Les Corroies de Bas Grand Cru
    • Lombard Vertus Le Bas des Gaumes Premier Cru
    • Lombard Villeneuve-Renneville La Croix Soleil Premier Cru
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Jules Léopold Loriot aloitti viininviljelyn vuonna 1852 Festignyn kylässä Marne-joen laaksossa. Tänä päivänä talo on yhä saman perheen omistuksessa ja viiniä viljellään jo kuudennessa sukupolvessa. Talosta vastaa sisarukset Jean-Philippe ja Alice Loriot isänsä Josephin jalanjäljissä. Omia tarhoja on 9ha. Talolle on myönnetty HVE-sertifikaatti osoituksena ympäristöystävällisestä viininviljelystä. www.champagneloriotpagel.com
  • Arvostettu samppanjatalo Louis Roederer on perustettu vuonna 1776 ja kuuluu nykyään Champagnen harvalukuiseen yhä perheomistuksessa olevien samppanjatalojen joukkoon. Nykyinen johtaja Frédéric Rouzaud edustaa jo 7. sukupolvea Roedererin johdossa. Louis Roedererin viinintekofilosofia on yksinkertainen: tavoitteena on valmistaa parasta mahdollista samppanjaa ja kehittää viinitalon toimintaa seuraavia sukupolvia ajatellen. Viinitalon käyttämistä rypäleistä peräti 70 prosenttia tulee omilta tarhoilta ja ne ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Louis Roederer valittiin maailman arvostetuimmaksi samppanjabrändiksi vuonna 2024 jo historiallisen viidennen kerran peräkkäin. Se on saavuttanut voiton yhteensä kuusi kertaa viimeisten vuosien aikana, mikä kertoo Louis Roedererin johdonmukaisesta työstä ensiluokkaisen laadun ja sen jatkuvan kehittämisen eteen. Viinintekoa johtaa kellarimestari Jean-Baptiste Lecaillon, joka on ollut talon palveluksessa jo vuodesta 1989 alkaen. Alan kenties merkittävimmällä ja arvostetuimmalla kellarimestarilla sanotaan olevan lähes 'Midaan kosketus' talon huippulaadun takaajana ja nykyisen menestyksen luojana. www.louis-roederer.com
  • Marc Hebrart perusti nimeään kantavan samppanjatilan Mareuil-sur-Aÿhin vuonna 1963. Nykyään hänen poikansa Jean-Paul Hébrartin johtama perheomisteinen talo on aina pyrkinyt valmistamaan omia samppanjojaan alusta loppuun.Hebrartin tilan sydän on Mareuil-Sur-Aÿssa ja viljely keskittyy yksinomaan jalojen Pinot Noir ja Chardonnay -rypäleiden ympärille. Hebrart tekee hienoja, tasapainoisia ja runsaita viinejä kunnioittaen arvokasta terroiriaan.
  • Marion-Bosserin samppanjatalo sijaitsee kuuluisassa Hautvillersin kylässä . Tämä perhetila on tehnyt viiniä huolella, suurella tunteella ja maata rakastaen usean sukupolven ajan .Tänä päivänä tilaa johtaa  Bernadette Marion-Bosserin tytär, Elodie Hulin .Elodie jatkaa äiti-tytär tietotaitoa viljelemällä alueen kolmea jaloa samppanjarypälettä; Chardonnayta, Pinot Noiria ja Meunieriä. www.champagnemarionbosser.fr  
  • Michel Gonet’n samppanjatalo on kuuluisa puhdaspiirteisistä Blanc de Blancs -viineistään. 38 hehtaaria kattavat viinitarhat sijaitsevat Côte des Blancsin Grand Cru -kylissä, Côte de Sezannessa, Montgueux’ssa ja Bar-sur-Auboisissa. Kaikki tilan viinit valmistetaan vuonna 1971 rakennetussa Avizen 12 metrin syvyyteen ulottuvassa savikellarissa, jossa viinit saavat kypsyä rauhassa.
  • Deconstructing Michel Gonet Les 3 Terroirs

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 15.00 Hinta: 50€ Luennoitsijat: Nicolas Signolle, Viininviljelijä, Champagne Michel Gonet Huom! Luento pidetään englanniksi. Domaine Michel Gonet tunnetaan puhdaspiirteisistä blanc de blancs -samppanjoistaan. Talon vahvuus ovat sen mittavat 38 hehtaarin tarhaomistukset, joka sijaitsevat huippupaikoilla Côte des Blancsissa, Côte de Sezannessa, Montgueux'ssa ja Bar-sur-Aubois'ssa. Tässä kiintoisassa master classissa Nicolas Signolle, joka hoitaa tilaa äitinsä Sophien ja sisarensa Dianen rinnalla, opastaa meidät talon Les 3 Terroirs -cuvéen sekoittamisen saloihin. Nicolas tuo maistettavaksemme harvinaisia myöhään uudelleen korkitettuja Chardonnay -pullotteita vuosikerralta 2009. Ensin pääsemme maistelemaan jokaista alkuperää, Vindeytä, Montgueuex’a ja Le Mesnil-sur-Ogeria erikseen. Sitten Nicolas näyttää, kuinka ne liittyvät yhteen. Lopuksi voimme nauttia tuoreesta 2019 vuosikerrasta tätä talon talolle tunnusomaista samppanjaa. Nicolas Signolle on Michel Gonetin pojanpoika, joten hän on kasvanut viiniköynnösten ja sammioiden keskellä. Opintojensa jälkeen Nicolas liittyi perheen viinitilan toimintaan. Hän on kahdeksannen sukupolven viininviljelijä. Maisteltavat samppanjat:
    • Michel Gonet Archive Vindey Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
    • Michel Gonet Archive Montgueuex Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
    • Michel Gonet Archive Grand Cru Mesnil-sur-Oger Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
    • Michel Gonet Archive Les 3 Terroirs Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
    • Michel Gonet Les 3 Terroirs Blanc de Blancs Extra Brut 2019
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Moët & Chandon perustettiin vuonna 1743. Se on siitä lähtien ollut yksi maailman rakastetuimmista samppanjataloista. Moët & Chandonissa kiteytyy samppanjan mahtava historia ja portfoliosta löytyy sopiva samppanja jokaiseen hetkeen. Lähes joka sekunti jossain päin maailmaa aukeaa pullo Moët & Chandon – samppanjaa.
  • Moët & Chandon’s glorious Grand Vintages rise from freedom of expression

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 19.30 Perjantai 25.4.2025 klo 18.00 Hinta: 100€ Luennoitsijat: Benoît Gouez, Kellarimestari, Champagne Moët & Chandon Huom! Luento pidetään englanniksi. Vuonna 1842, 99 vuotta talon perustamisen jälkeen, Moët & Chandon valmisti ensimmäisen vuosikertasamppanjansa. Sen jälkeen on seurannut 75 ainutlaatuista ja aikaa kestävää vuosikertaa lisää. Rajoitetut määrät takaavat kellarimestari Benoît Gouezille, että hän voi keskittyä yksinomaan laatuun, täydellisellä ilmaisun vapaudella ja vähäisellä paineella julistaa vuosikerta. Moëtin vertaansa vailla olevasta valikoimasta hän voi poimia perusviinejä, jotka heijastavat vuoden sadon parhaita ominaisuuksia. Moët & Chandon varaa myös pienen määrän pulloja lisäkypsytystä varten. Nämä eksklusiiviset viinit, jotka ovat hyötyneet pidennetystä hiivakontaktista täydellisissä olosuhteissa, kantavat nimeä Grand Vintage Collection. Maistettuamme maailman suosituinta samppanjaa, Moët Impérialia magnumista, Benoit vie meidät makumatkalle Grand Vintagen kiinnostavimpiin vuosikertoihin viimeisen 25 vuoden ajalta. Loistava Grand Vintage Collection 2000, joka on viettänyt lähes neljännesvuosisadan hiivasakan päällä on oiva osoitus Moët & Chandon Grand Vintagen poikkeuksellisesta laadusta. Tässä on viini, joka jokaisen keräilijän ja samppanjan ystävän tulisi tuntea! Benoît Gouez on täyttänyt Moët & Chandonin kellarimestarin suuret saappaat vuodesta 2005 asti. Hän itse uskoo päätyneensä tähän tavoiteltuun ja vaikutusvaltaiseen toimeen paitsi onnekkaiden sattumien mutta myös intohimon vuoksi. Benoît on esimerkki uuden ajan kommunikatiivisesta, avoimesta ja luovasta kellarimestarista. Maisteltavat samppanjat:
    • Moët & Chandon Impériale NV Magnum
    • Moët & Chandon Grand Vintage 2016
    • Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2016
    • Moët & Chandon Grand Vintage 2009
    • Moët & Chandon Grand Vintage Collection Rosé 2006
    • Moët & Chandon Grand Vintage Collection 2000
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Montbra on uusi Blanc de Noirs -samppanja, jonka nimi on kunnianosoitus Champagnen alueen tummien rypälelajikkeiden sydänmaille, Montage de Reimsille. Tyyliltään Montbra jäljittelee 1900-luvun alkupuoliskon runsaita ja hedelmäisiä samppanjoita ja sen kehityksessä on hyödynnetty Chanoine Frerèsin arkistoista löytyneitä viinintekijöiden muistiinpanoja. Blanc de Noirs -tyylin mukaisesti Pinot Noir tuo viiniin rakennetta ja Meunier hedelmäisyyttä. Nämä kaksi lajiketta täydentävät toisiaan ja tekevät Montbrasta kaikinpuolin upean samppanjan.
  • Champagne Nicolas Feuillatte on vain 40-vuotias samppanjatalo, näin ollen nuorin kaikista suurista samppanjataloista. Tämä nuorekkuus tarjoaa mahdollisuuden uudelle näkemykselle. Nicolas Feuillatte uskoo, että ylellisyydessä on kyse tyylikkyydestä ja asenteesta, tunteesta ja ilosta, sekä kaiken hyvän ja kauniin arvostuksesta. Nicolas Feuillatte on Ranskan markkinoiden ykkönen, kolmanneksi suurin koko maailmassa ja neljänneksi suurin Yhdysvalloissa. Kellarimestari Guillaume Roffiaenin paletti on valtava ja hän käyttää sitä taitavasti hyväkseen nostaessaan määrätietoisesti tuotteiden laatua. Nicolas Feuillatte on sinulle, joka tunnustat arvoa ja kauneutta tässä ja nyt. Sinulle joka tiedät miten nauttia elämän lumotuista hetkistä. Uskomme että, samppanja ei ole vain poikkeuksellisia tapahtumia varten. Vaan samppanja auttaa piristämään kaikkia kauniita hetkiä, jotka tuovat esiin jotain lumottua. Tarttukaamme siis jokaiseen lumottuun hetkeen!
  • Nicolas Feuillatte Palmes d'Or through the ages

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 16.30 Hinta: 80€ Luennoitsijat: Camille Delard, Viestivä viinintekijä, Champagne Nicolas Feuillatte Huom! Luento pidetään englanniksi. Tässä Master Classissa päästään maistelemaan Nicolas Feuillatten ikonista Palmes d'Or samppanjaa, jota on valmistettu vuodesta 1983 alkaen. Tätä eksklusiivista samppanjaa valmistetaan vain parhaimpina vuosikertoina Chardonnay ja Pinot Noir rypäleistä, jotka tulevat pääosin Grand Cru -palstoilta (95%). Palmes d'Or samppanjalla on upea kypsytyspotentiaali, ja jo ennen uuden vuosikerran markkinoille tuloa Nicolas Feuillatte kypsyttää pulloja kellareissaan 10 vuoden ajan. Tähän master classiin Nicolas Feuillatten viestivä viinintekijä Camille Delard on valinnut maistettavaksi neljä eri vuosikertaa. Pääsemme maistamaan kaikki vuosikerrat ylellisesti suurikokoisista pulloista; vuosikerrat 2000 ja 2002 1,5-litran magnum -pulloista ja 2005 ja 2006 kolmen litran Jeroboameista. Camille Delard on Champagne Nicolas Feuillatten viestivä enologi. Hän on suorittanut maisterin tutkinnon maataloustekniikasta ja enologiasta Montpellier SupAgrossa. Etelä-Ranskan Perpignanista kotoisin oleva Camille aloitti uransa Champagne Bollingerilla, jossa hän työskenteli tutkimus- ja kehitystyön projektipäällikkönä keskittyen viininvalmistusinnovaatioihin. Sen jälkeen hän siirtyi Champagne Ruinartille, vastaten tuotantolaadun enologina vuosikerta- ja luksussamppanjoiden aistinvaraisesta valvonnasta. Maisteltavat samppanjat:
    • Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2000 Magnum
    • Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2002 Magnum
    • Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2005 Jeroboam
    • Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2006 Jeroboam
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Jo yhdeksäs sukupolvi on ohjaksissa Champagne Maillartilla, jonne Nicolas palasi vuonna 2003 suoritettuaan tekniikan ja enologian opintonsa. Näin hän jatkaa lähes kolmesataa vuotta vanhaa perinnettä tuoda samppanjaterroiriensa koko potentiaali esiin viineissään. Nicolas Maillartilla on viiniköynnöksiä vain Montagne de Reimsin Premier- ja Grand Cru -kylissä, ja tila tuottaa hienoja, huolella valmistettuja viinejä, joissa maistuu kasvupaikka.
  • Villers-Allerand fingerprints by Nicolas Maillart

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 16.30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 90€ Luennoitsijat: Nicolas Maillart, Viininviljelijä, Champagne Nicolas Maillart Huom! Luento pidetään englanniksi. Artesaanisamppanjoiden kärkikastiin kuuluvan Nicolas Maillart’n kaikki viinitarhat sijaitsevat Montagne de Reimsin Premier tai Grand Cru -kylissä. Erityisen merkittävä kylistä hänelle on äidin kotikylä Villers-Allerand Montagne de Reimsin viileällä pohjoispuolella. Tämä 132 hehtaaria kattava Premier Cru -kylä ei kuulu Champagnen kuuluisimpiin. Nicolas onkin yksi harvoista, joka valmistaa palstasamppanjoita kylästä. Mutta hän tuottaakin niitä kokonaista viisi kappaletta, ja kertoo master classissaan miksi hän uskoo juuri tämän kylän terroiriin palstasamppanjoiden tuottamiseksi! Meunier on pohjoiseen suuntaavan kylän istutetuin lajike, ja Nicolas pullottaa Mont Martin -palstaltaan sekä valkoisen että vaaleanpunaisen Meunier -samppanjan. Kylän syvän hedelmäisestä Pinot Noirista pääsemme maistamaan kolme upeaa tulkintaa. Champagnen historiallinen Petit Meslier -lajike on harvinaisuus, ja Maillart tuottaa Les Courzy -palstaltaan uniikin sataprosenttisen lajikesamppanjan. Nicolasin johdolla pääsemme maistamaan upean valikoiman samppanjoita, joissa on sekä Villers-Allerandin että Maillartin sormenjälki! Enologi- ja insinööripintojensa jälkeen Nicolas Maillart palasi kotitilalleen vuonna 2003. Sen jälkeen tämä yhdeksännen sukupolven viininviljelijä on pannut tuulemaan tehden tilan nopealla kehityksellä esi-isänsä varmasti ylpeiksi. Tänä päivänä hänen hoitamansa suvun viljelmät kattavat kokonaista 16 hehtaaria Montagne de Reimsin Premier tai Grand Cru -kylissä. Nicolasin taiten tehdyt ja sielukkaat samppanjat ovat kovassa huudossa maailmalla. Maisteltavat samppanjat:
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Mont Martin 2020 (100% Meunier)
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Mont Martin Rosé 2020 (100% Meunier)
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Montchenot 2019 (100% Pinot Noir)
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Auges 2020 (100% Pinot Noir, organic certification)
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Les Loges 2022 (100% Pinot Noir, no added sulfites)
    • Nicolas Maillart Villers-Allerand Les Courzy 2020 (100% Petit Meslier)
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959. Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan kellarimestarin ja neljän enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa. Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Suurin osa Palmerin 415 hehtaarista viinitarhoja on tätä kirjoitettaessa jo sertifioitu Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatilla. Myös myynnin ja markkinoinnin puolella tehdään töitä kestävän kehityksen puolesta. Tästä erinomaisena esimerkkinä ovat lähellä valmistetut, biohajoavat lahjalaatikot. Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.
  • Palmer & Co Collection in Magnums - 40 year’s perspective

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 19.30 Perjantai 25.4.2025 klo 19.30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 150€ Luennoitsijat: Raymond Ringeval, Kaupallinen Johtaja, Champagne Palmer & Co Huom! Luento pidetään englanniksi. Parhaiden kasvupaikkojen ideologialla vuonna 1947 syntynyt Palmer & Co on samppanjaosuuskuntien tähti. Palmerin viinit nauttivat poikkeuksellisen pitkistä kypsytysajoista ja kestävät aikaa loistokkaasti. Palmerilla suuremmat pullokoot ovat arvossaan, ja tila tuottaa tavanomaista suuremman osan viineistään magnumeissa ja sitä suuremmissa pulloissa. Tilan kaupallinen johtaja Raymond Ringeval haluaa tuoda esiin suurempien pullokokojen etuja tarjoten vertailtavaksemme talon upeat kypsät Collection -vuosikertasamppanjat magnumeissa. Näin ollen tämä eksklusiivinen tasting on oodi Palmerin vahvuuksille, sillä Raymond on poiminut hienoimpia vuosikertoja maisteltavaksemme. Pääsemme maistamaan dekandentin runsaan vuosikerran 1999, aikaa uhmaavan raikkaan vuosikerran 1996 ja loistokkaan intensiivisen vuosikerran 1985 sekä blanc de blancsina että sekoitesamppanjana. Tätä unohtumatonta tastingia ei kannata jättää väliin! Raymond Ringeval on ollut Champagne Palmerin leivissä vuodesta 2013 ja nykyään hän toimii talon kaupallisena johtajana. Hänen käsissään Champagne Palmerin brandi on nostettu kansainväliseen tietoisuuteen. Ennen Palmeria Raymond työskenteli kahdeksan vuotta Champagne Ayalan vientipäällikkönä. Huippuviinit ja kypsät samppanjat ovat hänen intohimonsa, mikä sopii aitoon Palmerin henkeen. Maisteltavat samppanjat:
    • Palmer & Co Blanc de Blancs Collection 1999 Magnum
    • Palmer & Co Collection Vintage 1999 Magnum
    • Palmer & Co Blanc de Blancs Collection 1996 Magnum
    • Palmer & Co Collection Vintage 1996 Magnum
    • Palmer & Co Blanc de Blancs Collection 1985 Magnum
    • Palmer & Co Collection Vintage 1985 Magnum
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Perrier-Jouët on perinteikäs samppanjatalo, perustettu vuonna 1811 Empernayssa, Ranskassa. Samppanjat tunnetaan hienostuneesta tyylistä ja tasokkaista raaka-aineista. Perrier-Jouët valmistaa useita samppanjoita, mutta kenties tunnetuin niistä on edelleen “Belle Époque.” Tämä on heidän lippulaivansa cuvée, joka symboloi talon perinnettä ja korkeaa laatua. Belle Époque on valmistettu pääasiassa Chardonnay-rypäleistä, mikä antaa sille hienostuneen ja kukkaisen luonteen. Lisäksi Perrier-Jouët valmistaa muita samppanjoita, kuten perinteisiä brut-samppanjoita ja muita erikoiscuvéeita. Jokainen niistä heijastaa samppanjatalon omaleimaista tyyliä ja tinkimätöntä laatua. Perrier-Jouët on myös tunnettu taidokkaista pulloistaan, erityisesti Belle Époque’n kukkakuvioisesta pullokoristelusta. Samppanjatalo panostaa huolelliseen käsityöhön ja yksityiskohtiin tuotteidensa suunnittelussa, mikä tekee niistä visuaalisesti näyttäviä.
  • Champagne Philippe Lancelot on täysin biodynaaminen kolmannen sukupolven pientuottaja Cramantista, joka jatkaa Y. Lancelot-Wannerin perinteitä. Philippe on syvällä biodynaamisen viljelyn saloissa ja saanut innoituksensa Leclerc Briantin Hervé Jestiniltä. Philippen tavoitteena on luoda vuosikertoja ja palstaviinejä, joilla oma selkeä identiteettinsä. Lancelotin yksilölliset samppanjat ovat löytäneet paikkansa Michelin-ravintoloiden listoilta ympäri maailman.
  • Philipponnat’n suvun historia kietoutuu yhteen Champagnen maakunnan menneisyyden kanssa. Perhe on viljellyt rypäleitä 1500-luvulta lähtien. Nykyään tila tuottaa kuusisataatuhatta pulloa vuodessa jääden kauas maakunnan jättiläisten miljoonaluvuista. Philipponnat tuottaa kuitenkin onneksemme tarpeeksi viiniä, jotta sitä riittää myytäväksi yli viiteenkymmeneen maahan, Suomi mukaan lukien. Philipponnat omistaa 18 hehtaaria viinipalstoja, joita kansoittavat taajimmin pinot noir -köynnökset. Tilan tarhat jakaantuvat seuraavien neljän kylän alueille: Mareuil-sur-Aÿ, Aÿ, Avenay Val d’Or ja Mutigny. Palstoista maineikkain on 5,5 hehtaarin kokoinen Clos des Goisses, jonka köynnösrivit nuolevat Marne -joen jyrkimpiä reunoja. Rypäleet nauttivat etelärinteellä siinä määrin auringosta, että tuottavat 1-1,5% alueen keskiarvoa korkeamman alkoholipitoisuuden. Tarhoja ei työstetä koneellisesti, mikä ei sinänsä yllätä: liki pystysuorilla rinteillä kierivät traktorit kävisivät kohtuullisen kalliiksi. Puhumattakaan siitä, miltä ne näyttäisivät täydellisten köynnösrivien keskellä katolleen kääntyneinä. Onneksi huolellinen käsityö on oleellinen osa Philipponnat’n työkalupakettia, samoin kuin tarhojen hyvinvoinnin varmistaminen orgaanisin viljelymenetelmin. Talon jäljittelemätöntä tyyliä voi kuvata intensiteetin, voiman ja raikkauden väliseksi liitoksi. Intensiivisyyttä ja voimaa viineihin tuo pinot noir -vetoisuus sekä taktisesti ajoitettu myöhäinen sadonkorjuuaika. Talon samppanjoiden raikkauden takaa chardonnayn osuus sekoitteissa, mikä on aina vähintään 30% kokonaisuudesta. Merkittävää roolia näyttelee myös maltillinen dosage, mikä osaltaan vahvistaa viinien raikkautta ja jättää tilaa luonnolliselle mineraalisuudelle. Talon non-vintaget erottuvat edukseen vuosikerrattomien samppanjoiden saralla keskimääräistä pidemmällä kypsytysajalla, joka kestää 4-5 vuotta. Asiakas saa lasiinsa tovin pidempään kypsynyttä viiniä, jonka makumaailma on leveä, mutta samalla freesi ja kompleksinen. Asiakaslähtöisesti työhönsä suhtautuva Philipponnat kertoo pullojensa takaetiketeissä ystävällisesti muun muassa viinin degorgement –päivän, vuosikerran, jonka viineistä samppanja pääosin koostuu sekä réserve -viinien osuuden. Hienoa toimintaa maakunnassa, jossa eräät avoimuutta pelkäävät tuottajat salaavat jopa sekoituksensa sisällön. www.philipponnat.com
  • Philipponnat - Masters of perpetual reserves since 1946

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 18.00 Hinta: 80€ Luennoitsijat: François Philipponnat, Vientipäällikkö, Champagne Philipponnat Huom! Luento pidetään englanniksi. Philipponnatien juuret Champagnessa juontavat juurensa vuoteen 1522. Tällä luennolla François Philipponnat perehdyttää meidät talon vuosikerrattoman vakiosamppanjan ylellisen viinilliseen tyylin, joka on syntynyt jatkuvan reservin (perpetual reserve) kautta aina vuodesta 1946 asti. François jakaa meille kahden reserviviinisekoituksensa, Réserve Perpétuellen ja Réserve Essentiellen, saloja. Tuloksena on ajan patinaa, sekä profiili, jossa vanhimpien viinien vaikutus laimenee vähitellen vivahteikkuuden sen sijaan lisääntyessä. Saamme maistaa Réserve Essentielleä kuohumattomana reserviviininä (vin clair). Sitten François esittelee menetelmän tuomaa tyylillistä jatkuvuutta maistattamalla meille Royale Réserven neljää eri iteraatiota aina vuosikertaan 1983 perustuvaan sekoitukseen saakka. Samalla pääsemme ihailemaan Philipponnatin aikaa uhmaavaa viinityyliä. Tule tutustumaan Philipponnatin viinisuvun pitkiin perinteisiin François Philipponnat’n kanssa! Champagnessa syntynyt ja kasvanut François Philipponnat on Philipponnatin viiniperheen ylpeä edustaja 16. sukupolvessa. Opiskeltuaan CELSAssa – Sorbonnen yliopiston Marketing & Communication Graduate Schoolissa – François Philipponnat vietti viisi vuotta Pariisissa hankkien kokemusta viinikaupasta. Hän seuraa nyt isänsä Charles Philipponnatin kanssaesi-isiensä jalanjälkiä liityttyään Philipponnatin vientitiimiin vuonna 2020. Maisteltavat samppanjat:
    • Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (2020 base)
    • Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (2005 base)
    • Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (1990 base)
    • Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (1983 base)
    • Philipponnat Réserve Essentielle (old perpetual reserve) vin clair
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Philipponnat Clos des Goisses - Magnificent wine from an exceptional terroir

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 15.00  LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 150€ Luennoitsijat: François Philipponnat, Vientipäällikkö, Champagne Philipponnat Huom! Luento pidetään englanniksi. Clos des Goisses on uraauurtava yhden viinipalstan samppanja (single-vineyard), joka tämän päivän filosofian mukaan tuotetaan joka vuosi satovuoden olosuhteista riippumatta. Itse asiassa vain 12 vuosikertaa on jäänyt väliin sen jälkeen kun Philipponnat loi ensimmäisen Clos des Goisses cuvéen vuonna 1935. Muurein rajattu 5,83 hehtaarin viinitarha on yksi alueen harvoista "cloista" ja yksi Champagnen jyrkimmistä viinitarhoista. Täydellisesti etelään avautuen se seisoo Mareuil-sur-Aÿn parhaalla rinteellä. Kyseessä on todella poikkeuksellinen terroir, jossa kalkkikivinen maaperä on hyvin lähellä pintaa. Nyt François Philipponnat, viiniperheen 16. sukupolven vesa, vie meidät upealle makumatkalle Clos des Goisses’n maailmaan esittelemällä viisi eri vuosikertaa tuoreimmasta 2015 vuosikerrasta aina pitkään sakkakypsytettyihin LV (Long Vieillissement) -versioihin vuosilta 2000 ja 1998. Clos des Goisses tunnetaan yhtenä samppanjan ikääntymiskykyisimmistä viineistä. Tässä on tilaisuutesi nauttia tämän majesteettisen cuvéen vivahteista eri ikäisinä! Champagnessa syntynyt ja kasvanut François Philipponnat on Philipponnatin viiniperheen ylpeä edustaja 16. sukupolvessa. Opiskeltuaan CELSAssa – Sorbonnen yliopiston Marketing & Communication Graduate Schoolissa – François Philipponnat vietti viisi vuotta Pariisissa hankkien kokemusta viinikaupasta. Hän seuraa nyt isänsä Charles Philipponnatin kanssaesi-isiensä jalanjälkiä liityttyään Philipponnatin vientitiimiin vuonna 2020. Maisteltavat samppanjat:
    • Philipponnat Clos des Goisses 2015
    • Philipponnat Clos des Goisses 2014
    • Philipponnat Clos des Goisses 2007
    • Philipponnat Clos des Goisses LV 2000
    • Philipponnat Clos des Goisses LV 1998
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Piper-Heidsieckin historia alkoi, kun Florence-Louis Heidsieck rakastui Champagnesta kotoisin olevaan tyttöön ja alueen viineihin. Hänestä tuli itseoppinut viinintekijä, joka halusi luoda kuningattaren arvolle sopivan cuveen. Vuonna 1785 hän perusti Heidsieck & Co kangas- ja viiniyrityksen. Heidsieck valmisti poikkeuksellista samppanjaa, jonka maine levisi nopeasti laajalle ja voitti hovin suosion. Heidsieckin kuoltua veljenpoika Christian Heidsieck ja lahjakkaan intohimoinen liikemies Henri-Guillaume Piper yhdistivät voimansa. Samppanja saavutti mainetta Habsburgien hallitsijasuvusta aina Kiinan keisarien keskuuteen, ja oli 14 kuninkaallisen hovin valtuutettu toimittaja. Piper-Heidsieck oli syntynyt. Samppanjatalo on säilynyt perheomistuksissa vuosisatojen yli. Huolellinen, kärsivällinen ja rakastava samppanjanvalmistustaito kukoistaa nykyäänkin. Perinteitä ja Champagnen alueen erityispiirteitä kunnioittaen Piper-Heidsieck valmistaa edelleen samppanjaa huipputasoisella ammattitaidolla. Tuotanto on tarkasti valvottua, ja uusien laitteiden ja tekniikoiden kehityttyä talo on ottanut niitä innovatiivisesti käyttöönsä osaksi samppanjan luomisprosessia. Talon aarteita, reserviviinejä, säilytetään tarkasti kontrolloiduissa tasalämpöisissä kellareissa. Piper-Heidsieckin kellarimestari Régis Camus on kruunattu lukuisia kertoa Wine Challengen vuoden viinintekijäksi. www.piper-heidsieck.com
  • The very Essential and Hors-Série of Piper-Heidsieck

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 18.00 Hinta: 80€ Luennoitsijat: Emilien Boutillat, Kellarimestari, Champagne Piper-Heidsieck Huom! Luento pidetään englanniksi. Piper-Heidsieckin yli 200-vuotias samppanjatalo on kovassa nousussa ja siitä osoituksena se onkin ollut vuosisatamme palkituin samppanjatalo*. Nyt talon kellarimestari Emilien Boutillat tutustuttaa meidät Piper-Heidsieckin herkullisen runsaan tyylin ytimeen ja uusiin innovaatioihin. Cuvée Essentiel on pidempään kypsytetty vakiosamppanja, ja sen kautta käy upeasti ilmi Piper-Heidsieckin laatu sekä talon viinien syvyys ja ikääntymispotentiaali. Maistelussa perehdymme Essentiel -sarjan eri versioihin, Extra Brutiin, Blanc de Blancsiin sekä uuteen tulokkaaseen Blanc de Noirsiin. Lisäksi Emilien tutustuttaa meidät ainutlaatuiseen Essentiel by –konseptiin, jossa räätälöimällä makeutuksen määrää ja makeutusviiniä saadaan aikaan persoonallisia tulkintoja samaisesta samppanjasta. Samppanja-asiantuntija Essi Avellan sai kunnian tehdä uniikin kehitystyön yhdessä Emilien Boutillat’n kanssa. Essentiel by Essi Avellan -samppanjaa on tuotettu magnumissa yksi ainoa erä, ja sitä on myynnissä vain Viking Linen laivoilla. Emilien Boutillat’n myötä uudet tuulet puhaltavat Piperillä ja hän tekikin talolle hiljattain kaksi uutta, kuohumatonta tulkintaa Champagnen terroirista ja Piper-Heidsieckin viininvalmistustyylistä. Tässä tastingissä sinulle avautuu mahdollisuus maistaa nämä harvinaiset ’Hors-Série’ Coteaux Champenois -herkut Aÿn ja Ambonnayn kylistä. * Piper-Heidsieckin kellarimestari on nimetty 9 kertaa sitten vuoden 2002 Maailman Parhaaksi Kuohuviinintekijäksi IWC:n toimesta. Emilien Boutillat syntyi champagnelaiseen viininviljelijäperheeseen, ja siten hän on viettänyt koko ikänsä viiniköynnösten keskellä. Viininviljelyn ja-valmistuksen opiskelu oli hänelle mitä ilmiselvin ja luonnollisin valinta. Opintojensa jälkeen Emilien matkusteli maailman eri viinialueilla tutustuen niiden viininvalmistukseen ja terroireihin. Hän palasi Champagneen vuonna 2013 Cattierin ja Armand de Brignacin kellarimestariksi. Sieltä hän siirtyi Piper-Heidsieckin kellarimestariksi vuonna 2018 ja vuonna 2022 hänet nimitettiin myös Rare Champagnen kellarimestariksi. Maisteltavat samppanjat:
    • Piper-Heidsieck Hors-Série Coteaux Champenois Aÿ 2022
    • Piper-Heidsieck Hors-Série Coteaux Champenois Ambonnay 2022
    • Piper-Heidsieck Essentiel Extra Brut NV
    • Piper-Heidsieck Essentiel by Essi NV Magnum
    • Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Blancs NV
    • Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Noirs NV
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Edelleen perheomisteisen Pol Rogerin juuret ulottuvat vuoteen 1849, jolloin vasta 18-vuotias Pol Roger teki ensimmäisen viinikauppansa. Champagne Pol Rogerin tuotteet ovat maailmankuuluja korkeasta laadustaan. Osoituksena tästä voidaan pitää mm. Britannian kuningashuoneen myöntämä ”Royal Warrant of Appointment”, joka antaa oikeuden toimia heidän virallisena tavarantoimittajanaan. Myös Sir Winston Churchillillä oli erityisen lämmin suhde Pol Rogerin perheeseen ja hänellä olikin lukuisia sutkautuksia samppanjaan liittyen, kuten esim: ”Makuni on yksinkertainen – tyydyn helposti parhaaseen”
Go to Top