Kauppa

Etusivu/Kauppa
  • The Pommery legacy of vintages - Crafting excellence in large bottles

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 15.00 Hinta: 100€ Luennoitsijat: Clément Pierlot, Kellarimestari, Champagne Pommery Huom! Luento pidetään englanniksi. Kellarimestari Clément Pierlot pyrkii maksimoimaan Pommeryn samppanjoiden puhdaspiirteisyyden, sillä hienostuneisuus ja raikkaus ovat talon tyylin ydin. Tässä upeassa master classissa pääsemme toteamaan itse miten huippulaatu kestää aikaa. Clément avaa meille ovet talon historiallisiin kellareihin, joissa lepää kypsiä samppanjoita parhailta vuosikerroilta. Hän tuo vertailtavaksemme kahta eri samppanjaa yhteensä neljältä kiehtovalta ja persoonalliselta vuosikerralta. Cuvée Grand Cru on ajaton Pommery-klassikko, kun taas Cuvée Louise talon arvostettuna luksussamppanjana on eleganssin oppitunti. Samppanjat nautimme ihanteellisesti joko magnum tai jeroboam -pulloista. Tässä on makumatka, jota ei kannata jättää väliin! Maanviljelijän pojanpoikana Clément Pierlot on aina suhtautunut intohimoisesti maaperään ja maanviljelyyn. Bio- ja geotieteiden opintojensa jälkeen Clément opiskeli viininviljelyä ja -valmistusta Montpellierissa. Hän aloitti Vranken-Pommeryllä viinitarhojen johtajana vuonna 2004. Vuonna 2014 hän otti vastuulleen viininvalmistuksen kehittämisen sekä Champagnessa että Englannissa. Paul-François Vrankenille Clément Pierlot oli luonnollinen valinta talon kymmenenneksi kellarimestariksi vuonna 2017. Maisteltavat samppanjat:
    • Pommery Grand Cru 2012 Magnum
    • Pommery Grand Cru 1996 Jeroboam
    • Pommery Louise 2005 Magnum
    • Pommery Louise 2004 Jeroboam
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Multi-awarded, Rare Champagne transforms the obstacles of nature into an unrivalled vintage, always created from a really exceptional year in a very limited production. Over the last forty years, Rare Champagne has only declared eleven vintages, the most demanding in Champagne, all in limited production. Régis Camus, the Cellar Master of Rare Champagne, exclusively selects a truly singular year, when nature has been tamed, when time and expertise unveil exceptional champagnes, gifted with a distinctive character and endless longevity.
  • Cédric Bouchardin pikkuruinen Roses de Jeanne samppanjatalo sijaitsee Celles-sur-Ourcen kylässä Champagnen viinialueen eteläisimmässä osassa, Auben departementissa. Cédric Bouchard aloitti viljelijän ja viinintekijän uransa vuonna 2000, kun hän sai isältään hoidettavaksi Les Ursules-nimisen palstan. Ensimmäinen viini nimeltään Roses de Jeanne Les Ursules Blanc de Noirs 2000 saapui markkinoille vuonna 2002. Vähitellen toiminta on kasvanut ja nykyään talon tuotannossa on kuusi erilaista yhden palstan samppanjaa. Viljely on luonnonmukaista ja tarhojen satoisuus pidetään hyvin matalana, jotta viinit olisivat hyvin konsentroituneita. Cédric Bouchardin periaatteena on "yksi lajike, yksi palsta ja yksi vuosikerta". Kaikki talon samppanjat ovat nimetyiltä palstoilta, yhdestä rypälelajikkeesta ja yhden vuoden sadosta. Cédric Bouchardin tavoitteena on tuottaa huippuluokan valkoviiniä hieman Burgundin tyyliin ja kuplat ovat hänelle ikään kuin "sivuseikka". Bouchardin samppanjoissa on noin 4,5 ilmakehän paine (yleensä 6) ja tästä syystä hänen samppanjoissaan on hyvin viettelevä ja kevyesti kuohuva rakenne.
  • Champagne Sophie Cossy on kahden naisen, äidin ja tyttären, johtama samppanjatalo Premier Cru luokitellulla alueella Jouy-Les-Reimsin pienessä kylässä. Viinitarhoja on kaikkiaan seitsemän hehtaaria. Cossyn suku on toiminut viininviljelijänä Champagnen alueella jo vuodesta 1764. Sophie Cossy nousi jo nuorena samppanjatalonjohtajaksi hänen isänsä menehdyttyä äkillisesti. Sophien valinta vuoden viininviljelijäksi arvostetussa Les Trophées Champenois–kilpailussa vuonna 2016 kertoo suuresta arvostuksesta tätä pientä viinintuottajaa kohtaan. Cossyn samppanjatilalla suositaan luonnonmukaista viljelyä: Traktorien sijaan tarhalla näkyy hevosia ja torjunta-aineita korvataan luonnonmukaisilla vaihtoehdoilla.
  • Into the limelight - Pargny-les-Reims by Sophie Cossy

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 18.00 Hinta: 40€ Luennoitsijat: Sophie Cossy, Viininviljelijä, Champagne Sophie Cossy Huom! Luento pidetään englanniksi. Ensimmäiset viinitarhat saatiin Cossyn sukuun vuonna 1764. Nykyään perhetila kattaa noin seitsemän hehtaarin alan Ardren ja Veslen laaksossa Reimsin eteläpuolella. Otettuaan viinitilan johdon käsiinsä isältään ja äidiltään, Sophie halusi miettiä talon viinirepertuaarin uudelleen. Kokeiluja tehtiin uusista sekoituksista, makeutuksesta, kypsytyksestä, korkeista… Syntyi Champagne Sophie Cossy. Tilan viinisarjan viimeisin innovaatio ovat Cossyn kotikylän Pargny-les-Reimsin cuvéet. ”Itse asiassa olen ensimmäinen viininviljelijä, joka on tuottanut yhden kylän samppanjaa Pargny-les-Reimsistä. Haluan jakaa kanssasi tietoni kyläni terroirista, ja ehdotan, että tulet tutustumaan siihen kolmen erikoisviinin kautta”. Tässä on kutsu, josta ei kannata kieltäytyä! Sophie Cossy oli onnekas saadessaan syntyä samppanjaperheeseen ja viettää lapsuutensa viiniköynnösten keskellä. Jo nuorena hän päätti osallistua paikallisten ja alueellisten ammattijärjestöjen toimintaan edistääkseen ammattiaan ja alueen kehitystä. Isänsä kuoltua Sophie liittyi äitinsä seuraksi vetämään tilaa, ja otti sen lopulta johdettavakseen vuonna 2017. Sophie teki heti päätöksen ottaa käyttöön progressiivinen malli, jonka avulla siirrytään koko ajan kohti ympäristöystävällisempiä käytäntöjä. Maisteltavat samppanjat:
    • Sophie Cossy Les Raisins de Pargny-les-Reims 2020
    • Pinot Noir de Pargny-les-Reims Vintage
    • Coteaux Champenois Blanc Pargny-les-Reims 2022
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Stéphane Regnault on työskennellyt vuodesta 2007 lähtien perhetilallaan, jolla on upeat neljän hehtaarin tarhat Côte des Blancsin parhaissa terroireissa Le Mesnil-sur-Ogerissa ja Ogerissa. Stéphane käyttää luomu- ja biodynaamisen tuotannon tapoja tuottaakseen sielukkaita, terroiria heijastavia samppanjoita. Hän vinifioi kolmen palstansa rypäleet yhden tarhan samppanjoiksi.
  • Stéphane Regnault plays Le Mesnil-sur-Oger in Dorian

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 18.00 Hinta: 90€ Luennoitsijat: Stéphane Regnault, Viininviljelijä, Champagne Stéphane Regnault Huom! Luento pidetään englanniksi. Hyvin erilaisen varhaisen uransa jälkeen Stéphane Regnault palasi perhetilalleen Le Mesnil-sur-Ogerin Grand Cru -kylään vuonna 2007. Hän käytti useita vuosia ymmärtääkseen terroiriaan ja pohtiakseen viininvalmistustyyliään. Stéphane käyttää luomu- ja biodynaamisen tuotannon tapoja tuottaakseen sielukkaita, terroiria heijastavia samppanjoita. Nyt Stéphane kutsuu meidät tutustumaan hänen upeimpaan samppanjaansa. Kuten kaikki muutkin viininsä, tämä jazz saksofonisti nimesi samppanjan musiikkimoodin mukaan, Dorian. Ilmeikäs mutta herkkä viini on peräisin Les Hautes Mottes - tarhan vanhoista viiniköynnöksistä Le Mesnil-sur-Ogerin alarinteellä, jossa pintamaa on ohut, joten viiniköynnöksen juuret yltävät suoraan kalkkikiviseen maaperään. Jatkuvan reservin menetelmän avulla viini saa vielä lisäulottuvuuksia. Myös cuvéiden numerointi on uniikki. Esimerkiksi Dorian n° 80 perustuu vuoden 2018 satoon, jota on rikastettu vuosien 2017 ja 2014 reserviviineillä, siksi siis numero 80 (18+17+16+15+14). Tule tapaamaan tätä Côte des Blancs nousevaa tähteä maistaaksesi kaikki koskaan julkaistut Dorienin iteraatiot! Viininviljelijän poika Stéphane Regnault aloitti uransa ilmailualan insinöörinä. Hän uppoutui huippuviinien maailmaan sommelierina Lontoossa. Vuodesta 2007 lähtien hän on työskennellyt perhetilallaan, jolla on upeat neljän hehtaarin tarhat Côte des Blancsin parhaissa terroireissa Le Mesnil-sur-Ogerissa ja Ogerissa. Hän vinifioi kolmen palstansa rypäleet yhden tarhan samppanjoiksi. Samppanjan rinnalla jazzin soittaminen on Stéphanen intohimo. Maisteltavat samppanjat:
    • Stéphane Regnault Dorien n° 14 NV Magnum
    • Stéphane Regnault Dorien n° 29 NV
    • Stéphane Regnault Dorien n° 45 NV
    • Stéphane Regnault Dorien n° 62 NV
    • Stéphane Regnault Dorien n° 80 NV
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Taittinger on edelleen perheomistuksessa oleva samppanjatalo, joka sijaitsee Reimsissä, kuninkaiden kruunajaiskaupungissa. Taittingerin päämaja sijaitsee 1200-luvun Saint-Nicaisen luostarin yläpuolella, ja noiden historian huokuvien kalkkikivisten seinien sisällä myös kypsyy miljoonat pullot talon huippusamppanjoita. Champagne Taittingeria johtaa naisjohtaja, Vitalie Taittinger. Apunaan hänellä on veljensä Clovis Taittinger (Managing Director) sekä isänsä Pierre-Emmanuel Taittinger (Honorary Chairman). Champagne Taittinger on myös yksi arvostetuimmista ja vanhimmista samppanjataloista, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1734. Viinitarhojen säilyttäminen kukoistavina seuraavalle sukupolville on perheelle ensiarvoisen tärkeää. Siksi arvot kuten kestävyys ja vastuullisuus ohjaavat kaikkea toimintaa. Talon tyylille ominaista on Chardonnay-rypäle, joka on pääosassa kaikissa Taittingerin samppanjoissa.
  • Taittinger Comtes de Champagne - Chardonnay at its noblest

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 18.00 Hinta: 100€ Luennoitsijat: Alexandre Ponnavoy, Kellarimestari, Champagne Taittinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Taittingerin ensi kertaa vuonna 1952 valmistettu Comtes de Champagne oli alueen uraauurtava blanc de blancs prestige cuvée. Paahteisessa viehätysvoimassaan se on edelleenkin yksi tämän kategorian tyylikkäimmistä edustajista. Comtes de Champagnen viehätyksen salaisuus on peräisin Côte des Blancsin ikonisten Grands Cru -kylien huippurypäleistä. Sen upea silkkisyys ja välitön vetovoima heti julkaisun jälkeen ovat osa Comte de Champagnen hurmaavuutta. Nyt pääsemme nauttimaan Comtes de Champagnen useista iteraatioista itsensä kellarimestari Alexandre Ponnavoyn kanssa. Himoitun huippuvuosikerran 2008 lisäksi Alexandre esittelee meille Comtes de Champagnen harvoin julkaistulta 2011, monumentaaliselta 2012 ja elegantilta 2013 vuosikerralta. Dijonin alueella syntynyt Alexandre Ponnavoy varttui ja suoritti osan opinnoistaan ​​Burgundissa. Valmistuttuaan agronomian maisteriksi hän lähti kotiseudultaan Reimsiin. Champagnessa hän suoritti enologian maisterin tutkinnon erikoistuen laatumarkkinointiin, sääntelyyn, liiketoimintaan ja hallintoon. Vuonna 2015 Alexandre liittyi Maison Taittingeriin apulaiskellarimestarina ja sai kellarimestarin roolin vuonna 2018. Maisteltavat samppanjat:
    • Taittinger Comtes de Champagne 2013
    • Taittinger Comtes de Champagne 2012
    • Taittinger Comtes de Champagne 2011
    • Taittinger Comtes de Champagne 2008
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Samppanja talo Testulat on perustettu Nicolas Testulatin toimesta vuonna 1862 alun perin nimellä La Maison V.Testulat. Napoleon kolmannen ajoista, nykyään viidennessä sukupolvessa toimiva talo, on edelleen perheomisteinen ja toimii Samppanjan sydämessä Epernayn kaupungissa. Rypäleet kasvat pääosin Epernays, Chouilly ja Pierryn kylien alueilla, jotka ovat tunnettuja korkea laatuisista viinestä. Kaiken kaikkiaan köynnöksiä kasvaa 17 hehtaarin alueella ja koostuu Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay rypälelajikkeista. Tuottajan arvot ovat syvästi juurtuneet alueen kulttuurin ja luonnon varjelemiseen ja tästä tunnustuksena vuonna 2016 myönnetty Haute Valeur Envinnementale (HVE) sertifikaatti.
  • Samppanjatalo Ulysse Collinin samppanjantekijä Olivier Collin on yksi Champagnen seudun kirkkaimmista nousevista tähdistä. Talo sijaitsee Congyn kylässä Côte des Blancsin eteläpuolella Coteaux du Petit Morin nimisellä ala-alueella. Olivier oli jo opiskellut lakia ennen kuin hakeutui enologian ja viininviljelyn opintoihin Bordeaux'hon. Harjoittelun hän suoritti legendaarisen viinitekijän Anselme Selossen alaisuudessa, ja tuo kokemus antoi uskoa omien samppanjoiden valmistamiseen. Vuonna 2003 hän sai haltuunsa perheensä omistamat viinitarhat, jotka olivat pitkään olleet vuokralla isolla samppanjatalolla. Ensimmäisen oman viininsä Collin tuotti vuonna 2004 Les Pierrières nimiseltä tarhalta, joka sijaitsee La Gravellen kylässä, Congyn itäpuolella. Tarhan pinta-ala on vain 1,20 hehtaaria ja karun liitumaan päällä on Champagnen alueelle hyvin harvinaista mustaa kvartsikiveä. Olivier Collin tuottaa nykyisin myös neljää muuta tarhasamppanjaa. Viininteko on mahdollisimman luonnonmukaista.
  • Samppanjatalo on perustettu vuonna 1989 Avizen Grand Cru-kylään Coté des Blancsissa Marie-Helene ja Vincent Wariksen toimesta. Tilaa pyörittää tällä hetkellä kuudennessa sukupolvessa Marie-Helene (sukunimi nykyään Larmandier) ja hänen kolme lastaan; Jean Philippe, Pierre Louis ja Ines. Waris-Larmandierilla on nykyaikainen ote viiniviljelyyn ja biodynaamiset viljelymetodit. Tarhoja on n 5ha ja osa noin 50-vuotiaita köynnöksiä. Tarhat sijaitsevat arvostetuimmalla Grand Cru-alueella. Waris-Larmandierin upeat samppanjapullot ja heidän vankkumaton tietotaito viininviljelyssä lunastaa nautinnon vaativammillekin nauttijoille.

    http://www.waris-larmandier.com

  • Domaine Alexandre Bonnet - Still wines of Champagne merge tradition and modernity

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 18.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Lauantai 26.4.2025 klo 12.00  LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60€ Luennoitsijat: Irvin Charpentier, Kellarimestari, Domaine Alexandre Bonnet Huom! Luento pidetään englanniksi. Vielä 1800-luvun taitteessa 90 prosenttia Champagnen tuotannosta oli kuohumattomia viinejä. Les Riceys eteläisen Champagnen Côte des Barissa on ala-alueen suurin ja korkeimmalle arvostettu kylä. Sen Rosé des Riceys -viini oli jo itsensä aurinkokuningas Ludvig XIV:n suosikki 1600-luvulla. Kylällä onkin pitkä kuohumattomien viinien historia, sillä ollaanhan lähellä Burgundin rajaa. Domaine Alexandre Bonnet’n nuori kellarimestari Irvin Charpentier tutustuttaa meidät tällä kiehtovalla luennolla Champagnen kuohumattomien viinien perinteeseen sekä Les Riceysin kylän terroiriin ja viineihin – tällä kertaa ilman kuplia. Coteaux Champenois -pullotteiden jälkeen pääsemme maistamaan tilkan Champagnen historiaa perinteikkäiden Rosé des Riceys -viinien kautta, joista Irvin tuo maistettavaksemme myös harvinaislaatuiset kypsät vuosikerrat 2002 ja 1985. 30-vuotiaana Irvin Charpentier, jolla on kolminkertainen tutkinto geologiasta, viininviljelystä ja viinintutkimuksesta Dijonista, ylläpitää läheistä suhdetta viiniköynnöksiin. Hänen lähestymistapansa viininvalmistukseen ottaa huomioon yhtä lailla alueen historian, maantieteen, geologian kuin ilmaston. Ensimmäiset viinintekokokemuksensa Irvin hankki Côte de Nuits’n ikonisella Domaine de la Vougeraiella. Sen jälkeen hän työskenteli viisi vuotta Alexandre Bonnet’n entisen kellarimestari Alain Pailleyn rinnalla, joka välitti tietämyksensä Les Riceysista ja erilaisten Pinot Noir -viinien valmistuksen hienouksista: Champagne, Coteaux Champenois ja Rosé des Riceys. Maisteltavat samppanjat:
    • Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Blanc 2022
    • Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Rouge 2021
    • Domaine Alexandre Bonnet mystery wine
    • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys 2021
    • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys Œnothèque Vintage 2002
    • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys Œnothèque vintage 1985
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • The bold and brilliant shades of Blanc de Blancs

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 16.00  LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 160€ Luennoitsijat: Essi Avellan, Master of Wine Huom! Luento pidetään englanniksi. Côte des Blancsin elegantit blanc de blancsit ovat klassikoita hyvästä syystä, mutta samppanja tarjoaa tänään paljon muutakin. On olemassa vähemmän tunnettuja ala-alueita, jotka keskittyvät voimakkaasti rypäleeseen, esimerkiksi Vitryat, Montgueux ja Sézannais. Montagne de Reimsin viinitarhoista vain 26 prosenttia on omistettu Chardonnaylle, mutta sen ensisijaisesti kalkkikivinen maaperä omaa upean potentiaalin lajikkeelle. Aiemmin Montagne de Reims blanc de blancsia oli vaikea määritellä, sillä viinit päätyivät laaja-alaisiin sekoitesamppanjoihin. Tänään, kasvupaikkakeskeisten samppanjoiden trendin myötä pystymme laittamaan alueen chardonnayt testiin. Tässä master classissa samppanja-asiantuntija Essi Avellan esittelee blanc de blancs -kategorian suosikkisamppanjoitaan Côte de Blancsista ja Montagne de Reimsistä aina Val du Petit Moriniin, Montgueux'hin ja Côte des Bariin asti. Liity Essin seuraan ja tutustu samppanjan viljelijätuottajien upeimpiin ja ilmaisuvoimaisimpiin blanc de blancseihin, joista jokainen on ansainnut paikkansa Champagnen Hall of Famessa. Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Monia viinikirjoja kirjoittanut Avellan kuuluu Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun ja International Wine and Spirit Competitionin tuomaristoon. Maisteltavat samppanjat:
    • Les Frères Mignon L’Aventure NV
    • Girard-Bonnet Les Mussettes Grand Cru 2019
    • Jacques Lassaigne Clos Sainte Sophie 2015
    • Cédric Bouchard Roses de Jeanne HL/R20
    • Ulysse Collin Les Enfers NV (base 2017)
    • Chartogne-Taillet Chemin de Reims 2019
    • Vilmart & Cie Blanc de Blancs Les Blanches Voies 2013
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Rosé champagne by two methods and Wine Scholar Guild study opportunities

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 16.30 Hinta: 45€ Luennoitsijat: Essi Avellan MW & Wine Scholar Guild Huom! Luento pidetään englanniksi. Champagnessa on tuotettu kuplivaa roseeta ainakin vuodesta 1764 asti, ja tänä päivänä vaaleanpunainen samppanja on suositumpaa kuin koskaan. Ilmastonmuutos avittaa asiaa ja samppanjatuottajien panostus roséen kehittämiseen tuoksuu ja maistuu. Tässä master classissa samppanja-asiantuntija ja Wine Scholar Guildin samppanjakouluttaja Essi Avellan opastaa meidät roseesamppanjan tuotannon saloihin. Perehdymme roseen valmistukseen niin uuttamis- kuin sekoittamismenetelmän avulla, ja pääsemme maistamaan niistä kiehtovia esimerkkejä. Tämä oppitunti on otettu suoraan Wine Scholar Guildin Champagne Masters -ohjelmasta. Master classin toinen osa tarjoaa yleiskatsauksen Wine Scholar Guildista ja sen halutuista Champagne Masters -ohjelmasta. Kuule lisää liiketoiminnan kehityspäällikkö Emily Zegarilta WSG:n sertifioiduista aluekohtaisista viinikoulutuksista verkossa ja paikan päällä. Emily antaa myös etukäteistietoa WSG:n seuraavata opintomatkasta Champagneen vuonna 2026, jota et halua jättää väliin! Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Monia viinikirjoja kirjoittanut Avellan kuuluu Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraateihin. Essi on työskennellyt Wine Scholar Guildin kanssa johtavana kouluttajana sen Champagne Masters -ohjelman käynnistämisestä vuonna 2015 asti ja johtaa useita WSG-opintomatkoja Champagneen vuosittain. Vuonna 2005 perustettu Wine Scholar Guild on ainoa viinikoulutuksen tarjoaja, joka keskittyy yksinomaan maailman kuuluisimpiin viinialueisiin juurruttaen syvän ymmärryksen viinistä, viininvalmistajista ja heidän kulttuuristaan. Wine Scholar Guildin sertifikaatit ovat alan standardi ja tarjoavat tuoreet ja syvälliset tiedot Ranskan, Italian ja Espanjan viineistä. Maisteltavat samppanjat:
    • Billecart-Salmon Brut Rosé NV
    • Louis Roederer Rosé 2017
    • Domaine Alexandre Bonnet Rosé de Macération 2020
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Rare Champagne – The Jewel of Champagne

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 18.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 150€ Luennoitsijat: Emilien Boutillat, Kellarimestari, Rare Champagne Huom! Luento pidetään englanniksi. Rajallisen tuotannon Rare Champagne -vuosikertoja yhdistää kolme olennaista tekijää: poikkeuksellinen vuosi, kellarimestarin asiantuntemus sekä pitkäkestoinen kellarointi optimaalisissa olosuhteissa. Yli neljänkymmenen vuoden aikana Rare Champagne on julkistanut vain neljätoista vuosikertaa. Tässä poikkeuksellisessa master classissa sinulla on mahdollisuus tutustua yhteen Champagnen todellisista helmistä itsensä kellarimestari Emilien Boutillatin seurassa. Opit Rare Champagnen ainutlaatuisesta reseptistä, joka vastaa tämän samppanjan dekadentista herkullisuudesta. Koska tämä samppanja on kaunis kuin koru, pullossa on kaunis viiniköynnöstiara, jonka on suunnitellut pariisilainen jalokivikauppias Arthus-Bertrand. Emilien perehdyttää meidät Rare Champagnen maailmaan viiden huippuvuosikerran kautta: 2012, 2013, 2008, 2002 ja 1988. Tämä on master class, jota et halua ohittaa! Emilien Boutillat syntyi champagnelaiseen viininviljelijäperheeseen, ja siten hän on viettänyt koko ikänsä viiniköynnösten keskellä. Viininviljelyn ja-valmistuksen opiskelu oli hänelle mitä ilmiselvin ja luonnollisin valinta. Opintojensa jälkeen Emilien matkusteli maailman eri viinialueilla tutustuen niiden viininvalmistukseen ja terroireihin. Hän palasi Champagneen vuonna 2013 Cattierin ja Armand de Brignacin kellarimestariksi. Sieltä hän siirtyi Piper-Heidsieckin kellarimestariksi vuonna 2018 ja vuonna 2022 hänet nimitettiin myös Rare Champagnen kellarimestariksi. Maisteltavat samppanjat:
    • Rare Champagne 2012
    • Rare Champagne 2013
    • Rare Champagne 2008
    • Rare Champagne 2002
    • Rare Champagne 1988
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Viini kuplien takana - Samppanjan ABC

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 15.00 Lauantai 26.4.2025 klo 13.30  LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60€ Luennoitsijat: Samuil Angelov, Ravintoloitsija ja Sommelier, Restaurant Muru Huom! Luento pidetään suomeksi. Master Class -luennollaan Samuil Angelov käy läpi samppanjan perustyylejä ja maistattaa samalla kustakin mielenkiintoisen esimerkin. Samuil jakaa myös mielipiteitään onnistuneesta samppanjan ja ruoan yhdistämisestä. Tässä on hyvä perustietopaketti samppanjasta. Luennolla päästään myös kokeilemaan lasin vaikutusta samppanjan makuun. Samuil Angelov lukeutuu Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin sommeliereihin. Aikaisemmin muun muassa Savoyssa vaikuttanut Angelov tunnetaan nykyisin ravintola Murun ja Pastiksen yrittäjänä. Maisteltavat samppanjat:
    • Beaumont des Crayères Grande Réserve NV Magnum
    • GH Mumm RSRV Blanc de Blancs 2014
    • Lanson Rosé Création 67 NV
    • Besserat de Bellefon Millésime 2013
    • GH Mumm RSRV Lalou 2008
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
Go to Top