Kauppa

Etusivu/Kauppa
  • Beaufort on valmistanut viiniä 1500-luvulta lähtien ja siirtänyt ainutlaatuista osaamista sukupolvelta toiselle yhdistäen perinteitä ja nykyaikaa. Perhe muutti Champagnen alueelle vuonna 1599, jolloin esi-isämme Pierre Beaufort syntyi, hänestä tuli ensimmäinen pitkässä samppanjaviininvalmistajien joukossamme. Vuonna 1900 Marcellin Beaufort aloitti punaisten ja valkoisten "luonnollisten Bouzy-viiniensä" myynnin ja voitti mitaleja Epernayn ja Pariisin kilpailuissa vuosina 1904 ja 1907. Vuonna 1929 Marcellin aloitti samppanjan tuotannon poikansa Herbertin kanssa. Nykyään Herbertin poika, Henry Beaufort ja hänen poikansa Hugues ja Ludovic, samppanjanviljelijöiden 12. sukupolvi, työskentelevät yhdessä perheyrityksessä ja myyvät noin 130 000 pulloa vuodessa, joista 40 % viedään 16 eri maahan. Viinitarhoillemme on istutettu kaksi historiallista jaloa lajiketta: Pinot Noir ja Chardonnay. Grand Cru Cuvee shampanjat on valmistettu eksklusiivisessa pullossa, joka on saanut inspiraationsa siitä pullosta, jonka Marcellin loi samppanjoilleen. Champagne Herbert Beaufort Grand Cru -viinitarhat sijaitsevat Grande Montagne de Reimsin alueella Bouzyn, Ambonnayn, Tours-sur-Marnen ja Verzenayn kylissä. Premier Cru -viinitarhat ovat Mareuil-sur-Ayn ja Trepailin kylissä Grande Vallee de la Marnen ja Grande Montagne de Reimsin alueilla.
  • Ikoninen samppanjatalo Jacques Selosse sijaitsee Avizen Grand Cru-kylässä, Côte de Blancsin alueella. Talon omistaja ja viinintekijä Anselme Selosse sai talon haltuunsa isältään vuonna 1974. Anselme opiskeli ennen viinitarhuriksi ryhtymistään enologiaa Beaunessa ja syventyi erityisesti maaperän tutkimiseen. Selosse omistaa 7,5 hehtaaria viinitarhoja Grand Cru-luokitelluissa kylissä, Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil, Aÿ, Ambonnay ja Premier Cru-kylässä Mareuil-sur-Aÿ. Viininviljelyn fokus on luonnonmukaisessa viljelyssä ja sadon ankarassa rajoittamisessa. Tavoitteena on viinillinen ja konsentroitunut tyyli. Selosse tekee samppanjaa kuten suurta Burgundin valkoviiniä. Grand Champagne 2024 -tapahtumassa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä maistamaan tämän legendaarisen samppanjantekijän Lieux-dits 'La Cote Faron' Blanc de Noirs Grand Cru Ay Extra Brut samppanjaa. Kyseisen samppanjan tuotantomäärä on vuodessa vain n. 1600 pulloa, joista ainoastaan 12 pulloa maahantuodaan Suomeen. Samppanjan kysyntä ylittää saatavuuden monisatakertaisesti. Huom. tämä samppanja on rajoitettu rare & fine samppanja, ja sitä on saatavilla vain ennakkoon ilmoitettuna ajankohtana.
  • On samppanjaa ja sitten on Krugia.  Vuodesta 1843 lähtien Krugin samppanjatalon unelmana on ollut tuottaa poikkeuksellisen erinomaista samppanjaa vuodesta riippumatta. Krug on maineeltaan arvostettu ja on sanottu, että jokainen muistaa ensimmäisen kerran, kun maistaa Krugia ja kenen kanssa hetken jakoi. Krug on saanut maailmanlaajuista tunnustusta, erityisesti viiniasiantuntijoilta ja sommeliereilta.
  • La Chouette de Champillon on tarina autenttisesta käsityöstä ja rajat ylittävästä ystävyydestä. Vuodesta 2016 alkaen pöllösamppanjana tunnettu viini on perhetilaansa luotsaavan Laurent Autréaun ja Viinitien perustajan Toni Immasen yhteistyön tulos, joka on valloittanut paitsi suomalaisten, myös muiden pohjoismaalaisten samppanjanystävien sydämet. Suomen suosituimpana samppanjana tunnettu Blanc de Noirs on vuosien varrella saanut rinnalleen myös roseen ja pitkään kypsyneen Grand Cru -samppanjan.
  • Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista ja yhä edelleen perheyritys. Sen historia alkaa vuodesta 1760 ja viinintekemisen perintö on kulkenut vuosisatojenajan sukupolvelta toiselle. Erityisen leiman talon samppanjoille antoi Victor Lanson 1970-luvulla, elvyttäessään perinteisen samppanjan valmistustyylin, johon ei kuulu malolaktinen käyminen. Malolaktisen käymisen osittainen välttämisen, runsaan reserve- viinien käytön sekä vähintään kolmen vuoden pullokypsytyksen ansiosta Lansonin samppanjat ovat poikkeuksellisen raikkaita ja vivahteikkaita. Toisaalta, Lansonin kellarimestarina vuodesta 2013 alkaen toiminut Hervé Dantan sanoo, ettei hyvä samppanja synny vain kellarissa: ”Viininteossa kaikki lähtee terveistä rypäleistä ja läsnäolosta tarhoilla. Haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa köynnösten parissa niin kasvukauden kuin sadonkorjuunkin aikana”. Vaikka Dantan on tuonut kellariin myös tammitynnyrit, haluaa hän pitää kiinni Lansonin teräksisen raikkaasta tyylistä: ”Käytän tammea vain reserviviineihin. Se tuosamppanjoihimme moniulotteisuutta ja kermaista suutuntumaa, mutta ei muuta niiden raikkaan mineraalista, pirteän rapsakkaa olemusta. Perusviiniemme alkoholikäyminen tapahtuu yhä terästankeissa.” Pitkän historian omaava talo ei ole jäänyt paikalleen, vaan jatkaa edelleen kehittymistään. Tällä hetkellä Lanson panostaa erityisesti kestävään kehitykseen ja kannustaa myös kumppaneitaan ympäristöystävällisempään viininviljelyyn. www.lanson.com
  • Lanson Noble Champagne - Journey through time

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 18:00 Perjantai 26.4.2024 klo 16:30 Hinta: 120 € Luennoitsija: Hervé Dantan, Kellarimestari, Champagne Lanson Huom! Luento pidetään englanniksi. Hervé Dantan, Maison Lansonin kellarimestari, esittelee talon luksussekoitus Noble Champagnen vertikaalissa upeita vuosikertojen vuosilta 2005-1979. Noble Champagnea valmistetaan vain kaikkein parhaina luonnon tarjoamina vuosina. Vuodesta 1979 lähtien se on valmistettu yksinomaan Côte des Blancsin grand cru Chardonnaysta ja Montagne de Reimsin grand cru Pinot Noirista. Lansonin talon tyyli tunnetaan pitkäikäisyydestään ja tämä upea vertikaali laittaa sen ikääntymiskyvyn testiin. Hervé on valikoinut meille viisi erinomaista vuosikertaa Lansonin arkistoista ja esittelee meille myös Noble Champagnen harvinaisen ensivuosikerran. Hervé Dantan syntyi lähellä Vitry-le-Françoisia Marnessa vuonna 1965. Viininviljelijän poikana häntä on aina kiehtonut viinitarhojen rikas ja monimuotoinen ympäristö. Opiskeltuaan viininviljelyä useilla Ranskan viinialueilla, kuten Bordeaux'ssa, Alsacessa ja Burgundissa, Hervé ylitti Atlantin soveltaakseen koulutustaan Kaliforniassa. Pitkän uran jälkeen Champagnessa, Hervé etsi uusia haasteita ja liittyi Maison Lansonin vahvuuteen vuonna 2013. Sopeutumalla kunkin sadon ainutlaatuisuuteen hän kehitti talon sekoitusten tarkkuutta entisestään. Tämän luovan tehtävän ohjaamana hän suunnitteli Lansonin tuotantolaitoksen uudelleen muokaten talon asiantuntemusta ja käytäntöjä. Maisteltavat samppanjat:
    • Lanson Noble Champagne Brut 2005
    • Lanson Noble Champagne Brut 1998
    • Lanson Noble Champagne Brut 1988
    • Lanson Noble Champagne Brut 1981
    • Lanson Noble Champagne Brut 1979
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Champagne Laurent Lequart, Lequartin perheen viinitila sijaitsee Passy-Grignyssä Vallée de la Marnen laakson sydänmailla. Viinitilan johdossa on neljännen polven ahkera ja jatkuvaan kehitykseen uskova samppanjantekijä Laurent. Tämä samppanjatila tuottaa monimuotoisia, laadukkaita, raikkaita ja autenttisia samppanjoita kaikista samppanjarypäleistä, joista kaikki tulevat Lequartin omilta viinitarhoilta yhteensä reilun 10 hehtaarin alueilta. Eniten samppanjoita Laurent Lequart tekee laakson tunnusomaisesta rypäleestä Pinot Meunierista. Laurent Lequartin samppanjat ovat saanet useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia.
  • Laurent Lequart – Meuniers from the heart of the Marne Valley

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 16:30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 45 € Luennoitsija: Kevin Sibille, Vientipäällikkö, Champagne Laurent Lequart Huom! Luento pidetään englanniksi. Champagne Laurent Lequart on perhetila, joka sijaitsee Passy-Grignyssä Marnen laakson sydämessä. Tila on viljellyt viinitarhojaan intohimolla ja kunnioituksella sekä terroiria että ympäristöä kohtaan jo viiden sukupolven ajan. Tällä hetkellä perhe työstää noin 11 tarhahehtaaria, ja viljely pohjautuu pääasiassa Marnen laakson symboliseen rypälelajikkeeseen Meunieriin. Laurent Lequart tuottaa sataprosenttisia Meunier -samppanjoita ilmentäen terroirin ja rypälelajikkeen tyypillisiä ominaisuuksia. Master Classissaan vientipäällikkö Kevin Sibille jakaa tietojaan ja innostustaan tästä trendikkäästä samppanjalajikkeesta.  Kevin Sibille on Passy-Grignyssä sijaitsevan Champagne Laurent Lequartin vientipäällikkö. Hänestä on tullut Meunier-lajikkeen lähettiläs. Laurent Lequartin valmistaa tähtilajikkeestaan jopa rutikuivaa Brut Naturea ja makeaa Doux-versiota. Maisteltavat samppanjat:
    • Laurent Lequart Blanc de Meunier Brut Nature NV  
    • Laurent Lequart Vintage 2018 100% Meunier Extra Brut NV 
    • Laurent Lequart Prestige pur Meunier Extra Brut NV
    • Laurent Lequart Rosé de Saignée NV
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Laurent-Perrier on yksi ainoista edelleen perheomisteisista suurista taloista ja ollut aina yksi Champagnen alueen pioneereista ja innovaattoreista. Talo on sitoutunut vastuulliseen viininviljelyyn tarjoillaan ja jokainen Cuvéensa perustuu talon neljälle peruspilarille. – Osien summa, ei vain suosikerta. Uniikki ja erottuva tyyli. Chardonnay. Pinot Noirin ilmaisuvoima.
  • Laurent-Perrier Millésimé - Rarely Vintaged

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 16:00 Perjantai 26.4.2024 klo 16:30 Hinta: 80 € Luennoitsija: Olivier Kanengieser, Vientipäällikkö, Champagne Laurent-Perrier Huom! Luento pidetään englanniksi. Laurent-Perrier Millésimé on ajaton klassikko, josta vuosikertoja tuotetaan erittäin valikoivasti vain parhaina satovuosina. Tasasekoitus huippukylien Chardonnayta ja Pinot Noiria, tämä viini kantaa aina sekä vahvaa vuosikerran että talon tyylin leimaa. Luennollaan vientipäällikkö Olivier Kanengieser jakaa asiantuntemuksensa ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea viini Laurent-Perrierin Millésimeä. Maistelunautinnon maksimoimiseksi kaikki viinit maistetaan magnum-kokoisista pulloista. Olivier Kanengieser opiskeli taloustieteitä Reimsissä. Hänellä on vuosikymmenten kokemus samppanjasta niin kotimaan markkinoilta kuin kansainvälisestikin. Työskenneltyään muutaman vuoden Moët et Chandonilla, hän siirtyi Champagne Laurent-Perrierille tammikuussa 1997. Sen jälkeen hän on toiminut useissa tehtävissä konsernissa ja otti vastuulleen Ranskan ja Pohjois-Euroopan myynnin johtamisen vuonna 2007. Maisteltavat samppanjat:
    • Laurent-Perrier Millésimé 2015 Magnum
    • Laurent-Perrier Millésimé 2012 Magnum
    • Laurent-Perrier Millésimé 2008 Magnum
    • Laurent-Perrier Millésimé 2007 Magnum
    • Laurent-Perrier Millésimé 2006 Magnum
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Keväällä 2020 uusi haarapääsky levitti siipensä ensimmäistä kertaa Suomen taivaalla, kun Viinitien ja Gaston Burtinin yhteistyön tuloksena valmistunut samppanja Le Bullet saapui markkinoille. Vapauden ja toivon symbolina tunnettu haarapääsky yhdistyy samppanjan ilahduttaviin kupliin ja on tribuutti 1900-luvun alun ilon ajalle ja demokratian voitolle. Pian julkaisunsa jälkeen haarapääskysamppanja sai pikkuveljen, pikkulinnun, kun puolikkaassa pullossa saatavilla oleva Piaf julkaistiin. Tänä päivänä pääskyt liitelevät paitsi Suomen, myös Norjan ja Saksan taivaalla.
  • Leclerc-Briant on ollut todellinen biodynaamisen tuotannon pioneeri Champagnessa toteuttaessaan luonnonmukaisia periaatteita 1980-luvulta asti ja hankkiessaan biodynaamisen sertifioinnin 2000-luvun alussa. Pascal Leclercin pitkä elämäntyö biodynaamisten samppanjoiden parissa sai ansaitsemansa jatkon, kun viiniin hurahtanut amerikkalaispariskunta osti tilan vuonna 2012. Pascal Leclercin lapsista Ségolène jatkaa tilan ambassadöörinä ja johtoon valikoitui kokenut Frédéric Zeimett. Pascal Leclercin alkuun panema työ Champagnen kokeneimman biodynaamisen konsultin Hervé Jestinin kanssa jatkuu myös uusien omistajien aikakaudella.
  • Neljännen sukupolven edustaja Thomas Lombard on johtanut vuonna 1925 perustettua Champagne Lombardin perheomisteista tilaa vuodesta 2017 lähtien. Tällä uudella aikakaudella Lombard on nopeasti positioitunut samppanjataloksi, jolla on viljelijä-tuottajan filosofia. Oman 5,5 tarhahehtaarinsa lisäksi Lombard hankkii rypäleitä sopimusviljelijöiltä Premier- ja Grand Cru kylistä. Lombardin omilla tarhoilla on hiljattain siirrytty luomuviljelyyn. ”Maaperä, ilmasto, topografia ja viininviljely ovat tärkeät 4 tekijää, jotka määrittelevät "terroirin". Me tarkkailemme niiden vaikutuksia jopa yksittäisillä palstoilla saadaksemme esiin jokaisen terroirin parhaimmat puolet.” Lombardin samppanjoista suuri osa on sokeripitoisuudeltaan ”Brut Nature”.
  • Jules Léopold Loriot aloitti viininviljelyn vuonna 1852 Festignyn kylässä Marne-joen laaksossa. Tänä päivänä talo on yhä saman perheen omistuksessa ja viiniä viljellään jo kuudennessa sukupolvessa. Talosta vastaa sisarukset Jean-Philippe ja Alice Loriot isänsä Josephin jalanjäljissä. Omia tarhoja on 9ha. Talolle on myönnetty HVE-sertifikaatti osoituksena ympäristöystävällisestä viininviljelystä. www.champagneloriotpagel.com
  • Arvostettu samppanjatalo Louis Roederer on perustettu vuonna 1776 ja kuuluu nykyään Champagnen harvalukuiseen yhä perheomistuksessa olevien samppanjatalojen joukkoon. Nykyinen johtaja Frédéric Rouzaud edustaa jo 7. sukupolvea Roedererin johdossa. Louis Roedererin viinintekofilosofia on yksinkertainen: tavoitteena on valmistaa parasta mahdollista samppanjaa ja kehittää viinitalon toimintaa seuraavia sukupolvia ajatellen. Viinitalon käyttämistä rypäleistä peräti 70 prosenttia tulee omilta tarhoilta ja ne ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Louis Roederer valittiin maailman arvostetuimmaksi samppanjabrändiksi vuonna 2023 jo historiallisen neljännen kerran peräkkäin. Se on saavuttanut voiton yhteensä viisi kertaa viimeisten vuosien aikana, mikä kertoo Louis Roedererin johdonmukaisesta työstä ensiluokkaisen laadun ja sen jatkuvan kehittämisen eteen. Viinintekoa johtaa kellarimestari Jean-Baptiste Lecaillon, joka on ollut talon palveluksessa jo vuodesta 1989 alkaen. Alan kenties merkittävimmällä ja arvostetuimmalla kellarimestarilla sanotaan olevan lähes 'Midaan kosketus' talon huippulaadun takaajana ja nykyisen menestyksen luojana. www.louis-roederer.com
  • Louis Roederer Rosés – 50 years of pink deliciousness

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 18:00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 180 € Luennoitsijat: Jean-Baptiste Lécaillon, Kellarimestari & EVP, Champagne Louis Roederer & Essi Avellan MW, Samppanja-asiantuntija Huom! Luento pidetään englanniksi. Louis Roederer valmistaa luonteikkaan hedelmäiset ja verrattoman hienostuneet roseesamppanjansa ainutlaatuisella ja tarkalla infuusiomenetelmällä. Himoitun harvinaisen Cristal Rosé samppanjan 50-vuotisjuhlan kunniaksi kellarimestari Jean-Baptiste Lécaillon vie meidät matkalle Louis Roedererin roseiden maailmaan aina rutikuivasta Brut Nature Rosésta Vintage Roséseen ja lopuksi Cristal Roséseen asti. Talon roseiden ikääntymisen nyansseja pääsemme maistelemaan 1999 Late Release Vintage Rosén ja 2006 Cristal Rosén kautta. Maistamiseen ja keskusteluun Jean-Baptiste Lécaillonin rinnalla antaa panoksensa samppanja-asiantuntija ja Cristal Rosén suuri ystävä Essi Avellan MW. Champagnesta kotoisin oleva Jean-Baptiste Lécaillon kuuli viinin kutsun opintomatkalla Burgundissa. Hänet napattiin suoraan viinikoulunpenkiltä Louis Roedererille, jossa hän vastaa tänään kaikkien konserniin kuuluvien talojen viinintuotannosta aina Champagnesta Bordeaux’hon, Kaliforniaan ja Douroon. Maisteltavat samppanjat:
    • Louis Roederer Brut Nature Rosé 2015 
    • Louis Roederer Vintage Rosé 2016 
    • Louis Roederer Vintage Rosé 2008 
    • Louis Roederer Vintage Rosé Late Release 1999 
    • Louis Roederer Cristal Rosé 2014 
    • Louis Roederer Cristal Rosé 2006
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Domaine Mailly Grand Cru sijaitsee Mailly Champagnen kylässä Montagne de Reimsin alueellisen luonnonpuiston sydämessä. Viinitarha on jaettu 35 nimettyyn palstaan, joille on istutettu kahta jaloa samppanjalajikketta, Pinot Noiria (75%) ja Chardonnayta (25%). Rypäleiden poikkeuksellinen laatu on peräisin kalkkisesta maaperästä, joka säätelee maaperän lämpötilaa ja kosteutta sekä rinteiden istutuksia jotka nauttivat auringosta. Nykyään viiniköynnöksiä hoitaa rakkaudella noin 80 viininviljelijää, jotka kaikki polveutuvat  kourallisesta miehiä, jotka yhdessä vuonna 1929 perustivat tämän tilan ja todistivat Mailly terroirin upeat mahdollisuudet. He ovat jo vuosia soveltaneet maaperälle ja ympäristölle hyviä, kestäviä viljelymenetelmiä. Jokainen palsta hoidetaan suurella huolella ja yhteisellä omistautumisella korkealaatuisten rypäleiden tuottamiseksi. Mailly Champagne luokiteltiin Grand Cruksi vuonna 1920 ja se on ainoa samppanjan tuottaja, joka tuottaa kaikki viininsä Grand Cru -viinitarhoista.
  • Marion-Bosserin samppanjatalo sijaitsee kuuluisassa Hautvillersin kylässä . Tämä perhetila on tehnyt viiniä huolella, suurella tunteella ja maata rakastaen usean sukupolven ajan .Tänä päivänä tilaa johtaa  Bernadette Marion-Bosserin tytär, Elodie Hulin .Elodie jatkaa äiti-tytär tietotaitoa viljelemällä alueen kolmea jaloa samppanjarypälettä; Chardonnayta, Pinot Noiria ja Meunieriä. www.champagnemarionbosser.fr  
  • Michel Gonet’n samppanjatalo on kuuluisa puhdaspiirteisistä Blanc de Blancs -viineistään. 38 hehtaaria kattavat viinitarhat sijaitsevat Côte des Blancsin Grand Cru -kylissä, Côte de Sezannessa, Montgueux’ssa ja Bar-sur-Auboisissa. Kaikki tilan viinit valmistetaan vuonna 1971 rakennetussa Avizen 12 metrin syvyyteen ulottuvassa savikellarissa, jossa viinit saavat kypsyä rauhassa.
  • Michel Gonet - Expressions of Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru over time

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 16:30 LOPPUUNMYYTY Hinta: 55 € Luennoitsija: Diane Signolle, Vigneronne, Champagne Michel Gonet Huom! Luento pidetään englanniksi. Michel Gonet’n samppanjatalo on kuuluisa puhdaspiirteisistä Blanc de Blancseistaan. Tilan 38 hehtaaria kattavat viinitarhat sijaitsevat Côte des Blancsin Grand Cru -kylissä, Côte de Sezannessa, Montgueux’ssa ja Bar-sur-Auboisissa. Kaikki tilan viinit valmistetaan Avizessa, vuonna 1971 rakennetussa 12 metrin syvyyteen ulottuvassa savikellarissa, jossa viinit saavat kypsyä rauhassa. Tässä master classissa pääset tutustumaan neljän eri vuosikerran Blanc de Blancsiin Le Mesnil-sur-Ogerin ikonisesta Grand Cru -kylästä. Diane Signolle edustaa Michel Gonet'n perhetilan 8. sukupolvea ja yhdessä äitinsä Sophie Signollen kanssa hän pyörittää Avizessa sijaitsevaa samppanjatilaa. Sadonkorjuun aikaan Dianen vastuulla on rypäleiden vastaanotto ja puristus, ja vuoden ympäri hän osallistuu paitsi viinintuotantoon, myös matkustaa ympäri maailman kertomassa perhetilansa samppanjoiden tarinaa. Maisteltavat samppanjat:
    • Michel Gonet Mesnil-sur-Oger Grand Cru Blanc de Blancs 2012
    • Michel Gonet Mesnil-sur-Oger Grand Cru Blanc de Blancs 2014
    • Michel Gonet Mesnil-sur-Oger Grand Cru Blanc de Blancs 2015
    • Michel Gonet Mesnil-sur-Oger Grand Cru Blanc de Blancs 2016
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Moët & Chandon perustettiin vuonna 1743. Se on siitä lähtien ollut yksi maailman rakastetuimmista samppanjataloista. Moët & Chandonissa kiteytyy samppanjan mahtava historia ja portfoliosta löytyy sopiva samppanja jokaiseen hetkeen. Lähes joka sekunti jossain päin maailmaa aukeaa pullo Moët & Chandon – samppanjaa.
  • Montbra on uusi Blanc de Noirs -samppanja, jonka nimi on kunnianosoitus Champagnen alueen tummien rypälelajikkeiden sydänmaille, Montage de Reimsille. Tyyliltään Montbra jäljittelee 1900-luvun alkupuoliskon runsaita ja hedelmäisiä samppanjoita ja sen kehityksessä on hyödynnetty Chanoine Frerèsin arkistoista löytyneitä viinintekijöiden muistiinpanoja. Blanc de Noirs -tyylin mukaisesti Pinot Noir tuo viiniin rakennetta ja Meunier hedelmäisyyttä. Nämä kaksi lajiketta täydentävät toisiaan ja tekevät Montbrasta kaikinpuolin upean samppanjan.
  • Champagne Nicolas Feuillatte on vain 40-vuotias samppanjatalo, näin ollen nuorin kaikista suurista samppanjataloista. Tämä nuorekkuus tarjoaa mahdollisuuden uudelle näkemykselle. Nicolas Feuillatte uskoo, että ylellisyydessä on kyse tyylikkyydestä ja asenteesta, tunteesta ja ilosta, sekä kaiken hyvän ja kauniin arvostuksesta. Nicolas Feuillatte on Ranskan markkinoiden ykkönen, kolmanneksi suurin koko maailmassa ja neljänneksi suurin Yhdysvalloissa. Kellarimestari Guillaume Roffiaenin paletti on valtava ja hän käyttää sitä taitavasti hyväkseen nostaessaan määrätietoisesti tuotteiden laatua. Nicolas Feuillatte on sinulle, joka tunnustat arvoa ja kauneutta tässä ja nyt. Sinulle joka tiedät miten nauttia elämän lumotuista hetkistä. Uskomme että, samppanja ei ole vain poikkeuksellisia tapahtumia varten. Vaan samppanja auttaa piristämään kaikkia kauniita hetkiä, jotka tuovat esiin jotain lumottua. Tarttukaamme siis jokaiseen lumottuun hetkeen!
  • Nicolas Feuillatte Palmes d'Or and its secret soul

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 18:00 LOPPUUNMYYTY Perjantai 26.4.2024 klo 16:30 Hinta: 85 € Luennoitsija: Guillaume Roffiaen, Kellarimestari, Champagne Nicolas Feuillatte Huom! Luento pidetään englanniksi. Tässä Master Classissa päästään maistelemaan Nicolas Feuillatten ikonista Palmes d'Or samppanjaa, jota on valmistettu vuodesta 1983 alkaen. Tätä eksklusiivista samppanjaa valmistetaan vain parhaimpina vuosikertoina Chardonnay ja Pinot Noir rypäleistä, jotka tulevat pääosin Grand Cru palstoilta (95%). Palmes d'Or samppanjalla on upea kypsytyspotentiaali, ja jo ennen uuden vuosikerran markkinoille tuloa Nicolas Feuillatte kypsyttää pulloja kellareissaan 10 vuoden ajan. Tähän Master Classiin Nicolas Feuillatten pääviinintekijä Guillaume Roffiaen on valinnut maistettavaksi neljä eri vuosikertaa. Kaksi vuosikertaa maistetaan harvinaisemmista pulloformaateista; vuosikerta 2000 Magnum pullosta ja 2005 kolmen litran Jeroboamista. Guillaume Roffiaen on toiminut Nicolas Feuillatten kellarimestarina huhtikuusta 2014 alkaen. Hänen intohimonsa viiniin alkoi jo nuorella iällä. Opiskeltuaan Lillessä Institut Supérieur d’Agriculture yliopistossa hänen intohimonsa vei hänet Reimsiin Champagnen alueelle, jossa hän opiskeli viinintekoa. Opintojensa loppupuolella hän aloitti viinintekijän uransa työharjoittelulla Nicolas Feuillattella. Tämän jälkeen Guillaume työskenteli Samppanjatalo Drappierilla kaksitoista vuotta pääviinintekijänä kerryttäen kokemustaan. Vuodesta 2014 hän on toiminut Nicolas Feuillatten pääviinintekijänä kehittäen talon samppanjoiden laatua. Tänä päivänä Nicolas Feuillatte on ranskalaisten lempisamppanja ja maailmanlaajuisesti sijalla kolme. Maisteltavat samppanjat:
    • Nicolas Feuillatte Palmes d'Or 2008 
    • Nicolas Feuillatte Palmes d'Or 2009 
    • Nicolas Feuillatte Palmes d'Or 2000 Magnum 
    • Nicolas Feuillatte Palmes d'Or 2005 Jeroboam
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959. Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan kellarimestarin ja neljän enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa. Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Suurin osa Palmerin 415 hehtaarista viinitarhoja on tätä kirjoitettaessa jo sertifioitu Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatilla. Myös myynnin ja markkinoinnin puolella tehdään töitä kestävän kehityksen puolesta. Tästä erinomaisena esimerkkinä ovat lähellä valmistetut, biohajoavat lahjalaatikot. Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.
  • Palmer & Co – Grands Terroirs vintages and the Magnum effect

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 19:30 Perjantai 26.4.2024 klo 15:00 Hinta: 150 € Luennoitsija: Raymond Ringeval, Kaupallinen Johtaja, Champagne Palmer & Co Huom! Luento pidetään englanniksi. Parhaiden kasvupaikkojen ideologialla vuonna 1947 syntynyt Palmer & Co on samppanjaosuuskuntien tähti. Kellarissakin filosofia on kohdallaan: ”Palmerilla on aikaa”. Palmerilla suuremmat pullokoot ovat arvossaan, ja tila tuottaa tavanomaista suuremman osan viineistään magnumeissa. Raymond Ringeval haluaa tuoda esiin magnumien etuja tarjoten upeat vuosikertasamppanjat sekä pulloissa että magnumeissa. Näin ollen eksklusiivinen tasting on oodi Palmerin vahvuuksille, sillä Raymond on poiminut meille kaikkein hienoimpia vuosikertoja maisteltavaksi. Nykyisen 2015 vuoden viinin ohella pääsemme maistamaan aikaa uhmaavan raikkaan vuosikerran 1996 ja loistokkaan intensiivisen vuosikerran 1985. Tätä tastingia ei kannata jättää väliin! Kaupallinen johtaja Raymond Ringeval on ollut Champagne Palmerin leivissä vuodesta 2013 alkaen. Hänen käsissään Champagne Palmerin brandiä on nostettu kansainväliseen tietoisuuteen. Ennen Palmeria Raymond työskenteli kahdeksan vuotta Champagne Ayalan vientipäällikkönä. Huippuviinit ja kypsät samppanjat ovat hänen intohimonsa, mikä sopii aitoon Palmerin henkeen. Maisteltavat samppanjat:
    • Palmer & Co Grands Terroirs 2015 Bottle
    • Palmer & Co Grands Terroirs 2015 Magnum
    • Palmer & Co Collection Vintage 1996 Bottle
    • Palmer & Co Collection Vintage 1996 Magnum
    • Palmer & Co Collection Vintage 1985 Bottle
    • Palmer & Co Collection Vintage 1985 Magnum
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Perrier-Jouët on perinteikäs samppanjatalo, perustettu vuonna 1811 Empernayssa, Ranskassa. Samppanjat tunnetaan hienostuneesta tyylistä ja tasokkaista raaka-aineista. Perrier-Jouët valmistaa useita samppanjoita, mutta kenties tunnetuin niistä on edelleen “Belle Époque.” Tämä on heidän lippulaivansa cuvée, joka symboloi talon perinnettä ja korkeaa laatua. Belle Époque on valmistettu pääasiassa Chardonnay-rypäleistä, mikä antaa sille hienostuneen ja kukkaisen luonteen. Lisäksi Perrier-Jouët valmistaa muita samppanjoita, kuten perinteisiä brut-samppanjoita ja muita erikoiscuvéeita. Jokainen niistä heijastaa samppanjatalon omaleimaista tyyliä ja tinkimätöntä laatua. Perrier-Jouët on myös tunnettu taidokkaista pulloistaan, erityisesti Belle Époque’n kukkakuvioisesta pullokoristelusta. Samppanjatalo panostaa huolelliseen käsityöhön ja yksityiskohtiin tuotteidensa suunnittelussa, mikä tekee niistä visuaalisesti näyttäviä.
  • Philipponnat’n suvun historia kietoutuu yhteen Champagnen maakunnan menneisyyden kanssa. Perhe on viljellyt rypäleitä 1500-luvulta lähtien. Nykyään tila tuottaa kuusisataatuhatta pulloa vuodessa jääden kauas maakunnan jättiläisten miljoonaluvuista. Philipponnat tuottaa kuitenkin onneksemme tarpeeksi viiniä, jotta sitä riittää myytäväksi yli viiteenkymmeneen maahan, Suomi mukaan lukien. Philipponnat omistaa 18 hehtaaria viinipalstoja, joita kansoittavat taajimmin pinot noir -köynnökset. Tilan tarhat jakaantuvat seuraavien neljän kylän alueille: Mareuil-sur-Aÿ, Aÿ, Avenay Val d’Or ja Mutigny. Palstoista maineikkain on 5,5 hehtaarin kokoinen Clos des Goisses, jonka köynnösrivit nuolevat Marne -joen jyrkimpiä reunoja. Rypäleet nauttivat etelärinteellä siinä määrin auringosta, että tuottavat 1-1,5% alueen keskiarvoa korkeamman alkoholipitoisuuden. Tarhoja ei työstetä koneellisesti, mikä ei sinänsä yllätä: liki pystysuorilla rinteillä kierivät traktorit kävisivät kohtuullisen kalliiksi. Puhumattakaan siitä, miltä ne näyttäisivät täydellisten köynnösrivien keskellä katolleen kääntyneinä. Onneksi huolellinen käsityö on oleellinen osa Philipponnat’n työkalupakettia, samoin kuin tarhojen hyvinvoinnin varmistaminen orgaanisin viljelymenetelmin. Talon jäljittelemätöntä tyyliä voi kuvata intensiteetin, voiman ja raikkauden väliseksi liitoksi. Intensiivisyyttä ja voimaa viineihin tuo pinot noir -vetoisuus sekä taktisesti ajoitettu myöhäinen sadonkorjuuaika. Talon samppanjoiden raikkauden takaa chardonnayn osuus sekoitteissa, mikä on aina vähintään 30% kokonaisuudesta. Merkittävää roolia näyttelee myös maltillinen dosage, mikä osaltaan vahvistaa viinien raikkautta ja jättää tilaa luonnolliselle mineraalisuudelle. Talon non-vintaget erottuvat edukseen vuosikerrattomien samppanjoiden saralla keskimääräistä pidemmällä kypsytysajalla, joka kestää 4-5 vuotta. Asiakas saa lasiinsa tovin pidempään kypsynyttä viiniä, jonka makumaailma on leveä, mutta samalla freesi ja kompleksinen. Asiakaslähtöisesti työhönsä suhtautuva Philipponnat kertoo pullojensa takaetiketeissä ystävällisesti muun muassa viinin degorgement –päivän, vuosikerran, jonka viineistä samppanja pääosin koostuu sekä réserve -viinien osuuden. Hienoa toimintaa maakunnassa, jossa eräät avoimuutta pelkäävät tuottajat salaavat jopa sekoituksensa sisällön. www.philipponnat.com
  • Philipponnat Pinot Noirs from the heart of Champagne

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 18:00 LOPPUUNMYYTY  Hinta: 60 € Luennoitsija: François Philipponnat, Vientipäällikkö, Champagne Philipponnat Huom! Luento pidetään englanniksi. 16 sukupolvea Philipponnateja on viljellyt Aÿn ja Mareuil-sur-Aÿn terroireja jo yli 500 vuoden ajan. Nämä majesteettisista Pinot Noireistaan tunnetut kylät ovat Philipponnatin talon tyylin ytimessä tänäkin päivänä. Charles Philipponnatin aikakaudella painopiste on edelleen suunnattu puhtaisiin Pinot Noireihin, joita talo tuottaa nyt useita. Philipponnatin samppanjat ovat ennen kaikkea hienoja viinejä, ennemmin kuin "vain" kuohuviinejä. Ne ilmentävät intensiivisyydessään kasvupaikkojaan. 16. sukupolven perheenjäsen François Philipponnat vie meidät makumatkalle Philipponnatin kiehtovaan blanc de noirs -maailmaan. Champagnessa syntynyt ja kasvanut François Philipponnat on Philipponnatin viiniperheen ylpeä edustaja 16. sukupolvessa. Opiskeltuaan CELSAssa – Sorbonnen yliopiston Marketing & Communication Graduate Schoolissa – François Philipponnat vietti viisi vuotta Pariisissa hankkien kokemusta viinikaupasta. Hän seuraa nyt isänsä Charles Philipponnatin kanssa esi-isiensä jalanjälkiä, liityttyään Philipponnatin vientitiimiin vuonna 2020. Maisteltavat samppanjat:
    • Philipponnat Blanc de Noirs 2018
    • Philipponnat Blanc de Noirs 2016
    • Philipponnat Mareuil-sur-Aÿ Blanc de Noirs 2014
    • Philipponnat Le Léon 2014
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Philipponnat Royale Réserve – Exclusivity and excellence since 1522

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 18:00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60 € Luennoitsija: François Philipponnat, Vientipäällikkö, Champagne Philipponnat Huom! Luento pidetään englanniksi. Philipponnatien juuret Champagnessa juontavat juurensa vuoteen 1522, ja talo sijaitseekin Champagnen historiallisessa sydämessä Mareuil-sur-Aÿssa. Kaikki Philipponnatin samppanjat ovat tinkimättömän gastronomisia. Talon vakiosamppanjan nimi Royale Réserve viittaa perheen esi-isien historiaan Ludvig XIV:n hovin toimittajina. Se tuotetaan pääosin Premier ja Grand Cru -tarhojen rypäleistä, joista suurin osa on Pinot Noiria. Tällä luennolla François Philipponnat perehdyttää meidät talon ylellisen viinilliseen ja aikaa kestävään tyylin. Täten hän hemmottelee meitä useilla Royal Réserven iteraatioilla aina vuosien 1997 ja 1990 sekoituksiin asti, jotka tarjoillaan magnumeista. Liity François'n seuraan tutustumaan syvällisesti Philipponnatin pitkään samppanjaperinteeseen. Champagnessa syntynyt ja kasvanut François Philipponnat on Philipponnatin viiniperheen ylpeä edustaja 16. sukupolvessa. Opiskeltuaan CELSAssa – Sorbonnen yliopiston Marketing & Communication Graduate Schoolissa – François Philipponnat vietti viisi vuotta Pariisissa hankkien kokemusta viinikaupasta. Hän seuraa nyt isänsä Charles Philipponnatin kanssa esi-isiensä jalanjälkiä liityttyään Philipponnatin vientitiimiin vuonna 2020. Maisteltavat samppanjat:
    • Philipponnat Royale Réserve Brut NV (base 2018)
    • Philipponnat Royale Réserve Brut NV (base 2019)
    • Philipponnat Royale Réserve Brut NV Magnum (base 1997)
    • Philipponnat Royale Réserve Brut NV Magnum (base 1990)
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Piper-Heidsieckin historia alkoi, kun Florence-Louis Heidsieck rakastui Champagnesta kotoisin olevaan tyttöön ja alueen viineihin. Hänestä tuli itseoppinut viinintekijä, joka halusi luoda kuningattaren arvolle sopivan cuveen. Vuonna 1785 hän perusti Heidsieck & Co kangas- ja viiniyrityksen. Heidsieck valmisti poikkeuksellista samppanjaa, jonka maine levisi nopeasti laajalle ja voitti hovin suosion. Heidsieckin kuoltua veljenpoika Christian Heidsieck ja lahjakkaan intohimoinen liikemies Henri-Guillaume Piper yhdistivät voimansa. Samppanja saavutti mainetta Habsburgien hallitsijasuvusta aina Kiinan keisarien keskuuteen, ja oli 14 kuninkaallisen hovin valtuutettu toimittaja. Piper-Heidsieck oli syntynyt. Samppanjatalo on säilynyt perheomistuksissa vuosisatojen yli. Huolellinen, kärsivällinen ja rakastava samppanjanvalmistustaito kukoistaa nykyäänkin. Perinteitä ja Champagnen alueen erityispiirteitä kunnioittaen Piper-Heidsieck valmistaa edelleen samppanjaa huipputasoisella ammattitaidolla. Tuotanto on tarkasti valvottua, ja uusien laitteiden ja tekniikoiden kehityttyä talo on ottanut niitä innovatiivisesti käyttöönsä osaksi samppanjan luomisprosessia. Talon aarteita, reserviviinejä, säilytetään tarkasti kontrolloiduissa tasalämpöisissä kellareissa. Piper-Heidsieckin kellarimestari Régis Camus on kruunattu lukuisia kertoa Wine Challengen vuoden viinintekijäksi. www.piper-heidsieck.com
  • Edelleen perheomisteisen Pol Rogerin juuret ulottuvat vuoteen 1849, jolloin vasta 18-vuotias Pol Roger teki ensimmäisen viinikauppansa. Champagne Pol Rogerin tuotteet ovat maailmankuuluja korkeasta laadustaan. Osoituksena tästä voidaan pitää mm. Britannian kuningashuoneen myöntämä ”Royal Warrant of Appointment”, joka antaa oikeuden toimia heidän virallisena tavarantoimittajanaan. Myös Sir Winston Churchillillä oli erityisen lämmin suhde Pol Rogerin perheeseen ja hänellä olikin lukuisia sutkautuksia samppanjaan liittyen, kuten esim: ”Makuni on yksinkertainen – tyydyn helposti parhaaseen”
  • Pol Roger Vinothèque - A very scarce few for a happy few

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 16:00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 150 € Luennoitsija: Hubert de Billy, Omistaja, Champagne Pol Roger Huom! Luento pidetään englanniksi. Pol Rogerin Vinothèque on arvostettu kokoelma talon menneiden vuosikertojen samppanjoita. Pol Rogerin rakenteikkaat ja ikääntymiskykyiset samppanjat ansaitsevat aikaa ilmeikkyytensä ja kerroksellisuutensa paljastamiseksi. Tässä eksklusiivisessa tastingisssa Pol Rogerin suvun viidennen sukupolven perheen edustaja Hubert de Billy avaa ovet talon tarkoinvarjeltuun vanhojen vuosikertojen Vinothèqueen esitellen meille upeita herkkuja talon Blanc de Blancsista, Vintagesta ja lopuksi sen legendaarisesta Cuvée Sir Winston Churchill luksusamppanjasta. Pol Roger lukeutuu harvoihin perheomisteisiin samppanjatiloihin ja Hubert de Billy on samppanjasuvun edustaja viidennessä sukupolvessa. De Billy on työskennellyt Pol Rogerilla vuodesta 1988 alkaen, ja hän vastaa tällä hetkellä talon viestinnästä ja brändin rakentamisesta. Hän on ollut hallituksen jäsen vuodesta 1998 asti. Yhdessä kellarimestari Damien Cambresin kanssa de Billy esittelee talon viinisekoitukset suvun hyväksyttäväksi. Hubert de Billyllä on kolme lasta, joten jatkajia suvun samppanjatraditiolle löytyy. Maisteltavat samppanjat:
    • Pol Roger Vinothèque Blanc de Blancs 2000
    • Pol Roger Vinothèque Brut Vintage 2002
    • Pol Roger Vinothèque Brut Vintage 2000
    • Pol Roger Vinothèque Rosé Vintage 1999
    • Pol Roger Vinothèque Sir Winston Churchill 1999
    • Pol Roger Vinothèque Sir Winston Churchill 1998
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Vuonna 1836 perustettu Champagne Pommery on yksi maailman suurista samppanjataloista, ja kantaa nimeä Madame Louise Pommeryn mukaan. Reimsin sydämessä sijaitseva Pommery on ainoa samppanjatalo, jolla on viinitarhoja kaupungin keskustassa. Madame Pommeryn aikana talo ehti luoda vankan perustan samppanjanvalmistukselle, ja se mm. rakennutti 18 kilometrin mittaiset viinikellariluolastot hankkimilleen 60 hehtaarin maa-alueille. Luolastot ovat käytössä tänäkin päivänä, ja ne ovat melkoinen nähtävyys – kellareissa on mm. esillä suuri määrä taideteoksia, ja käytävät on nimetty maailman suurkaupunkien mukaan siinä järjestyksessä, missä Pommeryn samppanjaa vietiin aina uusiin maihin ja kaupunkeihin. Lisäksi Reimsiin rakennettiin talon päärakennus sekä useita muita eksentrisiä rakennuksia, joista jokainen on eri arkkitehdin suunnittelema. Rakennukset muodostavat erikoisen, mutta sittemmin ainutlaatuiseksi muodostuneen sinisen sävyisen kokonaisuuden. Champagne Pommerylla on pitkät perinteet gastronomisena samppanjana, tästä erinomaisena esimerkkinä yhteistyö mm. Bocuse d’Orin kanssa. Pommeryn tyyli on kaiken kaikkiaan hyvin raikas ja feminiininen.
  • Pommery Cuvée Louise 2004 20 years after – glorified by time and size

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 19:30 Lauantai 27.4.2024 klo 15:00 Hinta: 100 € Luennoitsija: Clément Pierlot, Kellarimestari, Champagne Pommery Huom! Luento pidetään englanniksi. Kellarimestari Clément Pierlot pyrkii maksimoimaan Pommeryn samppanjoiden puhdaspiirteisyyden, sillä hienostuneisuus ja raikkaus ovat talon tyylin ydin. Pommeryn luksussamppanja Cuvée Louise on varsinainen hienostuneisuuden oppikirjaesimerkki, sillä sen rypäleet kasvavat yksinomaan Avizen, Cramant’n ja Aÿn maineikkaissa Grand Cru -kylissä. Vuonna 2004 luonto tuotti valtavan sadon rypäleitä, joista saatiin hyvin hienostuneita ja eloisia samppanjoita.Tässä upeassa Master Classissa palataan ajassa 20 vuotta taaksepäin ja päästään vertailemaan, miten laadullaan yllättäneen vuoden luksussamppanjat ovat kehittyneet erikokoisissa pulloissa aina monumentaaliseen jeroboamiin asti. Tervetuloa eleganssin oppitunnille! Maanviljelijän pojanpoikana Clément Pierlot on aina suhtautunut intohimoisesti maaperään ja sen viljelyyn. Bio- ja geotieteiden opintojensa jälkeen Clément opiskeli viininviljelyä ja -valmistusta Montpellierissa. Hän aloitti Vranken-Pommeryllä viinitarhojen johtajana vuonna 2004. Vuonna 2014 hän otti vastuulleen viininvalmistuksen kehittämisen sekä Champagnessa että Englannissa. Paul-François Vrankenille Clément Pierlot oli luonnollinen valinta talon kymmenenneksi kellarimestariksi vuonna 2017. Maisteltavat samppanjat:
    • Pommery Cuvée Louise 2004 
    • Pommery Cuvée Louise Nature 2004
    • Pommery Cuvée Louise 2004 Magnum
    • Pommery Cuvée Louise 2004 Jeroboam
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Multi-awarded, Rare Champagne transforms the obstacles of nature into an unrivalled vintage, always created from a really exceptional year in a very limited production. Over the last forty years, Rare Champagne has only declared eleven vintages, the most demanding in Champagne, all in limited production. Régis Camus, the Cellar Master of Rare Champagne, exclusively selects a truly singular year, when nature has been tamed, when time and expertise unveil exceptional champagnes, gifted with a distinctive character and endless longevity.
  • Cédric Bouchardin pikkuruinen Roses de Jeanne samppanjatalo sijaitsee Celles-sur-Ourcen kylässä Champagnen viinialueen eteläisimmässä osassa, Auben departementissa. Cédric Bouchard aloitti viljelijän ja viinintekijän uransa vuonna 2000, kun hän sai isältään hoidettavaksi Les Ursules-nimisen palstan. Ensimmäinen viini nimeltään Roses de Jeanne Les Ursules Blanc de Noirs 2000 saapui markkinoille vuonna 2002. Vähitellen toiminta on kasvanut ja nykyään talon tuotannossa on kuusi erilaista yhden palstan samppanjaa. Viljely on luonnonmukaista ja tarhojen satoisuus pidetään hyvin matalana, jotta viinit olisivat hyvin konsentroituneita. Cédric Bouchardin periaatteena on "yksi lajike, yksi palsta ja yksi vuosikerta". Kaikki talon samppanjat ovat nimetyiltä palstoilta, yhdestä rypälelajikkeesta ja yhden vuoden sadosta. Cédric Bouchardin tavoitteena on tuottaa huippuluokan valkoviiniä hieman Burgundin tyyliin ja kuplat ovat hänelle ikään kuin "sivuseikka". Bouchardin samppanjoissa on noin 4,5 ilmakehän paine (yleensä 6) ja tästä syystä hänen samppanjoissaan on hyvin viettelevä ja kevyesti kuohuva rakenne. Grand Champagne 2024 -tapahtumassa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä maistamaan tämän huippu talon Les Ursules Blanc de Noirs 2019 samppanjaa. Kyseisen samppanjan tuotantomäärä on vuodessa vain n. 2800 pulloa, joista ainoastaan 48 pulloa maahantuodaan Suomeen. Huom. tämä samppanja on rajoitettu rare & fine samppanja, ja sitä on saatavilla vain ennakkoon ilmoitettuna ajankohtana.
  • Ruinart on maailman vanhin samppanjatalo, sen perusti Nicolas Ruinart 1.9.1729. Ruinart -talon yhtenä kulmakivenä on Chardonnay-lajike, joka heidän viineissään korostuu raikkaan aromaattisena ja eleganttina. Rypäleellä onkin huomattavan suuri osuus kaikissa Ruinart -samppanjoissa.
  • Vuonna 1958 tuotettiin ensimmäiset 500 pulloa tuottajaviljelijä Salmonin samppanjaa. Talon 10 hehtaarin viljelmistä 85% köynnöksistä on istutettu Meunier rypäleellä (vähemmän tunnettu kuin Pinot Noir ja Chardonnay), joka tuo samppanjaan pyöreyden ja hedelmäisyyden. Meunier sopii erinomaisesti savikalkkikiviselle maaperälle ja tarhojen mikroilmastolle. Lajike sietää hallaa paremmin ja kukkii myöhemmin kuin muut rypälelajikkeet. Näistä syistä Meunier edustaa valtaosaa talon viljelmistä ja on tehnyt talosta lajikkeen asiantuntijan. Alexander Salmon edustaa perhettä kolmannessa sukupolvessa ja on asettanut itselleen haasteeksi ja tavoitteeksi palauttaa Meunierin maineen kunniaan. Perheen intohimo kuumailmapalloilla lentämisellä on samanlainen kuin se, joka saa heidät kokoontumaan viinitarhoihin, suuren rypälepuristimen ympärille ja kellareihin, jossa tuotetaan Salmonin samppanjat. www.champagne-salmon.fr
  • Salmon – The many faces of Meunier

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 18:00 LOPPUUNMYYTY Lauantai 27.4.2024 klo 18:00 LOPPUUNMYYTY Hinta: 65 € Luennoitsija: Alexandre Salmon, Head Winemaker & Manager, Champagne Salmon Huom! Luento pidetään englanniksi. Alexandre Salmon on päättänyt kohdata haasteen ja palauttaa Meunier -rypäleen jalon maineen. Tänään hänellä on ilo tarjota laaja valikoima korkealaatuisia Meunier-viinejä. Ne ovat intiimejä, täynnä luonnetta ja paljastavat Salmonin ainutlaatuisen ja henkilökohtaisen osaamisen tästä kiehtovasta Champagnen rypälelajikkeesta. Maistelussa tutustut Meunierin moniin kasvoihin blanc de noirsista rosé-samppanjaan, mutta myös kuohumattomiin Coteaux Champenois -viineihin. Pääset myös maistelemaan harvinaisuutta, Meunier ratafiaa! Alexandre “The Legend” Salmon liittyi perheen samppanjataloon kolmannen polven jäsenenä vuonna 2003, ja nykyään hän on tämän Montagne de Reims -tilan pääviinintekijä ja johtaja. Vapaa-ajallaan Alexandre nauttii Salmonin logolla brändätyn kuumailmapallon lentämisestä Chamuzyn viinitarhojen yllä. Perheen rakas kuumailmapalloharrastus näkyy myös samppanjojen etiketeissä. Maisteltavat samppanjat:
    • Salmon Meunier NV
    • Salmon Meunier Rosé NV
    • Salmon Spécial Club 2017 (single-vineyard Meunier from 'l'Orme' lieu-dit)
    • Salmon Coteaux Champenois Rouge
    • Salmon Coteaux Champenois Blanc
    • Salmon Ratafia Soléra
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Taittinger on edelleen perheomistuksessa oleva samppanjatalo, joka sijaitsee Reimsissä, kuninkaiden kruunajaiskaupungissa. Taittingerin päämaja sijaitsee 1200-luvun Saint-Nicaisen luostarin yläpuolella, ja noiden historian huokuvien kalkkikivisten seinien sisällä myös kypsyy miljoonat pullot talon huippusamppanjoita. Champagne Taittingeria johtaa naisjohtaja, Vitalie Taittinger. Apunaan hänellä on veljensä Clovis Taittinger (Managing Director) sekä isänsä Pierre-Emmanuel Taittinger (Honorary Chairman). Champagne Taittinger on myös yksi arvostetuimmista ja vanhimmista samppanjataloista, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1734. Viinitarhojen säilyttäminen kukoistavina seuraavalle sukupolville on perheelle ensiarvoisen tärkeää. Siksi arvot kuten kestävyys ja vastuullisuus ohjaavat kaikkea toimintaa. Talon tyylille ominaista on Chardonnay-rypäle, joka on pääosassa kaikissa Taittingerin samppanjoissa.
  • Taittinger Comtes de Champagne – Chardonnay at its noblest

    [Description in English below] Master Class -luento Torstai 25.4.2024 klo 19:30 Perjantai 26.4.2024 klo 18:00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 100 € Luennoitsija: Clovis Taittinger, Toimistusjohtaja, Champagne Taittinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Master Class -luennollaan toimitusjohtaja Clovis Taittinger kertoo perheomisteisen Taittingerin värikkäästä historiasta, perheen visiosta luotsata tätä Champagnen kolmanneksi vanhinta taloa ja sen tavasta tehdä samppanjaa. Pureudumme talon tyyliin Taittingerin hurmaavan luksussamppanjan Comtes de Champagnen kautta, joka lukeutuu alueen ikonisimpien blanc de blancsien joukkoon. Pääsemme maistamaan himoitun huippuvuoden 2008 samppanjan lisäksi niin haastavan 2011, monumentaalisen 2012 ja elegantin 2013 vuosikerran Comtes de Champagnet. Clovis Taittinger on Pierre-Emmanuel Taittingerin vanhin lapsi. Clovis kasvoi Reimsissä ja opiskeli historiaa Sorbonnessa ja kauppatieteitä Lillen EDHEC:issa. Hän aloitti perheyrityksen leivissä syyskuussa 2007. Clovis edustaa perhettä kansainvälisesti ja hän vastaa myös talon rypäleiden ostoista ja viljelijäkontakteista. Clovis Taittinger nimitettiin talon toimitusjohtajaksi vuoden 2020 alussa. Maisteltavat samppanjat:
    • Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2013
    • Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2012
    • Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2011
    • Taittinger Comtes de Champagne blanc de blancs 2008
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Samppanjatalo Ulysse Collinin samppanjantekijä Olivier Collin on yksi Champagnen seudun kirkkaimmista nousevista tähdistä. Talo sijaitsee Congyn kylässä Côte des Blancsin eteläpuolella Coteaux du Petit Morin nimisellä ala-alueella. Olivier oli jo opiskellut lakia ennen kuin hakeutui enologian ja viininviljelyn opintoihin Bordeaux'hon. Harjoittelun hän suoritti legendaarisen viinitekijän Anselme Selossen alaisuudessa, ja tuo kokemus antoi uskoa omien samppanjoiden valmistamiseen. Vuonna 2003 hän sai haltuunsa perheensä omistamat viinitarhat, jotka olivat pitkään olleet vuokralla isolla samppanjatalolla. Ensimmäisen oman viininsä Collin tuotti vuonna 2004 Les Pierrières nimiseltä tarhalta, joka sijaitsee La Gravellen kylässä, Congyn itäpuolella. Tarhan pinta-ala on vain 1,20 hehtaaria ja karun liitumaan päällä on Champagnen alueelle hyvin harvinaista mustaa kvartsikiveä. Olivier Collin tuottaa nykyisin myös neljää muuta tarhasamppanjaa. Viininteko on mahdollisimman luonnonmukaista. Grand Champagne 2024 -tapahtumassa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä maistamaan tämän nousevan samppanjantekijän Les Maillons Blanc de Noirs Extra Brut 2019 samppanjaa. Kyseisen samppanjan tuotantomäärä on vuodessa vain n. 18000 pulloa, joista ainoastaan n. 100 pulloa maahantuodaan Suomeen. Huom. tämä samppanja on rajoitettu rare & fine samppanja, ja sitä on saatavilla vain ennakkoon ilmoitettuna ajankohtana.
  • Veuve Clicquot La Grande Dame – A wine to reflect the soul and vision of Madame Clicquot

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 16:00 Perjantai 26.4.2024 klo 19:30 Hinta: 100 € Luennoitsija: Pierre Casenave, Operatiivinen Johtaja, Champagne Veuve Clicquot Huom! Luento pidetään englanniksi. Madame Clicquotilla oli tapana sanoa 200 vuotta sitten "tummat viinirypäleemme antavat hienoimmat valkoviinit". Se sanonta pitää edelleen paikkansa. Monimuotoisuudessaan rakastettu Pinot Noir -rypäle ilmaisee itseään eri tavalla sadonkorjuuvuoden kasvuolosuhteiden mukaan. La Grande Dame on taidokas sekoitus Veuve Clicquotin historiallista Grand Cru -tarhoilta, ja se on talon viininvalmistustaidon huippu, viini jolla on valtava ikääntymispotentiaali. Veuve Clicquotin viinintekijä Pierre Casenave, joka johtaa talon operatiivista viininvalmistusta, jakaa kanssamme neljä hienoa La Grand Damen vuosikertaa, jotka kuvastavat erilaisia vuosikertaprofiileja ja ikäluokkia. Anna Pierre Casenaven olla oppaasi La Grande Damen maailmaan, viiniin, joka on kunnianosoitus Madame Clicquotille, Samppanjan Suurelle Naiselle. Vuonna 1977 syntynyt Pierre Casenave varttui Pyrénées Atlantiques’n alueella. Hän suoritti kemian tohtorin tutkinnon ja sen jälkeen enologian diplomin ja viinien MBA-tutkinnon. Usean vuoden kansainvälisellä viininvalmistuskokemuksella hän liittyi Veuve Clicquot'n tiimiin vuonna 2008. Talon viininmaistajapaneelin jäsen Pierre Casenave nimitettiin viininvalmistuksen kehitys- ja operatiiviseksi johtajaksi vuonna 2019. Maisteltavat samppanjat:
    • Veuve Clicquot La Grande Dame 2015
    • Veuve Clicquot La Grande Dame 2008 Magnum
    • Veuve Clicquot La Grande Dame 1998 Magnum
    • Veuve Clicquot La Grande Dame 1993 Magnum
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Veuve Clicquotin menestystarina alkoi vuonna 1772. Se kytkeytyy Madame Clicquotin, nuoren lesken elämäntyöhön ja persoonaan. Rohkeutensa ja liikenaisvaistonsa avulla Madame muutti perheyrityksen merkittäväksi samppanjataloksi.  Talon maineen salaisuus on loistava maku, täydellisyyden tavoittelu, perinteiden jatkuvuus ja ennen kaikkea intohimo samppanjan valmistukseen. Kuten Madame Clicquot itse kuvaili:  ’’Only one quality, the finest!”
  • Samppanjatalo on perustettu vuonna 1989 Avizen Grand Cru-kylään Coté des Blancsissa Marie-Helene ja Vincent Wariksen toimesta. Tilaa pyörittää tällä hetkellä kuudennessa sukupolvessa Marie-Helene (sukunimi nykyään Larmandier) ja hänen kolme lastaan; Jean Philippe, Pierre Louis ja Ines. Waris-Larmandierilla on nykyaikainen ote viiniviljelyyn ja biodynaamiset viljelymetodit. Tarhoja on n 5ha ja osa noin 50-vuotiaita köynnöksiä. Tarhat sijaitsevat arvostetuimmalla Grand Cru-alueella. Waris-Larmandierin upeat samppanjapullot ja heidän vankkumaton tietotaito viininviljelyssä lunastaa nautinnon vaativammillekin nauttijoille.

    http://www.waris-larmandier.com

Go to Top