Kauppa

Etusivu/Kauppa
  • Elegantly and effervescently yours, Deutz

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 12:00 LOPPUUNMYYTY Hinta: 60 € Luennoitsijat: Caroline Latrive, Kellarimestari, Champagne Deutz & Essi Avellan MW, Samppanja-asiantuntija Huom! Luento pidetään englanniksi. Deutzin talo Aÿn ylärinteillä on yhtä hurmaava kuin sen elegantit samppanjat. Vuonna 2022 taloon saapui uusi kellarimestari, Caroline Latrive, joka johtaa nyt Deutzin viininvalmistusta uudelle aikakaudelle. Deutzin tyyli on hienostunut ja eloisa, ja sillä on oma vahva oma persoonansa. Liity Caroline Latriven ja Master of Wine Essi Avellanin seuraan kuulemaan lisää talon tarinasta ja sen viininvalmistuksen salaisuuksista. Pääsemme maistamaan viittä hienoa esimerkkiä talon valikoimasta, mukaan lukien upean elegantti luksussamppanja Amour de Deutz. Master Class on räätälöity Glorian Ruoka & Viini -lehden lukijoille. Caroline Latriven urapolku tuli ilmeiseksi hänen opintojensa ja työharjoittelujen kautta arvostetuissa samppanjataloissa. Hän suoritti enologian tutkinnon vuonna 1999 ja aloitti työskentelyn Champagne Bollingerilla. Vuonna 2004 Caroline jatkoi opintojaan ja valmistui enologian ja viinin maisteriksi ennen kuin hänestä tuli Champagne Ayalan kellarimestari. 15 Ayala -vuoden jälkeen Caroline Latrive teki ensimmäisen sadonkorjuunsa Deutzin kellarimestarina vuonna 2022. Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Monia viinikirjoja kirjoittanut Avellan kuuluu Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun ja International Wine and Spirit Competitionin tuomaristoon. Maisteltavat samppanjat:
    • Deutz Brut Classic
    • Deutz Brut Millésime 2015
    • Deutz Brut Rosé
    • Deutz Blanc de Blancs 2017
    • Deutz Amour de Deutz 2013
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Vuodesta 1848 viiniköynnöksiä viljelleen A. Bergèren perheen juuret ovat Fèrebriangesissa. A. Bergère-nimen ja brändin perusti Albert Bergère vuonna 1949. Hänen poikansa André jatkoi tilan kehittämistä uusien viljelmien perustamista jättäen tuleville sukupolville upean perustan laatuviinien tuottamiseen.nAndrén lapset Annaëllen ja Adrien jatkavat isänsä ja isoisänsä aloittamaa tarinaa, jota on vienyt eteenpäin intohimo terroiriin ja köynnösten viljelemiseen. Viininviljelijöiden viidennen sukupolven edustajana Adrien tuntee Petit Morin Valleyn maaperän, joka on hämmästyttävän rikas ja monimuotoinen. "Uskon, ettei mitään suurta tehdä ilman intohimoa, mitään suurta ei tehdä heittäytymättä täysin mukaan tarinaan. Me kaikki perimme eri tarinan, mutta meidän tehtävämme on jatkaa sitä ja kirjoittaa uusi sivu joka päivä. Palattuani kotiin perheeni tilalle vuonna 2014, olen saanut ottaa käyttöön kaiken oppimani viininvalmistuksen suhteen. Intohimoni on tuottaa laadukkaita rypäleitä ja valmistaa niistä parasta mahdollista samppanjaa.” – Adrien Bergère
  • Single-plot Champagne and Coteaux Champenois from Vallée du Petit Morin: The A. Bergère Philosophy

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 15:00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60 € Luennoitsija: Maxime Pierlot, Vientipäällikkö, Champagne A. Bergère Huom! Luento pidetään englanniksi. Vuodesta 1848 lähtien viiniä viljelleen A. Bergèren perheen juuret ovat Fèrebriangesissa Vallée du Petit Morinissa, aivan Côte des Blancsin eteläpuolella. Viidennen sukupolven edustaja Adrien Bergère tuntee lukuisat ja monimuotoiset terroirinsa: "Uskon, että mitään suurta ei tehdä ilman intohimoa, mitään suurta ei tehdä ilman että heittäydytään täysillä tarinaan. Palattuani kotiin perheeni tilalle vuonna 2014, olen soveltanut kaikkea oppimaani viininvalmistuksessa." Adrienin aika tilalla on johtanut uuden viinikokoelman syntymiseen. Se pitää sisällään mielenkiintoisia palstasamppanjoja sekä kuohumattomia viinejä, coteaux champenois. Tässä Master Classissa vientipäällikkö Maxime Pierlot antaa meille syvällisen katsauksen A. Bergèren filosofiaan, Vallée du Petit Morinin terroireihin ja talon tyyliin. Maxime Pierlotin intohimo viinejä kohtaan sai alkunsa hänen perheestään ja ystävistään. Keskustelut lapsuudenystävä ja viininviljelijä Adrien Bergèren kanssa innostivat hänet viinin opiskeluun. Maxime hankki BTS Viticulture Enology -tutkinnon, johon kuului harjoittelu Champagne Marc Hebrartin tilalta. Myöhemmin hän suoritti oikeustieteen tutkinnon, kauppatieteiden maisterin tutkinnon ja toisen maisterin tutkinnon viini- ja alkoholilakien saralla. Nyt kuuden vuoden ajan Maxime hän on työskennellyt Adrien Bergèren kanssa Champagne A. Bergèressä. Maisteltavat samppanjat:
    • A. Bergère Étoges “Les Vignes de Nuits” 2019
    • A. Bergère Oger "Les Peignottes” 2018
    • A. Bergère Fèrebrianges “Les Clos” 2020
    • A. Bergère Coteaux Champenois Blanc 2021
    • A. Bergère Coteaux Champenois Rouge 2021
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Abelé on perustettu jo vuonna 1757, joka tekee siitä yhden vanhimmista samppanjataloista. Taloon kertyi ajan kuluessa merkittävää osaamista ja koko samppanjamenetelmää kehitettiin osaltaan myös Abelén kellareissa. Abelé on pieni samppanjatalo noin 300 000 pullon vuosimyynnillään, mutta se on varsin tunnettu Ranskassa. Sillä on kauniit, vanhat kellarit ja pitkäaikaisia sopimuksia viljelijöiden kanssa pääasiassa Montagne de Reimsin ja Côtes des Blancs’in alueilla. Iäkkäällä talolla on myös joukko merkittäviä asiakkaita kuten eurooppalaisia hoveja, monet lähetystöt, Élysée-palatsi, Ranskan senaatti ja UNESCO. Talon kellarimestari on Etienne Eteneau. Abelén samppanjat tuotetaan terästankeissa ja ne kaikki läpikäyvät malolaktisen käymisen. Talon tyyli on täyteläisen hedelmäinen, runsasmakuinen ja pitkä.
  • Alfred Gratienin samppanjatalo on tuottanut samppanjaa vuodesta 1864. Tarkasti valikoidut rypäleet, perinteiset tuotantomenetelmät, rajalliset tuotantomäärät ja kunnioitus maata kohtaan – näihin periaatteisiin ja tosiasiaan että Champagne Alfred Gratien on yksi viimeisistä ”käsityönä” samppanjaa tuottavista samppanjataloista perustuu talon samppanjan laadukkuus ja ainutlaatuisuus. Johdon sitoutuneisuus perustajansa Alfred Gratien periaatteiden noudattamiseen näkyy tuotannon jokaisella osa-alueella. Alfred Gratien-samppanjatalo ei käytä tuotannossaan lainkaan malolaktista käymistä. 62% rypäleistä tulee 1er Cru ja Grand Cru-tarhoilta. Ensimmäinen käyminen tapahtuu tammitynnyreissä. Nykyinen kellarimestari Nicolas Jaeger on viinintekijä neljännessä polvessa Alfred Gratienilla. Tunnettu ranskalainen viiniopas Le Guide Hachette des Vins on nimennyt Nicolas Jaegerin vuoden viinintekijäksi 2018 “Winemaker of the Year”.
  • Champagne André Clouet on arvostettu samppanjatalo, joka tunnetaan korkealaatuisten, boutiquetyylisten samppanjoiden valmistuksesta. 1700-luvun alkupuolella perustettu perheomisteinen tila sijaitsee Champagnen alueen sydämessä Bouzyssa. André Clouet'n samppanjat tunnetaan poikkeuksellisesta laadustaan. Ne valmistetaan usein rajoitetuissa erissä perinteisiä menetelmiä käyttäen ja pääasiassa Pinot Noir -rypäleistä, jotka kasvavat Bouzyn parhailla viinitarhoilla. Talon viinit ovat hienostuneita, kompleksisia ja erityisen luonteikkaita, heijastaen alueen maaperää. Talo tarjoaa valikoiman cuvéita, mukaan lukien vuosikerta- ja vuosikerrattomat samppanjat, joista jokainen ilmentää André Clouet'n tunnusomaista tyyliä ja erinomaisuutta. Grand Champagne 2024 -tapahtumassa pääset tutustumaan André Clouet’n laajaan valikoimaan upeita vuosikerrattomia samppanjoita sekä vuosikertaansa ilmentäviin Dream Vintage -cuvéisiin. 
  • Champagne Barons de Rothschild syntyi Rothschildin suvun kolmen haaran (Château Lafitte, Château Mouton ja Château Clarke) yhdistettyä voimansa ja intohimonsa laatuviinien valmistukseen. Uuden vuosituhannen kunniaksi Rothschildit päättivät vuonna 2005 luoda viinin maailman arvovaltaisimmalta viinialueelta, Champagnesta. Suvun yli 200-vuotiset perinteet Bordeaux’ssa saavat jatkoa liitosta Champagnen intohimoisimpien perheyrittäjien kanssa, jotka sukupolvien ajan ovat tinkimättömästi tavoitelleet viineihinsä ainutlaatuista huippulaatua. Viinit valmistetaan Vertuksen kylässä ja kaikki rypäleet saadaan parhailta Grand ja Premier Cru tarhoilta, erityisesti Côte de Blancin alueelta. Champagne Barons de Rothschild on yksi nuorimmista, jollei nuorin, kaikista maailman samppanjataloista. Silti sen maine huippusamppanjoiden tuottajana on kirinyt jo pitkälle. Tänä päivänä Barons de Rothschildin samppanjat ovat saatavilla yli 80 maasta ja niitä löytyy maailman parhaimmista hotelleista ja ravintoloista. Vuonna 2016 alkoi yhteistyö maailman kuulun Ritz- hotelliketjun kanssa. Kellarimestarina toimii nuori ja lahjakas Guillaume Lete. Champagne Barons de Rothschild
  • Vuonna 1955 joukko viininkasvattajia Mardeuilin kylässä, Champagnen sydämessä, yhdisti voimansa. Syntyi samppanja-osuuskunta, joka sai nimekseen Beaumont de Crayerès kylän kauneimman kukkkulan mukaan. Beaumont des Crayèresiin kuuluvat viiniköynnökset ovat juurtuneet tiukasti Epernayn rinteille, aivan Marnen laakson reunalle. Todellinen tilkkutäkki, joka muodostuu lukemattomista yksittäisistä viinitarhoista, joissa viljellään kolmea Champagnen rypäle-lajiketta 80 hehtaarin alueella. Mardeuilin kylä tunnetaan yhtenä parhaista alueista Meunier-rypäleen kasvattamiseen, ja tumma rypäle onkin Beaumont des Crayèresin tarhoja hallitseva lajike. Ympäristön kunnioittaminen ja halu välittää ainutlaatuista perintöä ovat Beaumont des Crayèresin  viininviljelijöiden ohjaavia periaatteita ja syy siihen, miksi talo on sitoutunut vastuullisiin viljelytapoihin jo vuosia. Beaumont des Crayères työstää parhaillaan uusia standardeja kestävälle viininviljelylle Champagnessa. Beaumont des Crayeres on kerännyt monissa maissa arvostusta ja palkintoja laadukkaista samppanjoistaan ja saanut näin kansainvälistä näkyvyyttä.
  • Kolmannessa sukupolvessa toimiva Bernard Robertin samppanjatila sijaitsee Côte des Barin ala-alueella. Perhetilalla on hallussaan jopa 30 hehtaaria tarhoja, joista valmistetaan noin 100 000 pulloa vuodessa. Brut Réserve on tuottajan pääviini. Tuottajan kellarissa kypsyy tilan kokoon nähden komea pullorivistö, ja tila tunnetaankin erityisen pitkän pullokypsytysajan myötä upean runsaista samppanjoistaan. Tilan viineillä on ekologinen HVE-sertifikaatti.
  • Bernard Robert – The Hidden Secret of Côte des Bar

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 12:00 Hinta: 40 € Luennoitsija: Sam Georges, Marketing & Export Manager, Champagne Bernard Robert Huom! Luento pidetään englanniksi. Kolmannessa sukupolvessa toimiva Bernard Robertin samppanjatila sijaitsee Côte des Barin alueella. Perhetilalla on hallussaan jopa 30 hehtaaria tarhoja, joista valmistetaan noin 100 000 pulloa vuodessa. Tuottajan kellarissa kypsyy tilan kokoon nähden komea pullorivistö, ja tila tunnetaankin erityisen pitkän pullokypsytysajan myötä upean runsaista samppanjoistaan. Tämä masterclass avaa ovet tilan samppanjantuotantoon ja  Côte des Barin moninaisiin kasvupaikkoihin. Sam Georges on kansainvälinen viinialan ammattilainen ja sommelier, joka on tehnyt elämäntyönsä viinin viennin parissa, auttaen viinitiloja saamaan viininsä kansainvälisille markkinoille. Ympäri Eurooppaa työskentelevä Sam on jo vuosien ajan työskennellyt tiiviisti Bernard Robertin samppanjatilan kanssa. Yhdessä tilan kolmatta sukupolvea edustavan Sébastienin kanssa hänen on onnistunut nostaa tila maailmanmaineeseen Côte des Barin runsaiden samppanjoiden tuottajana. Maisteltavat samppanjat:
    • Bernard Robert Réserve Brut NV
    • Bernard Robert Blanc de Blancs Brut NV
    • Bernard Robert Le Treizot Grande Réserve Brut 2016
    • Bernard Robert Rosé Brut NV
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Besserat de Bellefon, tai tuttavallisemmin ”BB” on ylpeä historiallisista ranskalaisista juuristaan. 1840-luvulla Edouard Besserat ryhtyi tuottamaan kuohujuomaa omalla nimellään. Hänen jälkeläisensä kehittivät toimintaa ja kun Edmond Besserat vuonna 1920 nai aristokraattisen taustan omaavan Yvonne de Méric de Bellefonin, Besserat de Bellefon- samppanjatalo oli syntynyt. BB:n pehmeä, hienostunut tyyli syntyi 1930 luvulla, jolloin kuuluisa pariisilaisravintola 'La Samaritaine de Luxe' lupasi tilata samppanjaa kymmenkertaisen määrän, mikäli se sopisi myös läpi aterian nautittavaksi, olisi luonteeltaan kevyehkö sekä silkkinen ja hienostunut. BB käytti valmistukseen crémant -viininvalmistusmenetelmää, jonka myötä heidän samppanjoissa on matalampi paine kuin samppanjoissa yleensä. Tämä tekee BB:n samppanjoista kermaisen pehmeitä ja helposti lähestyttäviä sopien niin aloitteleville kuluttajille kuin todellisille viiniharrastelijoille. BB:n kellarimestarina toimii Cédric Thiébault. www.besseratdebellefon.com
  • Vuodesta 1834 lähtien kuusi sukupolvea Boizelin perhettä on ollut talon johdossa. Korkeat standardit, anteliaisuus, uskollisuus ja tietty vapauden maku ovat olleet keskeisessä asemassa talon perustamisesta lähtien. Korkeat standardit viinitarhoilla ja viininvalmistusprosessin kaikissa vaiheissa. Anteliaisuus avaamalla ovensa vierailijoille, jotta he saisivat kokea tämän autenttisen ja elävän tuotteen, Champagnen elämisen taidon. Uskollisuus on alueelle, sukunsa historialle, yhteistyökumppaneille, asiakkaille ja viinin ystäville ympäri maailmaa. Lopuksi vapaus valita oma polkunsa luoda aitoja autenttisia viinejä. Champagne Boizel on perustamisestaan ​​lähtien pyrkinyt tuomaan esiin Champagnen alueen parhaat puolet erityisissä ja runsaissa viineissään, jotka heijastavat Champagnen maaperän uskomatonta monimuotoisuutta. Boizelin perhe tarjoaa kuitenkin paljon enemmän kuin ainoastaan heidän samppanjoitansa. He tarjoavat vahvoja arvoja, jotka heijastuvat heidän luomissaan viineissä. www.boizel.com
  • Vuonna 1829 perustettu Bollinger on samppanjatalojen ehdotonta eliittiä. Saman omistajasuvun hallussa pysynyt viinitalo nousi nykyiseen loistoonsa todellisen samppanjapersoona Madame ”Lilly” Bollingerin siirryttyä sen johtoon vuonna 1941. Talon omassa omistuksessa on 163 hehtaaria viinitarhoja, mikä kattaa yli 60 % sen rypäletarpeista. Grand ja Premier Cru –tarhoilta tulee vähintään 80 % Special Cuvéen ja 100 % La Grande Annéen sekä R.D:n rypäleistä. Laadusta tinkimättömään tyyliin kuuluu, että kaikki viinit valmistetaan itse ja ”Vins sur lattes” –viinin eli toisen käymisen läpikäyneen viinin ostamisesta talo pidättäytyy täysin. Bollingerilla on vannoutuneet kannattajansa ja Bollinger onkin paitsi James Bondin, myös Britannian hovin virallinen samppanja! www.champagne-bollinger.com
  • Bollinger - Heritage of mastering oak

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 14:30 (pidennetty maisteluluento - 80min) LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 80 € Luennoitsija: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Kun useimmat samppanjatalot siirtyivät 1960-luvulta eteenpäin teräksisiin käymistankkeihin, Madame Bollinger teki päätöksen pitäytyä tammessa. Bollinger on pysynyt uskollisena ikonisen rautarouvansa sinetöimälle tyylille, ja kaikki talon vuosikertasamppanjat vinifioidaan edelleen tammessa. Talolla on siis pitkä kokemus tammen käytöstä ja jopa oma tammitynnyreiden tekijä. Silti, kellarimestari Denis Bunner eksperimentoi tammella suurella innolla kehittäen alati talon viininvalmistusta. Nyt Denis järjestää meille tastingin, joka on suunnattu viinin teknisiä saloja janoaville samppanjanystäville. Maistamme ensin samppanjan kuohumattomia perusviinejä, jotka on vinifioitu erityyppisissä käymisastioissa. Tasting huipentuu upouuden vuosikerran 2015 La Grande Année -samppanjoiden maisteluun. Pääsemme myös nauttimaan talon ikonisesta La Côte aux Enfants -punaviinistä samalta satovuodelta. Muun muassa enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:
    • CS fût 3 ans vins clairs
    • CS fût 20 ans vins clairs
    • CS pipe 50 ans vins clairs
    • AY inox vins clairs
    • AY fût vins clairs
    • VZ fût vins clairs
    • Bollinger La Grande Année 2015
    • Bollinger La Grande Année Rosé 2015
    • Bollinger La Côte aux Enfants Coteaux Chempenois Rouge 2015
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Bollinger - The prestigious collection

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 16:30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 80 € Luennoitsija: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Bollingerin runsaalla, pinot noir -painotteisella tyylillä on vannoutuneet ystävänsä, joihin lukeutuvat niin James Bond kuin Englannin kuningashuone, joka on pitänyt Bollingerin hovihankkijanaan vuodesta 1888. Kun useimmat samppanjatalot siirtyivät 1960-luvulta eteenpäin teräksisiin käymistankkeihin, Madame Bollinger teki päätöksen pitäytyä tammessa luoden talolle uniikin, tunnistettavan tyylin. Tässä Master Classissa talon kellarimestari Denis Bunner esittelee meille tämän maineikkaan talon lähes koko tuoterepertuaarin. Vakiosamppanjoiden jälkeen maistamme yhden talon uusimmista lanseerauksista, kiintoisan pinot noir -samppanja PN:n. Tasting huipentuu uunituoreiden vuosikerran 2015 La Grande Année luksussamppanjoiden parivaljakkoon. Ikoninen, pitkään kypsytetty RD on harvinaista herkkua ja saamme maistaa sen mainetta niittäneen huippuvuosikerran 2008. Muun muassa enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:
    • Bollinger Special Cuvée NV
    • Bollinger Brut Rosé NV
    • Bollinger PN AYC18 NV
    • Bollinger La Grande Année 2015
    • Bollinger La Grande Année Rosé 2015
    • Bollinger RD 2008
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • La Grande Année Jeroboams - Stairway to Bollinger heaven

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 13:30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 250 € Luennoitsija: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Bollingerin kellarimestari Denis Bunner hemmottelee meitä ainutlaatuisella Master Classilla, joka ei varmasti jätä huippuviinien ystävää kylmäksi. Bollinger tunnetaan runsaan viinillisestä, Pinot Noir -vetoisesta tyylistään. Talon arvostettu luksusamppanja La Grande Année edustaa tätä rehevää tyyliä, ja saamme toivottaa sen upouuden 2015 vuosikerran markkinoille. Lisäksi luvassa on harvinaisia herkkuja, kun Denis avaa ovet Bollingerin kypsien vuosikerta-aarteiden vinothèqueen, mukaanlukien vuosikerrat 1983 ja 1989. Nautinnon maksimoimiseksi Denis ohittaa kokonaan pullo- ja magnum-formaatit ja sukeltaa suoraan majesteettisiin Jeroboameihin – once-in-a-lifetime tasting, jota ei kannata jättää väliin! Muun muassa enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:
    • Bollinger La Grande Année 1983 Jeroboam
    • Bollinger La Grande Année 1989 Jeroboam
    • Bollinger La Grande Année 1999 Jeroboam
    • Bollinger La Grande Année 2005 Jeroboam
    • Bollinger La Grande Année 2012 Jeroboam
    • Bollinger La Grande Année 2015 Jeroboam
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Bonnet-Ponson on Chameryssa sijaitseva perheomisteinen talo, joka valmistaa samppanjaa jo kuudennessa polvessa. Grégoire Bonnet aloitti viininviljelyn vuonna 1862. Nykyiset kellarit on rakennettu toisen maailmansodan jälkeen, sillä alkuperäiset tuhoutuivat pommituksissa. Vuonna 1956 Grégoiren lapsenlapsenlapsi Andre Bonnet tapasi vaimonsa Monique Ponsonin ja he aloittivat tuotannon Bonnet Ponson – nimellä. Nykyään talolla on tarhoja 10,5 ha ja tuotannosta vastaa Thierry Bonnet sekä hänen poikansa Cyril. Viinitarhat sijaitsevat neljän kylän alueella; Chamery, Vrigny, Coulommes la Montagne ja Verzenay. Köynnösten keski-ikä on 30 vuotta, jotkin Pinot Noir palstat ovat jopa 70 vuotiaita. Vuonna 2013 talo siirtyi luonnonmukaiseen viljelyyn. www.champagne-bonnet-ponson.com
  • Vuonna 1868 perustettu samppanjatalo Canard-Duchêne sai alkunsa tynnyrintekijän pojan, Victor Canardin ja viininviljelijän tyttären, Léonie Duchênen rakkaustarinasta. Pariskunta perusti tilansa pieneen Ludesin kylään, Montagne de Reimsin alueelle, noin 15 km Reimsin kaupungista etelään. Ludesin ainutlaatuinen sijainti vehreiden metsäisten rinteiden ympäröimänä ja 70 miljoonaa vuotta kerrostuneen liitu- ja kalkkikiven, hiekan sekä saven muodostamassa maaperässä, on mahdollistanut kylän Premier Cru- statuksen. Montagne de Reimsin alue on tunnettu erityisesti soveltuvuudestaan Pinot Noir- lajikkeen viljelyyn. Palkitun kellarimestarin, Laurent Fédoun mukaan, kaikkia Canard-Duchêne- samppanjoita yhdistää myös niiden raikkaus, luonteikkuus ja tasapaino. Laurent Fédoun määrätietoinen ja laatuorientoitunut työ on nostanut Canard-Duchêne- samppanjat uuteen kukoistukseen niin Ranskassa kuin muuallakin maailmassa. Vuodesta 2003 asti Canard-Duchêne on ollut Thiénot´n perheen omistuksessa, kuuluen osana Alain Thiénot Groupiin. Canard-Duchêne kuuluu myös Grandes Marques de Champagne- järjestöön. https://www.canard-duchene.fr/en/
  • Vuonna 1811 Charles Gabriel De Cazanove . 24-vuotias nuori mies lasinvalmistajan perheestä, perusti oman samppanjatalon Avizeen, Côte des Blancsin sydämeen mutta se oli hänen poikansa Chalres Nicolas joka vaikutti eniten brändin kasvuun.Hän oli liikemies ja Epernayn piirin puutarhaseuran puheenjohtaja ja sovelsi kasvitieteellistä tietämystään filokseran torjuntaan ja teki Charles De Cazanovesta kunnioitettavan yrityksen. Nykyään Champagne Charles de Cazanove käyttää tehokkaita viininvalmistus- ja teknologisia laitteita ja valmistaa yli 3 miljoonaa pulloa vuodessa. Viiniytys tapahtuu enimmäkseen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tynnyreissä, mutta tarvittaessa jotkut viinit viettävät aikaa tammessa saavuttaakseen tammitynnyreiden tarjoaman ihanan täyteyden. Viinit kypsyvät perinteisessä liitukivikellarissa. Charles de Cazanove talo sijaitsee Reimsin keskustassa jossa on kauppa ja museo joka auki vierailijoille.
  • Charles Heidsieck -samppanjatalon synty ajoittuu vuodelle 1851, jolloin nuori, vain 29-vuotias Charles Heidsieck irtaantui perheestään perustaakseen omaa nimeään kantavan samppanjatalon. Hänen haaveissaan oli tehdä samppanjaa, joka olisi aidosti ja hienostuneesti omintakeista. Charles Heidsieck oli suuri visionääri ja koska Euroopassa oli jo monta vahvaa samppanjataloa, päätti hän lähteä hankkimaan nimeä Amerikkaan. Amerikan valloitus onnistui yli odotusten ja pian Charles tunnettiinkin jo lempinimellään ”Champagne Charlie”. Nuori edelläkävijä oli markkinointitaitojensa lisäksi myös intohimoinen samppanjan ammattilainen ja hänen sekoitustaitonsa kasvattivat talon mainetta entisestään. Charles saavutti lopulta haaveensa ja nykyään talo tunnetaan yhtenä Champagnen palkituimpana. Talon ominaispiirteenä on pitkä kellarointi kalkkikellareissa (crayères) ja runsas reserve-viinien käyttö. Esimerkiksi vuosikerrattoman Charles Heidsieck Brut Réserven sekoitteesta jopa 40 prosenttia on keskimäärin kymmenen vuotta vanhoja, parhaimpien edellisten satovuosien reserve-viinejä. Käytäntö luo viiniin rauhalliset ja harmoniset kuplat, uskomattoman syvyyden ja hienostuneen täyteläisyyden. Charles Heidsieckin samppanjat ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja se onkin yksi palkituimmista samppanjataloista. Sen kellarimestarit ovat edellisen 18 vuoden aikana voittaneet arvostetun ”Sparkling Winemaker of the Year” -palkinnon jopa 12 kertaa. Nykyisin talon kellarimestarina toimii vuonna 2023 pestissään aloittanut Elise Losfelt.
  • Charles Heidsieck Blanc des Millénaires – Extraordinary discoveries

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 19:30 Lauantai 27.4.2024 klo 15:00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 120 € Luennoitsija: Maxime Watelet, Aluejohtaja, Champagne Charles Heidsieck Stephen Leroux, CEO, Champagne Charles Heidsieck Huom! Luento pidetään englanniksi. Vain parhaimpina satovuosina valmistettava, vuonna 1983 ensi kertaa päivänvalon nähnyt Blanc des Millénaires on harvinaisuus, josta on  40 vuoden aikana julkaistu vain yhdeksän vuosikertaa. Tämä sataprosenttinen Chardonnay on tinkimättömän käsityön taidonnäyte, johon pitkä pullokypsytys luo uskomattomia aromeja. Tule kanssamme nauttimaan poikkeuksellisesta tastingista, jonka aikana teemme unohtumattoman makumatkan vuosiin 1995, 1996 (uusi julkaisu), 2004, 2007 ja 2014 (uusi julkaisu). Vuonna 1966 Glasgow’ssa ranskalaiselle isälle ja skotlantilaiselle äidille syntynyt Stephen Leroux kasvoi Champagnen köynnösrivistöjen keskellä, missä hänen isoisoisänsä oli toiminut jo aina vuosisadan vaihteesta 30-luvun alkuun viininmyyjänä. Leroux itse opiskeli kauppatieteitä ja rahoitusta Pariisissa, teki lyhyen uran yrityspankkitoiminnan ja rahoituksen parissa, kunnes vuonna 1997 hänelle tarjoutui mahdollisuus työskennellä isoisoisänsä tavoin samppanjan parissa. Toimittuaan lukuisissa eri myynti- ja markkinointitehtävissä maineikkaimmissa samppanjataloissa (Vranken, Bollinger, Louis Roederer), pyysi vastikään Charles Heidsieckin ostanut EPI Group vuonna 2012 Stepheniä ryhtymään juuri ostetun yrityksen Executive Directoriksi. Toimitusjohtajan paikkaa hän on pitänyt menestyksekkäästi vuodesta 2022 saakka. Maisteltavat samppanjat:
    • Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2014
    • Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2007
    • Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2004
    • Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1996
    • Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Château de Bligny on ainoa Château, joka nauttii Châteaun "tittelistä" Champagnen alueen viljelijänä. Château de Bligny on ainutlaatuinen Cotes des Barissa Blignyn kylässä sijaitseva tila, jolla on ennennäkemätön historia ja viininvalmistuksen perintö. Côte des Barin historiallinen symboli Château de Bligny on täydellinen esimerkki terroirin parantamisesta ihmisen taitojen ja kykyjen avulla. Ympäristön ja luonnon kunnioittaminen sekä jatkuva sitoutuminen kestävään kehitykseen on Château de Blignylle erityisen tärkeää ja v. 2021 tila saavuttikin HVE-sertifikaatin tason 3! (HVE = Haute Valeur Environnementale).

  • Champagne Collard-Picard perustettiin vuonna 1996, ja se perustuu Olivier Collardin ja Caroline Picardin perheiden kautta siirtyneeseen tietotaitoon. Maison Collard-Picardin osoite on 15 avenue de Champagne, Epernay, ja sitä ohjataan tinkimättömien laatustandardien mukaisesti. Maison Collard-Picard ammentaa erottuvan luonteensa kahden samppanjaperheen historiasta, jotka vuodesta 1889 lähtien ovat viljelleet kahta jaloa terroiria: Vallee de la Marne Collard Chardellen suvun toimesta ja Cote des Blancs (Le Mesnil-sur-Oger) Picard Gonet suvun toimesta. Olivier ja Caroline Collard-Picard ovat kumpikin suorittaneet viininviljelyn ja viininvalmistajan tutkinnot ja viljelevät nyt näitä sukujen 16 hehtaaria viinitarhoja. Et voi syntyä Champagne maakuntaan ilman, että tutustut viiniköynnöksiin. Maison Collard-Picardille tämä on levinnyt kahden vuosisadan aikana sukupolvelta toiselle. Se ilmaisee käsityöläisten esi-isien osaamista, jotka ovat kartoittaneet aidon intohimonsa suunnan tuottaa poikkeuksellista samppanjaa.
  • Eric de Sousa: “Ei riitä, että omistat suuren viinitarhan, sinun on kunnioitettava sitä ja annettava viiniköynnösten tuoda esiin maan parhaat puolet. Tähän pyrimme: tarjota samppanjoita, jotka luovat muistoja.” Champagne De Sousa on perheyritys neljännessä sukupolvessa. Nykyään tilan johdossa ovat vuosi sitten menehtyneen Eric De Sousan kolme lasta Charlotte, Julie ja Valentin. De Sousa omistaa 12 hehtaaria Avizessa, Côte de Blancissa, Champagnen sydämessä. Kaikki De Sousan palstat sijaitsevat Grand Cru-tarhoilla. Tuotanto on luomua, ja perhe juhlisti vuonna 2022 kymmenettä vuottaan myös biodynaamisen samppanjan valmistajana. Alkon vakiovalikoimissa on jo usean vuoden ollut saatavilla De Sousan Blanc de Blanc Grand Cru Reserve Brut-samppanja, ja myös joitakin upeita pieniä erikoiseriä on saapunut samppanjan ystävien riemuksi aina silloin tällöin.
  • Vuonna 1920 Bouzy Grand Crussa perustettu perheomisteinen Champagne Delavenne Père & Fils on ennen kaikkea rakastava perhe, jolla on katse tulevaisuuteen. Champagne Delavenne on récoltants-manipulants, ns viljelijätuottaja, neljännessä sukupolvessa. Tämä on luokitus samppanjantuottajille, jotka viljelevät, valmistavat ja markkinoivat samppanjoita ainoastaan omista rypäleistään. Tämän tunnistaa etiketissä olevasta RM-merkinnästä. Delavennen kaikki viljelmät ovat Grand Cru luokiteltuja. Viinit eivät läpikäy maitohappokäymistä ja niiden annetaan kehittyä sammioissa mahdollisimman luonnollisesti. Samppanjat kypsyvät luonnonkellareissa, jotka on kaivettu paikalliseen kalkkikiveen. Kaikella tällä uurastuksella saadaan korkealaatuisia, erittäin raikkaita ja hedelmäisiä samppanjoita, joilla on erinomaiset ikääntymispotentiaalit ja jotka ilmaisevat selvästi terroirin (ympäristö, jossa viini tuotetaan, mukaan lukien mm. maaperän, topografian ja ilmaston) tyypillisyyden. www.champagne-delavenne.fr
  • Champagne Delavenne – Cultivating family tradition in Bouzy through lithotherapy

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 16:30 Lauantai 27.4.2024 klo 13:30 LOPPUUNMYYTY Hinta: 50 € Luennoitsija: Jean-Christophe Delavenne, Vigneron & Manager, Champagne Delavenne Huom! Luento pidetään englanniksi. Jean-Christophe Delavenne pyrkii johdonmukaisesti harmoniaan luonnon kanssa viininvalmistustyylillä, joka perustuu luonnon elinvoimaisuuteen. Perheen jalot Bouzyn terroirit ovat tarjonneet upeat puitteet luomumenetelmien käyttöön jo vuosia. Vuonna 2021 kovien säähaasteiden edessä Jean-Christophe laajensi lähestymistapaansa luomuviininviljelyn ulkopuolelle ottamalla käyttöön vaihtoehtoisen naturopaattisen menetelmän, litoterapian. Liity Jean-Christophen seuraan ja tutustu intohimoiseen viljelijän katsantokannan kautta Champagnen viininviljelyyn ja maineikkaaseen Bouzyn terroiriin. Jean-Christophe Delavenne on neljännen sukupolven "Vigneron", itsenäinen samppanjanviljelijä ja -tuottaja. Hänen viininvalmistuksensa tähtää Pinot Noirin ja Chardonnayn ominaisuuksien säilyttämiseen esitellen hänen perheensä viinitarhojen terroiria Bouzyssa, Ambonnayssa ja Cramantissa. Yhteisölleen omistautunut Jean-Christophe on myös SGV:n (Syndicat General de Vignerons) valvoja, jonka tehtävänä on edistää viestintää viljelijöiden käsityötyylien moninaisuudesta. Maisteltavat samppanjat:
    • Delavenne Grand Cru Nature NV
    • Delavenne Grand Cru Balbiacus NV
    • Delavenne Grand Cru Dom Basle NV
    • Delavenne Grand Cru Rosé Marne NV
    • Delavenne Bouzy Rouge 2019
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Champagne Deutzin perustivat William Deutz ja Pierre-Hubert Geldermann Aÿn kaupungissa vuonna 1838. Deutz on erityisen tunnettu korkeasta laadustaan ja klassisesta tyylistään. Reilu kolmannes rypäleistä tulee talon omilta tarhoilta ja loput hankitaan läheisiltä sopimusviljelijöiltä. Deutzille rypäleitä toimittavien tarhojen échelle luokitus on yli 95 %, luku on yksi Champagnen korkeimmista.
  • For the Amour of Deutz

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 18:00 LOPPUUNMYYTY Hinta: 120 € Luennoitsija: Caroline Latrive, Kellarimestari, Champagne Deutz Huom! Luento pidetään englanniksi. Yksi Champagnen hienoimmista blanc de blancs luksusamppanjoista, Amour de Deutz luotiin ensimmäisen kerran vuonna 1993, kun Deutzissa koitti uusi aikakausi. Sitä on seurannut sarja upeita vuosikertoja. Kellarimestari Caroline Latrive on valinnut meille viisi upeaa esimerkkiä Deutzin historiallisten vuosikertojen kirjastosta, mukaan lukien sen kautta-aikojen toinen vuosikerta 1995. Tartu tilaisuuteen, sillä Caroline on täydellinen opas tämän jalon Chardonnay-samppanjan vivahteiden ja hienouksien ymmärtämiseen. Caroline Latriven urapolku tuli ilmeiseksi hänen opintojensa ja työharjoittelujen kautta arvostetuissa samppanjataloissa. Hän suoritti enologian tutkinnon vuonna 1999 ja aloitti työskentelyn Champagne Bollingerilla. Vuonna 2004 Caroline jatkoi opintojaan ja valmistui enologian ja viinin maisteriksi ennen kuin hänestä tuli Champagne Ayalan kellarimestari. 15 Ayala -vuoden jälkeen Caroline Latrive teki ensimmäisen sadonkorjuunsa Deutzin kellarimestarina vuonna 2022. Maisteltavat samppanjat:
    • Deutz Amour de Deutz 2013
    • Deutz Amour de Deutz 2006
    • Deutz Amour de Deutz 2002
    • Deutz Amour de Deutz 1999
    • Deutz Amour de Deutz 1995
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Champagne Devaux on ollut osa samppanjan historiaa 1800-luvulta lähtien. Veljekset Jules ja Auguste Devaux perustivat talon Epernayssä vuonna 1846. Tämän jälkeen taloa on johtanut vuoron perään kolme leski rouvaa. Tämä ns. samppanja-leskien aikakausi kesti yli 100 vuotta aina vuodesta 1846 vuoteen 1951 saakka. Vuonna 1987 Devaux samppanja talo siirtyi  kooperatiivi "Union Auboisen" haltuun. Vaikka Devuax on perustettu alun perin Eperneyhin sen sijaistee nykyisellään Côte-des-Barin alueella, aivan samppanjan eteläosassa. Tämä nousussa oleva ja kiehtova ala-alue  tunnetaan sen kauniista vehreistä kukkuloista, moninaisesta maaperästä ja erinomaisesta ja omaleimaisesta Pinot Noiristaan. Devauxin Coeur du Bar samppanjat kuvastavat tämän kiehtovan alueen uniikkia maaperää ja tyyliä.
  • 1600-luvulla eläneellä munkilla, Dom Pierre Pérignonilla, oli kunnianhimoinen tavoite valmistaa maailman parasta viiniä. Täydellisyyttä tavoitellessaan Dom Pérignon tuli kehittäneeksi olennaisia valmistustapoja, jotka loivat pohjan perinteiselle samppanjan valmistusmenetelmälle. Munkki Pérignonin lausahdus ”Come quickly, I’m tasting the stars!”, kuvastaa nerokkaasti makuelämystä, jonka saa kokea, kun lasi täytetään tällä legendaarisella samppanjalla. Dom Pérignonin ensimmäinen vuosikerta on vuodelta 1921 ja se tuli myyntiin vuonna 1936.
  • Domaine Alexandre Bonnet omistaa 47 ha viinitarhoja Les Riceyn kylää ympäröiviltä rinteiltä Champagnen alueen eteläisimmällä alueella, Côte de Barissa. Kaikki tarhat ovat HEV- sertifioituja (High Environmental Value), eikä kemiallisia torjunta-aineita ole käytetty tarhoilla vuosikymmeneen. AB:lle tärkein viljeltävä lajike on Pinot Noir, mutta he viljelevät myös Chardonnayta, sekä pieniä määriä vanhoja lajikkeita kuten Pinot Blanc, Pinot Gris, Arbane ja Petit Meslier. Viiniköynnösten keski-ikä on 30 vuotta. Alueen maaperä on Kimmeridgian kalkkikiveä, joka eroaa muiden Champagnen alueiden maaperästä. Alueen Pinot Noir samppanja on tyyliltään puhdas, hienostunut ja mineraalinen. Kellarimestarina vuoteen 2022 asti toimi CSWWC Lifetime Achievement Award- tunnustuksella palkittu Alain Pailley. Alainin kanssa vuosia työskennellyt Irvin Charpentier jatkoi pääkellarimestarina Alainin jäätyä eläkkeelle. Vuodesta 2021 asti Alexandre Bonnet on tuottanut kahta eri samppanjabrändiä; Alexandre Bonnet- samppanjat tuotetaan vain omien tarhojen rypäleistä. Ferdinand Bonnet- samppanjoissa käytetään myös sopimusviljelijöiden rypäleitä.
  • Domaine Alexandre Bonnet - Secrets of Les Riceys terroir

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 15:00 Lauantai 27.4.2024 klo 13:30 Hinta: 70 € Luennoitsija: Irvin Charpentier, Kellarimestari, Champagne Domaine Alexander Bonnet Huom! Luento pidetään englanniksi. Tämä kiehtova Master Class -luento sukeltaa syvälle Les Riceysin kylän terroiriin ja sen ikoniseen Pinot Noiriin. Les Riceys eteläisessä Champagnen Côte des Barissa on alueen suurin ja korkeimmalle arvostettu kylä. Domaine Alexandre Bonne’n äskettäin nimitetty kellarimestari Irvin Charpentier tuntee ulkoa arvokkaat kasvupaikat ulkoa nuoresta iästään huolimatta. Hän näyttää meille kuusi 100% Pinot Noir -viiniä Domaine Alexandre Bonnetilta - joista kaksi tulee ilman kuplia! Blanc de noirsia ja roséeta täydentävät punainen Coteaux Champenois ja paikallinen kuriositeetti Rosé des Riceys. Tällä luennolla Irvinin seuraan liittyy Domaine Alexandre Bonnet’n aluevientipäällikkö Thomas Bounias. 30-vuotiaana Irvin Charpentier, jolla on kolminkertainen tutkinto geologiasta, viininviljelystä ja viinintutkimuksesta Dijonista, ylläpitää läheistä suhdetta viiniköynnöksiin. Hänen lähestymistapansa viininvalmistukseen ottaa huomioon yhtä lailla alueen historian, maantieteen, geologian ja ilmaston. Ensimmäiset viinintekokokemuksensa Irvin hankki Côte de Nuits’n ikonisella Domaine de la Vougeraiella. Sen jälkeen hän työskenteli viisi vuotta samppanjatilan entisen kellarimestari Alain Pailleyn rinnalla, joka välitti tietämyksensä Les Riceysista ja erilaisten Pinot Noir -viinien valmistuksen hienouksista: Champagne, Coteaux Champenois ja Rosé des Riceys. Maisteltavat samppanjat:
    • Domaine Alexandre Bonnet Blanc de Noirs NV
    • Domaine Alexandre Bonnet Blanc de Noirs Hardy NV
    • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys La Forêt 2020
    • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys 2012
    • Domaine Alexandre Bonnet Les Contrées Rosé 2019
    • Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Rouge 2021
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Vuonna 1152 rakennettujen kellareiden paikalle pieneen Urvillen kylään Champagneen perustettiin Drappierin samppanjatalo vuonna 1808. Seitsemännessä sukupolvessa toimiva, edelleen perheomisteinen Drappier on yksi arvostetuimmista samppanjatuottajista, ja heidän kellarinsa ovatkin Champagnen alueen vanhimpia ja kattavimpia. Drappierin kädenjälki alueen historiassa sijoittuu 1930-luvulle, kun Georges Collot istuttaa ensimmäisenä alueella Pinot Noir -lajiketta. Tästä lähtien hänet on tunnettu ”Father Pinot’na” ja Drappieria pidetäänkin alueellaan lajikkeen pioneerina. Muita talon erikoisuuksia ovat heidän poikkeuksellisen alhaiset sulfiittitasonsa sekä toimintaperiaatteet suurien pullokokojen tuottajana. http://www.champagne-drappier.com/en
  • Drappier – New generation in a family Champagne House, what is to come?

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 27.4.2024 klo 13:30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 50 € Luennoitsija: Charline Drappier, Osaomistaja ja Kaupallinen Johtaja, Champagne Drappier Huom! Luento pidetään englanniksi. ”Meillä on toinen jalka maassa, toinen Michelin-tähdellä palkitun ravintolan pöydän alla. Kuinka onnekkaita olemmekaan! Odotan innolla seuraavia 50 vuotta veljieni kanssa, Drappierin, perheemme ja viiniemme kehitystä”, sanoo Charline Drappier, kuuluisan Drappier-samppanjaperheen 8. sukupolven vesa. Côte des Barin Urvillessa sijaitseva sympaattinen talo on sukupolvenvaihdoksen kynnyksellä, kun Charline on vähitellen ottamassa tilan hoitoonsa edelliseltä sukupolvelta veljiensä Hugon ja Antoinen kanssa. Uusia tuulia on jo aistittavissa - viinitarhoilla, viinitilalla ja viineissä - mutta kunnioittaen kuitenkin suuresti nimensä historiaa ja perintöä. Tule tapaamaan Charlinea, oppimaan ja maistamaan, miltä Drappierin tulevaisuus näyttää! Humanistisista tieteistä innostuneen Charlene Drappierin laajaan opintoalaan kuuluivat ensin kirjallisuus, sitten maantiede La Sorbonnessa ja liikkeenjohtaminen EDHEC:ssä. Vuonna 2015 hän liittyi perheeseensä samppanjataloon ja työskenteli sille ensin Yhdysvaltain markkinoilla. Vuonna 2017 hän palasi Urvilleen ja lopulta hänestä tuli Drappierin kaupallinen johtaja. Maisteltavat samppanjat:
    • Drappier Carte d’Or NV
    • Drappier Brut Nature Rosé NV
    • Drappier Clarevallis Extra Brut NV
    • Drappier Quattuor Blanc de Quatre Blancs NV
    • Drappier Trop m'en Faut! Brut Nature NV
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Champagne F. Cossy on kahden naisen, äidin ja tyttären, johtama samppanjatalo Premier Cru luokitellulla alueella Jouy-Les-Reimsin pienessä kylässä. Viinitarhoja on kaikkiaan seitsemän hehtaaria. Cossyn suku on toiminut viininviljelijänä Champagnen alueella jo vuodesta 1764. Sophie Cossy nousi jo nuorena samppanjatalonjohtajaksi hänen isänsä menehdyttyä äkillisesti. Sophien valinta vuoden viininviljelijäksi arvostetussa Les Trophées Champenois–kilpailussa vuonna 2016 kertoo suuresta arvostuksesta tätä pientä viinintuottajaa kohtaan. Cossyn samppanjatilalla suositaan luonnonmukaista viljelyä: Traktorien sijaan tarhalla näkyy hevosia ja torjunta-aineita korvataan luonnonmukaisilla vaihtoehdoilla.
  • Champagne Fallet Dartilla on 18 hehtaarin viinitarhat upeassa Marnen laaksossa, Charly-sur-Marnea ympäröivän viiden kylän alueella. Tänä päivänä tila on uuden sukupolven käsissä kun serkukset Adrien ja Paul jatkavat suvun perintöä. He haluavat pitää yllä esi-isiensä arvoja: omaperäisyyttä, laatua, innovatiivisuutta ja kunnioitusta samppanjan valmistukseen. Jokainen palsta vinifioidaan erikseen tankissa tai tammitynnyreissä ja viinit kypsyvät kellareissa vähintään kolme vuotta.

  • G.H. Martel on Vuonna 1869 Avenay Val d’Or kylässä Epernayn lähellä perustettu Samppanjatalo. G.H. Martel & Co groupilla on yli 200 hehtaaria omia viljelyjä ja se ostaa rypäleitä viljelijöiltä yli 800 hehtaarin alueelta. Yrityksellä on kolme perinteistä rypäleiden puristamoa ja 20 000 m2 kellareita. G.H. Martel & Co samppanjan persoonallinen maku ja hienostuneisuus perustuu Rapeneau-perheen taitoon, joka on siirtynyt isältä pojalle neljän sukupolven ajan.

  • Reimsissä Champagnen viininviljelyalueen sydämessä vuodesta 1827 lähtien sijaitseva Mumm Champagne House on kehittänyt huippuosaamista, intohimoa alueelleen ja innovaatioita perustamisestaan lähtien. Mumm on omistautunut tuottamaan poikkeuksellisia viinejä hienoimmasta samppanjaterroirista. Viinitarhatoiminnasta viininvalmistukseen, sekoittamiseen ja pullotukseen, talo jatkaa tiukan ja rohkean kunnioitetun käsityötaitonsa kehittämistä. Mumm -samppanjat ilmentävät Champagnen viininviljelyalueen koko rikkautta ja kahden vuosisadan asiantuntemusta poikkeuksellisten viinien luomisessa. Niille on ominaista niiden rakenne, monimutkaisuus ja tuoreus sekä Pinot Noirin hedelmäinen rikkaus, joka tekee Mumm-tyylistä ainutlaatuisen. Nämä cuvéet muuttavat maistelukokemuksen aidoksi elämäntavaksi.
  • Nicolas Chiquet aloitti viininviljelyn 1746 Dizyssa. Vuonna 1919 veljekset Fernand ja Gaston perustivat samppanjatalon Chiquet Brothers. Vuonna 1935 Gaston halusi luoda oman brändin ja näin syntyi Champagne Gaston Chiquet. 1950-luvulla Gaston ja hänen poikansa Claude laajensivat Aÿn ja Hautvillersin alueelle. Vuodesta 2003 lähtien Clauden pojat Antoine ja Nicolas ovat olleet vastuussa perheen tilasta. Tänä päivänä myös Antoinen tytär Marion on mukana talon toiminnassa. Tarhoja on yhteensä 23 ha Dizyn, Aÿn, Mareuil-sur-Aÿn ja Hautvillersin alueella. Köynnösten keski-ikä on 27 vuotta. Vuonna 2015 talolle myönnettiin HVE - (Haute Valeur Environnementale) ja VDC – (Viticulture Durable en Champagne) sertifikaatit osoituksena ympäristöystävällisestä otteesta viininviljelyyn. http://www.gastonchiquet.com
  • 1900-luvun alussa Charles Gonet meni naimisiin ja muutti Mesnil-sur-Oger kylään keskelle Champagnen aluetta, mistä hänen vaimonsa oli kotoisin. Charles perusti Cote de Blanc viinitarhat poikansa Jacquesin kanssa. Vuonna 1958, Jacques hankki yhdessä vaimonsa kanssa viinitarhoja myös Montgueux kylästä ja sen myötä viinitilan tuotanto kasvoi ja viinien laatu parani huomattavasti. Vuonna 1985 Charlesin lapsenlapsi, Vincent joka oli kasvanut viinitarhojen keskellä, siirsi yhdessä vaimonsa Davy Sulcovan kanssa shampanja talon toiminnot Champagnen pääkaupunkiin, Epernayhin. Siitä lähtien shampanja talo on tunnettu nimellä GONET SULCOVA. Vincent jatkoi viinien tekemistä ja markkinointia ja Davy puolestaan huolehti viinitarhoista. Tänä päivänä Gonet Sulcovan shampanja taloa vie eteenpäin jo 4. sukupolvi, Karla ja Yan-Alexandre. Gonet Sulcovalla on viinitarhoja 20 hehtaaria Cote de Blanc alueella (Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru ja Oger Grand Cru), Montgueux ja Loches-sur-Ource. Viinitarhoista 80 % kasvaa Chardonney rypälettä ja loput 20 % Pinot Noir rypälettä. Gonet Sulcova shampanjat ovat hienostuneita, elegantteja viinejä joiden kanssa voi juhlistaa juhlapäiviä.
  • Gosset perustettiin vuonna 1584 Aÿ:n kaupunkiin ja on Champagnen alueen vanhin viinitalo. 16 sukupolvea on jatkanut Pierre Gosset’n työtä taidokkaan viininvalmistuksen ja perheen tietotaidon parissa. Nykyisin Champagne Gosset:n omistaa Renaud-Cointreau-perheyhtiö, joka on Jean-Pierre Cointreaun vision mukaisesti kehittänyt siitä kansainvälisesti arvostetun brändin. Gosset’n sanotaan olevan ”pienin suurista viinitaloista”. Hyvän menestyksen myötä samppanjatalo hankki vuonna 2009 Epernayn kaupungista historiallisen, kahden hehtaarin tilan, joka avattiin yleisölle heinäkuussa 2021. 1,7 kilometriä kellarikäytäviä on kaivettu kalkkikiviseen maaperään, minne mahtuu kypsymään noin 2,5 miljoonaa samppanjapulloa. Kaupassa Gosset:lle siirtynyt tila rakennuksineen on 1800-luvulta, minne pääsee vierailemaan ja nauttimaan kellarikierroksesta sekä samppanjamaistelusta ennakkovarauksella. Gosset:n samppanjan valmistukseen ei kuulu malolaktista käymistä, vaan samppanjoiden tyyli on raikas, vivahteikas ja mineraalinen. Tilan filosofia perustuu hyvin tehtyyn viiniin, johon syntyvät kuplat samppanjamenetelmän sivutuotteena. Gosset:n tyylin mukaisesti samppanja kypsyy hiivasakan päällä pullossa keskimääräistä pidempään. Gosset:n tyyli hurmaa viininystävät runsailla, tasapainoisilla ja moniulotteisilla samppanjoillaan, jotka sopivat niin aperitiiviksi kuin ruoan kanssa nautittavaksi.
  • Gosset Célébris – A Great Wine of Champagne

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 16:00 Lauantai 27.4.2024 klo 12:00 Hinta: 130 € Luennoitsija: Odilon de Varine, Pääviinintekijä ja Varatoimitusjohtaja, Champagne Gosset Huom! Luento pidetään englanniksi. “On maltettava odottaa, samppanjan Suuret Viinit paljastuvat vasta pitkän kypsytyksen jälkeen”, sanoo Champagne Gossetin pääviinintekijä Odilon de Varine. Pitkä aikaperspektiivi ei ole mitään uutta Gossetille, Champagnen vanhimmalle viinitalolle, joka perustettiin Aÿssa vuonna 1584. Gossetin tyyli on mineraalisen raikas säilyttäen upean viinillisen syvyyden. Gossetin karismaattinen ja pitkäikäinen luksussamppanja Célébris lanseerattiin ensimmäisen kerran vuosikerralta 1988. Sen rosé-versio on erityisen sielukas, mitä kauniisti tasapainottaa Célébris-sarjan uusin tulokas, kirkkaan hedelmäinen Blanc de Blancs. Liity Odilonin seuraan tutustumaan Champagnen eri vuosikertoihin ja ilmeikkäisiin Célébris -versioihin. Odilon de Varinen viinilliset juuret ovat syvällä, sillä molemmat hänen vanhemmistaan työskentelivät viinialalla, äiti Burgundissa ja isä Champagnessa. Kellarimestariuraa maineikkaissa samppanjataloissa rakentanut de Varine siirtyi Gosset’n varatoimitusjohtajaksi vuonna 2006. Talon pääviinintekijäksi hän ryhtyi vuonna 2016. Perheen ja viinin lisäksi Odilonin intohimoihin lukeutuvat rugby ja vintage autot. Maisteltavat samppanjat:
    • Gosset Célébris Blanc de Blancs 2012 
    • Gosset Célébris Vintage 2012 
    • Gosset Célébris Vintage 2004 
    • Gosset Célébris Vintage 2002
    • Gosset Célébris Rosé 2008 
    • Gosset Célébris Rosé 1998
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Gratiot-Pilliére on perheyritys, joka on tuottanut viiniä 11:ssa sukupolvessa vuodesta 1657 lähtien. Talon historia sai alkunsa, kun suvin patriarkka, Louis Gratiot, aloitti viininviljelyn Marne-laakson rinteillä ja siitä lähtien tarhat ovat siirtyneet isältä pojalle. He ovat tuottaneet samppanjaa omalla nimellään vuodesta 1969 lähtien, kun Jean-Claude Gratiot meni naimisiin Françoise Pillièren kanssa, ja he yhdessä perustivat Champagne Gratiot-Pillièren. Viinitalo sijaitsee Champagnen alueen itäosassa, Charly sur Marnessa, noin tunnin matkan päässä Pariisista. Tänään taloa johtaa veljekset Olivier ja Sébastien Gratiot. He vastaavat itse kaikesta viinitarhoilla tehdystä työstä ja viinitarhoja viljellään mahdollisimman vähäisin toimenpitein ja ympäristöä sekä maaperää kunnioittaen, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Tarhoilla viljellyistä rypäleistä 80% on Pinot Meunieriä, 15% Chardonnayta ja 5% Pinot Noiria. Vuosituotanto on n. 150 000 - 180 000 pulloa.
  • Artesaani viinintekijä neljännessä sukupolvessa Montagne de Reimsissä vuodesta 1890 lähtien. Palstoja on 36  neljässä eri kylässä joista 2 on Grand Cru luokiteltua, Verzany ja Verzy Tänä päivänä 7.75 ha tilaa johtaa Nicolas ja Marie -Noelle, joiden ainutlaatuinen filosofia viininviljelijöinä kunnioittaa luontoa, viljelyä ja  maaperää sopusoinnussa kuun kierron mukaan jossa terroir antaa luonteen samppanjoille. Tarkka rypäleiden korjuuaika, pitkäkestoinen painovoimaa hyödynnetty juoksutus, ilman suodatusta, 9k kypsytys sakan päällä. Reserveviinit otetaan v 1968 perustetusta solera -tynnyreistä. www.champagne-henrietbazin.com
  • Henriot on Champagnen vanhin yhtäjaksoisesti saman perheen omistuksessa ollut perheyritys, jota Henriot'n perhe kaitsee jo kahdeksannessa sukupolvessa. Yritys kerää rypäleensä Montage de Reimsin ja Cote de Blancin arvostetuimmilta palstoilta. Henriot -samppanjoiden laadun takaavat huomattavasti normaalia pidempi kypsytys, runsas reserve-viinien käyttö ja vähäinen dosage. Henriot-samppanjoille on ominaista puhdaspiirteisyys ja raikkaus.
  • Henriot - Wine is written in the vine

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 19:30 Perjantai 26.4.2024 klo 19:30 LOPPUUNMYYTY Lauantai 27.4.2024 klo 12:00 Hinta: 90 € Luennoitsija: Alice Tétienne, Kellarimestari, Champagne Henriot Huom! Luento pidetään englanniksi. Siitä lähtien kun Apolline Henriot perusti talon vuonna 1808, Henriot on pysynyt uskollisena herkulliselle Chardonnay-painotteiselle tyylilleen. Sitä kuvastaa tyypillisesti pitkistä ikääntymisajoista peräisin oleva paahteisen runsas luonne. Vuonna 2020 talossa käännettiin uusi sivu, kun Alice Tétienne nimettiin tilan kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi. Tässä Master Classissa Alice tutustuttaa meidät Henriotin taloon, viinityyliin ja sen viininvalmistuksen ja viljelyn saloihin, joita kuvaa Henriotin motto ‘wine is written in the vine’. Pääsemme nauttimaan Henriotin erinomaisen portfolion kohokohdista, muun muassa sen luksussekoitus Hemeran erinomaisista 2013 ja 2006 vuosikerroista. Champagnesta kotoisin olevalla Alice Tétiennella on muun muassa BTS Viticulture and Enology -tutkinto, kandidaatin tutkinto viinitieteessä ja maisterin tutkinto viinissä ja terroirissa. Niiden jälkeen hän hankki vielä kansallisen enologin diplomin. Työskenneltyään Centre Vinicole Nicolas Feuillattella ja Maison Krugilla, Alice Tétienne nimitettiin Maison Henriotin kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi vuonna 2020. Lokakuussa 2023 hänet nimettiin myös yhtiön varatoimitusjohtajaksi. Maisteltavat samppanjat:
    • Henriot Brut Souverain NV
    • Henriot Blanc de Blancs NV
    • Henriot Millésime 2014
    • Henriot L'Inattendue 2016
    • Henriot Hemera 2013
    • Henriot Hemera 2006
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
Go to Top