Master Class -luennot

Tule samppanjan parhaiden asiantuntijoiden – niin kotimaisten kärkinimien kuin ranskalaisten tähtivieraidemme – oppiin. Näissä Grand Champagne Helsinkiä varten räätälöidyissä Master Classeissa samppanjatalot avaavat kellariensa ovet ja pääsemme mukaan ainutlaatuisille makumatkoille samppanjan saloihin.

Oppaina Master Class -luennoilla toimivat alan kotimaiset huippuasiantuntijat, samppanjaan erikoistunut Master of Wine Essi Avellan, useita samppanjakirjoja kirjoittanut viiniasiantuntija Jukka Sinivirta ja maamme arvostetuimpiin sommeliereihin lukeutuva Samuil Angelov. Lisäksi mukana on todellinen tähtikaarti samppanjan huippunimiä arvostetuista kellarimestareista talojen omistajiin ja mielenkiintoisimpiin viljelijätuottajiin.

Luennot kestävät noin tunnin. Niissä samppanjat maistetaan Lehmann Glassin upeista suupuhalletuista Grand Champagne -samppanjalaseista. Kaikista Master Classeista löydät alta lisätietoja sitä mukaan kun tastingien sisällöt varmistuvat.

Master Class -luennot ovat maksullisia ja niiden hinnat löytyvät kunkin Master Classin kuvauksen kohdalta, josta voit suoraan ostaa lippusi. Paikkoja on rajallinen määrä, joten toimi nopeasti. Muistathan ostaa myös pääsylipun etukäteen.

ESSI AVELLAN

Master of Wine

Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Avellan on kirjoittanut lukuisia viinikirjoja, ja hänen uusin englanninkielinen teoksensa ’Essi Avellan’s Champagne’ julkaistaan Grand Champagne –tapahtumassa. Avellan on myös päivittänyt kuohuviinien kansainvälisesti merkittävimmän tietoteoksen Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine. FINE ja the World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Avellan kuuluu Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun tuomaristoon. Avellan on Glorian Ruoka & Viinin kolumnisti ja hänen samppanja-arvioitaan voi lukea www.essiavellan.com -sivustolta.

Master Class: Blanc de Noirs on the rise
To 11.05.2017 klo 15.00-16.00
Pe 12.05 2017 klo 16.30-17.30
La 13.05.2017 klo 16.00-17.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

JUKKA SINIVIRTA

Viinin- ja samppanjantuntija

Jukka Sinivirta on tunnettu hahmo suomalaisissa viinipiireissä. Kirjoittajana, luennoitsijana, konsulttina, televisio- ja radio-ohjelmien esiintyjänä hänestä on tullut luotettu viinintuntija, mutta myös usein esillä oleva henkilöhahmo ruoasta ja juomasta puhuttaessa. Eri haastatteluissa useimmin hänestä mainittu nimike on Suomen herra samppanja tai Samppanja-Sinivirta.

Master Class: Champagne’s delicious but different vintages 2008 and 2009
To 11.05.2017 klo 15.00-16.00
Pe 12.05.2017 klo 15.00-16.00
La 13.05.2017 klo 14.30-15.30

Master Class: Spécial Club – Club Trésors de Champagne
To 11.05.2017 klo 16.30-17.30
Pe 12.05.2017 klo 16.30-17.30
La 13.05.2017 klo 19.00-20.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

SAMUIL ANGELOV

Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja ja ravintolan Murun perustaja

Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja Samuil Angelov lukeutuu Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin sommeliereihin. Aikaisemmin muun muassa Savoyssa vaikuttanut Angelov tunnetaan nykyisin ravintola Murun, Pastiksen ja Finnjävelin yrittäjänä.

Master Class: Food Loves Champagne
Pe 12.05.2017 klo 19.30-20.30 LOPPUUNMYYTY
La 13.05.2017 klo 13.00-14.00 LOPPUUNMYYTY

Tutustu Master Class -luentoon ›

Jean-Baptiste Lécaillon

Kellarimestari, Champagne Louis Roederer

Louis Roederer tunnetaan ennen muuta majesteettisesta luksussekoituksesta Cristalista. Talon pitkäaikaisella ja korkealle arvostetulla kellarimestarilla Jean-Baptiste Lécaillonilla on kuitenkin lähes Midaan kosketus myös talon muiden viinien osalta. 2016 Samppanjan ja kuohuviinien maailmanmestaruuskisoissa (CSWWC) kaikki Roedererin kilpailuun ilmoittamat 10 samppanjaa palkittiin kultamitalilla!

  • Master Class: Louis Roederer – A Cristal-clear vision
    To 11.05.2017 klo 16.30-17.30 LOPPUUNMYYTY
    Pe 12.05.2017 klo 18.00-19.00 LOPPUUNMYYTY

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Benoît Gouez

Kellarimestari, Champagne Moët & Chandon

Benoît Gouez on täyttänyt Moët & Chandonin kellarimestarin suuret saappaat vuodesta 2005 asti. Hän itse uskoo päätyneensä tähän tavoiteltuun ja vaikutusvaltaiseen toimeen paitsi onnekkaiden sattumien mutta myös intohimon vuoksi. Benoît on esimerkki uuden ajan kommunikatiivisesta, avoimesta ja luovasta kellarimestarista.

Master Class: The eternal style of Moët
To 11.05.2017 klo 18.00-19.00
Pe 12.05.2017 klo 19.30-20.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Charles Philipponnat

Johtaja, Champagne Philipponnat

Charles Philipponnat on talon syvästi intohimoinen ja visionääri johtaja. Hänen sukunimensä saattaa viitata koko uraan Philipponnatilla mutta näin ei suinkaan ole. Valmistuttuaan poliittisten tieteiden ja kauppatieteiden opinnoistaan Pariisissa, Charlesin ura vei hänet Moët & Chandonille. Kutsu entiselle sukutilalleen Champagne Philipponnat’lle kävi vuonna 2000. Sen lisäksi että Charlesilla on oikea sukunimi, tämä intellektuelli ja sympaattinen herrasmies on täydellinen isäntä Philipponnatille.

Master Class: The Philipponnat style based on Pinot Noir
To 11.05.2017 klo 16.30-17.30

Master Class: Blend vs Terroir approach at Philipponnat
Pe 12.05.2017 klo 16.30-17.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Michel Drappier

Omistaja, Champagne Drappier

Champagne Drappier on jo seitsemännessä sukupolvessa toimiva samppanjatalo. Talon omistaja Michel Drappier suoritti viininviljelyn ja enologian opintonsa Burgundin Beaunessa ja haki kokemusta muun muassa Chanodinin kuohuviinitilalta Kalifornian Napa Valleysta. Michel otti Champagne Drappierin ohjat käsiinsä isältään Andrélta vuonna 1979.

Master Class: The House of Drappier – Magnificent diversity from one terroir and one winemaker
To 11.05.2017 klo 18.00-19.00
Pe 12.05.2017 klo 18.00-19.00
La 13.05.2017 klo 14.30-15.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Sandrine Logette

Kellarimestari, Champagne Duval-Leroy

Paljasjalkainen champagnelainen, Sandrine Logette-Jardin on yksi alueen harvoja naispuolisia kellarimestareita. Hän suoritti enologian opintonsa vuonna 1990 ja aloitti Duval-Leroylla seuraavana vuonna. Tänään hän vastaa kellarimestarina Duval-Leroyn koko viininvalmistuksesta. Hänen meriitteihinsä lukeutuvat monet innovaatiot talon viininvalmistuksessa mukaan lukien uuden ympäristöystävällisen kellarin suunnittelu ja käyttöönotto.

Master Class: Duval-Leroy’s prescious parcelles
Pe 12.05.2017 klo 15.00-16.00
La 13.05.2017 klo 16.00-17.00 LOPPUUNMYYTY

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Denis Bunner

Apulaiskellarimestari, Champagne Bollinger

Muun muassa enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner on Champagne Bollingerin apulaiskellarimestari.

Master Class: One pillar of Bollinger style: fermentation in oak
Pe 12.05.2017 klo 15.00-16.00

Master Class: Bollinger – The prestigious collection
La 13.05.2017 klo 16.00-17.00 LOPPUUNMYYTY

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Nicolas Jaeger

Kellarimestari, Champagne Alfred Gratien

Vuonna 1972 syntynyt Nicolas Jaeger seuraa isänsä jalanjälkiä Champagne Alfred Gratienin kellarimestarina, sillä talon historiassa Jaegerin pojat ovat seuranneet isiään kellarimestareina jo neljän sukupolven ajan. Nicolas Jaeger kasvoi keskellä viinitarhoja samppanjan alueella isänsä kotikylässä Reuil’issa sekä Mesnil-sur-Oger’ssa, missä hänen äitinsä perhe omisti viinitarhoja. Lapsuudessaan Nicolas seurasi isäänsä viikonloppuisin töihin ja hän oppi isänsä rinnalla kaikki kellaritehtävät. Hän on toiminut talon kellarimestarina vuodesta 2007 asti.

Master Class: Alfred Gratien – Tradition passed from father to son
La 13.05.2017 klo 13.00-14.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Cédric Thiébault

Kellarimestari, Champagne Besserat de Bellefon

Cédric Thiébault on vastannut kellarimestarina jo vuosikymmenen ajan Besserat de Bellefonin talon samppanjoista. Laadun kehitys ja lukuisat uudet tuotteet ovat olleet Thiébaultin merkittävä panos tämän 1843 syntyneen talon historiaan. Hänelle kellarimestarin työ on kutsumus ja pitkän historian menestyksekäs jatkaminen tärkeä velvollisuus.

Master Class: Besserat de Bellefon’s smooth sensations
Pe 12.05.2017 klo 18.00-19.00
La 13.05.2017 klo 14.30-15.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Didier Gimonnet

Didier Gimonnet, Omistaja, Champagne Pierre Gimonnet & Fils

Didier Gimonnet johtaa perheomisteista samppanjataloaan yhdessä veljensä Olivierin kanssa. Hän on oppikirjaesimerkki monipuolisesta viljelijä-tuottajasta: vaikka Didier on vastannut talon viinien tekemisestä ja markkinoinnista vuodesta 1988 asti, hän tunnustaa viettävänsä ajastaan silti yli puolet viinitarhoilla. Näin siksi, että hänestä Gimonnet’n viinien tulee enenevissä määrin heijastaa kasvupaikkojansa niiden puhdaspiirteisyyden, eleganssin ja mineraalisuuden muodossa.

Master Class: Reflections of terroir – Pierre Gimonnet Spécial Club Millésime de Collection
La 13.05.2017 klo 17.30-18.30 LOPPUUNMYYTY

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

CYRIL JANISSON

Omistaja, Champagne Janisson-Baradon

Veljespari Cyril ja Maxence Janisson ovat kääntäneet Janisson-Baradonin talon liki ylösalaisin 15 vuodessa. Aikaisemmin talo tuotti vuodessa vain 27 000 pulloa ja myi loput rypäleistä samppanjataloille. Nykyisin ulos ei myydä yhtään. Cyril vastaa kaupallisesta puolesta ja hänen pikkuveljensä Maxence viininteosta.

Master Class: Janisson-Baradon – Chardonnay, Pinot Noir, Meunier and beyond
La 13.05.2017 klo 17.30-18.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Damien Valtier

Vientipäällikkö, Champagne Charles Heidsieck

Damien Valtier on isänsä puolelta burgundilainen ja äitinsä puolelta bordeaux’lainen, mutta silti hän kasvoi Versailles’issa… Kaukana viinitarhoilta mutta muutaman korttelin päässä Château du Roi Soleil’sta. Rahoituksen opintojensa ja vuoden Madagascarilla jälkeen Damien päätti palata juurilleen ja intohimonsa viinin pariin. Hän on työskennellyt vuodesta 2013 Champagne Charles Heidsieckin vientipäällikkönä ja osallistuu siinä roolissa tämän erityislaatuisen samppanjatalon renessanssiin.

Master Class: Live the Charles Heidsieck Experience
To 11.05.2017 klo 19.30-20.30
Pe 12.05.2017 klo 18.00-19.00 LOPPUUNMYYTY
La 13.05.2017 klo 14.30-15.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Raymond Ringeval

Vientipäällikkö, Champagne Palmer & Co

Raymond Ringeval on ollut Champagne Palmerin vientipäällikkö vuodesta 2013. Hänen käsissään Champagne Palmerin brandiä  on nostettu kansainväliseen tietoisuuteen. Ennen Palmeria Raymond työskenteli kahdeksan vuotta Bollinger Groupissa Champagne Ayalan vientipäällikkönä. Huippuviinit ja kypsät samppanjat ovat hänen intohimonsa, mikä sopii aitoon Palmerin henkeen.

Master Class: Palmer’s top vintages in magnum
To 11.05.2017 klo 15.00-16.00
Pe 12.05.2017 klo 16.30-17.00
La 13.05.2017 klo 13.00-14.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Marie Vorstermans

Aluevientipäällikkö, Champagne Nicolas Feuillatte

Alunperin psykologiaa opiskellut Marie Vorstermans vaihtoi kotimaansa Hollannin tulppaanit ja tuulimyllyt Chardonnayhin ja viinirinteisiin kun hän muutti Burgundin Chablis’hin vuonna 2001. Vuodet Domainen Larochella vastuualueenaan muun muassa Skandinavian markkinat kasvattivat entisestään Marien intohimoa viiniin, ihmisiin ja vientikauppaan. Burgundista Marie muutti Champagneen, jossa hän on pitkään toiminut Champagne Nicolas Feuillatten vientipäällikkönä vieden brändin ilosanomaa ympäri maailmaa.

Master Class: Nicolas Feuillatte Palmes d’Or – The Diva of Champagne

To 11.05.2017 klo 19.30-20.30
Pe 12.05.2017 klo 15.00-16.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Essi Avellan, Michel Drappier

Master Class -luento on tarkoitettu Glorian ruoka & viini -lehden lukijoille. Ohjeet ja etukoodin lukijaedun saamiseksi löytyvät huhtikuun alussa ilmestyneestä Glorian Ruoka & viini -lehdestä.

Master Class: Essi Avellan, Michel Drappier – Glorian ruoka & viini -lukijaetu Master Class -luento

La 13.05.2017 klo 14.30-15.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›