Master Classes2018-04-18T18:30:59+00:00

Master Class -luennot

Tule samppanjan parhaiden asiantuntijoiden – niin kotimaisten kärkinimien kuin ranskalaisten tähtivieraidemme – oppiin. Näissä Grand Champagne Helsinkiä varten räätälöidyissä Master Classeissa samppanjatalot avaavat kellariensa ovet ja pääsemme mukaan ainutlaatuisille makumatkoille samppanjan saloihin.

Oppaina Master Class -luennoilla toimivat alan kotimaiset huippuasiantuntijat, samppanjaan erikoistunut Master of Wine Essi Avellan, useita samppanjakirjoja kirjoittanut viiniasiantuntija Jukka Sinivirta ja maamme arvostetuimpiin sommeliereihin lukeutuva Samuil Angelov. Lisäksi mukana on todellinen tähtikaarti samppanjan huippunimiä arvostetuista kellarimestareista talojen omistajiin ja mielenkiintoisimpiin viljelijätuottajiin.

Luennot kestävät noin 50 minuuttia. Niissä samppanjat maistetaan Lehmann Glassin upeista suupuhalletuista Grand Champagne -samppanjalaseista. Kaikista Master Classeista löydät alta lisätietoja sitä mukaan kun tastingien sisällöt varmistuvat.

Master Class -luennot ovat maksullisia ja niiden hinnat löytyvät kunkin Master Classin kuvauksen kohdalta, josta voit suoraan ostaa lippusi. Paikkoja on rajallinen määrä, joten toimi nopeasti. Muistathan ostaa myös pääsylipun etukäteen.

ESSI AVELLAN

Master of Wine

Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Avellan on kirjoittanut lukuisia viinikirjoja, hän on muun muassa päivittänyt kuohuviinien kansainvälisesti merkittävimmän tietoteoksen Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine. FINE ja the World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Avellan kuuluu Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun tuomaristoon. Avellan on Glorian Ruoka & Viinin kolumnisti ja Kauppalehti Option Viiniklubin vetäjä. Hänen samppanja-arvioitaan voi lukea www.essiavellan.com -sivustolta.

Master Class: Samppanjaa ja kaviaaria

To 19.04.2018 klo 15.00
Pe 20.04.2018 klo 18.00
La 21.04.2018 klo 14.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

JUKKA SINIVIRTA

Viinin- ja samppanjantuntija

Jukka Sinivirta on tunnettu hahmo suomalaisissa viinipiireissä. Kirjoittajana, luennoitsijana, konsulttina, televisio- ja radio-ohjelmien esiintyjänä hänestä on tullut luotettu viinintuntija, mutta myös usein esillä oleva henkilöhahmo ruoasta ja juomasta puhuttaessa. Eri haastatteluissa useimmin hänestä mainittu nimike on Suomen herra samppanja tai Samppanja-Sinivirta.

Master Class: Samppanjan ja juustojen liitto

To 19.04.2018 klo 19.30 Loppuunmyyty
La 21.04.2018 klo 19.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

SAMUIL ANGELOV

Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja ja ravintola Murun perustaja

Master Class -luennollaan Samuil Angelov käy läpi samppanjan perustyylejä ja maistattaa samalla erilaisten samppanjatyylien valikoituja helmiä. Tässä on hyvä perustietopaketti samppanjasta! Luennolla päästään myös kokeilemaan lasin vaikutusta samppanjan makuun.

Master Class: Viini kuplien takana – Samppanjan ABC

Pe 20.04.2018 klo 18.00 Loppuunmyyty
La 21.04.2018 klo 17.30 Loppuunmyyty

Tutustu Master Class -luentoon ›

Philippe Jamesse

Head Sommelier, Les Crayères, Champagne

Master Classissaan Philippe demonstroi meille visionsa hurjan menestyksekkään ’Grand Champagne’ lasin takana ja kertoo miten lasiperheen uusin jäsen ’Synergie’ syntyi. Nauttiaksemme tämän henkäyksen kevyen, tulppaaninmallisen suupuhalletun lasin tarjoamasta kerroksellisuudesta ja tarkkuudesta, vertailemme samoja viinejä kolmesta eri lasista. Apunamme on kaksi tyylillisesti erilaista samppanjaa Ayalan arvostetulta samppanjatalolta, joten Master Classissa tarjoillaan siis kuusi annosta samppanjaa. Tule aistimaan miksi huippuhyvä samppanjalasi on paras ostoksesi.

Philippe Jamesse: In the search for the perfect Champagne Glass

To 19.04.2018 klo 15.00
La 21.04.2018 klo 14.30

Tutustu Master Class -luentoon ›

Richard Geoffroy

Kellarimestari, Champagne Dom Pérignon

Vaikka Richard Geoffroy on syntynytkin viininviljelijäperheeseen Champagnessa, viininvalmistus ei ollut hänen ensimmäinen valintansa. Hän suoritti ensin lääkärin tutkinnon mutta kuuli sen jälkeen nopeasti viinialan kutsun ja päätyi opiskelemaan viininvalmistusta Reimsiin. Sen jälkeen urakehitys oli nopeaa, ja Richard Geoffroy on ollut Dom Pérignonin kellarimestari vuodesta 1990 asti. Geoffroyn johdossa, Dom Pérignonin imago on muuttunut klassisesta nykyaikaiseksi ja jopa avantgardististiseksi. Geoffroyn käsialaa on myös Dom Pérignon –perheen kasvattaminen pitkään kypsytetyillä P2 ja P3 samppanjoilla.

Master Class:
To 19.04.2018 klo 16:30 Loppuunmyyty
Pe 20.04.2018 klo 16:30 Loppuunmyyty

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Gilles Descôtes

Kellarimestari, Champagne Bollinger

Gilles Descôtes’n tie Champagne Bollingerin kellarimestariksi alkoi maataloustieteiden ja viininteon opintojen kautta Pariisissa ja Montpellierissa. Valmistuttuaan hän toimi ’lentävänä viinintekijänä’ Yhdysvalloissa, Etelä-Afrikassa ja Bordeaux’ssa. Palattuaan synnyinseudulleen Champagneen, hän työskenteli Champagne Committeelle sekä Vranken Pommerylle. Bollingerin tiimiin Descôtes liittyi vuonna 2003 ja päätyi viinitarhojen johtajaksi vuonna 2005. Ylennys teknisen johtajan pestiin tapahtui vuonna 2012 ja vuonna 2013 hänestä tuli Bollingerin kellarimestari. Gilles Descôtes on 52-vuotias ja hänellä on kaksi lasta.

Master Class: Blind tasting experience of Bollinger R.D. vintages
Pe 20.04.2018 klo 16.00 Loppuunmyyty

Master Class: Bollinger – The prestigious collection
To 19.04.2018 klo 18.00 Loppuunmyyty

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Fabrice Rosset

Chairman and Ceo, Champagne Deutz

Fabrice Rosset syntyi Champagnen sydämessä Epernayssa. Vaikuttavan uransa aikana hän on työskennellyt lukuisissa tehtävissä Louis Roederer Groupissa. Roedererin ostettua Deutzin Rossetista tuli Deutz & Delas Groupin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. Hänelle on myönnetty Ordre des Coteaux de Champagnen kunniakomentajan arvonimi. Fabrice on naimisissa ja hänellä on neljä lasta. Perhe nauttii laskettelelusta ja golfista, vaikka Rosset joutuukin antamaan muille ’tasoitusta’ (handicap) aikapulansa vuoksi!

Master Class:  Deutz – The Art of Cuvée

To 19.04.2018 klo 19.30
Pe 20.04.2018 klo 18.00 Täynnä

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Antoine Roland-Billecart

Varatoimitusjohtaja, Champagne Billecart-Salmon

Antoine Roland-Billecart edustaa yhdessä veljensä François’n kanssa Champagne Billecart-Salmonin kuudetta sukupolvea. Lukuisien ulkomaan sekä Bordeaux’n ja Burgundin työkokemuksien jälkeen hän aloitti sukunsa samppanjatalossa vuonna 1984. Oltuaan aluksi mukana myös viininvalmistuspuolella, hän on jo pitkään vastannut talon vientiosastosta.

Master Class: Billecart-Salmon – Celebrating 200 years of excellence
To 19.04.2018 klo 16.30
Pe 20.04.2018 klo 15.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Didier Mariotti

Kellarimestari, Champagne G.H. Mumm

Suoritettuaan ruoka- ja viinitieteiden ja enologian opintonsa, Didier Mariotti kerrytti kokemustaan Moët & Chandonin ja Nicolas Feuillatten samppanjataloissa. Hän liittyi G.H. Mummin viininvalmistustiimiin vuonna 2003 ja hänet ylennettiin nopeasti kellarimestariksi. Tässä positiossa hän on vastannut G.H. Mummin samppanjoista jo 11 vuoden ajan. Didier on intohimoinen golfaaja ja siten tuttu näky Champagnen Golf de Gueux’n kentällä.

Master Class: G.H. Mumm Vintages – A Step Into The Exceptional
To 19.04.2018 klo 18.00 Loppuunmyyty
Pe 20.04.2018 klo 19.30
La 21.04.2018 klo 17.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Hubert de Billy

Omistaja, Champagne Pol Roger

Pol Roger lukeutuu harvoihin perheomisteisiin samppanjatiloihin ja Hubert de Billy on samppanjasuvun edustaja viidennessä sukupolvessa. De Billy on työskennellyt Pol Rogerilla vuodesta 1988 alkaen, ja hän vastaa tällä hetkellä talon viestinnästä ja brändinrakentamisesta. Hän on ollut hallituksen jäsen vuodesta 1998 asti. Yhdessä kellarimestari Dominique Petit’n kanssa de Billy esittelee talon viinisekoitukset suvun (isä, sisko, setä) hyväksyttäväksi. Hubert de Billyllä on kolme lasta, joten jatkajia suvun samppanjatraditiolle löytyy.

Master Class: Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill
Pe 20.04.2018 16.30 Loppuunmyyty

Master Class: Pol Roger Vintages
To 19.04.2018 klo 19.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Cyril Brun

Kellarimestari, Champagne Charles Heidsieck

Charles Heidsieckin kellarimestari on perin juurin champagnelainen. Cyril Brun syntyi viinitekijäperheeseen Aÿssa, mutta on ehtinyt uransa aikana toimia muillakin aloilla ennen kuin palasi takaisin kotiseudulleen ja intohimonsa samppanjan pariin. Yhdysvalloissa suoritettujen opintojen jälkeen hän työskenteli vähittäiskauppa-alalla ennen kuin hän aloitti enologina Veuve Clicquot’lla, jonka palveluksessa hän toimi 15 vuotta vastaten viiniviestinnästä ja enologisesta kehityksestä. Cyril Brun on toiminut Charles Heidsieckin kellarimestarina vuodesta 2015 asti.

Master Class: Charles Heidsieck Blanc des Millénaires vertical tasting

To 19.04.2018 klo 18.00 Loppuunmyyty
Pe 20.04.2018 klo 19.30 Loppuunmyyty
La 21.04.2018 klo 14.30 Loppuunmyyty

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Laurent Champs

Omistaja ja Kellarimestari, Champagne Vilmart & Cie

Vilmart & Cietä vahvasti oman filosofiansa ja maailmalta hankitun kokemuksensa mukaan johtava Laurent Champs seuraa tehtävässä isäänsä René Champsia. Jo René valitsi luonnonmukaisen tien hyödyntäen biodynaamisen viljelyn periaatteita. Viidennen sukupolven Laurent’n otettua ohjakset käsiinsä vuonna 1989 suunta on vakiintunut kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseksi.

Master Class: Vilmart & Cie – Wine first
Pe 20.04.2018 klo 19.30
La 21.04.2018 klo 13.00 Loppuunmyyty

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Jean-Francois Clouet

Omistaja, Champagne André Clouet

Jean-François Clouet on Champagne André Clouet’n omistaja, johtaja, promoottori ja kellarimestari. Synnyttyään juuriaan myöden champagnelaiseksi varustettuna yhdeksällä hehtaarilla arvokasta Grand Cru –maata Montagne de Reimsissa, hänen elämänpolkunsa oli pitkälti etukäteen päätetty. Mutta Jean-François jos kuka osaa ottaa kaiken irti siitä!

Master Class: André Clouet
La 21.04.2018 klo 17.30 Loppuunmyyty

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Edouard Cossy

Regional Export Director, Champagne Laurent-Perrier

Edouard Cossy vastaa Laurent-Perrierin Pohjois-Euroopan markkinoista. Suoritettuaan Burgundissa viini- ja alkoholikaupan tutkinnon, Cossy aloitti Champagnessa vuonna 2006 merkittävän perheomisteisen samppanjatalon markkinointiviestintävastaavana. Sitten hän hankki kansainvälistä kokemusta Vietnamissa työskennellen neljä vuotta viini- ja alkoholimaahantuojalla Ho Chi Minh Cityssä. Hän aloitti Laurent-Perrierillä vuonna 2012.

Master Class: Laurent-Perrier Grand Siècle – Blending the best with the best

Pe 20.04.2018 klo 16.30
La 21.04.2018 klo 16.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Hervé Dantan

Kellarimestari, Champagne Lanson

Viinintekijäperheeseen syntynyt Hervé Dantan on aina ollut äärettömän kiinnostunut viinien maailmasta. Vietettyään useita vuosia Ranskan kuuluisimmilla viinialueilla ja Kaliforniassa, hän palasi Champagneen omistautuakseen intohimolleen, samppanjalle. Ansaittuaan alan arvostuksen hänet pyydettiin Lansonille talon pitkäaikaisen kellarimestari Jean-Paul Gandonin työn jatkajaksi heinäkuussa 2014. Tehtyään yhdessä töitä tämän kanssa kahden vuoden ajan, Dantan toimii nykyään Lansonin kellarimestarina.

Master Class: The art of crafting Lanson Black Label
Pe 20.04.2018 klo 14.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Cyril Janisson

Omistaja, Champagne Janisson-Baradon

Veljespari Cyril ja Maxence Janisson ovat kääntäneet Janisson-Baradonin talon liki ylösalaisin 15 vuodessa. Aikaisemmin talo tuotti vuodessa vain 27 000 pulloa ja myi loput rypäleistä samppanjataloille. Nykyisin ulos ei myydä yhtään. Cyril vastaa kaupallisesta puolesta ja hänen pikkuveljensä Maxence viininteosta. Tila avasi hiljattain hienon putiikin ja samppanjaterassin Epernayn keskeisimmälle paikalle.

Master Class: Janisson-Baradon – Blanc de blancs, young vs. mature
La 21.04.2018 klo 13.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Frédéric Mairesse

Toimitusjohtaja, Champagne Barons de Rothschild

Ennen valintaansa Champagne Barons de Rothschildin toimitusjohtajaksi, Frédéric Mairesse toimi useita vuosia Domaines Paul Jaboulet Aînén ja Château La Lagunen johtajana. Sitä edelsi 14 vuoden ura useissa kuuluisissa samppanjataloissa Seagramin ja LVMH:n portfolioissa. Maataloustieteiden ja viininteon opintojen lisäksi Mairesse on INSEAD Business Schoolin kasvatti.

Master Class: Champagne Barons de Rothschild – Excellence, a family tradition

To 19.04.2018 klo 16.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Raymond Ringeval

Vientipäällikkö, Champagne Palmer & Co

Raymond Ringeval on ollut Champagne Palmerin vientipäällikkö vuodesta 2013. Hänen käsissään Champagne Palmerin brandiä on nostettu kansainväliseen tietoisuuteen. Ennen Palmeria Raymond työskenteli kahdeksan vuotta Bollinger Groupissa Champagne Ayalan vientipäällikkönä. Huippuviinit ja kypsät samppanjat ovat hänen intohimonsa, mikä sopii aitoon Palmerin henkeen.

Master Class: Palmer Vintage, a timeless signature

Pe 20.04.2018 klo 18.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Spécial Club

Didier Gimonnet (Pierre Gimonnet & Fils), Arnaud Margaine (A. Margaine), Cédric Moussé (Moussé Fils), Angéline Templier (J. Lassalle), moderaattorina Jukka Sinivirta

Etsitkö Champagnen alueen pieniä artesaanituottajia, jotka ovat sitoutuneet yhteisiin periaatteisiin: vain omien tarhojen rypäleistä tehtyjä, vain omista kellareista kokonaan itse valmistettuna, vain tiukan maistajapaneelin kahteen kertaan hyväksymiä samppanjoita? Mutta aina kunkin omaan persoonalliseen tyyliin. 28 intohimoista viljelijä-tuottajaa eri puolelta Champagnea kuuluu vuonna 1971 perustettuun Club Trésors de Champagne -yhdistykseen. He käyttävät huippuviinissään samaa mittatilaustyönä tehtyä pullomallia.

Master Class: Spécial Club – Treasures of Champagne

Pe 20.04.2018 klo 14.30 Loppuunmyyty
La 21.04.2018 klo 12.30 Loppuunmyyty

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Alexandre Ponnavoy & Mikael Falkman

Uudet tuulet puhaltavat vahvasti Taittingerin samppanjatalossa. Pierre-Emmanuel Taittinger on yhdessä lastensa Cloviksen ja Vitalien kanssa nostanut talon yhdeksi alueen dynaamisisimmista. Uutta verta edustaa myös Taittingerin tuore apulaiskellarimestari Alexandre Ponnavoy, joka liittyi talon vahvuuteen vuonna 2015 ottamaan ohjat Taittingerin pitkäaikaiselta kellarimestarilta Loïc Dupontilta tämän jäädessä eläkkeelle. Alexandre on paras mahdollinen opas talon upeiden samppanjoiden teknisiin saloihin ja tulevaisuuden kehityssuuntiin. Hän pitää Master Classin yhdessä Taittingerin kansainväisen kaupan kehitysjohtaja Mikael Falkmanin kanssa.

Master Class: Taittinger – The House of Chardonnay

Pe 20.04.2018 klo 19.30 Loppuunmyyty
La 21.04.2018 klo 16.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Deniz Löktas & Toni Aikasalo

Mitkä ovat onnistuneen ruoan ja viinin yhdistämisen kulmakivet? Mikä tekee samppanjasta niin monimuotoisen yhdistettävän? Sommelierit Deniz Löktas ja Toni Aikasalo, molemmat myös kokeneita kokkeja, etsivät vastauksia neljän ruokalajin menullaan, jonka he valmistavat ja tarjoilevat sinulle yhdessä lempisamppanjoidensa kanssa. He jakavat tietojaan, näkökulmiaan ja muistojaan kanssasi, ottaen mukaan myös videohaastatteluja Pariisista ja Reimsista. Tämä Master Class käy myös kevyestä lounaasta tai illallisesta.

Molemmat sommelierit ovat Grand Champagne Challengen voittajia, Toni vuodelta 2015 ja Deniz vuodelta 2017.

Master Class: Eat & Drink with the Winners

La 21.04.2018 klo 14.30 Loppuunmyyty
La 21.04.2018 klo 18.00 Loppuunmyyty

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Raymond Ringeval & Essi Avellan MW: Palmer & Co, Glorian Ruoka ja Viinin -lukijatasting

Palmer & Co:n Raymond Ringeval sekä Glorian Ruoja ja Viinin kolumnisti Essi Avellan MW johdattavat meidät yhdessä Palmerin arvostetun samppanjatalon saloihin. Laadun päälle Palmerilla on ymmärretty alusta asti. Siten tila tuottaa tavanomaista suuremman osan viineistään magnumeissa ja sitä suuremmissa pulloissa.

Tässä Master Classissa kaikki viinit maistetaan magnumeista ja lisäksi pääsemme maistamaan talon Brut Réserven jättimäisestä kuuden litran mathusalemista. Parhaiden kasvupaikkojen ideologialla vuonna 1947 syntynyt Palmer & Co on samppanjaosuuskuntien tähti. Kellarissakin filosofia on kohdallaan: ”Palmerilla on aikaa”. Siten viinit nauttivat poikkeuksellisen pitkistä kypsytysajoista. Pääsemme maistamaan talon kypsiä vuosikertoja aina vuoteen 1985 asti.

La 21.04.2018 klo 13.00 Loppuunmyyty

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›